19.05.06, 11:49
alpepe umieszczenie mojego wątku na forum, na którym nie mam uprawnień do
odpowiedzi to zaiste roztropne posunięcie. W takim razie odpowiem tutaj.

>Nie jestem kohol, ale służę częściowo choć odpowiedzią:
>1.Jeśli ktoś klikał w kosz przy twoich odpowiedziach, to zawodowy admin cię
>powycinał, niekoniecznie to była kohol.

Weź mnie nie rozśmieszaj. To znaczy, że jak kliknę w każdym watku na kosze we
wszystkich postach to ten wasz "zawodowy" admin powinien wypie..ć wszystko
w kosmos?
Zawodowy admin przede wszystkim powinien zrozumieć kiedy nick pisze po to,
żeby obrazić a kiedy dlatego, że odpowiada na zaczepki.

>2.Jak masz wąty w sprawie moderowania forum, to albo na kohol@gazeta.pl, albo
>załóż wątek zażaleniowy na FoM, albo napisz na forum.abuse@gazeta.pl

Pisanie na powyższe adresy ch..a daje. Doskonale o tym wiesz, bo wczoraj
napisałem maila na abuse z pytaniem co się stało z moimi wątkami i dlaczego
dostałem bana i do dziś nie dostałem odpowiedzi. Więc albo mody nie dają
sobie rady albo mają wszystko glęboko w dupie.

>3.To, że potrafisz uatrakcyjnić wątki, nie zwalnia cię od pisania na pewnym
>poziomie. Jak a.bc zniżyła się do nazywania cię brzydko, to to źle świadczy o
>jej kulturze, więc co się obrażasz?

Potworski się nie obraża, bo tak naprawdę Potworski nie traktuje tego forum
poważnie. Jednakowoż Potworski zawsze był zwolenikiem wolności
słowa. "Brzydkie nazywanie" - jak to określiłaś komple Potworskiego przez
nick a.bc jak to określiłaś kompletnie mi zwisa. Może ona sobie nazywać mnie
jak chce=ja nie latam do modów z płaczem, że ktoś mnie tu obraził, bo to czy
ktoś mnie nazwie gnojkiem czy kim tam jeszcze świadczy tylko o jego
ignorancji.

>4. Przeczytaj moją odpowiedź, bo i tak pewnie niniejszy wątek znajdzie się w
>koszu.

Domyślam się - wszak wypieprzenie posta to najprostszy sposób na uniknięcie
odpowiedzi na niewygodne pytania - tym bardziej, jesli nie ma się co
odpwiedzieć
Obserwuj wątek
    • livian Re: do alpepe 19.05.06, 11:52
      powtarzasz sie, czy mam daja vu?
      • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 11:59
        livian napisała:

> powtarzasz sie, czy mam daja vu?

Tenże topik został już raz wywalony bez odpowiedzi, pomimo, iż nie łamał zasad.
        Chciałbym, żeby jakaś zawodowa moderatorka się do niego ustosunkowała a nie
        wypierdzielała bez uzasadnienia.
    • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 12:00
      Potworski, raz jeszcze - korespondencję prywatną wysyłaj na mail, nie
      zamieszczaj na forum.
      • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:04
        kohol napisała:

> Potworski, raz jeszcze - korespondencję prywatną wysyłaj na mail, nie
        > zamieszczaj na forum.

Po pierwsze to nie jest korespondencja prywatna. Chcę, żeby inni userzy również
        widzieli zasady jakimi kierujesz się ty lub twoi zmiennicy wywalając te a nie
        inne posty. To jest dla ciebie różnica, że odpowiesz tu a nie na priva? Czegoś
        się boisz?
        A po drugie - wysyłanie maila na priva nie odnosi skutku, bo ktokolwiek ukrywa
        się pod loginem "abuse" nie raczył mi odpowiedzieć od wczoraj.
        • livian Re: do alpepe 19.05.06, 12:07
          Potworski, Ty człowiek o tak luzackim podejściu do forum, nagle taki zasadniczy
          się zrobiłeś? Wróc do tej dawnej formuły, była o wiele przyjemniejsza, proszę
          cię. Tak miło się Ciebie czytało...
          • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:12
            livian napisała:

> Potworski, Ty człowiek o tak luzackim podejściu do forum, nagle taki
            zasadniczy
            >
            > się zrobiłeś? Wróc do tej dawnej formuły, była o wiele przyjemniejsza, proszę
            > cię. Tak miło się Ciebie czytało...

Moje luzackie podejście dotyczy wszystkiego z jednym wyjątkiem: Kneblowania ust
            na forum i wywalania postów bez uzasadnienia - bo jakiś tam nick się poskarżył
            i coś mu się nie spodobało. Admini nie stwarzają żadnych podstaw do obrony
            swojego stanowiska, bo jak coś im sie nie spodoba, albo jak nie wiedzą co
            odpowiedzieć, to po prostu usuwają niewygodne pytanie. A czemu by nie? Przecież
            o wiele łatwiej jest kliknąć w kosz niż udzielić logicznej odpowiedzi.
            To jest forum dyskusyjne i zawsze znajdzie się jakiś user, któremu nie spodoba
            sie taka a nie inna tresć. Na tym polega wolność słowa=można wypowiadać się w
            dowolny sposów o ile nie jest to dla kogoś krzywdzące. Wypowiedzi Potworskiego
            w ani jednym miejscu krzywdzące nie były, ale jak widać admini nawet nie
            próbowali tego zrozumieć.
        • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 12:19
          Piszesz do Alpepe, nie do mnie.
          Jeśli masz jakieś zastrzeżenia - przeczytaj najpierw pewne zasady, jakimi się
          kierujemy tu na forum (są w nagłówku forum). Istnieje również regulamin forum
          oraz netykieta (są tam opisane zasady w stylu "nie obrażaj i nie atakuj
          personalnie swoich rozmówców"), jest też forum o moderacji - tam także możesz
          dowiedzieć się paru rzeczy.

Na "Oślej ławce" nikt nie ma uprawnień do dodawania odpowiedzi i jestem
          przekonana, że to nie Alpepe umieściła tam Twój wątek.
          Klikanie w kosz jest daniem sygnały adminowi, że coś jest z postem nie tak -
          nie oznacza to automatycznego wykasowanie postu.
          Odpowiadanie na zaczepki w sposób łamiący regumalin jest łamaniem regulaminu.
          Prosta sprawa.

I polecam: forum.gazeta.pl/forum/2077484,62499.html Tu znajdziesz
          odpowiedzi na swoje pytania i dowiesz się, czym się różni moderator od admina.
          • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:22
            > Piszesz do Alpepe, nie do mnie.
            > Jeśli masz jakieś zastrzeżenia - przeczytaj najpierw pewne zasady, jakimi się
            > kierujemy tu na forum (są w nagłówku forum). Istnieje również regulamin forum
            > oraz netykieta (są tam opisane zasady w stylu "nie obrażaj i nie atakuj
            > personalnie swoich rozmówców"), jest też forum o moderacji - tam także możesz
            > dowiedzieć się paru rzeczy.

W takim razie proszę o wskazanie gdzie personalnie atakuję lub obrażam
            kogokolwiek na tym forum. Dokładnie: wątek i post.
            • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 12:41
              Myślę, że nie muszę Ci wskazywać wątku, gdzie dyskusja bardzo odbiegła od
              tematu i zamieniła się w personalną przepychankę.
              • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:51
                kohol napisała:

> Myślę, że nie muszę Ci wskazywać wątku, gdzie dyskusja bardzo odbiegła od
                > tematu i zamieniła się w personalną przepychankę.

Natomiast ja ci wskażę:
                img520.imageshack.us/img520/5346/117bu.jpg

I teraz powiedz mi dlaczego to zostało wywalone. Stwierdzenie "ch.. ci do tego"
                nie jest wycieczką personalną, a jesli nawet tak zostanie uznane, to dlaczego
                usunieto mojego posta o motorniczym? W czym jest bardziej dosadny o poście a.bc
                o feministce? Proszę o odpowiedź.
                • facio.z.jajami Re: do alpepe 19.05.06, 12:53
                  Uaktywnij obrazek:)
                  • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:54
                    facio.z.jajami napisał:

> Uaktywnij obrazek:)

Skopiuj link i wklej w przeglądarkę, bo źle wstawiłem.
                    • facio.z.jajami Re: do alpepe 19.05.06, 13:03
                      Wracajac do tematu. Szanowna pani napisze powazny watek tresci -czy golicie
                      pizdziochy- na przykład. Zaraz nadejdzie forumowa fala huraoptymizmu i setki
                      postów, och tak mój mężczyzna uwielbia, jak gole pizdzioche i opisze cały
                      repertuar sypialniany nie zapominajac zahaczyc o kuchnie, druga napisze echhh
                      moj mezczyzna woli fryzure...

moze lepiej pozwolic sie paniom dobrze bawic i po prostu olac
                • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 13:03
                  To jest nie na temat, Potworski. Zupełnie nie związane z tematem wątku.
                  EOT.
                  • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 13:07
                    kohol napisała:

> To jest nie na temat, Potworski. Zupełnie nie związane z tematem wątku.
                    > EOT.

Nie rozśmieszaj mnie. Co jest nie na temat???
                    Ponawiam pytanie: Dlaczego został usuniety post o motorniczym.
                    • obiekt.wna Re: do alpepe 19.05.06, 14:41
                      potworski napisał:

> kohol napisała:
                      >
                      > > To jest nie na temat, Potworski. Zupełnie nie związane z tematem wątku.
                      > > EOT.
                      >
                      > Nie rozśmieszaj mnie. Co jest nie na temat???
                      > Ponawiam pytanie: Dlaczego został usuniety post o motorniczym.

Nie męcz już jej. Przecież nie powie Ci prawdy: że koleżanka ją poprosiła, wiec
                      wycięla Cie jak leci bez wzgledu na treść, regulamin, netykietę etc.
                      • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 15:18
                        Dwukrotnie napisałam, dlaczego wycięłam wypowiedzi z wątku, o który chodzi,
                        widzę, że nie wystarczyło.

1) Pisz zwięźle i na temat.
                        2) Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.
                        (z: forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html ).

Pisałam o tym tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=42094553&a=42098446
                        i tutaj:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=42094553&a=42100027
                        • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 15:41
                          > 2) Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum.

Kohol głupoty opowiadasz. Tutaj połowa wątków (jesli nie 3/4) to prywatne
                          pogawędki, więc tym argumentem możesz sobie wytrzeć ścianę za rurami w
                          łazience, albo podłozyć pod noge od stołu.

I nie wklejaj mi tu linków do netykiety, tylko odpowiedz prosto i jasno jednym
                          zdaniem: Dlaczego wywaliłaś motorniczego a zostawiłaś feministkę.
                          • kohol Re: do alpepe 19.05.06, 15:53
                            Dlatego, że w odpowiedzi A.bc było odniesienie do tematu wątku, a Twoje było
                            już tylko li i jedynie początkiem personalnej przepychanki. Poza tym gdybym
                            skasowała A.bc, musiałabym również wywalić następującą po niej wypowiedź
                            niczemu nie winnej Mmm_kkk.
                            Wklejam Ci link do netykiety, bo chyba jej nie znasz.
                            Jeśli masz do mnie jeszcze jakies pytania - moja skrzynka czeka na Twój mail.
                            • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 15:58
                              > Dlatego, że w odpowiedzi A.bc było odniesienie do tematu wątku, a Twoje było
                              > już tylko li i jedynie początkiem personalnej przepychanki.

Idąc tym topem wywalasz wszystkie posty, które nie mają nic wspólnego z tematem
                              wątku, czy tak?
                              • obiekt.wna Re: do alpepe 20.05.06, 01:57
                                potworski napisał:

> Idąc tym topem wywalasz wszystkie posty, które nie mają nic wspólnego z
                                tematem
                                >
                                > wątku, czy tak?

Wygląda na to, ze kohol daleko do konsekwencji jeśli chodzi o merytoryczną
                                zawartość forum Kobieta. Oto przykład watku jej koleżanki, który nie ma nic
                                wspólnego z tematyka tego forum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=42059129&t=1148082701979
                            • amino_kwas Re: do alpepe 20.05.06, 01:39

...swoją drogą kohol, pie..nie przez 38(00) postów o niczym, też może mieć
                              sens we wspólczesnym świecie, co nie?

a_k
                          • obiekt.wna Re: do alpepe 19.05.06, 16:23
                            potworski napisał:

> Kohol głupoty opowiadasz. Tutaj połowa wątków (jesli nie 3/4) to prywatne
                            > pogawędki,

Śmiem twierdzić, że znacznie wiecej. I nie jednokrotnie moderatorzy społeczni
                            oraz zawodowi (nie wyłączając kohol) wdają się w tego typu pogawędki. I nie
                            byłoby w tym nic złego, gdyby, kiedy im to wygodne nie powoływali się na
                            zasady, których sami nie przestrzegają.
    • facio.z.jajami Re: do alpepe 19.05.06, 12:25
      Najgorzej Potworski jak takiej kazde słowo kojarzy sie z przeszłoscia i z
      wynikajacymi z niej kompeksami. Kazdy post bedzie odbierac jako personalny i
      kazdy login bedzie kojarzył sie z osoba, która te przeszłosc zna i ma ochote
      zdemaskowac.
      • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:30
        facio.z.jajami napisał:

> Najgorzej Potworski jak takiej kazde słowo kojarzy sie z przeszłoscia i z
        > wynikajacymi z niej kompeksami. Kazdy post bedzie odbierac jako personalny i
        > kazdy login bedzie kojarzył sie z osoba, która te przeszłosc zna i ma ochote
        > zdemaskowac.

Właśnie przeciwko temu protestuję.
        Etykieta zabrania obrażania, ale przecież to, co kogo obraża jest w pełni
        subiektywne. Jednego nie obraża jak się go nazwie gnojkiem i głupia kwoką, a
        drugi będzie obrażony jak przeczyta wątek o plastikowych widelczykach, bo może
        kiedyś w przeszłości jego dziewczyna własnie takim widelczykiem biła go co rano
        i kłuła w dupę.
        Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że obraża mnie wątek o żakiecie gdzies tam
        prezentowanym, bo dostaję wewnętrznego ataku wyrostka robaczkowego jak widzę
        żakiety o takim kroju. I co wtedy? Usunie moderator tamtego posta?
        • facio.z.jajami Re: do alpepe 19.05.06, 12:32
          Najprostszy przykład. Zaatakuj lekarzy, prawników, dziennikarzy- poparcie
          bedziesz miał pełne... zaatakuj kur.wy, zaraz wątek wyleci.
          • potworski Re: do alpepe 19.05.06, 12:41
            facio.z.jajami napisał:

> Najprostszy przykład. Zaatakuj lekarzy, prawników, dziennikarzy- poparcie
            > bedziesz miał pełne... zaatakuj kur.wy, zaraz wątek wyleci.

To też nie o to chodzi. Forum to forum - tu każdy może być kim chce. Potworski
            może być jednocześnie dwunastoletnią dziewczynką albo siedemdziesięcioletnim
            leśnikiem z Borów Tucholskich. To sprawia, że niezasadne jest
            określenie "wycieczki personalnej". Ktoś musi być naprawdę ignorantem, żeby
            traktować atak na swojego nicka mianem obrazy. Przecież ten, kto rzekomo obraża
            i tak nic nie wie o osobie, która za tamtym nickiem stoi, więc w czym problem?
            Jeśli ktoś pisze "Potworski to gnojek" to mam to w dupie, bo ten ktoś nic o
            mnie nie wie i nigy się nie dowie. Wie tylko tyle, ile może wywnioskować na
            podstawie postów, ale tym samym robi z siebie ignoranta, bo nie bierze pod
            uwagę faktu, ze piszący te posty może być po prostu świetnym aktorem i udawać
            kogoś innego niż jest w rzeczywistości.
            Sądzę, że takie posunięcia jak a.bc wynikają z czystej złośliwości i zawiści,
            bo od wielu dni łaziła za mną i komentowała jakie to ja marne posty piszę.
            Skoro tak, to po co je czytać? To wolne forum i jak się wątek albo post nie
            podoba, to wtedy omijać z daleka szerokim łukiem i po problemie.
            Dziwi mnie natomiast postawa modów, którzy ślepo spełniają rozkazy userów bez
            wnikania w tresć usuwanych postów.
          • facio.z.jajami [...] 19.05.06, 12:43
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • alpepe przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 15:57
      potworski napisał:

> alpepe umieszczenie mojego wątku na forum, na którym nie mam uprawnień do
      > odpowiedzi to zaiste roztropne posunięcie. W takim razie odpowiem tutaj.
      >
      > Twój wątek, w którego tytule już obraziłeś kohol jako kohol znalazł się
      słusznie na oślej ławce. Gdybyś zatytułował post: sposoby moderacji na FKo, nie
      byłoby to tak obraźliwe, choć najlepiej z pretensjami udać się na priva.
      >
      > Weź mnie nie rozśmieszaj. To znaczy, że jak kliknę w każdym watku na kosze we
      > wszystkich postach to ten wasz "zawodowy" admin powinien wypie..ć wszystko
      > w kosmos?
      Kosz służy do zgłaszania wypowiedzi niezgodnych z netykietą i regulaminem, więc
      powinno być wypieprzone w kosmos to, co jest z w/ww niezgodne.
      > Zawodowy admin przede wszystkim powinien zrozumieć kiedy nick pisze po to,
      > żeby obrazić a kiedy dlatego, że odpowiada na zaczepki.
      O sposoby wycinania pytaj kohol. Poza tym, nie wiem, czy dostrzegasz uwagę
      następującej treści:
      Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz.
      Kliknij

>> Pisanie na powyższe adresy ch..a daje. Doskonale o tym wiesz, bo wczoraj
      > napisałem maila na abuse z pytaniem co się stało z moimi wątkami i dlaczego
      > dostałem bana i do dziś nie dostałem odpowiedzi. Więc albo mody nie dają
      > sobie rady albo mają wszystko glęboko w dupie.
      Przeceniasz mnie, nie mam ani znajomości u adminów ani ŻADNYCH uprawnień.
      Poza tym masz jeszcze adres jabbur@gazeta.pl i innych zawodowych, jak abuse cię
      olało lub nie miało kiedy odpowiedzieć (chyba mają prawo do życia prywatnego,
      nie?), to gwarantuję, ze jak założysz wątek na Forum o moderacji, jaki to ty
      biedny jesteś i krzywdzony przez kohol, to ktoś się tym zainteresuje.

> Potworski się nie obraża, bo tak naprawdę Potworski nie traktuje tego forum
      > poważnie.
      TO świetnie
      Jednakowoż Potworski zawsze był zwolenikiem wolności
      > słowa.
      Załóż własne forum, na prywatnym forum TY określasz zasady, dlatego właśnie
      dostałeś od nas zaproszenie na anala. Tam twoja wolna twórczość byłaby doceniona
      należycie.
      "Brzydkie nazywanie" - jak to określiłaś komple Potworskiego przez
      > nick a.bc jak to określiłaś kompletnie mi zwisa. Może ona sobie nazywać mnie
      > jak chce=ja nie latam do modów z płaczem, że ktoś mnie tu obraził, bo to czy
      > ktoś mnie nazwie gnojkiem czy kim tam jeszcze świadczy tylko o jego
      > ignorancji.
      Jakby ci zwisało, nie miałbyś pretensji do moderatorów.
      >
      >
      >
      > Domyślam się - wszak wypieprzenie posta to najprostszy sposób na uniknięcie
      > odpowiedzi na niewygodne pytania - tym bardziej, jesli nie ma się co
      > odpwiedzieć
      Domyślasz się, tyle, że błędnie, naucz się kulturalnie pytać o przyczynę
      wypieprzania postów i rób to na priva.
      Poza tym doceń kohol, bo i ten wątek powinien być usunięty na oślą
      • potworski Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 16:32
        Nie chce mi się szatkować twojego posta na części, więc zapytam tak:
        Kiedy uznajecie, że zasadne jest usunięcie posta, ze względu na to, że kogoś
        obraża? Rozumiem, że wtedy, gdy ktos wam się poskarży, że zostały obrażone jego
        uczucia?
        Czyli mogę domagać się usunięcia wszystkich wątków, w których "Potworski"
        zostało napisane z małej litery, bo przecież mogę zgłosić, że zostałem obrażony
        i ktoś nie ma szacunku dla mojego nicka. Mogę żądać eksmisji takowego nicka na
        forum "Kamczatka" oraz zakazu używania przez niego czaderskich sygnatur.
        • alpepe Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 16:45
          potworski napisał:
          > Kiedy uznajecie, że zasadne jest usunięcie posta, ze względu na to, że kogoś
          > obraża? Rozumiem, że wtedy, gdy ktos wam się poskarży, że zostały obrażone
          jego uczucia?

Nie przeczytałeś mojego postu uważnie, nie jestem adminką, nawet społeczną, nie
          kopnął mnie ten zaszczyt, mogę tylko gdybać. Wiadomo, że to taka cienka czerwona
          linia, kiedy coś już jest personalną obrazą, a kiedy jeszcze nie, a admin zwraca
          uwagę tylko na posty, które zostały wklikane, bo nie ma obowiązku czytania
          wszystkiego. Ja dużo klikam w kosz, jak widzę, że ktoś kogoś obraża, nie jestem
          w żadnym TWA.
          > Czyli mogę domagać się usunięcia wszystkich wątków, w których "Potworski"
          > zostało napisane z małej litery, bo przecież mogę zgłosić, że zostałem
          obrażony i ktoś nie ma szacunku dla mojego nicka. Mogę żądać eksmisji takowego
          nicka na forum "Kamczatka" oraz zakazu używania przez niego czaderskich sygnatur.
          Tu się nie zgodzę w kwestii formalnej, bo nick jest w loginie pisany z małej
          litery, a zatem ja piszę go z małej. Widzę, że jest tendencja do pisania nicków
          podobnie jak imiona, czyli z dużej, ale trudno powiedzieć, jak to się rozwinie.
          Jeśli jednak czujesz się obrażony brakiem szacunku ze strony innych, to
          wystarczyłaby pewnie uwaga w sygnaturce:
          Potworski czuje się urażony pisaniem jego nicka z małej litery.
      • potworski Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 16:40
        > Twój wątek, w którego tytule już obraziłeś kohol jako kohol znalazł się
        słusznie na oślej ławce.

I jeszcze to mnie rozbawiło. Co to znaczy, że obraziłem kohol jako kohol? To
        znaczy, że obraziłem nicka kohol, ale nie osobę, która za tym nickiem stoi?
        W takim razie o co się rozchodzi? Przecież nick to tylko zbiór literek. Czy to
        znaczy, że gdybym powiedział, że kohol ma szpetne beżowe kapcie z pomponem to
        powiedziałabyś, że obraziłem jej kapcie? I kapcie czują się przez to źle, mają
        bóle migrenowe i w związku z tym wątek trzeba wypie..ć albo nazwać
        go: "kohol chciałbym wypowiedzieć się na temat twojego domowego obuwia".
        • alpepe Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 16:49
          Twój wątek, w którego tytule już obraziłeś kohol jako kohol znalazł się
          słusznie na oślej ławce. Gdybyś zatytułował post: sposoby moderacji na FKo, nie
          byłoby to tak obraźliwe, choć najlepiej z pretensjami udać się na priva.
          Powtórzyłam autocytat, bo najwyraźniej nie zrozumiałeś. Zwracałeś się do kohol,
          nie do adminki. Pisanie, że kohol jest denna, podwójnie denna itp. jest atakiem
          personalnym niezgodnym z etykietą. Wystarczyło sformułować posta w sposób:
          Moderacja na FKo jest denna, a pewnie wątek nie zostałby zesłany, choć nadal nie
          byłby zgodny z etykietą.
          • potworski Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 16:57
            A ty jesteś rzeczniczką kohol? Skąd wiesz czy ją to obraziło? A może zdanie
            jakiegos tam Potworskiego spłynęło po niej jak woda po kaczce? Może niech ona
            sama się wypowie.
            • alpepe Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 17:01
              Ja jestem rzeczniczką każdego, kogo obrażają na forum, a ja to przeczytam, to
              już też napisałam.
              Kohol pełni na FKo funkcję aesa, ale to nie oznacza, że byle burek ma na nią
              szczekać i nie mówię teraz o twoich postach.
              Jak chcesz o coś zapytać kohol, to podaję jej adres: kohol@gazeta.pl
              • potworski Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 19.05.06, 18:54
                > Ja jestem rzeczniczką każdego, kogo obrażają na forum, a ja to przeczytam, to
                > już też napisałam.

Nie zrozumiałaś idei pytania. Pytałem cię skąd wiesz, że kohol poczuła się
                obrażona swoim tekstem. Przecież nic takiego nie napisała.

> Kohol pełni na FKo funkcję aesa, ale to nie oznacza, że byle burek ma na nią
                > szczekać i nie mówię teraz o twoich postach.

No i co z tego. Co to za funkcja ten aes? Jeśli ktoś pełni jakąś funkcję na
                publicznym forum to uczestnicy mają prawo krytykować jego robotę jeśli wykonuje
                ją bezsensownie. A wykonuje ją bezsensownie, bo parę postów wyżej udowodniłem
                kohol niekonsekwencję: wywaliła mojego posta tłumacząc to tym, że zszedłem na
                inne tory niż temat wątku. Równie dobrze mogła ten fakt wytłumaczyć trzęsieniem
                ziemi w Mandżurii, albo plamami na słońcu. Bo takich wątków, w których już po
                kilku postach dyskusja toczy się w innym kierunku niż temat mogę ci tu wkleić
                tyle, że ci się pamięć w kompie zapcha.
                Jeśli w takim razie mod nie wykazuje się konsekwencją w działaniu to jest dla
                mnie para-modem lub pseudomodem i mam prawo ją za to krytykować.

> Jak chcesz o coś zapytać kohol, to podaję jej adres: kohol@gazeta.pl

Mam to gdzieś. Nie będę załatwiał spraw dotyczących na forum poprzez maile, na
                które i tak nikt nie odpowiada. Niech ta dyskusja będzie jawna, żeby inni
                userzy mogli zobaczyć jak działacie. Może do tej pory łatwo wam było wywalać
                czyjeś posty, bo pewnie nicki tu piszące są mniej asertywne niż Potworski.
                Dla was to najprostsze: wywalić do kosza, usunąć bez zastanowienia i mieć z
                głowy. Ja się temu przeciwstawiam, bo nie lubię motania i kręcenia. Wasze mętne
                tłumaczenie i zasłanianie się netykietą kiedy to wygodne nie dało odpowiedzi na
                pytanie, które zadałem w sprawie usunięcia moich postów.
                • alpepe Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 20.05.06, 09:17
                  A ty nie rozumiesz prostego rozróżnienia między "czuć się obrażonym" a "zostać
                  obrażonym". Poza tym najwyraźniej albo nie przeczytałeś netykiety, albo nie
                  zrozumiałeś netykiety, bo o złą wolę nie chcę cię jeszcze posądzac.
                  Jestem na tym forum od 3003, może niezbyt długo, ale pewnie dłużej niż ty.
                  Niejeden najazd krytykantów przeżyłam, zresztą jakiś czas temu też brałam udział
                  w debacie nad wybranymi moderatorami społecznymi, były to trzy osoby. Czytam
                  uważnie, co masz do powiedzenia, ale nijak nie potrafię się z tobą porozumieć,
                  bo w gruncie rzeczy chodzi ci tylko o pyszczenie na wszystko i wszystkich. Maile
                  do abuse nic nie dają, do kohol nie napiszę, bo wszyscy mają wiedzieć, jaka to
                  chodząca niewinność została ukarana niesłusznie i jakie to kolesiostwo tu
                  panuje. Taaak, zaiście to przykład tego, jak to ci zwisa wirtualny świat forum.
                  Dystansu życzę i miłego weekendu.
                  • alpepe Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 20.05.06, 09:25
                    cha, cha, przeniosłam się w czasie :-). Od 2003 miało być :-)
                  • potworski Re: przepraszam, że tak późno odpowiadam 20.05.06, 09:48
                    > Czytam uważnie, co masz do powiedzenia, ale nijak nie potrafię się z tobą
                    >porozumieć, bo w gruncie rzeczy chodzi ci tylko o pyszczenie na wszystko i
                    >wszystkich.

Ten fragment to przekłamanie i to świadome. Nie na "wszystko i wszystkich" lecz
                    na pseudomodów, którzy wywalili moje posty. To chyba jest jakaś różnica
                    nieprawdaż?

>Taaak, zaiście to przykład tego, jak to ci zwisa wirtualny świat forum.

Jak widać jednak nie czytasz mnie dokładnie, bo parę postów wyżej wyraźnie
                    napisałem:
                    "Moje luzackie podejście dotyczy wszystkiego z jednym wyjątkiem: Kneblowania
                    ust na forum i wywalania postów bez uzasadnienia - bo jakiś tam nick się
                    poskarżył i coś mu się nie spodobało"

I to nie ma nic wspólnego z obrażaniem, bo Potworskiego nie obchodzi obrażanie
                    kogokolwiek. a.bc świadomie rozpoczęła pyskówkę z Potworskim, a jak Potworski
                    na publicznym forum ją ośmieszył to tchórzliwie uderzyła do moda o wywalenie
                    postów, żeby nie było dowodów na to, jak dostała ode mnie po dupie za swoją
                    ignorancję.
                    Dziwię się, że tacy fachowcy, zawodowcy i "aesy" tego nie zauważyli i
                    wypie..li wszystko w kosmos jak dziecko z kąpielą.
    • kika2345 Potworski 19.05.06, 17:18
      Popieram Ciebie i mam nadzieje ze nie przestaniesz pisac.Pozdrowienia.Badz
      wytrwaly
      • morgan11 Re: Potworski 20.05.06, 13:19
        potworski nie daj sie ! wszyscy tu na ciebie liczymy :)
        pozdrowienia
        • potworski Re: Potworski 20.05.06, 15:46
          morgan11 napisała:

> potworski nie daj sie ! wszyscy tu na ciebie liczymy :)
          > pozdrowienia

Jak na razie mody nie wiedzą co mi odpowiedzieć, żeby sie to kupy trzymało. Ani
          chybi zadałem im za trudne pytania.
          Pewnie teraz siedzą w bunkrze i naradzają się jak tu uwalić potworskiego, żeby
          forum znowu wróciło do swojego starego ładu i zapełniło się świeżymi topikami w
          stylu:
          1. Mój facet jest młodszy o 2 lata
          2. Dlaczego nie rozumiem mojego faceta
          3. Schudłam 3 kilo - alleluja!
          4. Czy różowa torebka w zielone sowy kręci facetów
          itp
    • starawyjadaczka dajcie link do motorniczego 19.05.06, 21:21
      nie zdążyłam przeczytac... :((
      • potworski Re: dajcie link do motorniczego 20.05.06, 00:11
        Jest parę postów wyzej.
        • zanilk Re: dajcie link do motorniczego 20.05.06, 20:51
          cóż, nie da się ukryć, że nawet gdyby ktoś chciał potworskiego o cokolwiek
          posądzić z motorniczym on ma rację. skoro jedna osoba pisze że z jego powodu
          zostanie feministką, to czemu on nie może z jej powodu zostać motorniczym?
          zwykła vice versa.
          inna sprawa o burkach szczekających. nie oszukujmy się-to też mozna uznać za
          obraźliwe dla co poniektórych.
    • glonik Szacunek 20.05.06, 21:10
      Jeśli, tak jak ja, przybiera się nick pisany małą literą, to w odpowiedzi
      dostanie się małą literę, chyba że to poczętaek zdania.
      A wiesz dlaczego? Bo glonik i Glonik dla systemu to dwie różne rzeczy. Używanie
      w treści odpowiedzi wobec dyskutanta wielkiej litery, uważam za nadmierną
      uprzejmość.
      Natomiat starannie uważam i pilnuję, kiedy wielką literę zastosować w zaimkach.
      Z poważaniem

glonik
      • dorwoj1 Panie Potworski (jak szacunek, to szcunek) 20.05.06, 23:10
        Panu, do pełni klasy brakuje jeszcze trochę ogłady, ale można Panu to wybaczyć
        ze względu, chociażby, na pewnego rodzaju specyficzny urok osobisty, który
        ubarwia ponury krajobraz tego forum i purnonsensowne poczucie humoru, które jw.
        A poczucia humoru, to tu, niestety, wszystkim chyba na tym forum brakuje.UWOLNIĆ
        POTWORSKIEGO!RĘCE ADMINÓW PRECZ OD POTWORKA!NASZ CI ON! (I tu mu opończę na
        wirtualną twarz zarzuciwszy, wirtualne dziewice made in poland uwolniły
        Potworskiego od dalszych cięć cenzorskiego topora)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka