Dodaj do ulubionych

Paznokcie - pomocy!!!!

30.12.02, 09:09

Ślub za trzy tygodnie a moje paznokcie...łamia się i rozdwajają jak je
domowymi sposobami wzmocnić w ciągu tych trzech tygodni???
Obserwuj wątek
    • melinek Tipsy!!! Tipsy!! Tipsy!! 30.12.02, 09:38
      Nie trzeba tygodni, wystarczy jedno popoludnie.
      • agniecha3 Re: Tipsy!!! Tipsy!! Tipsy!! 30.12.02, 10:26
        aha, i paznokcie zniszczone na wiele miesiecy albo juz ciagle noszenie tipsow.

takich calkiem domowych sposobow nie znam, na mnie podzialal merz special
        (tabletki z mineralami) - paznokcie mialam duzo mocniejsze po 10-14 dniach

pozdr
        • lastka Re: Tipsy!!! Tipsy!! Tipsy!! 30.12.02, 10:30

No własnie słyszałam, że tipsy albo przedłużenie akrylem bardzo niszczy płytkę
          paznokcia a moja i tak jest bardzo słaba i zniszczona. Używałam już wszelkiego
          rodzaju odżywek do paznokci ale marny efekt.
          • anula73 Re: Tipsy!!! Tipsy!! Tipsy!! 30.12.02, 10:38
            lastka napisała:

>
            > No własnie słyszałam, że tipsy albo przedłużenie akrylem bardzo niszczy
            płytkę
            > paznokcia a moja i tak jest bardzo słaba i zniszczona. Używałam już
            wszelkiego
            > rodzaju odżywek do paznokci ale marny efekt.

Musisz sie odzywic "od srodka" a wiec jakies witaminy, sa takie rozne preparaty
            w aptekach na wlosy skore i paznokcie. A do smarowania polecam podgrzana rycyne
            lub jakas oliwke. Namocz paznokcie w takiej cieplej oliwnej kapieli :-)
            W Nowym Roku zycze Ci wspanialych mocnych paznokci i tego bys za 40 lat byla
            tak samo zakochana jak teraz (oczywiscie z wzajemnoscia) :-)
            • lastka Re: Tipsy!!! Tipsy!! Tipsy!! 30.12.02, 10:40

Dzięki !!!!!!!
              Tobie również w tym Nowym Roku wszystkiego najlepszego :))))
              • lyche1 Re: Ja biorę ostatnio laktomag 30.12.02, 16:26
                na co innego ale doczytałam się ( jak nie miałam co czytać przeczytałam ulotki
                z lekarstw:)) że na paznokcie. W wakacje, koleżanka prezentowała mi ( w
                Szwecji) jakiś super lakier, który trzeba codziennie nanosić na paznokcie - i
                on wzmacnia. Ja niestety mam tak mocne pazury, że nawt nie chciałam spojrzeć na
                ten specyfik, więc nazwy firmy Ci nie podam. Słyszałam o moczeniu paznokci w
                oleju rycynowym (????????????) Jezu Lastka może pięć sposobów na schudnięcie?
                Paznokcie na prawdę mam silne, włosy mi nigdy nie wypadały.
                • lastka Re: Ja biorę ostatnio laktomag 31.12.02, 09:19
                  lyche1 napisała:

> na co innego ale doczytałam się ( jak nie miałam co czytać przeczytałam
                  ulotki
                  > z lekarstw:)) że na paznokcie. W wakacje, koleżanka prezentowała mi ( w
                  > Szwecji) jakiś super lakier, który trzeba codziennie nanosić na paznokcie - i
                  > on wzmacnia. Ja niestety mam tak mocne pazury, że nawt nie chciałam spojrzeć
                  na
                  >
                  > ten specyfik, więc nazwy firmy Ci nie podam. Słyszałam o moczeniu paznokci w
                  > oleju rycynowym (????????????) Jezu Lastka może pięć sposobów na schudnięcie?
                  > Paznokcie na prawdę mam silne, włosy mi nigdy nie wypadały.

No ja niestety mam problem ze wszystkim i z paznokciami i włosami ale to skutek
                  unboczny leków od tarczycy no pupe też mam niczego sobie tzn nie za gruba ale
                  chuda też nie jestem a tak bym chciała...ech ale jak się czasami za siebie
                  wezmę to te kilka kil mogę szybciutko wywalić tylko tak jakoś brak
                  motywacji...ale najlepiej to pić dużo zielonej herbaty i odstawić słodycze i
                  cukier to wystarczy no i nie jeść już od 18.

• Gość: jabol Re: Paznokcie - pomocy!!!! IP: proxy / 134.65.105.* 30.12.02, 14:06
      kup preparat firmy Avon wzmacniajacy pazury
      • Gość: Lalka Re: Paznokcie - pomocy!!!! IP: *.uc.nombres.ttd.es 30.12.02, 14:18
        Potwierdzam Avona. Ja mam taki z proszkiem diamentowym. Pisza ze intensywna
        kuracja przez tydzien wystarczy-zawsze mozes zastosowac troche dluzej dla
        pewnosci..:)))))
    • zlakobieta Re: Paznokcie - pomocy!!!! 31.12.02, 13:02
      Nie ma niestety preparatow kosmetycznych, ktore z lamliwych i rozdwajajacych
      sie paznokci zrobia piekne w trzy tygodnie.
      Przede wszystkim trzeba znalezc takie preparaty witaminowe, ktore beda
      najlepszym suplementem dla Ciebie. Kazdemu brakuje w organizmie czego innego, a
      wiec potrzebuje innych witamin lub mikroelementow. Nie jest latwo je znalezc
      poniewaz wiekszosc specyfikow daje widoczne efekty dopiero po 1-2 miesiacach
      stosowania. Jezeli chodzi o mnie, to przetestowalam merz special - negatywnie,
      skrzyp polny - negatywnie, h-pantoten - negatywnie i dopiero teraz trafilam na
      pola zieleni z Forever Living Products. Te tabletki, ktore aktualnie uzywam sa
      akurat dla mnie super. Wlosy przestaly mi prawie wypadac (zawsze mialam z tym
      problem), a paznokcie mam niewiargodnie twarde. Podobne efekty juz po pierwszym
      opakowaniu (40 dni) zaobserwowala moja kolezanka. Jak juz znajdziesz odpowiedni
      preparat, to nie mozna poprzestac tylko na tym. Druga sprawa to odpowiednia
      pielegnacja i tu moga sie przydac te wszystkie specyfiki kosmetyczne w postaci
      lakierow wzmacniajacych, oliwki i tym podobnych. Wazne jest aby plytka
      paznokcia zawsze byla pokryta jakims lakierem lub odzywka, bo to ja chroni
      przed dzialaniem szkodliwych czynnikow. Ostatnia sprawa BARDZO WAZNA - postaraj
      sie jak najmniej moczyc rece i unikac kontaktu z chemia gospodarcza. Wszystkie
      prace domowe zwiazane z woda powinnas wykonywac w rekawiczkach gumowych. Na
      poczatku trudno sie do tego przyzwyczaic ale po jakims czasie juz sie nie da
      inaczej :) Ja zaczynalam od takich "grubszych" prac, jak szorowanie wanny, czy
      mycie podlogi, a potem stopniowo- zmywanie naczyn i nawet pranie reczne. Rece
      mocze tylko przy myciu.
      Gwarantuje, ze stosujac te rady po jakims czasie nie bedziesz miec problemow z
      paznokciami. Niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc, bo u mnie spektakularne
      efekty pojawily sie dopiero po paru miesiacach. Trzeba miec duzo samozaparcia.
      Ja nie mialam wyjscia, bo musialam uzywac na przyklad rekawic z zalecenia
      dermatologa (uciazliwe alergie i takie tam...) wiec nie moglam sobie
      pofolgowac. Mam nadzieje, ze bedziesz wytrwala, bo zadbane rece to duza
      ozdoba :)
      Te rady to tak bardziej przyszlosciowo Ci podalam, bo na pewno nie doprowadzisz
      paznokci do ladu w ciagu 3 tygodni jesli sie rozdwajaja.
      Co do porad w kwestii paznokci do slubu mam dwie propozycje:
      1) Idz do manicurzystki, ktora skroci Ci paznokcie o tyle, ile to bedzie
      konieczne i wykona elegancki french manicure. Dobrze wykonanym manicurem
      francuskim mozna zatuszowac wiele brakow i wyrownac dlugosc plytki.
      Jezeli tak sie nie da, to pozostaje wyjscie drugie:
      2) zrob sobie paznokcie akrylowe ale u bardzo dobrej manicurzystki - takiej
      ktora robi cieniutki i delikatny akryl, zeby paznokcie wygladaly naturalnie.
      Jezeli nie wszystkie masz zniszczone, to mozna zrobic akryl tylko na te
      uszkodzone i nikt nie zauwazy roznicy. Niestety nie kazda kosmetyczka umie to
      zrobic. Musialabys zrobic rzetelny wywiad. Nie przejmuj sie tym, ze akryl
      oslabi paznokcie. Przeciez i tak piszesz, ze sa do niczego. O ich kondycje
      zadbasz po weselu, a na slub bedziesz miala piekne dlonie :D

Pozdrawiam i zycze, zebys byla najpiekniejsza panna mloda, a po slubie
      najszczesliwsza zona.
      Buziaczki
      • hokusai Re: Paznokcie - pomocy!!!! 31.12.02, 16:49
        Rozumiem ten bol, bo sama walcze z moimi paznokciami. Zlakobieta (wow, co za
        nick :)) dala ci mase rad - co do jednej tylko mam watpliwosci. Akryl na
        paznokciach - pomoze doraznie, tzn paznokcie beda piekne (jesli trafisz na
        pania, ktora ci to ladnie zrobi) ale potem dopiero zaczynaja sie schody. Ja
        dokladnie rok temu skusilam sie na akryl i mialam go przez dwa miesiace. Do
        dzisiaj walcze z paznokciami, ktore sa w tragicznym stanie. NIc nie pomaga, ani
        kapiele w oliwie, witaminy, skrzypy, mineraly, odzywki. Makabra! Moze pojdz do
        dobrej manikiurzystki i niech ci jakos "doraznie" zaczaruje paznokcie na slub
        (moze kilka warstw odzwyek + lakier?), ale nie rob akrylu. Moze mialam pecha,
        ale najgorszemu wrogowi nie zyczylabym takich paznokci jakie ja mam po nim. A
        na zakonczenie - oceanu szczescia przed i po slubie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka