morfeuszka22 27.01.06, 13:38 Dziewczyny mam pytanie co przygotowujecie na obiad?Sa to raczej szybkie potrawy czy moze wymyslne dania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bacha1979 Re: gotujecie?co? 27.01.06, 13:43 Zalezy kiedy...". Jak mam czas, lubię sie "pobawić w garczkach". Wtedy robię rzeczy pracochłonne- typu-pierogi, naleśniki, takie którym trzeba trochę czasu poświęcić. Generalnie lubie pichcic. mam jednak skrzywienie i NIE CIERPIĘ gotować rosołu. Odpowiedz Link Zgłoś
adawozniak1 Re: gotujecie?co? 27.01.06, 19:24 Przenies sie na portal Kuchnia. Bardzo dobre i sprawdzone przepisy znajdziesz tez na: moje gotowanie onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: gotujecie?co? 27.01.06, 20:24 a ja lubie gotowac:) Najczesciej pieczone kartofelki i kurczaczek,albo zeberka.Rozne roznosci:)A jak juz mam wiecej czasu to cos wymyslnego,baraninke,albo kaczke( choc to niepoprawne politycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
onlyju Re: gotujecie?co? 27.01.06, 22:28 Raz szybko, raz wolniej, zawsze wymyślnie. Nie lubię nudnej kuchni. Chociaż ostatnio nie mogę się opędzić od placków ziemniaczanych i smażę co drugi dzień. E.. masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
kociamama Re: gotujecie?co? 28.01.06, 10:11 Ah, tez bym se placki zjadla - ale nie chce mi sie kartofli trzec;( Bo w malakserze jak zetre, to zawsze sie zagapie i sie scieraja na miazge, a ja lubie takie z "grubych oczek". POza tym nawet mi sie nie chce kartofli obrac i zazwyczaj jak gotuje to w mundurkach, a do plackow to juz raczej musza bnyc obrane;) Ja gotuje najczesciej rozgrzewajacy ryz z warzywami lub bez ostatnio. Robi sie go jakies 5 min, sam sie robi jeszcze z 10 j mi smakuje - posmazam na oliwce imbir i chili, potem wrzucam ryz,przae go, dodaje sol(jarzynke), zalewam wrzatkiem po cwhili, poczym dodaje łyżke koncentratu pomidorowego i łyżke keczupu. Bardzo rozgrzewajace danie na zime;) Tez gotuje makarony czesto, zazwyczaj ze szpinakiem i feta, albo z pesto, albo z czosnkiem i oliwa, zalezy co jest dostepne. Kiedys mialam faze gotwania zup-krem, ale ostatnio nie che mi sie, no i tez mialam faze salatka codziennie, ale teraz troche warzywa niedobre zima. PZdr Kociamama. Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: gotujecie?co? 28.01.06, 07:28 Golonka byla przedwczoraj i tez w piwie, cos wspanialego. Dzisiaj beda malze w sosie chilli i duzo wloskiej ciabaty. Odpowiedz Link Zgłoś