Dodaj do ulubionych

koloryzacja włosów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 20:15
Prosze napiszcie mi jaka jest różnica między farbą, kremem koloryzujacym i
szamponem koloryzującym. Czy różnią sie one może intensywnościa zabarwienia?I
czy to prawda że szampon jest mniej szkodliwy od farby. Tak gdzies
przeczytałam. Szukałam w sklepie i znalazłam szampony tylko wella i
palette.jesli możecie napiszcie co polecacie w brązie. Troche dużo tych
pytań ale nie mam doswiadczenia w farbowaniu/Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • aleksandrawu Re: koloryzacja włosów 05.05.05, 23:42
      Ja wprawdzie farbuję na blond, ale to chyba bez znaczenia:)
      A różnica jest taka, ze farba jest najmocniejsza a szampon najsłabszy, dlatego
      mniej niszczy włosy.Ale kolor jest o wieeele trwalszy po farbie, zwlaszcza
      ciemne odcienie. I dlatego ja raczej polecałabym ci zaintwestowac w jakąś
      droższą, porządną farbę, niż w szampon. Chyba ze nie jestes przekonana co do
      koloru, to pierwszy raz spróbuj szamponem, łatwo się potem zmyje.
      Z farb polecam moją ukochaną- Feria L'oreal-zawsze do niej wracam, nawet po
      farbowaniu u fryzjera:), a kolezanki brązowowłose lubią Saphirę i tez różne
      farby z L'oreal.powodzenia:)
    • bzzzk Re: koloryzacja włosów 06.05.05, 00:32
      szmpon ponoć mniej niszczy włosy, ale schodzi w miarę równomiernie z całości,
      więc nie ma równiutkich odrostów, po prostu nie rzucają się w oczy tak bardzo
      jak po farbie. ja przez kilka lat koloryzowałam włosy szamponem Palette, byłam
      bardzo zadowolona, bo włosy się nie niszczyły, a jest to bardzo trwały szampon,
      bo choć jest napisane że spłukuje się po 24 myciach, to tak nie jest- kolor
      zostaje na bardzo długo, tyle że trochę schodzi, więc nie ma dużego problemu z
      odrostami. nie wiem czy jasno się wyraziłam, mam nadzieję że tak;) dla mnie to
      było rozwiązanie naprawdę idealne. nie polecam więc tego szamponu na próbowanie
      koloru, bo on nie zniknie całkiem, lepiej w takim przypadku kupić takie w
      saszetkach, do kilku myć. stosowałam kolor "ciemna czekolada" albo "gorzka
      czekolada" coś w tym stylu, w każdym razie coś z czekoladą w nazwie:) ładny,
      ciemnobrązowy kolor. moja koleżanka robiła kiedyś jasnym brązem (tak chyba się
      nazywa), teraz robi średnim i obydwa też bardzo ładnie wyglądały. generalnie ja
      polecam. ze wszystkich środków do koloryzacji najbardziej lubię właśnie
      Palette, wbrew pojawiającej się czasem opinii, że niszczy włosy- używam od lat
      i nic mi nie zniszczyła:) ALE- jeśli masz w palnach robienie trwałej, to raczej
      wybierz farbę a nie szampon. szampon nie wnika wewnątrz włosa, ale "oblepia" go
      i przez to trwała może nie wyjść, tak mówiło mi kilku fryzjerów i przekonałam
      się sama, że tak zaiste bywa;) od tamtej pory robię kremem koloryzującem (bo
      jakiś czas później znowu robiłam trwałą), też Palette i jestem zadowolona tak,
      jak z szamponu, ale skoro trwałej już teraz w zasadzie nie mam w planach, to
      chyba wrócę do szamponu.
      pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka