moim_zdaniem 17.02.06, 14:52 czy to dużo? czy takie IQ posiadają raczej mało inteligentne osoby. Pytam serio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moim_zdaniem Re: IQ 117 17.02.06, 14:56 od jakiej wielkości IQ zaczyna się być bardzo inteligentnym? Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IQ 117 17.02.06, 15:08 To kwestia nazewnictwa :) Idzie - średnio, bo to zależy od przyjętej skali - co 15 punktów, więc jak masz do 115 średnie, to potem od 115 takie "troche powyżej normy", od 130 "powyżej normy", od 145 "znacznie powyżej normy", zresztą - jak zwał tak zwał :D Odpowiedz Link Zgłoś
marouder przecietne IQ wynosi od 90 do 110/nt 17.02.06, 16:23 genoveva napisała: > Przeciętne. Odpowiedz Link Zgłoś
genoveva Re: przecietne IQ wynosi od 90 do 110/nt 17.02.06, 17:21 Zależy wg której skali, są ze trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IQ 117 17.02.06, 14:58 Nieźle. Drugie odchylenie standardowe. Chociaż oczywiście jest to wynik przybliżony, a nie prawdziwy, tak realnie to jest to inteligencja przeciętna do trochę powyżej przeciętnej. Oczywiście zależy od testu, ale mniej więcej przyjmuje się, że wynik w granicach 85-115 to przeciętna inteligencja (taką ma większość ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
ticoqp Re: IQ 117 17.02.06, 15:06 nie no stwierdzam ze od przecietnej odbiegam tylko:))))to chyba dobrze, ze taki jestem nieprzeciętny?;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moim_zdaniem Re: IQ 117 17.02.06, 15:01 hihihi, pewnie, że ponad przeciętna :) Na pewno jesteś niesamowita/y ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: IQ 117 17.02.06, 17:01 O ile pamiętam wartość 100 to statystyczna wartośc dla naszego gatunku:) Tzn jeżeli test jest napisany i wykonany prawidłowo i gdyby go przeprowadzić na dużej, reprezentatywnej grupie, to średni wynik powinien wyjść 100. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: IQ 117 17.02.06, 15:06 Przecietne. Tyle ze ten test jest g.... wart. Jego wyniki zaleza od zbyt wielu zmiennych. Np. kondycja badanego. Dwa razy mnie "testowali" Raz wyszlo 136, raz 115. Bzdura kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: IQ 117 17.02.06, 15:12 E, niekoniecznie :) Wynik tak powaznie, to powinno się podawać w przedziale, bo tak naprawde nie da się komuś powiedzieć "Masz tyle a tyle". Kiedyś nawet facet pokazywał nam przypadek, gdzie wynik otrzymany był w ogóle poza przedziałem, w którym był wynik prawdziwy (liczyliśmy ten przedział właśnie). No i zalezy od własniwości testu, pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaktusik0 Re: IQ 117 17.02.06, 15:37 "IQ amerykańskich astronautów nie może być wyższe niż 125. Dlaczego? Bo pewnego dnia astronauta, będąc na orbicie, obsługując piekielnie drogi sprzęt, uzna, że polecenie szefa jest głupie i go nie wykona." źródło: Odpowiedz Link Zgłoś
niepokornyaniol Re: IQ 117 17.02.06, 16:23 przecietne IQ to 100, więc sama sobie odpowwiedz czy 117 to dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Uwaga:) 17.02.06, 17:02 Takie testy, jak np w tvn są.. nazwijmy to "dla podniesienia samopoczucia":)) Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Uwaga:) 17.02.06, 22:40 IQ mierzy tylko umiejętność kojarzenia i logicznego myślenia przydatną w rozwiązywaniu testów. Nie mierzy ani inteligencji emocjonalnej, ani zaradności życiowej, ani elokwencji ani empatii itp. A to są o wiele istotniejsze rzeczy w życiu. Są ludzie z nieprzeciętnym IQ którzy są długotrwale bezrobotni (czytałam). I o czym to świadczy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
voker Re: IQ 117 19.02.06, 09:58 Kowalski ma okolo 100, student 115-120 wiecej: www.mensa.org.pl/index.php?do=go&id=7#odp3 Odpowiedz Link Zgłoś
archi_joa Re: IQ 117 20.02.06, 22:21 moim zdaniem testy IQ maja jakies znaczenie jesli przeprowadza sie je bardzo szczegolowo, na wielu plaszczyznach inteligencji : werbalnej, matematycznej, praktycznej wzrokowej, uwzgledniajac rozne czynniki, np. wiek ... wedlug mnie nie okresla ona tego, czy ktos jest madry czy nie, ani tez nie determinuje sukcesu ani porazki w zyciu, mowi jedynie o tym jak radzimy sobie z pewnymi zadaniami i na ile potrafimy logicznie myslec Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: IQ 117 21.02.06, 10:53 Kompletnie niewazne ile IQ masz w czubku mozgu, wazne jak ten bagaz wykorzystasz. Zamrnujesz znaczy sie masz IQ 1,5 (tyle chyba potrzeba do zycia skladajacego sie z wyprozniania i spozywania). M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Re: IQ 117 21.02.06, 11:02 Ja mam podobno 132, nie wiem, wg jakeigo testu, bo nie pytalam psychologa, bo mnie to malo obchodzi i cala ta wiadomosc przyjelam, jak wyniKI morfologii:) Mam tyle , to i mam. Mam skonczone studia na SGH, mowie w 5 jezykach oprocz polskeigo i gram na zmarszczce(akordeon). Moj profesor od gry mowi, ze wkuwanie na pamiec utworow pomaga potem w jezykach obcych, wiec jezyki lacze z muzyka, nie z IQ. Z kolei moja inteligencje wykorzystywalam zwykle zeby miec max ocene i malo sie narobic:))), bo jestem okrutnym leniwcem .Do nauk scislych sie nie nadaje, z matmy na wyzszym poziomie niz liceum jestem noga, z ekonomii i ekonometrii juz mi idzie calkiem spoko. Nie gonie za kasa, bo nie chce mi sie, co nie znaczy, ze nie umiem zarabiac, w pracy wykorystuje duzo mniej wiedzy i IQ niz bym mogla, dlatego szukam innej. W zwiazku jestem kaprysna, jestem w stanie zrobic masaz serca i nie panikowac, jesli mi sie zlamie paznokiec to tragdia, czyli inteligencja emocjonalna taka sobie... samo IQ to jeszcze nic nie znaczy... Inteligencja Odpowiedz Link Zgłoś