Dodaj do ulubionych

już nie moge!!

16.06.06, 21:49
nie daje rady już, aż mi sie chce ryczeć, mam trądzik, którego niemoge sie
pozbyć niczym, próbowałam wielu maści, tabletek, itd. ale nic, wyglądam jak
potwór, a teraz to mi sie zaczeły koło ust już robić, no padne zaraz... :
(((((((((((((((((((((( co ja mam zrobić? ukręce sobie łeb najlepiej ;/
Obserwuj wątek
    • maialina1 Re: już nie moge!! 16.06.06, 21:56
      Zmartwie cie: moja siostra i moj kuzyn mieli to samo.
      Nie bede ci opowiadac calej wieloletniej ich walki z pryszczami, powiem ci
      tylko final: pomogly antybiotyki, przepisane, a wlasciwie wyblagane niemalze na
      kolanach u dermatologa (bo oni nie chetnie to przepisuja, nie wiadomo czemu).
      Antybiotyk dziala jak czarodzijska rozdzka, ale jak tylko sie go przestanie
      brac to po tygodniu wraca wszystko.
      Moja siostra ma 25 lat, moj kuzyn 28. Walcza z pryszczami od kiedy mieli po 13 -
      14 lat. Wiec to nie bylo od dojrzewania.
      Najgorsze co mozesz zrobic to kosmetyczka: doraznie wycisnie pryszcze
      i "oczysci" cere. Problem w tym ze te pryszcze na pewno nie z zanieczyszczen
      sie biora, wiec to oczyszczanie cery u sklonnych do tradziku osob to taki pic
      na wode.
      Tylko antybiotyk. Inaczej to sobie mozesz chodzic do kosmetyczki przez cale
      zycie i smarowac sie czym sie da. Nawet masci przepisane przez dermatologa,
      wykonywane na zlecenie w aptece, nic nie daja.
      • maialina1 Re: już nie moge!! 16.06.06, 21:58
        Aha, zalezy jeszcze w jakim jestes wieku, bo moze po prostu dojrzewasz. To
        niech ci juz lekarz powie co robic.
        Osoby o ktorych pisalam wyblagaly sobie antybiotyk, bo po tyluletniej walce
        byly zdesperowane.
        Mozliwie ze tobie po dojrzewaniu samo przejdzie, jesli akurat dojrzewasz. Ja
        np. tak mialam. Bylo, minelo, i nikt nie pamieta.
      • magnusg Re: już nie moge!! 17.06.06, 11:30
        Ostroznie z takimi radami.Antybiotyki brane przez dluzszy okres niszcza
        calkowicie pozytywne bakterie w jelitach i to moze miec duzo gorsze skutki
        zdrowotne niz tradzik.Dlatego dermatolodzy sa bardzo ostrozni z przepisywaniem
        tych srodkow.
    • sloneczna.dziewczyna A dermatolog? 16.06.06, 21:58
      A byłąś u dermatologa? Trądzik to choroba skóry, uleczalna.
      • wascka Re: A dermatolog? 16.06.06, 22:04
        byłam, u kilku, ale nic te maści i tabletki nie dały,,, może dojrzewanie(mam 16
        lat) ale ja już to mam od jakichś 5 lat,,, aż mi sie z domu odechciewa czasami
        wychodzić...
        • maialina1 Re: A dermatolog? 16.06.06, 22:08
          Moze to zabrzmi beznadziejnie ale na pewno te pryszcze wyciskasz. Zreszta nie
          ma sie co dziwic, mnie tez by wkoorwialy. Jesli antybiotyk nie dziala to jest
          jeszcze jeden sposob: przestac je wyciskac, dparac i w ogole macac przez jakies
          2 tygodnie. Gwarantuje ze podziala! Pryszcze sa zakazne: jak jednego rozmazesz,
          to zaraz skora lapie z niego bakterie i obok rosnie nowy.
          Oczywiscie na ten czas musisz sie zamknac w domu i nie pokazywac sie ludziom,
          bo zrobia sie biale, ogromne i przeobrzydliwe.
          Ale zobaczysz, jak wytrzymasz i zadnego nie dotkniesz to na pewno podziala.
          • maialina1 Re: A dermatolog? 16.06.06, 22:10
            *bo niewyciskane pryszcze zrobia sie biale, ogromne i przeobrzydliwe
    • tracja4 Re: już nie moge!! 16.06.06, 22:09
      Kochana, spokojnie.
      Przede wszystkim nie paniku. ja wiem, że teraz to jetseś podłamana i złapałaś
      doła, ale wszystko będzie dobrze.
      Po pierwsze zmień dermatologa. Chodź do różnych. Do specjalistów nie obowiązuje
      rejonizacja, możesz iść do jakiego chcesz. Oni zazwyczaj traktują sprawę z
      góry, myślą że to typowy trądzik i przepisują byle co. Bierz listę leków które
      brałaś i mów od razu, że NIC nie podziałało. nie daj sobie wmówić że trzeba
      czekać.
      Po drugie - makijaż:) Wybierz się do kosmetyczki, wybul trochę, ale nauczysz
      się, jak się ładnie pomalować. Odłóż trochę kasy i kup sobie porządne
      kosmetyki, korektor i podkład. Warto.
      I po trzecie zajmij się swoimi atutami, zrób sobie ekstra fryzurkę, kup szałową
      sukienkę, pokaż nogi:) Uśmiechaj się.
      • wascka Re: już nie moge!! 16.06.06, 22:16
        spokojnie, nie jestem jakaś sierota,,, myslsiz, że niewiem co to kosmetyczka, a
        latem przecież nie bede robiła sobie podkładu ani maskowała tego świństwa
        korektorem,,, ehh a najlepsze jest to, ze za kilka dni mam bal, fajnie, ale jak
        sobie pomyślę, że bedzie kametrzysta to mi sie odechciewa...
    • frezja66 Re: już nie moge!! 16.06.06, 22:28
      spróbuj też pić herbatki ze skrzypu polnego i fiołka trójbarwnego która to oczyszcza krew
      • wascka Re: już nie moge!! 16.06.06, 22:35
        własnie zaczełam pić jakąś mieszanke 13 ziół, którą zalecił mi jakiś zielrz.
        kiedyś piłam i zrobiło sie minimalnie lepiej, ale przestałam pić sama niewiem
        czemu ;/
      • horpyna4 Re: już nie moge!! 16.06.06, 22:36
        Pomagają też preparaty witaminowo - mineralne, najlepiej takie dla ciężarnych i
        karmiących. Serio. Przecież takie coś na skórze ma na 99% podłoże wewnętrzne,
        jakieś niedobory makro- i mikroelementów w organiźmie.
        A do zmywania dobry jest oczyszczający tonic przeciw wągrom Clean&Clear.
    • garraretka Hormony! 16.06.06, 22:39
      Wizyta u endokrynologa i badanie poziomu hormonów - często to właśnie zaburzona
      gospodarka hormonalna jest powodem takich atrakcji na twarzy.
      • dziewuszka2 Re: Hormony! 17.06.06, 09:52
        jeśli by nawet nie wyciskała to one jej same znikną, czy jak?
        • czekoladka_84 Re: Hormony! 17.06.06, 11:41
          Przynajmniej do zakażenia nie dojdzie i uniknie blizn.
        • maialina1 Re: Hormony! 17.06.06, 11:45
          dziewuszka2 napisała:

> jeśli by nawet nie wyciskała to one jej same znikną, czy jak?

Na poczatku bedzie ich takie mnostwo ze bedzie przerazona, a potem przestana
          sie pojawiac. Niedotykane naprawde znikaja.
    • zanilk Re: już nie moge!! 17.06.06, 09:53
      przyjmować hormony.
      • 2kible Re: już nie moge!! 17.06.06, 12:21
        dlaczego nikt nie powie jej prawdy???????????????????
        tylko sex i to mozliwie jak najczestszy moze cie z tego wyleczyc
        najlepiej sex uprawiany kilkanascie razy dziennie z kilkonastoma chlopakami
        taka mieszanka 13 ziol :)))
    • z.piekla.rodem Re: już nie moge!! 17.06.06, 12:58
      Przestac plakac i lec do apteki po olejek herbaciany!!! Kosztuuje ok. 9zl (gora
      10zl). JA tez przez wiele lat walczylam z tradzikiem i dopiero olejej mi
      pomogl.
      Jest to jedyny naturalny olejej eteryczny, ktory mozna uzywac bezposrednio na
      skore. Ma silne dzialanie bakteriobojcze wiec na przyszcze jak znalazl.

Zakladaj buty i pedz. Ale zanim zaczniesz sie smarowac poczytaj na "urodzie" w
      jaki sposob to robic.

Powodzenia i uszy do gory!
    • oollaa3 Re: już nie moge!! 17.06.06, 23:22
      Roaccutane. To lek, pochodna witaminy A, reguluje synetzę łoju w gruczołach
      łojowych i w efekcie namnoażanie się tam bakterii odpowidzialnych za
      wystąpienie zmian ropnych. to w skrócie.
      Antybiotyki doustnie pomagają na krótko.
      Jeżeli jesteś młoda, nie planujesz w bliskiej przyszłości dzieci i masz zmiany
      na twarzy, chodzi o ciężką postać trądziku lub nie leczący się innymi sposobami.
      poproś deramtologa. dawka dobowa zaczyna się od 0, 5 mg na kilogram masy ciała,
      czyli jak ważysz 60 kg- to na dobę masz brać 30 mg, po kilku tygodniach lekatrz
      oceni czy zwiększyć dawkę, czy utrzymać> leczenie trwa kilka miesięcy, są
      objawy uboczne, uciążliwie jak suchość skóry, włosów i spojówek.
      No i bezpieczny czas po zakończeniu leczenia to 2 lata wstrzymania się z ciązą,
      mówią, ze nawet 3 lata.
      leczenie jest drogie, niestety, jakieś 350 zł/miesiąc. Ale większości skuteczne.
      Pod kontrolą dobrego deramtologa bezpieczne.
      No i jescze jedno. Obecnie nowocześni dermatolodzy zabraniają oczyszczania
      wykwitów czy to ropnych czy tzw, wągrów W trakcie leczenia, czyli zabroniona
      kosmetyczka! Bo naprawdę zostają blizny, bakterie się roznoszą, są
      przebarwienia.
      Zadna kosmetyczka tego nie powie- bo duża kasa ucieka, ale taka jest prawda.
      Po zakończeniu leczenia jak najbardziej. Ale też nie za często.
      Pozdrawiam
      • bastetinka NIe skrzyp, tylko bratek 17.06.06, 23:30
        Skrzyp wzmacnia wlosy i paznokcie. Odwadnia.
        Nie wiem nic o fiolku. Autentycznie pomogly mi wstretne herbatki z bratka.
        Wstretne, bo pachnie toto siuskami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka