Gość: Tomasz IP: 193.59.192.* 24.04.01, 12:06 Wierzę, że tak. Moja żona jeździ lepiej ode mnie (mam uraz po kolizji dogowej ze stycznia b.r.). Tylko czasem robi gafy. Poza tym bez zastrzeżeń. Pewnie dlatego jest moją żoną. Szczęściara !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Suzi Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 195.114.180.* 24.04.01, 12:22 Bycie dobrym kierowcą nie ma nic wspólnego z płcią. Sama prowadze samochod i wiem, że robie to nieźle. A inną sprawą jest fakt, że większość panów bardzo nie lubi kobiety za kierownicą. Tylko argumentów konkretnych im brak, a może czują sie zagrożeni ? w końcu przez tyle lat prowadzenie auta to byla taka męska domena ? kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mic Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? 09.05.01, 09:57 uwazam ze kobiety sa dobrymi kierowcami, gdyz sa bardziej ostrozne caly ten wyglad psuja trogicznie jezdzace wyjatki, ktore psuja opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: UWAGA ! NIE SEKS! plec a jazda samochodem IP: *.abo.wanadoo.fr 07.09.01, 09:49 Wyglada na to ze przedsiebiorstwa ubezpieczeniowe tak nie mysla, bo wiekszosc stosuje (na zach.) ceny interesujaco nizsze dla ...kobiet, gdyz statystycznie maja mniej wypadkow niz panowie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.hyundai.com.pl 24.04.01, 12:49 Hm, może inaczej, dość łatwo rozpoznać jadącą samochodem kobietę. Najczęściej jedzie dość wolno, dużo wcześniej włącza kierunkowskaz (czasami za wcześnie), póżniej go nie wyłącza, trzyma się swojego pasa ruchu za wszelką cenę, niechętnie wpuści kogoś do ruchu bo to wymaga chwilowej zmiany myślenia o przepisach (przecież mam pierszeństwo). Kobietom brakuje szybkości oceny sytuacji na drodze, tam gdzie szybko trzeba np zjechać ze skrzyżowania kobieta waha się, rozgląda blokując innych kierowców. Często spotykanym przeze mnie zjawiskiem jest takie zaparkowanie samochodu przez kobietę (moja sąsiadka- pozdrawiam), że zajete są conajmniej dwa miejsca i utrudniony przejazd. Tak opisuję jeden typ kobiet kierowców. Inny to kobiety wyzwolone, wyciskające ze swoich samochodów ostatnie poty żeby żaden samiec jej nie podskoczył (szczególnie warszawa). Znam oczywiście także wiele kobiet kierowców którym stylu jazdy mógłby pozazdrościć niejeden kierowca-facet. Odpowiedź na Twoje pytanie jest trudna, bo Polacy generalnie jeżdżą źle, ale kobiety mniej przestrzegają zasady "nie przeszkadzaj innym". Wiele winy leży to stronie facetów bo to ich jest większość i to oni wytwarzają wizerunek Polaka-kierowcy. Także kobiety mogłyby jeździć wiele lepiej gdyby nie fakt, że dostaja samochód wtedy gdy facet leży bez władzy po impresce z kolesiami. Faceci!Uczcie swoje kobiety jeżeli uważacie że jeżdżą źle! Pozdrowienia dla wszystkich kierowców Kosiarz P.S. Chyba nikt się nie obraził.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leslaw Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.uk.neceur.com 24.04.01, 13:02 Kosiarz bardzo piknie to ujales. Ja jadac za jakims autem bardzo czesto rozpoznaje ze prowadzi go kobieta babcia albo dziadek. To znaczy mam problemy z rozroznieniem tych trzech typow kierowcy. Zauwaza sie to wlasnie po tych strzegolach ktore wymieniles. Ale sa wyjatki. Znam pare kobiet jezdzacych doskonale, bardzo pewnie i bezpiecznie. Wiekszosci z nich jednak jazda wolna kojarzy sie z jazda bezpieczna, a to nie jest tak, czesto kobieta jadaca wolno jest przyczyna wypadkow. Juz o wrzucaniu kierunkowskazu w lewo a skrecaniu w prawo to nie bede wspominal. Lubie jak kobiety siedza z przodu po mojej prawej a jeszcze bardziej lubie siedziec z kobietami z tylu i wtedy strona jest mi obojetna. Pozdrawiam Leslaw Odpowiedz Link Zgłoś
hollow Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? 12.05.01, 14:23 nie wiem dlaczego, ale wiele kobiet, ktore znam (i z ktorymi zdarzylo mi sie jechac bedac samemu pasazerem) mialo problem z rozroznieniem kierunkow. dajmy na to mowie "skrec w lewo" a te z uporem maniaka krecily w prawo (i odwrotnie) :) czy jest na to jakies uzasadnienie, czy kobiety maja rzeczywiscie problem z szybka orientacja? moze ktos sie wypowie... pozdrawiam, hollow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagrys Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.ok.ae.wroc.pl 29.05.01, 14:15 W odpowiedzi na zamieszczone powyżej pytanie : ponoć naukowcy udowodnili, ze kobiety maja gorszą zdolność rozróżniania kierunków. Poza tym Kubuś Puchatek też miał takie problemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwarda Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 156.17.61.* 23.12.01, 14:47 Arogancja to tylko potrafią zaprezentować mężczyźni ,tak za kierownicą jak i w internecie na forum ,bo tam nikt nie może ich zidentyfikować a poza tym jak .A widząc kobietę np.w pracy to za punkt honoru biorą sobie obłaskawianie jej,komplementami i innymi umizgami, a gdy ona nie jest zainteresowana to napewno lesbijka albo oziębła. Teraz większość kobiet ma wasny samochd lub firmowy więc coraz mniej jest niedzielnymi kierowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.tampere.fi 24.04.01, 13:02 Alez tak! W Finlandii, pare lat temu, towarzystwo ubezpieczeniowe doszlu do wniosku, ze kobiety jezdza o wiele bezpieczniej od mezczyzn i postanowily zaoferowac kobietom tansze ubezpieczenia. Niestety pomysl upadl, poniewaz byloby to wyroznanie jednej z plci, a to akurat kloci sie z finskim ustawodawstwem. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.04.01, 13:15 Panowie.....powtarzacie stare, oklepane formułki. Kobieta jedzie wolno, nie umie parkować itd, itp. A ja Wam mówie, ze codziennie widuje tak samo źle jeżdżących i parkujących panów. Nie dajemy sie tak łatwo ponieść źle pojętej dumie i ambicji tylko po to by stoczyć samochodowy wyścig z innym kierowcą w środku miasta. Bo po co ???????? to nie tor wyścigowy. Nie startujemy z piskiem opon tylko po to by wyprzedzić autko z sąsiedniego pasa. Bo po co ? skoro za chwile i tak się spotkamy przy następnych czerwonych swiatłach. Więcej tolerancji, samokrytyki i zwykłej życzliwości na drodze. i panowie........ściągajcie kapelusze sadowiąc się za kierownicą waszych krążowników. pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A* Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.*.*.* 24.04.01, 13:36 To prawda, że łatwo rozpoznać jadącą przed nami kobietę po całym mnóstiwe raczej dziwacznych błędów, jakie m.in. wymienił Kosiarz, ale zwróćmy uwagę, że są to przeważnie kobiety w średnim wieku, które zapewne od niedawna prowadzą samochody i zapewne nieczęsto, czyli wtedy, gdy akurat mąż nie może. (wiem o tym z własnego doświadczenia, gdyż zdobycie samochodu zawsze kosztuje mnie wiele sprytu i hartu ducha). Natomiast kobiety młode, odważne i zdecydowane jeżdżą co raz lepiej i myślę, że jeżeli będziemy miały w tym sporcie staż równy panom, to kto wie może to my będziemy pytały na forum, czy mężczyźni to dobrzy kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.pfizer.com 24.04.01, 15:31 Gość portalu: A* napisał(a): Zgadzam sie z tym calkowicie. To sie potwierdza w krajach gdzie kazdy ma samochod. Stare babcie jezdza jak starzy dziadkowie (wolno ib.bezpiecznie, natomiast kobiety jesli jezdza codziennie (tak jak mezczyzni) styl jazdy nie jest do odroznnienia. Styl jazdy opisywany przez panow powyzej jest charkterystyczny dla kazdego "swiezego" kierowcy i to nie zaleznie od plci. > To prawda, że łatwo rozpoznać jadącą przed nami kobietę po całym mnóstiwe > raczej dziwacznych błędów, jakie m.in. wymienił Kosiarz, ale zwróćmy uwagę, że > są to przeważnie kobiety w średnim wieku, które zapewne od niedawna prowadzą > samochody i zapewne nieczęsto, czyli wtedy, gdy akurat mąż nie może. (wiem o > tym z własnego doświadczenia, gdyż zdobycie samochodu zawsze kosztuje mnie > wiele sprytu i hartu ducha). Natomiast kobiety młode, odważne i zdecydowane > jeżdżą co raz lepiej i myślę, że jeżeli będziemy miały w tym sporcie staż równy > > panom, to kto wie może to my będziemy pytały na forum, czy mężczyźni to dobrzy > kierowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.hyundai.com.pl 24.04.01, 14:00 Cześć Suzi! Nie denerwuj się tak bardzo! Sytuacje które opisałem nie są starymi, oklepanymi opiniami. Jeżdże samochodem od 12 lat i to są MOJE spostrzeżenia z jazdy po drogach. Podobnego zdania o stylu jazdy kobiet są moje koleżanki, więc nie jest to opinia męskich, szowinistycznych świń. Powtarzam po raz kolejny, to są moje spostrzeżenia i twierdzę, że kobiety GENERALNIE jeżdżą mniej niż faceci i może to powoduje, że jeżdżą tak jak jeżdżą. Nie twierdzę, że mają gorsze predyspozycje do kierowania pojazdami, poprostu brak im większego "ojeżdżenia"(generalnie). Pozdrawiam Cię serdecznie, Kosiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosiarz Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.hyundai.com.pl 24.04.01, 14:01 P.S. Nie jeżdże w kapeluszu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marijka Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? 24.04.01, 14:23 Panowie chyba jeszcze nie zauważyli jak bardzo się zmianiły realia, spójrzcie ile kobiet siedzi za kierownica, czasem mam wrażenie stojąc w korkach, że jeździ więcej Pań niż Panów. A co do opinii Panów o kobietach za kierownicą to ja bym to podsumowała tak: -włącza kierunkowskaz za wcześnie za późno-wiadomo baba -nie włączy - wiadomo baba -pozwoli włączyć się do ruch - musi baba bo wszystkich przepuszcza -nie pozwoli włączyć się do ruch- baba (jak powiedział Kosiarz "bo to wymaga chwilowej zmiany myslenia") - jedzie powoli- baba - jedzie szybko- baba chce nam meżczyznom dorównać itd.itp. W zasadzie cokolwiek zrobi kobieta za kierownicą (nieistotne, że mężczyźni postępują identycznie)nie ma to znaczenia, ważne dla Panów jest "UWAGA BABA" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 217.99.64.* 24.04.01, 20:22 marijka! wspaniale to wywiodłaś, cokolwiek zrobisz - wiadomo, baba a poza tym mama czasem wrażenie /jeżdżę codziennie/, że widok "baby" za kierownicą niektórych panów prowokuje do wymuszania pierwszeństwa i tym podobnych zachowań Odpowiedz Link Zgłoś
sara Re: UWAGA ! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? 25.04.01, 17:02 Marika, trafilas w sedno rzeczy. wlasciwie nic dodac nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: do Kosiarz IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 24.04.01, 14:24 Alez jestem spokojna :-)i wcale sie nie denerwuje. pisze to wszystko z usmiechem na ustach. A juz nawet na myśl mi nie przyszło pomysleć o was jak o męskich, szowinistycznych świniach ! Z tym kapeluszem to nie bierz tak osobiscie ale jak jeździsz od 12 lat to wiesz co mam na mysli. serdecznie Cie pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 193.59.192.* 24.04.01, 14:55 A w ogóle kiedy za kierownicą siedzi babka atrakcyjna to facet lubi pokazać (to i owo). Już na włączonym żółtym z czerwonym dostaje niezbędną dawkę testosteronu w krew. Wyprzedza własne myśli i testuje teorię względności Einsteina (w prędkościach podświetlnych) imponując swoim wielkim przedłużeniem penisa - samochodem. Wtedy nawet największy cieć i brzydal jest sexy. Przynajmniej przed samym sobą. I tak leczy się kompleksy. Mały ale wariat. No i dobrze. Przepraszam, bo już miga zielone na przejściu ... !!! P.S. Sam doświadczyłem uderzenia hormonów. Auto to cudowna rzecz. Sex też !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motek Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.BrockU.CA 25.04.01, 18:20 Na ogol nie. Mezczyzni zreszta tez nie. Ja tez nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatko Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 195.41.66.* 25.04.01, 18:43 Kobiety sa lepszymi kierowcami niz mezczyzni - statystycznie i z moich obserwacji. Co do kapelusza na glowie kierowcy to cos w tym jest. Kapelusznicy sa tak zestresowani wsiadajac do samochodu, ze zapominaja zdjac to z glowy. Wiec pewnie kapelusz oznacza zdenerwowanie. Osobiscie zas nie lubie dziadkow za kierownica. Pomijajac wielokrotne wymuszenie pierwszenstwa jakiego na mnie dokonuja prawie kazdego miesiaca jest jeszcze jeden aspekt - oni nie licza sie ze smiercia. To jest przerazajace. Przyklad: Kiedys jechalem z siedemdziesieciolatkiem za kierownica i przemknelismy na czerwonym przez samo centrum wielkiego w koncu miasta; bylo to w ciemnosciach nocy. Jak serce opadlo mi na wlasciwe mu miejsce spytalem delikatnie, czy wie, ze my na czerwonym. Ach tak? Rzeczywiscie? To bylo wypowiedziane ze stoickim spokojem wlasciwym agentowi 007. By bylo ciekawiej nigdy w zyciu ten czlowiek nie mial wypadku. Ot, opatrznosc boska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.210.223.221.NewYork1.Level3.net 25.04.01, 20:10 Jesli ktos uwaza,ze Polacy sa zlymi kierowcami to zapraszam na ulice, NY, Rzymu, do Turcji, nie wspomne o Moskwie. Kosiarz ma racje i podoba mi sie jego wypowiedz, tatko tez, Suzi kobiety robia mniej wypadkow bo rzadziej prowadza i w mniejszym procencie. Czy wiecie ,ze kobiety w NY jak rano jada przez dziki zatloczony manhattan to sie za kierownica..........maluja, jedza, pisza na laptopie, gadaja przez komorke i spiewaja do dzicka z tylu....opatrznosc Boza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niunia Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.home.net.pl 26.04.01, 13:33 Taaak... A faceci, i to nie tylko w NY, dłubią w nosie, czytają gazetę, rozmawiają przez telefon, jeszcze raz dłubią w nosie, wyciskają pryszcze i jeszcze raz czytają gazetę.Opaczność Boża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Mój żółw jest najlepszym kierowcą. Anioł. IP: 193.59.192.* 08.05.01, 13:49 Mój żółw kiedy prowadzi auto jest bardzo spokojny. Nic nie mówi, nie jest zestresowany, nie robi głupich min. Beztrosko tylko zajada sałatę ale aby to zrobić musi odhylić głowę na bok. Żółwie tak robią. Samochodzik co prawda malutki, a i zwierzątko w nosie nie dłubie, w razie kolizji z szybkością poduszki powietrznej chowa się w skorupę i ... modli się. Ot co - opatrzność Boża. Amen. Właściciel Żółwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Mój żółw jest najlepszym kierowcą. Anioł. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.01, 14:53 a jaką twój żółw ma płeć - bo pytanie dotyczyło kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Mój żółw jest najlepszym kierowcą. Anioł. Do Meg IP: 193.59.192.* 09.05.01, 09:49 Gość portalu: meg napisał(a): > a jaką twój żółw ma płeć - bo pytanie dotyczyło kobiet Nie zaglądałem pod skorupę ! Załóżmy więc że jest kobietą. OK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maurycy Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 17:57 Mam koleżankę, która od wielu lat robi trasę Londyn - Warszawa z przeprawą promową do Ostendy w 12 godzin. Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatko Maurycemu IP: 195.41.66.* 09.05.01, 12:07 Wierzysz w bajki. To 1600 km i nawet dobijajac w mozliwych chwilach do 200 km/h w Niemczech nie da sie w 12 godzin. Co z fragmentem granica - Warszawa?! Da sie te prawie 500 km przejechac w 5 godzin? Cos mi pachnie przechwalaniem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Maurycemu IP: *.osi.gda.pl 05.09.01, 15:35 TATKO - Ty się po prostu nie znasz!!! Ona robi tą trasę w 12 h, ponieważ śmiga BATMOBILE` em ;) Swoją drogą jak na Batmobile to cieniutko ... Pozdrawiam, Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.polkomtel.com.pl 09.05.01, 12:30 według mnie kobiety są dobrymi kierowcami gdy siędzą w domu, lub gdy mąż nie jest w stanie prowadzić :::))) Narazie nie spotkałem kobiety która by dobrze jeździła (wiem że takie są ale to rzadkość) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Momo Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.cezex.com.pl 09.05.01, 13:16 Gość portalu: macio napisał(a): > według mnie kobiety są dobrymi kierowcami gdy siędzą w domu, lub gdy mąż nie > jest w stanie prowadzić :::))) > > Narazie nie spotkałem kobiety która by dobrze jeździła > (wiem że takie są ale to rzadkość) Bo nie miałeś przyjemności poznać mnie :))))))))))). Pozdrawiam wszystkich kierowców obojga płci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatko Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 195.41.66.* 09.05.01, 16:17 Moja zona lepiej jezdzi niz ja. Niestety, wykreca sie od jezdzenia i czesto sam musze. Moze robi to dla mnie bo ja bardzo lubie prowadzic?! |:o) Kobiety sa lepsze za kierownica. Jeszcze raz powiem ta powszechna prawde! Panowie dyskryminanci, troche pokory - czerwone policzki i oczka w dol. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynio Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 213.195.132.* 10.05.01, 10:04 Buachacha!!! Kobieta i dobry kierowca, co za połączenie nierealne, wyjątki może są, ale wyjątki potwierdzaja regułę. Kobiety to są dobre może w gotowaniu, seksie albo sportach ekstremalnych jak zakupy czy sprzątanie. a za kólkiem samochodu sieja strach i zgrozę. Może jestem pechowcem , ale dwa razy na tyle mojego autka zatrzymała się jakaś pani kierowca. Nie wspomnę o wymuszaniu pierwszeństwa, jazdy beż użycia lusterek, no chyba że do poprawy makijażu, "łamaniu" sie w zakręty niczym TIR-em a nie poczciwym maluszkiem czy innym autkiem itd... Moje motto: KOBIETY STWORZONE SĄ DO MIŁOŚCI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.05.01, 23:52 Gość portalu: Cynio napisał(a): > Buachacha!!! Kobieta i dobry kierowca, co za > połączenie nierealne, wyjątki może są, ale wyjątki > potwierdzaja regułę. Kobiety to są dobre może w > gotowaniu, seksie albo sportach ekstremalnych jak > zakupy czy sprzątanie. a za kólkiem samochodu sieja > strach i zgrozę. Może jestem pechowcem , ale dwa razy > na tyle mojego autka zatrzymała się jakaś pani > kierowca. Może jesteś pechowcem,a może lubisz gwałtownie hamować.Ciekawa jestem, skąd tak błędne mniemanie o umiejętnościach kobiet.Jestem pewna, że prowadzę lepiej niż niejeden facet, a na pewno lepiej niż ty.Strach i zgroza to mnie ogarnia, kiedy widzę wyczyny pseudorajdowców, którzy swoje prawa jazdy zapewne kupili i sądzą, że są sami na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 217.99.64.* 12.05.01, 04:29 kobiety robią za kierownicą wiele z zarzucanych im tu rzeczy, ale jeśli zdarza się sytuacja naprawdę niebiezpieczna, to prowokują ją najczęściej dwudziestoparoletni ...faceci /nie mogę znaleźć odpowiedniego słowa/ i tak się składa, że reprezentują podobny sznyt - krótko wystrzyżony, byczy kark, itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.hartford-11-12rs.ct.dial-access.att.net 12.05.01, 15:12 nie rozumiem dlaczego plec ma decydowac o tym czy ktos jest czy nie jest dobrym kierowca, jest wiele innych czynnikow majacych na t wplyw,z pewnoscia decyduje o tym wiek kierowcy, dlatego w USA najwieksze oplaty za ubezpieczenie samochodowe placa ci do 25 roku zycia bez rozroznienia czy jest to on czy ona. to czlowiek (on albo ona), ktory np.jest niewyspany, albo zestresowany, albo zakochany, albo glodny, albo nieuwazny z jakichs tam innych powodow robi bledy...a bledy robia wszyscy ... i mezczyzni do wyjatkow nie naleza... to pisze kierowca- kobieta - czlowiek z 15 letnim stazem za kierownica, spedzajaca kazdego dnia poltorej godziny za kierownica samochodu dojezdzajac do pracy... a moj maz nie ma nic przeciwko temu zeby byc pasazerem podczas naszych wycieczek nawet na bardzo dalekie trasy... przestancie traktowac samochod jako cos wyjatkowego a raczej jako przedmiot codziennego uzytku...no chyba ze jezdzicie na wyscigach... troche z innej beczki, ja uwazam ze niektorzy mezczyzni sa lepszymi kucharzami od kobiet, a ci ktorzy lubia cos dobrego ugotowac sa very, very sexy... bardziej niz ci ktorzy uwazaja sie za dobrych kierowcow... : ) ula : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatko Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 195.41.66.* 14.05.01, 18:25 Ula, jestes wspaniala. Dokladnie to o co chodzi. Nie tylko dlatego Cie lubie, ze tez czasami gotuje ale dlatego, ze samochod to nie ogrodowy bozek a cos do ulatwienia zycia. To sie tak trudno przeciska w naszym kochanym kraju, nieprawdaz? A ja dalej przy swoim, ze kobiety ladnie prowadza i te teksty o skrecaniu jak tirem to mnie tylko bawia. Wprawdzie kobiety czesciej 'doja' kierownice przy manewrowaniu na parkingu ale ilez to ma uroku. Czy w koncu wszystko musi byc perfect? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? 14.05.01, 19:27 :-) Głosuję za Ulą. Też lubię gotować, szczegolnie dobre rzeczy. Pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 20:08 Kobiety przeciętnie są bardziej lękowe, to przeszkadza na drodze jeśli osiąga zbyt duży poziom. Stąd się biorą te dziwne manewry w wykonaniu pań i to jest empiria. Nie staję się mam nadzieję męską szowinistyczną świnią jeśli tak stwierdzę. Lęk przed jazdą powoduje, że nie mają kobietki chęci się uczyć. Niektóre uważają też, że po to mają faceta , żeby je woził. Potem facet nie ma zaufania do swojej przerażonej damy i koło się zamyka. Żeby facet nauczyl się dobrze jeździć musi mieć na to 10-20 tys na liczniku, kobieta tyle samo tylko mało która zrobi to w ciągu kilku lat. Poza tym technika jazdy to jedno, a kultura techniczna drugie. Znam smutny przypadek zajeżdżenia przez dziewczynę kilkuletniej vectry bo nie wiedziała co znaczy czerwona lampka ciśnienia oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Bus (autobus?) IP: *.hartford-06-07rs.ct.dial-access.att.net 15.05.01, 03:57 zgodnie z twoimi zalozeniami ze kierowca jest dobrym kierowca po przejechaniu okolu 20,000 km to ja powinnam juz jezdzic na wysciagach bo w ciagu roku przejezdzam okolo 23,000 km i to juz od kilkunastu lat...a rok temu dostalam dostalam mandat (pierwszy i mam nadzieje ostatni)za przekroczenie predkosci - 140km/godz tam gdzie limit wynosil 90km/godz...ale niestety jechalam tak bo chcialam w glupi sposob wyladowac swoja frustracje a nie dlatego ze jestem zlym kierowca - ale w jednym masz racje... wole sie nie babrac zmianami oleju... wystarczy ze pamietam, ze trzeba to zrobic i jade na stacje obslugi... pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 213.77.91.* 15.05.01, 08:08 Tak sobie czytam te wszystkie męskie komentarze na temat prowadzenia samochodu przez panie i ...Panowie to żałosne, że nie wiedzicie zmian. Piszecie, że kobieta się boi, nie ma wprawy, jeździ mało - gucio prawda - ja robię rocznie ponad 40 tyś. a jeśli jadę razem z mężem to nigdy jako jego pasażer, bo wtedy musielibyśmy jechać każde swoim samochodem. I takich przypadków znam wiele. Świat się zmienia i nawet tu w Polsce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula tatko i gepe IP: *.hartford-06-07rs.ct.dial-access.att.net 15.05.01, 03:41 jestescie bliscy idealu ... tolerancyjni, wyrozumiali i do tego lubicie gotowac...bardzo to sympatyczne...szkoda ze nasza kultura nie toleruje bigamii ale jak otworzycie swoja restauracje to ja bede pierwsza klientka, nie, nie pierwsza, druga, bo pierwsza to bedzie zona tatko i zona albo dziewczyna gepe... : ) ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amazonka Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 172.28.172.* / *.isw.intel.com 17.05.01, 16:03 Gość portalu: ula napisał(a): > nie rozumiem dlaczego plec ma decydowac o tym czy ktos > jest czy nie jest dobrym kierowca, jest wiele innych > czynnikow majacych na t wplyw,z pewnoscia decyduje o > tym wiek kierowcy, dlatego w USA najwieksze oplaty za > ubezpieczenie samochodowe placa ci do 25 roku zycia > bez rozroznienia czy jest to on czy ona. U nas jest przeciez dokladnie tak samo! Place o 25% wyzsza skladke. A komu to zawdzieczam? Raczej nie dziewczynom/kobietom za kierownica, ale niedojrzalym umyslowo chlopaczkom, ktory musza poszpanowac i wyzyc sie prowadzac samochod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilus Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 5.5.5.* 15.05.01, 09:04 a dlaczego kobiety mialyby być gorszymi kierowcami??? przecież to nie zależy od płci ;o) jestem kobieta i jeżdże dobrze :o) ale czasem na drodze widze takich "niedzielnych" kierowców i czasem jest to kobieta (wtedy lewym ja omijam choc mam maluszka 126p) a czasem facet-lebioda (i też go wymijam moim maluszkiem 126p)...dlatego nie można stwierdzić, że tylko kobiety są złymi kierowcami ;o)) pozdrawiam wszystkie kierowniczki i kierowców ;O)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.01, 20:00 Może jest tak , że faceci widzą tylko te kiepskie panie szoferki. Naprawdę rzucają się w oczy na drodze. Panie jeżdżące dużo z czasem jeżdżą dobrze i tego jestem pewny, ale tych sprawnych nie zauważa się , bo nie robią na drodze nic niezwykłego. Na pewno jest jednak tak, że cały czas w Polsce jest przeważnie jeden samochód w rodzinie i powozi nim pan wioząc swoją panią. Kiedy ma się kobieta nauczyć? A na pewno nie są od nas zdolniejsze i nie nabiorą rutyny po kilkuset kilometrach na rok. Z przykładów potwierdzających moją tezę o lęku hamującym rozwój umiejętności kierowania u kobiet mam taki: Dziewczyna z małego miasta gdy jeździła do dużego to zostawiała samochód na parkingu przy rogatkach i dalej podróżowała komunikacją miejską.Bała sie rond, skrzyżowań, dużego ruchu... Nie słyszałem o takich facetach...Czy ktoś taki ma szansę dobrze jeździć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 213.77.91.* 17.05.01, 08:28 Znam przypadek pewnego pana, który jeśli miał sprawę do załatwienia w Warszawie (mieszka na prowincji ok 80 km od stolicy) to prosił kogoś znajomego aby go zawiózł jego własnym samochodem bo sam sie po prostu bał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.zes.hu-berlin.de 17.05.01, 16:11 Tutaj kobiety jezdza niezle. czesto lepiej od mezczyzn. Pewnie dlatego, ze sa tak silnie zmaskulinizowane. A to tylko potwierdza teze, ze za kolkiem naprawde dobrze radza sobie faceci.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 195.94.222.* 17.05.01, 18:55 na przykladzie kuzynki (rajdowiec) i mojej znajomej (bardzo dobrze) mam pozytywne wrazenia z jazdy z kobietami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bus Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 00:07 Można oczywiście pomędrkować i stwierdzic, że samo pytanie jest błędnie postawione. Przecież nie płeć czyni kobietę dobrym lub złym kierowcą. "Przeciętna kobieta" też nie istnieje, ( dla praktyków statystyka to najwyższy stopień kłamstwa). Chociaż nie sposób zaprzeczyć faktom , że istnieją pewne różnice między płciami i znane większości dane o tym jak to panie powodować mają mniej groźnych wypadków na drodze. To jest nawet zgodne z moim intuicyjnym przeczuciem. Czy wystarczy to dla uznania , że kobiety są dobrymi kierowcami? Ja uważam, że mogą być, ale wcale nie muszą. Będę się też trzymał twierdzenia, że ważniejszy od płci jest staż i kilometraż. Poza tym kobieta zwykle nie buduje swojego poczucia wartości na posiadanych umiejętnościach w kierowaniu. To chyba zdrowsze podejście od męskiego w Polsce, gdzie fura dla faceta to często jedyny wyznacznik własnej atrakcyjności i sposób na istnienie. Ja jeżdżę bardzo "kobieco", pasywnie (chociaż skusił mnie nie raz demon prędkości), ale lubię wiedzieć jak to działa ( tu raczej wszyscy się zgodzą, że panie są częściej technicznymi analfabetkami) Pozdrawiam wszystkie panie, do zobaczenia na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 26.05.01, 00:47 Sama jestem kierowca od 20 lat. Jezdzilam w Polsce gdzie kobiety za kierownica traktowano jak zlo konieczne. Chociaz byli mezczyzni ktorzy traktowali kobiety na rowni. Faktyczne zgadzam sie z wami ze sa kobiety ktore jezdza okropnie, sama sie czasami denerwoje. Obecnie mieszkam na stale w Ameryce i sie strasznie denerwuje jak jezdza Hinduski("kobiety wyzwolone")po trupach, ale uwazaja ze wszedzie maja pierszenstwo. To one w Ameryce robia najwiecej wypadkow. Ale im nieda sie przetlumaczyc ze nie sa same na drodze. Przepraszam ze urazilam nie ktore kobiety. Pozdrowienia dla wszystki z za wielkiej wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagrys Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.ok.ae.wroc.pl 29.05.01, 14:31 Po pierwsze: jestem kobietą. Po drugie prawo jazdy mam już kilka lat i czuje sie z tym wspaniale. Po trzecie charakterystyka jazdy nie zawsze zależy tylko i wylącznie od ilości przejechanychj kilometrów, tylko od tego w jakich warunkach je przejechaliśmy. I z pewnoscia nie zależy od płci!!! Mieszkam niedaleko Szklarskiej Poręby. Bardzo często zdarza się, że jadąc po tych cudownych zakretach muszę zwolnić (czasami bardzo), bo przyjechała sobie w góry osoba przyzwyczajona do ruchu tylko i wyłącznie miejskiego (jak sie to fajnie turystów rozpoznaje, nawet nie trzeba patrzeć na rejestrację). Z drugiej strony mam świadomośc tego, że osoba wybierająca sie do dużego miasta, w którym nigdy wcześniej nie była też bedzie miała problemy (uwaga: zachować szczególna ostrożność :)) Mam tylko nadzieję, że kiedyś wszyscy będziemy wspaniale jeździć w każdych warunkach (a co? pomarzyć sobie nie można?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 05:45 Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Wierzę, że tak. Moja żona jeździ lepiej ode mnie (mam uraz po kolizji dogowej > ze stycznia b.r.). Tylko czasem robi gafy. Poza tym bez zastrzeżeń. Pewnie > dlatego jest moją żoną. Szczęściara !!! W parach małżeńskich żona jeździ zazwyczaj lepiej tylko wtedy, kiedy mąż jeździ naprawdę beznadziejnie, Sam fakt, że masz uraz po kolizji, świadczy o tym że masz dość pasywne i przepełnione obawami podejście do jazdy samochodem (kolizja to przecież nie wypadek, czyli auto może być nawet w kasacji, ale cżłowiekowi nic powaznego się nie stało) Dobrze jeżdzący i lubiący jeździć facet otrząsa się z takich spraw po tygodniu, góra dwóch (nie mówie tu o wypadkach). Przejeżdzam rocznie 50 tys. km Uwazam, że niektórzy panowie próbują być zanadto uprzejmi oddając Paniom laur lepszego kierowcy. Z moich obserwacji wunika że: - kobiety jeżdzą bezpieczniej, bo nie szarżują i nie mają durnych ambicji - technicznie, kobiety jeżdżą dużo gorzej od mężczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 06:00 Przepraszam, wysłałem akcydentalnie niepełniego posta. Gość portalu: Tomasz napisał(a): > Wierzę, że tak. Moja żona jeździ lepiej ode mnie (mam uraz po kolizji dogowej > ze stycznia b.r.). Tylko czasem robi gafy. Poza tym bez zastrzeżeń. Pewnie > dlatego jest moją żoną. Szczęściara !!! W parach małżeńskich żona jeździ zazwyczaj lepiej tylko wtedy, kiedy mąż jeździ naprawdę beznadziejnie, Sam fakt, że masz uraz po kolizji, świadczy o tym że masz dość pasywne i przepełnione obawami podejście do jazdy samochodem (kolizja to przecież nie wypadek, czyli auto może być nawet w kasacji, ale cżłowiekowi nic powaznego się nie stało) Dobrze jeżdzący i lubiący jeździć facet otrząsa się z takich spraw po tygodniu, góra dwóch (nie mówie tu o wypadkach). Przejeżdzam rocznie 50 tys. km Uwazam, że niektórzy panowie próbują być zanadto uprzejmi oddając Paniom laur lepszego kierowcy. Z moich obserwacji wynika że: - kobiety jeżdzą bezpieczniej, bo nie szarżują i nie mają durnych ambicji - technicznie, kobiety jeżdżą dużo gorzej od mężczyzn a) nie potrafią skręcać do tyłu (to zakrawa juz na jakies upośledzenie funkcji przestrzennych w mózgu - pamiętacie Panie skręcanie po łuku do tyłu na kursie?) b) nie wykorzystują mozliwości samochodu. Zdarzają sie takie, co nie rozumieją jaki jest naprawdę sens skrzyni biegów! Zróbcie test wśród koleżanek - po co jest potrzebna w samochodzie skrzynia biegów. c) decyduja sie na wyprzedzanie za późno - zła ocena odległości, możliwości samochodu d) nie potrafią elegancko włączyć się do ruchu lub zmienić pas ruchu e) mylą/nie rozróżniają kierunków (zawsze patrz na ręce kobiety, a nie słuchaj się wskazówek ustnych) f) w sytuacjach kolizyjnych nie potrafią minimalizowac ''strat własnych'', czyli najlepsze na co je stać to depa w hamulec i prosto w inne auto lub drzewo. Reasumując: Jeżeli przyjmiemy że głównym kryterium dobrego kierowcy jest bezpieczeństwo jazdy: kobiet sa lepszymi kierowcami. Jeżeli przyjmiemy że głównym kryterium dobrego kierowcy jest świadomośc drogi i samochodu, sprawnośc w manewrach, celowośc i skutecznośc reakcji w trudnych sytuacjach:lepsi są mężczyźni. Inny argument: Kierowcy rajdowi. Znacie jakąś kobietę-Hołowczyca? A może jest osobna kategoria dla kobiet, bo sa tak dobre, że mężczyźni rajdowcy nie mieliby szans? Pozdrowienia Rudolf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubek Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 10.145.4.* / *.ahold.cz 17.08.01, 09:58 Rudolf - milo w koncu przeczytac cos rozsadnego. Wydaje mi sie, ze bezpieczenstwo jazdy nie powinno byc jedynym kryterium oceny kierowcy. Co z tego, ze ktos nigdy nie spowodowal wypadku jesli nie potrafi zaparkowac samochodu (staje w poprzek miejsca parkingowego), jezdzi co najwyzej 60 km/h, nigdy nikogo nie wyprzedzil? Gdzie ocena sprawnosci w poruszaniu sie samochodem? Zdaje sie, ze tego statystyki nie ujmuja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asph Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.pl 17.08.01, 12:39 Wy wszyscy przytaczacie grzechy kobiet , ktore dorywaja sie do samochodu kiedy maz nie widzi. Jak takie stworzenie ma dobrze jezdzic jesli za kierownica siedzi trzy razy do roku? Tolerancji troche... Jak zajela dwa miejsca na parkingu to znajdz sobie trzecie. A tak poza tym to ludzie generalnie jezdza dobrze albo zle bez wzgledu na to czy sa mezczyznami czy kobietami. Inna rzecz , ze moja (tj. meska) plec lubi sie popisywac na drodze, a jesli niedaj Boze kobieta pokaze ze jezdzi lepiej to wtedy opowiesci o grzechach kobiet kierowcow sa tym bardziej ropowszechniane. Osobiscie uwielbiam miny dumnych panow-kierowcow, ktorych moja tesciowa, elegancka czterdziestolatka w vectrze, zaskakuje doskonala jazda ( i pod wzgledem bezpieczenstwa i techniki ). To jest doprawdy smieszne kiedy dorosli faceci okazuja jak bardzo im sie nie podoba , ze kobieta moze jezdzic dobrze. No , ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.12.01, 10:55 Asph dzieki za list. Naprawde przywracasz mi wiare, ze sa mezczyzni bez kompleksow, znajacy poczucie wlasnej wartosci oraz nie czujacy zagrozenia ze strony kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.man.polbox.pl 17.08.01, 10:01 o przepraszam, jeżdżę od 9 lat, koordynację ruchów mam raczej właściwą, odległości umiem ocenic i to raczej ja facetów pospieszam na ulicy za mało dynamiczną jazdę. bo jezdzic bezpiecznie to nie znaczy wolno. Zbyt wolna jazda tez stwarza zagrozenie dla ruchu. Nie mówię że wszystkie kobiety jeżdżą dobrze ale nie generalizowałabym tutaj tego problemu. Pewnym natomiast jest to, że faceci lubią się popisywać na jezdni, szarżować, niszczyć w ten sposób opony, hamulce itd. Ja też tak umiem ale po co???Po to aby dac popis przez jakimś dupkiem. Bez sensu. I tu dopiero widać przewagę umysłu kobiecego nad męskim. Bez urazy........:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: 193.59.192.* 17.08.01, 12:31 Gość portalu: gu napisał(a): > o przepraszam, jeżdżę od 9 lat, koordynację ruchów mam raczej właściwą, > odległości umiem ocenic i to raczej ja facetów pospieszam na ulicy za mało > dynamiczną jazdę. bo jezdzic bezpiecznie to nie znaczy wolno. Zbyt wolna jazda > tez stwarza zagrozenie dla ruchu. Nie mówię że wszystkie kobiety jeżdżą dobrze > ale nie generalizowałabym tutaj tego problemu. Pewnym natomiast jest to, że > faceci lubią się popisywać na jezdni, szarżować, niszczyć w ten sposób opony, > hamulce itd. Ja też tak umiem ale po co???Po to aby dac popis przez jakimś > dupkiem. Bez sensu. I tu dopiero widać przewagę umysłu kobiecego nad męskim. > Bez urazy........:) Wywód wspaniały ale Panie też lubią "pogazować". Zagrożeniem jest jedynie seksowna pani kierowca, która "szczuje" a panowie wtedy zwykle wykazują sie lub po prostu wytrzeszczają gały "waląc w tyłek" poprzedzające samochody. Nieprawdaż ? I tu dopiero widać przewagę swiąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiejnocy. Bez urazy dla swiąt ...... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GU Re: Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.man.polbox.pl 17.08.01, 12:41 to tylko dla nas - kobiet na plus, bo ja nwet jak gazuję to nie dla faceta tylko, dlatego że mam racjonalny powód.A to że Wy drodzy mężczyźni wjeżdżacie komuś w tyłek z powodu wytrzeszczonych gał na seksowną kobietę to do kogo tu pretensja???Trzeba patrzeć na drogę a nie na kolana czy dekolt obok. Tu jakby przewaga Świąt i wszystkiego innego wyszła sama, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? Ale ... IP: 193.59.192.* 17.08.01, 12:53 Gość portalu: GU napisał(a): > to tylko dla nas - kobiet na plus, bo ja nwet jak gazuję to nie dla faceta > tylko, dlatego że mam racjonalny powód.A to że Wy drodzy mężczyźni wjeżdżacie > komuś w tyłek z powodu wytrzeszczonych gał na seksowną kobietę to do kogo tu > pretensja???Trzeba patrzeć na drogę a nie na kolana czy dekolt obok. Tu jakby > przewaga Świąt i wszystkiego innego wyszła sama, pa No ale nie zarzucaj nam facetom, że mamy "ogonki" i czasem też nimi myślimy. A czemu Wy, Panie ubieracie się seksownie ? Nie mam o to pretensji, chodzi tylko o fakt. Na drogę nie wolno patrzec bez przerwy (akomodacja oka), co jakiś czas należy spojrzeć gdzie indziej, więc czemu nie na kobietę. I proszę się nie obrażać, przecież obie strony zawsze się dogadają. Prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gu Re: Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? Ale ...Ale.. IP: *.man.polbox.pl 17.08.01, 14:02 Akomodacja oka - ok, spojrzenia na kobietę - ok. Ale jak to mówią wszystko z głową. Nikt tu się nie obraża. My lubimy się tak ubierać, Wy lubicie patrzeć i wszystko tu ma sens. ALE.......trzeba mieć podzielność uwagi, zwłaszcza na drodze, choć nie tylko. Nieprawdaż???I tu właśnie matka natura i ojciec rozsądek dał nam przewagę. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: UWAGA ! NIE SEKS! Czy kobiety są dobrymi kierowcami ??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.12.01, 12:40 Najlepszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: temat-rzeka, ale aktualny IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.12.01, 20:05 Raczej słabo, choć przewidywalnie (można przewidzieć, kto siedzi za kółkiem), a to już jest coś. A propos- to pytanie dobrze byłoby zadać na forum AUTO-MOTO, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś