Dodaj do ulubionych

Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż

28.01.06, 23:02
www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21138
Pomóżmy chorym i bezbronnym.
Obserwuj wątek
    • nikozja19 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 28.01.06, 23:09
      pewnie ze pomoge... biedna psiunia
      • reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:51
        W jaki sposób pomozesz? Jednorazową wpłatą paru złotych? Takich biednych psiuń
        są tysiące. Potrzeby nigdy się nie kończą. Zeby naprawdę pomóc, musielibyśmy
        wszyscy się na stałe opodatkować na rzecz schronisk dla zwierząt. I każdy
        powinien zaadoptować chociaz jedną taką psiunię. Jednorazowe zrywy nic nie
        zmienią w żałosnym losie tych nieszczęsnych stworzeń.
        • khaki3 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:54
          Fakt,ze jednym rzutem kasa nic sie nie zmieni.Ja wole wydac swoja kase na
          zwierzeta niz wspierac fundacje dla ludzi.Poprostu wiem,ze sa chetni do
          wspierania fundacji,a o schroniska mniej ludzi sie troszczy.Lepiej wypatrzyc
          sobie jedno schronisko i jedno wspieram regularnie wplatami pienieznymi,badz
          jedzeniem dla zwierzakow.W zaleznosci co jest najbardziej potrzebne w danym
          schronisku.
          • reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 13:02
            To szlachetne z twojej strony. Ja jednak mając do wyboru wsparcie schroniska a
            konkretnej osoby - a jeszcze konkretniej dziecka - wybiorę dziecko. Nie
            wspieram schronisk dla zwierząt i nie będę tego robić. Zaopiekowałam się wraz z
            rodziną kiedyś bezdomnym kotem, a od pięciu lat ślicznym bezdomnym pieskiem.
            Może kiedys gdy nasza suczka nas opuści, znów zaadoptuję jakieś zwierzę.
        • mgla_jedwabna Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 16:06
          ciekawe co ty bys zrobila, gdyby potrzeba bylo pieniedzy na twoje leczenie a
          ktos wzruszyl ramionami, ze takich jak ty sa tysiace i on nie uratuje tych
          tysiecy jesli nawet dorzuci sie do twojej operacji? no jakbys sie czula, gdyby
          ktos ci odmowil pomocy tylko dlatego, ze nie jestes wyjatkiem?
          a ten pies jest wyjatkiem nawet na tle innych w schronisku, nie mowiac o
          takich, ktore maja dom...
    • reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 28.01.06, 23:12
      Ostatnia rzecz, jaką bym zrobiła, to krzywda psu. Sama mam psa, zgarnietego z
      ulicy i staramy się, żeby w naszym domu było mu jak u Pana Boga za piecem. I
      chyba tak jest - to naprawdę szczęśliwe stworzonko. Ale w przypadku schronisk,
      w których zwierzęta żyją w karygodnych warunkach, w których nigdy nie ma
      wystarczających środków na zapewnienie zwierzetom tam czegokolwiek, by zapewnić
      im godną egzystencję - jestem za eutanazją. Mniejszym złem, wg mnie byłoby
      uśpienie takiego psa, niż skazywanie go na taki los.
      • ironia222 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 04:03
        wybic psy. zamknac wszystkie schroniska i komisariaty. to tylko czysta strata
        pieniedzy podatnikow. smierc psom!
        • tingavinga Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:04
          Wybic to nalezy takich ludzi ja ty ironio, ktorzy zamiast serca na krzywde
          bezbronnych maja kamien i dumnie zwa sie ludzmi a nie powinni.
          • chantal11 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:13
            Ironio
            skoro dla ciebie nic nie znacza zwierzeta,ktore nalezy wybic,zamknac
            schroniska,bo szkoda na nie pieniedzy podatnikow, to znaczy ze litujesz sie nad
            tymi ktorzy siedza np w wiezieniach,mordercow,pedofilow etc. Dla nich nie szkoda
            ci forsy podatnikow???
            BO MI BARDZO.I siedza w cieplym,żrą za nasze pieniadze,maja lepiej niz ci co
            zapieprzaja za marna pensje co miesiac.
            Takich nalezy wybic,a pieniadze zaoszczedzone oddac biednym rodzinom i
            zwierzetom w schroniskach oczywiscie.
        • goldenwomen Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:28
          jak masz wypisywac bzdury to nie pisz wcale !
          • krawedz Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:35
            link sie nie otwiera
            • nikozja19 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 14:19
              powiem tylko jedno ironio...jesli miala to byc prowokacja to ci nie wyszlo,obys
              kiedys sama nie potrzebowala takiej pomocy...:> nie znosze takich ludzi jak ty -
              zrobilabym z nimi to co ty proponujesz zrobic z niewinnymi psiakami
              skrzywdzonymi przez ludzi myslących tak jak ty...tylko ci wspólczuc
              dziewczyno...
              • goldenwomen czy ironia to zmutowany zeussssssssss ? 29.01.06, 15:59
                cós miota się ten człowieczek ze sobą po necie
    • onlyju Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 14:26
      DZIŚ wolę pomagać ludziom, a nie psom.
      • goldenwomen Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 16:01
        człowiek przez duże C powinien pomagac tak jednym jak i drugim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka