Dodaj do ulubionych

Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycznym

24.02.06, 21:25
Uważam, że kobieta nie powinna zmuszać mężczyzny do uczestnictwa w nim i do
przyglądania się. Również nie powinna traktować mężczyzny jako sprawcy jej
bólu i wyrażać się o nim w sposób wulgarny. Jest to bardzo nieeleganckie.
Obserwuj wątek
    • f_emmefatale Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:27
      Teraz lepiej. :)
      • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:29
        Nie jest to forum pedagogiczne:)
        Moze lepiej wypowiedz swoje zdanie na temat... chociaz raz:)
        • f_emmefatale Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:32
          Też uważam,że do ładnych nie należy..ale przecież nikt nikogo nie zmusza, poza
          tym kto powiedziałł,że człowiek ma oglądać same piękne rzeczy?
          • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:33
            Jak nie musi patrzec to po co? Od tego zeby patrzec sa lekarze, pielegniarki i
            polozne.
            • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:34
              I zgas swiatlo, bo razi mnie w oczy:)
            • f_emmefatale Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:35
              No właśnie-sama odpowiedziałaś sobie na pytanie.

Po co więc ten wątek? Nie musi patrzeć.
              • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:36
                Wiesz ile jest kobiet robiących awantury z powodu sprzeciwu partnera?
                • f_emmefatale Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:38
                  Nie.
                  • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:39
                    Więc dlaczego od razu twierdzisz, że wątek jest zbędny?
                    • widokzmarsa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:21
                      bo władza wie lepiej, nawet wtedy gdy jako pani w publicznym szalecie decyduje o
                      ilości wydanego papieru toaletowego. I daje tylko dwa paski. Musisz się uczyć
                      natasha.
                      • asiulka81 za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:25
                        sa omnibusy i lubia sie odgrywac na malych czerownych adminkach.... tylko ZA
                        CO? :))))
                        • widokzmarsa Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:33
                          bo może ja jestem z gruntu zły człowiek?
                          a poza tym nie odgrywam się tylko nauczam...))
                          • asiulka81 Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:35
                            widokzmarsa napisał:

> bo może ja jestem z gruntu zły człowiek?

czlowiek ktory ma takie mile lapki nie moze byc zly :)
                            kiedy znowu poglaszczesz mnie po brzuszku?

> a poza tym nie odgrywam się tylko nauczam...))

he he dobre :) tyle ze jad jest w Twoich wypowiedziach :) biedna femme ....
                            uwziales sie na nia.
                            • widokzmarsa Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:44
                              ja jestem łajdak, dostepny na każde zawołanie. Kiedy chcesz żebym przyjechał)?
                              Nie uwziąłem się na nią. Robi błedy i nie musi być moderatorem. TO głupote i
                              niepotrzebne. Ponieważ wycięto kilka moim postów niesłusznie, to uznałem że nie
                              moge lubić zadnej z nich, nawet jak mi się podoba))
                              • asiulka81 Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:48
                                widokzmarsa napisał:

> ja jestem łajdak, dostepny na każde zawołanie. Kiedy chcesz żebym przyjechał)?

za tydzien :) bede czekala :) moje lydki i brzusio potrzebuja masazu :)

> Nie uwziąłem się na nią. Robi błedy i nie musi być moderatorem. TO głupote i
                                > niepotrzebne. Ponieważ wycięto kilka moim postów niesłusznie, to uznałem że
                                nie moge lubić zadnej z nich, nawet jak mi się podoba))

kiedy wlasnie ja Ci sie podoba to powinienes byc milusi z podwojna sila. nie
                                rozumiem Twojego dzialania :) cos tu jest nie tak, tylko co ?

a ja tam je lubie :) niepotrzebnie guza szukasz.
                                • widokzmarsa Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 23:01
                                  no to już się szykuję na wyjazd))

a guza szukam tbo lubie jak kobiety nade mną dominują))) Nie pamiętasz???
                                  • asiulka81 Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 23:04
                                    widokzmarsa napisał:

> no to już się szykuję na wyjazd))
                                    >
                                    > a guza szukam tbo lubie jak kobiety nade mną dominują))) Nie pamiętasz???

ja w Twoje slowa nie wierze. Twoje poglady sie z nimi nie zgadzaja :)
                                    buzi buzi, ide spac :)
                            • widokzmarsa Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:50
                              dodam że to ona raczej się na mnie uwzięła> Dlaczego usuneła wątek o lekach,
                              przeciez to ważne dla kobiet, wiele lasek traci wątroby w naszym kraju bo
                              przedawkowuą w czasie okresu a lekarze nie mówią tylko kazą brać.
                              • asiulka81 Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 22:53
                                widokzmarsa napisał:

> dodam że to ona raczej się na mnie uwzięła> Dlaczego usuneła wątek o lekach
                                > ,
                                > przeciez to ważne dla kobiet, wiele lasek traci wątroby w naszym kraju bo
                                > przedawkowuą w czasie okresu a lekarze nie mówią tylko kazą brać.

łykam roznego rodzaju leczyska od jakiegos 15 roku zycia, a od 18 wrecz sie
                                faszeruje i watrobe mam w normie, bo co 3 miechy robie sobie badania. Nie
                                zwalaj winy tylko na paracetamol. Tamten koles byl na pewno chory na cos innego.
                                • widokzmarsa Re: za to Widoczki z Marsa to juz w ogole 24.02.06, 23:19
                                  i oby taka została, jak słyszę takie opowieści to mi włosy dębem stają.
                                  Mam kolesia co nie ma wątroby bo brał statyny na cholesterol, ma dne moczanową
                                  bo brał leki na obniżenie cisnienia, jest nafaszerowany lekami i ciągle ma
                                  problemy zdrowotne. Kiedyś się zapytałem czy jakiś lekarz mu zalecił schudnąć 10
                                  kg i ćwiczyć codziennie, odbierając mu wszystkie pigułki. Nie zalecił, wspominał.
                                  Co do kolesia w wyciętym wątku to nic nie piszą o tym czy miał chorą wątrobę
                                  tylko o tym ze śmierć była z przedawkowania acetominofenu. W USA to ok 15 tys
                                  przypadków - nieświadomego przedawkowania - ok 100 umiera. W polsce jest też
                                  wiele przypadków nieświadomego przedawkowania, i podejżewam że większość
                                  młodych pacjentek z rozpieprzonymi wątrobami to skutek leków przeciwbólowych.
                                  Ale to przeceiż kqrwa nie dotyczy kobiet,.
                      • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:29
                        Zawsze mam przy sobie chusteczi higieniczne:)
    • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:31
      Ja się na tym nie znam, ale wydaje mi się, że poród nie musi być estetyczny ;-P
      • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:31
        Nie moze byc nawet:)
        • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:36
          Eee tam.. Można by to uatrakcyjnić jakoś. Pytanie tylko po co? :-)
          • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:36
            Baloniki na sali:)
            • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:45
              No na przykład ;-P
              • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:46
                Confetti jeszcze:)
                • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:50
                  Muzyka i winko i mamy balange ;-P
                  • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 21:52
                    A o kobiecie nie pomyslisz, tez pewnie mialaby ochote, a nie moze:)
                    • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:01
                      > A o kobiecie nie pomyslisz, tez pewnie mialaby ochote, a nie moze:)

Eee tam nie może. To już dziecku nie zaszkodzi. Niech pije ;-P
                      • asiulka81 widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:03
                        he he
                        • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:10
                          Każde miejsce dobre jest na impreze ;-P
                          • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:11
                            ale porodowka?
                            bleeeeeeeee, fujjjj, pelno krwi i w ogole.... nie lepiej zaszalec jak mamusia
                            bedzie w okresie pologowym :)
                            • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:15
                              > ale porodowka?
                              > bleeeeeeeee, fujjjj, pelno krwi i w ogole.... nie lepiej zaszalec jak mamusia
                              > bedzie w okresie pologowym :)

Eee tam pełno krwi to jest czasem na samej sali a nie na odziale ;-)
                              • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:16
                                no ale mama nie moze brac udzialu w libacji! to nie jest sprawiedliwe! :)
                                • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:19
                                  > no ale mama nie moze brac udzialu w libacji! to nie jest sprawiedliwe! :)

Życie nie jest sprawiedliwe ;-P
                                  • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:21
                                    snegnat napisał:

> Życie nie jest sprawiedliwe ;-P

faceci maja lepiej, ja sie tak nie bawie! :) nie dosc ze z samego aktu maja
                                    duzo przyjemnosci to jeszcze moga pic podczas porodu! wrrrrrrrr
                                    • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:27
                                      > faceci maja lepiej, ja sie tak nie bawie! :) nie dosc ze z samego aktu maja
                                      > duzo przyjemnosci to jeszcze moga pic podczas porodu! wrrrrrrrr

Wcale nie mamy lepiej :-) Z samego aktu kobiety też mają sporo przyjemności,
                                      może nawet więcej od faceta jeżeli partner wie który guziczek nacisnąc ;-P
                                      • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:31
                                        snegnat napisał:

> Wcale nie mamy lepiej :-) Z samego aktu kobiety też mają sporo przyjemności,
                                        > może nawet więcej od faceta jeżeli partner wie który guziczek nacisnąc ;-P

takiego uczonego to ze swieca szukac :))) wiekszosc nie ma pojecia o
                                        guziczkach :)
                                        • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:34
                                          > takiego uczonego to ze swieca szukac :))) wiekszosc nie ma pojecia o
                                          > guziczkach :)

Jutro upoluj takiego co się zna ;-P
                                          • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:36
                                            snegnat napisał:

> Jutro upoluj takiego co się zna ;-P

a jak takiego wylowic z tlumu? jak poznac ze on takie cuda potrafi?

bo ja zawsze zle trafiam :(
                                            • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:40
                                              > a jak takiego wylowic z tlumu? jak poznac ze on takie cuda potrafi?
                                              >
                                              > bo ja zawsze zle trafiam :(

Jak Ci się jakiś facet spodoba, to zapytaj go otwarcie co umie w łóżku zrobić ;-P
                                              • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:42
                                                snegnat napisał:

> Jak Ci się jakiś facet spodoba, to zapytaj go otwarcie co umie w łóżku
                                                zrobić ;-P

no cos Ty? nigdy by mi takie zapytanie przez gardlo nie przeszlo :) za bardzo
                                                wstydliwa jestem :)))
                                                • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:48
                                                  > no cos Ty? nigdy by mi takie zapytanie przez gardlo nie przeszlo :) za bardzo
                                                  > wstydliwa jestem :)))

W takim razie musisz szukać miłego i inteligentnego a zdolności łóżkowe razem
                                                  poćwiczycie ;-))
                                                  • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:51
                                                    snegnat napisał:

> W takim razie musisz szukać miłego i inteligentnego a zdolności łóżkowe razem
                                                    > poćwiczycie ;-))

az zacwiczymy sie na smierc :) he he ;) a tak na serio to lozkowe cwiczenia
                                                    czasem nic nie daja... ludzie maja rozne temperamenty.
                                                  • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:53
                                                    > az zacwiczymy sie na smierc :) he he ;)

Miła śmierć ;-P

a tak na serio to lozkowe cwiczenia
                                                    > czasem nic nie daja... ludzie maja rozne temperamenty.

No ale temperament sprawdza się podczas ćwiczeń :-)
                                                  • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:57
                                                    snegnat napisał:

> Miła śmierć ;-P

chcialbys umrzec w trakcie uprawiania milosci? :) no no :)

> No ale temperament sprawdza się podczas ćwiczeń :-)

i po wielu probach moze okazac sie ze niestety nic z tego nie bedzie i znowu
                                                    trzeba szukac jakiegos amanta.... i znowu trzeba bedzie cwiczyc i znowu od
                                                    poczatku.... ciezkie jest zycie seksualne czlowieka. :)))
                                                  • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 23:01
                                                    > chcialbys umrzec w trakcie uprawiania milosci? :) no no :)

Nie, nie chciałbym, ale taka śmierć napewno jest lepsza od śmierci w wypadku.

> i po wielu probach moze okazac sie ze niestety nic z tego nie bedzie i znowu
                                                    > trzeba szukac jakiegos amanta.... i znowu trzeba bedzie cwiczyc i znowu od
                                                    > poczatku.... ciezkie jest zycie seksualne czlowieka. :)))

Nikt nie mówił, że będzie lekko ;-P
                                                    Po za tym Ty chyba masz albo bardzo duży, albo bardzo mały temperament, skoro
                                                    tak trudno znaleźć Ci odpowiedniego faceta ;-P
                                                  • asiulka81 pa pa snegnat :) 24.02.06, 23:06
                                                    dobrej nocki, ide ziuziu :)
                                                  • snegnat Re: pa pa asiulka :) 24.02.06, 23:07
                                                    Baw się dobrze jutro i powodzenia na polowaniu ;-)))
                                        • nattashaa Skad ty to wiesz? 24.02.06, 22:44
                            • nattashaa Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:15
                              Chora jestes
                              • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:17
                                nattashaa napisała:

> Chora jestes

na glowe :)
                                • nattashaa Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:19
                                  Wiem
                                  • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:22
                                    nattashaa napisała:

> Wiem

fajnie, no nie? :)))) chcesz ze mna do Tworek jechac? :)
                                    • nattashaa Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:27
                                      Gdzie indziej masz blizej, jest Kobierzyn i Monte Lupich
                                      • asiulka81 Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:29
                                        nattashaa napisała:

> Gdzie indziej masz blizej, jest Kobierzyn i Monte Lupich

nie kojarze tych nazw.
                                        • snegnat Re: widze ze zaszaleliscie na porodowce :))) 24.02.06, 22:30
                                          Jest jeszcze Lubliniec
                      • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:14
                        Niech sie uczy:)
                        • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:17
                          Dzieciak pozna sztuke picia ;-P
                          • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:18
                            Od podszewki:)
                            • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:20
                              Wyssa z mlekiem matki ;-P
                              • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:27
                                Dokładnie:)
    • asiulka81 Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:07
      buuuuuuuuuuuuuu
      • nattashaa Re: Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:13
        Ja nie pisałam na forum mezczyzna z toba. O czym ty mowisz?
        • asiulka81 Re: Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:16
          o mojej rozmowie ze snegnatem :)
          • snegnat Re: Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:18
            Zostaliśmy ocenzurowani ;-P
            • asiulka81 Re: Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:23
              snegnat napisał:

> Zostaliśmy ocenzurowani ;-P

jak on mogl? ten podly Blaise! :)
              • snegnat Re: Pascal na FM juz ucial nasz rozmowe :( 24.02.06, 22:29
                > > Zostaliśmy ocenzurowani ;-P
                >
                >
                > jak on mogl? ten podly Blaise! :)

Widac mógł skoro to zrobił ;-P
    • jaa3 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:31
      śmieszna jesteś, jak nie chce patrzeć to po prostu nie będzie patrzył.
      • nattashaa Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 22:33
        Ja to doskonale rozumiem i nigdy nawet nie prosilabym mezczyzny, zeby na to
        patrzyl. Poza tym, nie zdecydowałabym sie na poród naturalny.
    • bitch.with.a.brain Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 23:00
      Jeszcze nie słyszalam o mezczyxnie mzuszonym do udzialu w porodzie. Jak to
      wyglada?Facet jest przyprowadzany i przypinany kajdankami do łóżka rodzacej?
      • 1zeus1 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 23:02
        No wlasnie nie, ale po cholere głosic idee kolektyzizmu:)
        • asiulka81 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 23:03
          dobrej nocki, ide ziuziu :)
      • snegnat Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 24.02.06, 23:02
        > Jeszcze nie słyszalam o mezczyxnie mzuszonym do udzialu w porodzie. Jak to
        > wyglada?Facet jest przyprowadzany i przypinany kajdankami do łóżka rodzacej?

Tak, a "siostra" z organizacji feministycznej trzyma delikwenta na muszce ;-P
    • mmagda6 No nie wytrzymalam! 24.02.06, 23:58
      Czy w nastepnym watku zaczniecie mile panie dyskusje na temat doboru podpasek i
      analizy koloru w zaleznosci od dnia miesiaczki?

W obliczu takich dyskusji, ja czuje zazenowanie, ze jestem kobieta. Te wasze
      rozmowy "bez tabu" przekroczyly wedlug mnie wszelkie granice. Nie chcialam sie
      wypowiadac, ale jednak musze sie wlaczyc. Byla kiedys, byc moze jest
      kontynuowana, akcja "Rodzic po ludzku". Wszystkie protesty skupialy sie wokol
      zlego traktowania kobiet przez personel. Widzialam w szpitalu takie, ktore
      wyglaszaly najwieksze pretensje. Najpierw przytyly po 30 kilo, nigdy zadnego
      sportu nawet w telewizji nie ogladaly, rodzac pierwsze dziecko mialy okolo
      trzydziestki. No niestety! Na luksus lekkiego przejscia przez to zadanie "z
      marszu" moze sobie pozwolic 20 latka. Pretensje do przyrody, drogie panie...
      I taka baba drze sie, nie uznaje za sluszne przykryc tego, co jej spod
      koszuliny wyskoczy, bo przeciez w cierpi. Mowie nie tylko porodzie, ale i
      pierwszsych dniach po. Oblewa czym sie da( a ma mozliwosci) kazdego, kto sie do
      niej zblizy... oszczedze opisow, bo mozna zwymiotowac. Wedlug mnie to jest
      egzamin dla kobiety, czy umie w takich okolicznosciach pozostac czlowiekiem. A
      jak nie umie, to niech sie nie dziwi, ze jej polozna pysknie. Bo kto, jak kto,
      ale ona wie, ze mozna inaczej.

Estetyczne cale to wydarzenie byc nie moze. Bardzo piekne, jesli ojciec dziecka
      moze uczestniczyc. Dla niego rezerwowane jest miejsce przy glowie, zatem "kina"
      nie oglada. Urodzenie dziecka to jedyna rzecz, w panowie nas nie moga zastapic.
      Niech zostanie wokol tego troche tajemnicy! A poza tym, te opowiesci sa
      naprawde obrzydliwe. Kobieta, ktora ma poczycie dobrego smaku, bedzie chciala o
      tym jak najszybciej zapomniec. A czemu sluzy opowadanie o zachowaniach, ktorych
      bohaterki powinny sie wstydzic?
      Ja dwoje dzieci urodzilam pieknie. I opieke, oddanie, personelu w panstwowym
      szpitalu moge tylko chwalic.
      Nie rozumiem was obsceniczne panie...
      • czekoladka_84 Re: No nie wytrzymalam! 25.02.06, 11:59
        Masz racje. Niektóre kobiety to po prostu przechodzą wszelkie granice. Ostatnio
        jak byłam na imprezie rodzinnej, moje kuzynki zaczęły rozmowe o upławach, w
        obecności płci męskiej. Myślałam, ze zwymiotuje. :/
      • evita_duarte Re: No nie wytrzymalam! 25.02.06, 19:22
        Sugerujesz zrobienie z porodu tabu?
    • second_time Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 00:08
      tak tez uwazam ze natura to kiepsko wymyslila ze to wlasnie kobieta ma rodzic
      cale szczescie ze nie kazda musi
    • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 00:33
      A większych problemów nie ma?
      Biedni chłopcy, niech nie oglądają porodów, bo są brzydkie ;) Jaka szkoda
      tylko, że biedne dziewczynki czy chcą, czy nie, są na tę ohydę skazane, jeśli
      dziecko jakoś wyjść z brzucha musi... ;)
      Mój ukochany nie czuje się do niczego zmuszony, chce być przy porodzie, żeby
      mnie wspierać i mi pomagać.
      • mmagda6 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 11:54
        dorianne.gray napisała:

> A większych problemów nie ma?
        > Biedni chłopcy, niech nie oglądają porodów, bo są brzydkie ;) Jaka szkoda
        > tylko, że biedne dziewczynki czy chcą, czy nie, są na tę ohydę skazane, jeśli
        > dziecko jakoś wyjść z brzucha musi... ;)
        > Mój ukochany nie czuje się do niczego zmuszony, chce być przy porodzie, żeby
        > mnie wspierać i mi pomagać.
        >

Masz racje, niech ogladaja, jak ohydne w tych momentach umieja byc ich kobiety.
        Znam faceta, ktorego po takiej asyscie zona przestala interesowac. Twoj maz
        moze nie jest az tak wrazliwy. Zreszta teraz mozesz po prostu zaczac podrzucac
        mu viagre do zupki.
        • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:09
          Są ludzie i stołki, ja i mój PARTNER (do dzieci nie trzeba mieć ślubu) jesteśmy
          normalni, a nie przewrażliwieni i efemeryczni. Ja nie jestem zwiewną nimfą, ani
          on wrażliwym artystą, jesteśmy ludźmi i nic, co ludzkie, nie jest nam obce.
          Kochamy się i nie bardzo sobie wyobrażam, jak troche krwi i potu miałoby nasz
          związek zakończyć - tym bardziej, że efektem tego wysiłku będzie pojawienie się
          na świecie naszego dziecka, z którego już teraz oboje jesteśmy dumni. Razem je
          zmajstrowaliśmy, razem je urodzimy, razem bedziemy się nim opiekować.
          Pewnie kiedyś, mmagdo, dojrzejesz. Ale jeśli tak się nie stanie, to mam
          nadzieję, że nie przydarzy Ci się niedołężna starość, bo czy ktoś Ci wtedy
          będzie pupę podmywał i pieluchy zmieniał?...
          • czekoladka_84 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:14
            Na takim myśleniu szybko się przejedziesz. Dla partnera jesteś przede wszystkim
            KOBIETĄ, a dopiero potem matką jego dziecka.
            • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:20
              Haha, czekoladka, rzuci mnie, bo zobaczy, jak rodzę? Zastanów się, co piszesz,
              naprawdę... :)
              Dla mojego partnera jestem przede wszystkim kobietą, którą kocha :)
              • khaki3 Dorianne to moze wstrzymaj sie z tym rodzeniem? 25.02.06, 14:23
                I tak z cichacza w lazience urodzisz,zeby boj sie Boga nie widzial!!

Mysle, ze to naprawde fajne,ze sie zgadali, ze rodza razem. Przeciez sama sobie
                tego dzidziusia nie zrobila, a facet jeszcze sam sie pali do tego,zeby rodzic z
                Ukochana. Wiec o co chodzi? Jak jest prawdziwa milosc, to porod nie bedzie
                zadnym czynnikiem decydujacym o rozstaniu, tylko bedzie czynnikiem umacniajacym
                zwiazek, a jak jeszcze facet sam odetnie pepowinke dla swojego ukochanego
                dzidziusia, i zobaczy jakie jest piekne i sliczne i jakie kochane to
                cala :oprawa: porodu bedzie naprawde malo istotna
              • czekoladka_84 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:24
                Nie chodzi mi o to, że bedzie przy porodzie. Bo są różni faceci. Tylko o to, że
                odnosze wrażenie, że jesteś zbyt "naturalna". W sensie takim, że nie ma dla
                ciebie tematów tabu w związku. A wydaje mi się, że pewne rzeczy powinno się
                zachować tylko dla siebie, bo inaczej partner zacznie widzieć w tobie siostrę.
                Po prostu nie będziesz dla niego obiektem pożądania.
                • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:32
                  Kochanie, czy to, że nie jestem zwiewną nimfą, dla Ciebie oznacza, że
                  jestem "zbyt naturalna"? A co to znaczy "zbyt naturalna"?... :)
                  Kupy przy nim nie robię, jeśli do tego zmierzasz, niemniej jednak mój partner
                  zdaje sobie sprawę z tego, że robić ją czasem muszę i że nie pachnie ona
                  poziomkami ;););)
                  Jakie tematy są tabu w związku? Powiedz mi, proszę, bo ja pomimo moich 29 lat,
                  udanego, szczęśliwego związku i pewnej dozy doświadczeń - nie wiem :)
                  • czekoladka_84 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:38
                    Np. to co już napisałam, byłam niedawno na imprezie rodzinnej i kuzynki zaczeły
                    rozmawiać o upławach i problemach ginekologicznych w obecności innych osób,
                    także płci męskiej.
                    • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:39
                      Tak publicznie? Może są wyjątkowo wyluzowane, ja na imprezach nie dyskutuję z
                      kumpelami o upławach, mamy bardziej interesujące tematy ;)
                  • bitch.with.a.brain Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 16:38
                    Ja to dopiero jestem naturalna:)
                    Często jedno z nas siedzi na kibelku a drugie w wannie i prowadzimy pasjonujące
                    dyskusje. Widzialam jak partner robi kupe, on tez widzial jak ja robie i jakos
                    nasz zwiazek jest bardzo szczesliwy.

A dyskusja o upławach w towarzystkie to cos innego, w ogole rozmowa o chorobach
                    np przy stole jest nieelegancka.
                    ale dlaczego mialabym nie powiedziec o uplawach mojemu partnerowi?
                    • nestea1 jesteś obleśna n/t 26.02.06, 12:37
                      jesteś obleśna
                      • bitch.with.a.brain Re: jesteś obleśna n/t 26.02.06, 22:25
                        też cię lubie:)
                    • pinkdot Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 27.02.06, 09:11
                      zgadzam się w stu procentach z bitch...:)))
          • khaki3 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 14:19
            Moze i porod nie jest estetyczny ale liczy sie chyba bardziej chwila, fakt, ze
            oto wlasnie ukochana kobieta mezczyzny rodzi jego dziecko. widzi jak cierpi,
            jak sie meczy i jak jest zarazem szczesliwa. a to czy to jest estetyczne czy
            nie to juz glupota. Porod to normalna sprawa, jesli mezczyzna jest zaangazowany
            bardziej niz zwykle to bywa to i sam porod bedzie dla miego bardzo estetyczny i
            bardzo magiczny! wazne jest to, ze jego kobieta rodzi ICH wspolne dziecko a nie
            to,ze krew czy jeszcze inne dziwne rzeczy z niej wylatuja.
          • mmagda6 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 18:29
            dorianne.gray napisała:

> Są ludzie i stołki, ja i mój PARTNER (do dzieci nie trzeba mieć ślubu)
            jesteśmy
            >
            > normalni, a nie przewrażliwieni i efemeryczni. Ja nie jestem zwiewną nimfą,
            ani
            >
            > on wrażliwym artystą, jesteśmy ludźmi i nic, co ludzkie, nie jest nam obce.
            > Kochamy się i nie bardzo sobie wyobrażam, jak troche krwi i potu miałoby nasz
            > związek zakończyć - tym bardziej, że efektem tego wysiłku będzie pojawienie
            się
            >
            > na świecie naszego dziecka, z którego już teraz oboje jesteśmy dumni. Razem
            je
            > zmajstrowaliśmy, razem je urodzimy, razem bedziemy się nim opiekować.
            > Pewnie kiedyś, mmagdo, dojrzejesz. Ale jeśli tak się nie stanie, to mam
            > nadzieję, że nie przydarzy Ci się niedołężna starość, bo czy ktoś Ci wtedy
            > będzie pupę podmywał i pieluchy zmieniał?...
            >

Roznimy sie podejsciem do zycia i zwiazkow. Czym innym jest choroba i
            niedoleznosc a czym innym jest rodzenie dziecka. Na szczescie ja plany
            prokreacyjne mam wykonane i na presje jaka postempacy staraja sie wywierac na
            reszcie, poprzez te pieknie brzmiace opowiesci o pelnym, slownikowo rozumianym
            partnerstwie i bliskosci patrze z pozalowaniem.
            Zycie uczy pokory. Bezczelnosc jaka bije z tego co piszesz, swiadczy, ze
            jeszcze masz przed soba sporo nauki :)
            • khaki3 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 18:35
              Bezczelnosc? A nie wykombinowalas, ze moze ona jest blizej z swoim Ukochanym?
              Nie wykombinowalas, ze moze on tez chce i nie jest zmuszany?A moze to byl jego
              pomysl? Dlaczego ma ukrywac to jak wyglada przy porodzie? Dlaczego ma sie
              krepowac wlasnego partnera? Moze oni poprostu sa ze soba tak zwiazani, ze nie
              widza nic w tym zlego? Ukrywac sie przed partnerem, zakladac "maski" i udawac,
              ze jest sie takim caly czas? Nie no tragedia! Z pozalowaniem patrzysz na to, ze
              ich zwiazek opiera sie na braku tabu? Powinnas z zazdroscia patrzec, bo ja im
              zazdroszcze. partnerski zwiazek, ona i on nie maja przed soba zadnego tematu
              tabu. Skoro o czyms tak oczywistym jak porod nie moga razem rozmawiac, czy
              wspolnie tego przezyzwac to, ze sie tak zapytam ty przed swoim mezem tez sie
              tak chowalas? Myslisz,ze wspolny porod to taka tragedia i milosc jaka jest
              miedzy dwojgiem ludzi przez ten porod sie rozpadnie? Widocznie to zadna milosc.
              • mmagda6 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 19:07
                "Roznimy sie podejsciem do zycia i zwiazkow. Czym innym jest choroba i
                niedoleznosc a czym innym jest rodzenie dziecka. Na szczescie ja plany
                prokreacyjne mam wykonane i na presje jaka postempacy staraja sie wywierac na
                reszcie, poprzez te pieknie brzmiace opowiesci o pelnym, slownikowo rozumianym
                partnerstwie i bliskosci patrze z pozalowaniem.
                Zycie uczy pokory. Bezczelnosc jaka bije z tego co piszesz, swiadczy, ze
                jeszcze masz przed soba sporo nauki :)"

Przeczytalas raz jezcze?
                To chyba rozumiesz, ze to co napisalas jest tylko idiotycznym atakiem na mnie.
                Nie ma z czym polemizowac :)
            • dorianne.gray Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 18:46
              Czytając moje i Twoje posty nie jestem w stanie określić, która z nas jest
              bardziej "bezczelna". Jednak dość bezczelne jest stwierdzenie, że życie mnie
              nauczy pokory. Sądzisz, że wspólny poród będzie dla nas pierwszym trudnym
              doświadczeniem?... Egzaminem dla naszych uczuć?... Poród nie jest chorobą, ale
              jest cierpieniem, jak w każdym cierpieniu chcę być wtedy z kimś bliskim, a mój
              mężczyzna (przez duże M) chce wtedy być razem ze mną, bo chce dbać o mnie i
              pomagać mi w trudnych chwilach. Nie ciągnę go do szpitala na siłę, przeżywa
              ciążę razem ze mną i razem ze mną cieszy się z dziecka, na które czekamy.

Obiecuję Ci, nadzwyczaj doświadczona kobieto, że jeśli "życie nauczy mnie
              pokory" i w wyniku wspólnego porodu mój mężczyzna nabierze do mnie wstrętu,
              napiszę to tutaj na forum i specjalnie Tobie na priv, bijąc czołem w podłogę (z
              tej pokory) ;)
              • mmagda6 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 19:18
                :)
    • j04nn4 Nikt męża za uszy do porodu nie zaprowadzi, 25.02.06, 14:28
      ja sądze, że poród po piękne przezycie. Rodziłam wspólnie z moim mężem,
      przecież facet nie stoi Ci między nogami i flaków na scianach też nie ma, mój
      mąż jest bardo zadowolony i powiedział, że przy drugim dziecku też koniecznie
      razem. Nawet ostatnio na imprezie z jego pracy koleżanki opowiadały mi jak to
      mój mąz przezywał, że to taka piękna chwila, taki był dumny, że był przy
      narodzinbach Mai tak sie chwalił i cieszył, na drugi dzień po porodzie,
      opowiadał i opowiadał. Jakby nie chciał to bym go nie ciągneła za uszy, fakt,
      że na poczatku nie chciał, ale szkołą rodzenia zmieniła jego stosunek. Nie wiem
      dlaczego niektóre kobiety sądzą, że poród to typowo kobieca sprawa nieprawda
      rodzi się wasze dziecko a nie tylko twoje, mi mąz ogromnie pomógł przy
      porodzie, gdyby nie on zapewnie nie urodziłabym tak szybko namawiał mnie do
      chodzenia po każdym skórczu dawał mi pić, masował plecy, trzymał pod pachy gdy
      klęczałąm podczas skórczu, trzymał głowe podczas parcia i krzyczał oddychaj bo
      zapominałam i była obawa, że niedotlenie Maje. Poród to wspaniałe przezycie,
      to, że uczestniczyliśmy w nim razem jeszcze bardziej nas zbliżyło, mój mąż wie,
      że rodzenie dziecka to nie pierdnięcie, bo mężczyzni nie będący przy porodach
      nie mają zielonego pojęcia ile kobieta musi przejśc by urodzić te cudo małe.
      Jestem bardzo za rodzcie razem z mężami, to wspaniałę przezycie. Jeśli ktoś sie
      obawia, że potem życie sexualne może się zawalić, to u mnie wszystko jest jak
      wczesniej a nawet może lepiej. Pozdrawiam Asia
    • totalna_apokalipsa Pozwole sobie dopisać coś etnologicznie 25.02.06, 14:36
      Bo na etnologii się znam:)))

Poród jest fizjologią, a fizjologia nei jest estetyczna. Jest fizjologią .Nie
      dziełem sztuki. Stosunek dwojga kochających sie osób też nie ejst estetyczny, o
      ile odrzeć go z uczuć i pokazać tylko niekontrolowane ruchy w tę i we w tę.

Ale do zreczy. U Eskimosów poród odbierają tradycyjnie męzowie rodzącej kobiety
      - mają jej pomagać. Jakimś cudem Eskimosi zyją po dziś dzien, choć powinni
      wyginać, bo przecuiez każdemu Eskimosowi powinno sie odechciec . Podobnie do
      czasów Mao w wielu prowincjach chińskich mąz pomagał rodzącej.Wsród wielu ludów
      afrykanskich obowiazuje obrzęd tzw. kuwady. Meżczyzna kładzie sie w chacie lub
      obok chaty rodżacej kobiety, nasladujac poród i krzycząc - ma to jej pomóc
      urodzić i pokzazać, z e on jest z nią i cierpi jak ona.
      Wszystko to wskazuje na to, z e takie porody są naturalne i
      neipotzrebniedramatyzujątu niektorzy. Jesteśmy ciałem i powinnismy sie z tym
      pogodzić. Na własny kał męzczyzna też nei moze spojrzeć?
      • czekoladka_84 Re: Pozwole sobie dopisać coś etnologicznie 25.02.06, 14:39
        No dobra, ale oni nie mają dostępu do gazet i TV.
        • dorianne.gray Re: Pozwole sobie dopisać coś etnologicznie 25.02.06, 14:41
          No, skoro Ciebie gazety i telewizja uwrażliwiają na piękno, to nie mam nic
          więcej do dodania!... :)
          • j04nn4 a co tu mają gazeti i tv??????? 25.02.06, 14:43
          • czekoladka_84 Re: Pozwole sobie dopisać coś etnologicznie 25.02.06, 14:46
            Mnie nie, ale mojego męża tak. :/
        • totalna_apokalipsa Re: Pozwole sobie dopisać coś etnologicznie 25.02.06, 14:46
          > No dobra, ale oni nie mają dostępu do gazet i TV.

Mają za to o wiele większy dostep do natury i postrzegają swoje ciało mądrzej i
          normalniej niż my, mając dostep do gazet i TV.
          Nasze ciała mają być aseptyczne, nic taknie brzydzi jak pot, bud, krew. Ale
          gdybyśmy sie nie pocili, to umarlibyśmy. Gsdyby kobiety nie krwawiły, nie
          byłoby zycia itp. Oni to rozumieją lepiej niż my.
          Polecam bardzo do przeczytania ksiazkę "Szczeliny istnienia" Brach -Czainy . O
          wiele mądrzejszą niż gazety i TV:)
    • rtz.rtz Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 25.02.06, 18:51
      Mnie sama myśl, że miałabym na to patrzeć odrzuca. Nigdy nie odważyłam się
      obejrzeć filmu z porodem, a jak były jakieś fragmenty odwracałam głowę. W
      trakcie rozmów koleżanek na ten temat, wychodziłam gdziekolwiek lub prosiłam
      żeby nie opowiadały. Tylko cesarka, relacje tych, które korzystały z CC i z
      narkozy są pozytywne:-)
    • blou1 Re: Poród moim zdaniem nie jest widokiem estetycz 27.02.06, 10:03
      Poród jest najbardziej naturalną rzeczą jakiej doświadczamy. Mój nie chciał być
      przy porodach. A bardzo mi go brakowało!!! Mężczyzna nie musi być świadkiem
      samego porodu a jeżeli chce może stać przy głowie żony. Mnie bardzo brakowało
      kogoś kto byłby przy mnie. Nieestetyczne owszem ale co ma ztym wspólnego
      elegancja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka