Dodaj do ulubionych

czy ja jestem za chuda??

07.02.06, 21:45
mam 163 cm i waze 49 kg czy ja jestem za chuda? moja mama uwaza ze brzuch mi
przyrosnie do plecow za niedlugo a moja babcia wpycha we mnie ciagle mnostwo
zarcia i mowi ze jestem kosciotrupem ;/ czy to one maja staromodny poglad na
temat wygladu kobiety czy to ze mna cos nie tak? ja uwazam ze jestem w miare...
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 21:47
      w miare szkieletorek, nawet niczego sobie.
    • mamba30 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 21:47
      troszkę mogłabyś przytyć, kobieta powinna mieć tu i ówdzie krągłości... ja sama
      kiedyś ważyłam 48 kg przy 170 cm i teraz, jak oglądm stare zdjęcia, to mnie z
      lekka przeraża mój wygląd. Moim zdaniem możesz spokojnie przytyć ok. 5 kg i
      nadal będziesz uchodziła za szczupłą dziewczynę :))
      • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:03
        ale ja nie tyje!! mimo ze jem mnostwo fast foodow i innych takich tlustych rzeczy :P
        • kotbehemot6 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:06
          to masz bardzo szybką przemianę materii, jeżeli jesz normalnie, masz dobre wyniki TO SIĘ CIESZ!!!!!!!!!!
          • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:23
            wyniki krwi itd ma idealne, z tym ze faktycznie nie ma na mnie prawie wogle
            tluszczu :P chodzi mi bardziej o estetyke ja postrzegam siebie ok ale chodzi mi
            o to ze moze ja mam jakis spaczony gust? no bo przeciez mama nie chce dla mnie zle.
            • kotbehemot6 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:29
              na pewno mama chce tylko twojego dobra... dobrze się czujesz, wyniki w normie, nie masz powodu do niepokoju.. w mamach zawsze bedzie pokutować że brak choć odrobiny tłuszczyku oznacza chorobę, może mamie chodzą po głowie bulimie i inne anoreksje?
              • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:32
                mozliwe, chociaz bardziej babci chodzi po glowie :P normalnie lol jak przyjde do
                niej i czegos nie zjem (czytaj obiadu dla smoka)bo wlasnie 15 minut temu jadlam
                i nie jestem glodna to dzowni do mamy i mowi z enic nie jem! to mi zakrawa na
                paranoje! dlaczego tak trudno jest byc szczupla?? :P
                • kotbehemot6 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:38
                  ech .. ciesz się że Cię babcie i mamy kochają... a kiedyś przytyjesz-chociaż moja siostra jak świat światem była jak patyk, i jest panią w ,powiedzmy,średnim wieku i nic a nic nie przytyła, a je jak chłop i słodyczy sobie nie żąłuje ..... taka przemiana materii, kiedyś tam brała jakieś mieszanki na "przytycie"- na krótko pomogło, ciesz się gorzej jakbyś miała nadmiar..:))))
          • dziewusia Re: czy ja jestem za chuda?? 15.02.06, 18:06
            nie, nie jestes. ja mam 160 i 43. moze ja jestem za chuda?? (rozmiar tylko 34,
            spodnie 24)
        • carminka Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:07
          Moim zdaniem...ważysz ok... sama mam ten sam problem (ja ważę 52kg wzrost 165-
          166cm) i też we mnie próbują wpychać, ale się nie daje, bo dobrze się czuję z
          taką wagą. Nie chciałabym ani schudnąć, ani przytyć...
    • rapsodiagitana Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:39
      Ja mam 162 cm wzrostu, ważę 50 kg i uważam, że to prawie idealna waga dla mnie.
      Nawet mogłabym jeszcze schudnąć tak z jeden kg, ale generalnie tak jest ok. Za
      chuda nie jestem na pewno, biodra mam jak trzeba ;) Ale to kwestia indywidualna,
      Twojej budowy ciała. Skoro sie sobie podobasz, nie głodziszz się i nie masz
      kompleksów to jest OK, ciesz się, zwłaszcza, że z wiekiem przemiana materii
      zwalnia. I jedząc tyle samo, co teraz za kilka lat możesz przytyć o parę
      kilogramów.
    • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:46
      ludzie to moze mi jeszcze powiedzcie jak walczyc z ta zacieta dwojka??
      oczywisice walcze ale czasem juz nie mam sily i wpycham w siebie az mi czasem
      niedobrze od ilosci tego zarcia :/ ostatnio napwet ojciec zostal wciagniety do
      Komitetu Walczacego Z Niedowaga i cos baka pod nosem! mimo tego ze mieszkam sama
      mama mi probuje regularnie sprawdzac lodowke i patrzy czy wystarczajaco duzo
      zjadlam!
      • kotbehemot6 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 22:57
        spytaj sie wprost jakie są ich obawy, zrób wyniki -pokaż, powiedz że lubisz jeść i że nie w głowie ci odchudzanie.Przypuszczam że jednak widmo anoreksjii krązy po Twoim domu... ale to wszystko z Troski o Ciebie, tylko jasne postawienie sprawy może rozwiązać problem .Swojego czasu mój lekarz dopytywał sie ile razy dziennie jem itd.... ważyłam 43 kg przy 158cm ... musiałam powiedzież że pasjami jemm a za czekoladę dam się pkroić i się uspokoił
    • oldbay Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 23:04
      Mam prawie identyczne wymiary i nie jestem żadnym kościotrupem.
      Krągłości mam, piersi mam, wszystko jest na miejscu.
      Także jak ze zdrówkiem wszytsko ok to nie masz absolutnie żadnych powodów do
      obaw.
      -
      oldbay
    • angelina_88 Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 23:34
      ja mialam identyczne wymiary ok rok temu, teraz mam 164 cm i waze 53 kg,
      wszyscy mi mowia ze teraz ladniej wygladam niz wczesniej, chociaz ja nie widze
      roznicy
    • telka_es Re: czy ja jestem za chuda?? 07.02.06, 23:35
      hehe ja własnie zjadłam duzą pake chipsów hehehe i od innych takich smakołyków
      nie stronie czekolady jak sie dorwe to tabliczka o ile mi smakuje znika od razu
      a waże 47 przy 166 cm wzrostu , ale nic nie poradze taka przemiana i wszyscy
      dookoła się już przyzwyczaili do mojej wagi i wyglądu zero głupich uwag....
      moja lokatorka to sie nawet smieje ze jakby jadła razem ze mna wszystkie
      posiłki to by ważyła ze 100 kilo a ja nadal tyle samo hehehe :) po prostu ten
      typ tak ma........
      • merda Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 12:29
        Masz swietna wage,jak dla mnie wprost idealna.Obecnie waze 53 kg przy wzroscie
        164 i czuje sie przy "kosci".Najlepiej wygladalam jak wazylam 48 kilo i czulam
        sie lekko,odpowiednio.Jezeli i ty sie czujesz dobrze z taka waga to nic w
        siebie na sile nie wpychaj.Wytlumacz rodzinie,ze twoja waga nie ma zadnego
        zwiazku z tym co jesz,bo jesz duzo i nie masz ochoty robic tego na sile,bo to
        zadna przyjemnosc,a nawet moze ci to zaszkodzic,bo ilez moz zniesc twoj zaladek.
        • solaris_20 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 13:31
          Według mnie jesteś całkiem normalna-szczupła,mamy i babcie zawsze tak
          przesadzają.Ja mam 160 cm i wagę w granicach 44-46 kg,nigdy więcej i wcale nie
          uważam,żebym była chuda,mam wszystko na swoim miejscu,wiec spokojnie moge
          powiedziec,ze jestem szczupla.
      • merda Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 12:34
        I jeszcze chcialam dodac,ze naprawde zazdroszcze ci tej wagi.Ja marze by
        schudnac.
        • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 21:19
          mozesz sprobowac sprawdzonego sposobu - stres :P ja w okresie "egzaminowym"
          zawsze cos trace na wadze, szczegolnie to co zdaze przytyc :P
    • zie-lona Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 13:48
      Jak na mój gust- za chuda
      • grubaska20 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 14:02
        wiesz, ja mam 164cm, przed ciażą wazyłam 50kg, teraz mamy 4miesięcznego ptaszka
        i ważę 51kg. mam 24lata. uważam, że wyglądam ok, mężowi się podobam:)
        ..tylko ja to przez 6lat była anorektyczką, więc po prawie 2latach terapii
        dobicie do wago 50kg, było sporym sukcesem heh:P
        • maletta Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 15:07
          grubaska20 mozesz napisac co jadlas kiedy leczyli Cie z anoreksji? Domyslam sie
          ze byly to kaloryczne posilki, a ja bardzo chcialabym przytyc. Z gory dziekuje
          za pomoc.
    • christych Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 14:06
      Według mnie ok.
      Mam 162 i 48 kg, więc podobnie jak Ty i czuję się świetnie w tej wadze.
    • rachela180 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 14:17
      Qrna, też bym chciała tyle ważyć, ja przy podobnym wzroście ważę 67 :/
    • karolina33331 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 19:45
      Nie jesteś szkieletorkiem! Nie daj sobie wmówić bzdur. Ja mam 172 wzrostu i
      ważę 52 kg. Owszem jestem dość drobna, ale wolę być taka niz mordować się z
      odchudzaniem. A wiem, że to cholernie ciężko, bo po porodzie ważyłam 64 kg i
      nie jestem z tych, którym łatwo poddać się rygorom diety :)
    • lenka844 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 20:18
      czy ja wiem czy za cuda... to zalezy jak sie sama czujesz... ja man 162 cm i
      waze 47 kg... i w sumie moja mama tez narzeka ze jestem za chuda:)
    • madzia_20 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 20:24
      ja bym schudła jeszcze trochę, wiesz, na Twoim miejscu
      • n_itka Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 21:18
        nie, chudsza nie chce juz byc :)
    • tina122 Re: czy ja jestem za chuda?? 08.02.06, 20:30
      Ja mam 165 ważę 50 normalnie,49 teraz i nie uważam,ze jestem za chuda:)To
      naprawdę zależy od proporcji
    • ivve Re: czy ja jestem za chuda?? 15.02.06, 19:36
      Ja przy wzr 170 ważę 50kg i nie uważam się za kościotrupa. Twoja waga jest
      prawidłowa ,normalna. Babcie i mamy mają tendencje do tuczenia -normalka..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka