chantal11 28.01.06, 23:02 www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21138 Pomóżmy chorym i bezbronnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikozja19 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 28.01.06, 23:09 pewnie ze pomoge... biedna psiunia Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:51 W jaki sposób pomozesz? Jednorazową wpłatą paru złotych? Takich biednych psiuń są tysiące. Potrzeby nigdy się nie kończą. Zeby naprawdę pomóc, musielibyśmy wszyscy się na stałe opodatkować na rzecz schronisk dla zwierząt. I każdy powinien zaadoptować chociaz jedną taką psiunię. Jednorazowe zrywy nic nie zmienią w żałosnym losie tych nieszczęsnych stworzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:54 Fakt,ze jednym rzutem kasa nic sie nie zmieni.Ja wole wydac swoja kase na zwierzeta niz wspierac fundacje dla ludzi.Poprostu wiem,ze sa chetni do wspierania fundacji,a o schroniska mniej ludzi sie troszczy.Lepiej wypatrzyc sobie jedno schronisko i jedno wspieram regularnie wplatami pienieznymi,badz jedzeniem dla zwierzakow.W zaleznosci co jest najbardziej potrzebne w danym schronisku. Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 13:02 To szlachetne z twojej strony. Ja jednak mając do wyboru wsparcie schroniska a konkretnej osoby - a jeszcze konkretniej dziecka - wybiorę dziecko. Nie wspieram schronisk dla zwierząt i nie będę tego robić. Zaopiekowałam się wraz z rodziną kiedyś bezdomnym kotem, a od pięciu lat ślicznym bezdomnym pieskiem. Może kiedys gdy nasza suczka nas opuści, znów zaadoptuję jakieś zwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 16:06 ciekawe co ty bys zrobila, gdyby potrzeba bylo pieniedzy na twoje leczenie a ktos wzruszyl ramionami, ze takich jak ty sa tysiace i on nie uratuje tych tysiecy jesli nawet dorzuci sie do twojej operacji? no jakbys sie czula, gdyby ktos ci odmowil pomocy tylko dlatego, ze nie jestes wyjatkiem? a ten pies jest wyjatkiem nawet na tle innych w schronisku, nie mowiac o takich, ktore maja dom... Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 28.01.06, 23:12 Ostatnia rzecz, jaką bym zrobiła, to krzywda psu. Sama mam psa, zgarnietego z ulicy i staramy się, żeby w naszym domu było mu jak u Pana Boga za piecem. I chyba tak jest - to naprawdę szczęśliwe stworzonko. Ale w przypadku schronisk, w których zwierzęta żyją w karygodnych warunkach, w których nigdy nie ma wystarczających środków na zapewnienie zwierzetom tam czegokolwiek, by zapewnić im godną egzystencję - jestem za eutanazją. Mniejszym złem, wg mnie byłoby uśpienie takiego psa, niż skazywanie go na taki los. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 04:03 wybic psy. zamknac wszystkie schroniska i komisariaty. to tylko czysta strata pieniedzy podatnikow. smierc psom! Odpowiedz Link Zgłoś
tingavinga Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:04 Wybic to nalezy takich ludzi ja ty ironio, ktorzy zamiast serca na krzywde bezbronnych maja kamien i dumnie zwa sie ludzmi a nie powinni. Odpowiedz Link Zgłoś
chantal11 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:13 Ironio skoro dla ciebie nic nie znacza zwierzeta,ktore nalezy wybic,zamknac schroniska,bo szkoda na nie pieniedzy podatnikow, to znaczy ze litujesz sie nad tymi ktorzy siedza np w wiezieniach,mordercow,pedofilow etc. Dla nich nie szkoda ci forsy podatnikow??? BO MI BARDZO.I siedza w cieplym,żrą za nasze pieniadze,maja lepiej niz ci co zapieprzaja za marna pensje co miesiac. Takich nalezy wybic,a pieniadze zaoszczedzone oddac biednym rodzinom i zwierzetom w schroniskach oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 11:28 jak masz wypisywac bzdury to nie pisz wcale ! Odpowiedz Link Zgłoś
krawedz Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 12:35 link sie nie otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
nikozja19 Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 14:19 powiem tylko jedno ironio...jesli miala to byc prowokacja to ci nie wyszlo,obys kiedys sama nie potrzebowala takiej pomocy...:> nie znosze takich ludzi jak ty - zrobilabym z nimi to co ty proponujesz zrobic z niewinnymi psiakami skrzywdzonymi przez ludzi myslących tak jak ty...tylko ci wspólczuc dziewczyno... Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen czy ironia to zmutowany zeussssssssss ? 29.01.06, 15:59 cós miota się ten człowieczek ze sobą po necie Odpowiedz Link Zgłoś
onlyju Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 14:26 DZIŚ wolę pomagać ludziom, a nie psom. Odpowiedz Link Zgłoś
goldenwomen Re: Pies w potrzebie! Możesz? Pomóż 29.01.06, 16:01 człowiek przez duże C powinien pomagac tak jednym jak i drugim Odpowiedz Link Zgłoś