Dodaj do ulubionych

czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet?

27.10.01, 13:55
chodzi mi o to, czy gdy widzicie pierwszy raz interesujacego goscia to
zwracacie uwage na to jak jest ubrany?
Obserwuj wątek
    • Gość: fiolka Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.10.01, 14:22
      tak, jesli jest w obszarpanym dresiku to raczej nie
      wzbudza entuzjazmu. na facecie kiepsko ubrana
      dziewczyna tez by wrazenia nie zrobila. ale nie musi to
      byc zaraz garnitur od bossa, moze byc bluza i dzinsy,
      byleby to wszystko bylo czyste (buty tez!!), w dobrym
      stanie i w miare dobrane. zalezy jaki kto lubi styl.
      niektore kobiety zwykle wola powaznych w garniturach,
      inne wola luzakow, zalezy od gustu. ale nie jest to
      najwazniejsza cecha na jaka sie zwraca uwage, choc jak
      pierwszy raz kogos widzisz to patrzysz zawsze tylko na
      wyglad, cala reszta wychodzi z blizszym poznaniem.
    • Gość: EF Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.fnet.pl 27.10.01, 14:38
      1.Czyste ręce(żadnych czarnych zaskórniaków),obcięte paznokcie(czarne,długie
      pazury-odpadają).
      2.Umyte włosy(tłuste i rozjaśniane-odpadają).
      3.Kiedy się uśmiechnie brak widocznych ubytków uzębienia.
      4.Świeży oddech z ust(nie ferment zgnizlizny,odór piwa,odór nikotyny).
      5.Ubiór czysty,schludny-żadnych wymagań.
      6.Adidasy,jeśli białe to bez szaro-czarnych brudów,buty,jeśli czarne to
      najlepiej,żeby były wypastowane.Zwyczajnie czyste.
      7.Miło byłoby,żeby pachniał męskim zapachem świeżości i czystości.
      Żeby wszyscy spełniali tylko 7 w/w pukntów,to pokochałabym jeździć tramwajami
      i autobusami podmiejskimi, ale na obecną chwilę mogę tylko pomarzyć.Pozdrawiam
      wszystkich pachnących.
      • Gość: 123 Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 29.10.01, 23:35
        My też Ciebie pozdrawiamy.

Ładnie ubrani i pachnący.
      • _angel_ Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? 30.10.01, 03:58
        Gość portalu: EF napisał(a):

> 1.Czyste ręce(żadnych czarnych zaskórniaków),obcięte paznokcie(czarne,długie
        > pazury-odpadają).
        > 2.Umyte włosy(tłuste i rozjaśniane-odpadają).
        > 3.Kiedy się uśmiechnie brak widocznych ubytków uzębienia.
        > 4.Świeży oddech z ust(nie ferment zgnizlizny,odór piwa,odór nikotyny).
        > 5.Ubiór czysty,schludny-żadnych wymagań.

> 6.Adidasy,jeśli białe to bez szaro-czarnych brudów,buty,jeśli czarne to
        > najlepiej,żeby były wypastowane.Zwyczajnie czyste.
        > 7.Miło byłoby,żeby pachniał męskim zapachem świeżości i czystości.
        > Żeby wszyscy spełniali tylko 7 w/w pukntów,to pokochałabym jeździć tramwajami
        > i autobusami podmiejskimi, ale na obecną chwilę mogę tylko pomarzyć.Pozdrawiam
        > wszystkich pachnących.

ten ktory moze spelnic te w/w warunki to gay..pozdrawiam ich wszystkich i tych w
        czarnych butach bez BIALYCH skarpetek:)
        • Gość: EF Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.fnet.pl 31.10.01, 21:59
          _angel_ napisał(a):

> Gość portalu: EF napisał(a):
          >
          > > 1.Czyste ręce(żadnych czarnych zaskórniaków),obcięte paznokcie(czarne,dług
          > ie
          > > pazury-odpadają).
          > > 2.Umyte włosy(tłuste i rozjaśniane-odpadają).
          > > 3.Kiedy się uśmiechnie brak widocznych ubytków uzębienia.
          > > 4.Świeży oddech z ust(nie ferment zgnizlizny,odór piwa,odór nikotyny).
          > > 5.Ubiór czysty,schludny-żadnych wymagań.
          >
          > > 6.Adidasy,jeśli białe to bez szaro-czarnych brudów,buty,jeśli czarne to
          > > najlepiej,żeby były wypastowane.Zwyczajnie czyste.
          > > 7.Miło byłoby,żeby pachniał męskim zapachem świeżości i czystości.
          > > Żeby wszyscy spełniali tylko 7 w/w pukntów,to pokochałabym jeździć tramwaj
          > ami
          > > i autobusami podmiejskimi, ale na obecną chwilę mogę tylko pomarzyć.Pozdra
          > wiam
          > > wszystkich pachnących.
          >
          > ten ktory moze spelnic te w/w warunki to gay..pozdrawiam ich wszystkich i tych
          > w
          > czarnych butach bez BIALYCH skarpetek:)
          To tylko gaye dbają o higienę? Nie wiedziałam,to prawda,że całe życie człowiek
          się uczy.Pozdrawiam Cie brudny,śmierdzący prawdziwy męzczyzno.Całe szczęście,że
          przez i-net nie mogę poczuć Twojego "zapachu".PA.

• Gość: waw Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 10:21

>
          > ten ktory moze spelnic te w/w warunki to gay..pozdrawiam ich wszystkich i tych
          > w
          > czarnych butach bez BIALYCH skarpetek:)
          mój mąż spełnia w/w warunki -nie jest gayem ,pracuje wniemieckiej firmie i
          szef jak by go zobaczył że nie dba o siebie zapewnne by mu
          podziękował ,poniewaz jest cały dzień poza domem czyli w pracy jak na
          przedstawiciela przystało ubiur do pracy stał się strojem codziennym , jedno
          o co trzeba dbać to nie wyglądać lepiej niż klient do którego się
          idzie.pozdro
    • Gość: Martyna Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: 204.186.88.* 29.10.01, 23:32

Sam styl nie jest najwazniejszy to zawsze tylko opakowanie. Ale obojetnie co
      facet na sobie ma wazne jest zeby bylo to czyste i wyprasowane szczegolnie
      czyste buty i wlosy. Oczywiscie kobiety sa ludzmi i kazdemu zdarza sie wygladac
      zle.
      Co do stylu ja lubie facetow w garniturach nie wiem co w nich jest ale
      wygladaja bard0zo seksownie, elegancko i z klasa. Moze to podswiadomosc .
      • Gość: Baby Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: 212.244.106.* 30.10.01, 16:10
        Odpowiem tak :bardzo dbam o siebie ,zwracam uwagę na markę i trendowośc
        stroju. Nie wyobrażam sobie aby mój męzczyzna chodził w ciuchach z jakiegos
        bazaru.
        To samo dotyczy zapachu ,dodatków( okulary , zegarek , teczka) fryzjera,
        zadbanej cery ,paznokci, dbałości o sylwetkę. Nie wolno zejśc poniżej pewnego
        poziomu.
        I jeszcze jedna uwaga - tak samo jak tandetny strój dyskwalifikacją jest (nawet
        najlepszy ) brudny samochód
        • Gość: Malwina Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.abo.wanadoo.fr 30.10.01, 16:14
          no i depresja gotowa jak przyjdzie bezrobocie albo paka za ciemne interesy...
          • Gość: Anna26 Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.215.158.113.Dial1.Washington1.Level3.net 31.10.01, 15:30
            Ja jak przystalo na lewicujaca feministke nie zwaracam uwagi na styl
            ubieranie. Ubranie ma byc czyste. Nie lubie swetrow ala Bill Cosby, ale
            dalabym szansy facetowi w takim swetrze gdyby rozmowa z nim byla ciekawa. Wole
            goscia w brzydkim swetrze niz w marynarce Kenzo za chora cene. Wrecz do szalu
            doprowadzaja mnie wypacykowani gogusie ala Bateman z "American Psycho'. Nie
            pogardze wprawdzie w facectem w garniturze ale wole takiego w dzinsach i
            podkoszulce.
            Bardzo tez nie lubie snobow dla ktorych wazna jest marka. Ciuch to tylko
            ciuch. I nawet najlepszy gatunkowo ciuch sie znosi lub znudzi.
        • Gość: izi Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.ii.uni.wroc.pl 26.11.01, 17:54
          jednym slowem musi byc bogaty, bo nie wazne jest jaki stroj nosi, jak jest on
          dobrany, tylko jaka ma metke, czy nie tak?
    • trin Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? 31.10.01, 16:15
      Jest wazne, co facet na sobie ma. Marka nie gra (dla mnie przynajmniej) zadnej
      roli, ale styl jest bardzo wazny.
      Oczywiscie, jak facet jest wspanialy, to moze nawet w bialych adidasach chodzic
      (fuj!).
      Czystosc jest najwazniejsza, ale to chyba oczywiste.
      • Gość: dina Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: 195.116.167.* 31.10.01, 22:25
        Dyskwalifikują z miejsca :
        1. mokasynki z kutasikami
        2.buty czarne na grubej podeszwie z wielllllką klamerką
        I tyle chyba. No, nie dodam, że ubranko powinno być prane.
        Juz zupełna fanaberią było by żądanie, żeby facet ładnie pachniał...
        A! I jeszcze nie lubię długich włosów.
        To moje subiektywne odczucia. Podejrzewam, że jest sporo dziewczyn które za
        facetem w mokasynkach na kraniec świata pójda.
        • kasiaisak Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? 02.11.01, 08:55
          Styl nie jest wazny. Wazne jest to co jest pod strojem. Fajny koles wyglada
          dobrze we wszystkim - no czasem trzeba sie dokladniej przypatrzec :)
          Ale... jak ktos juz wyzej wspomnial nie lubie snobow.
          • distraida Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? 02.11.01, 18:04
            Wygląd i "opakowanie" są nie bez znaczenia, ale zamiast wymagać tych marek i
            trendowości wolałabym żeby zaprosił mnie np. do teatru
            • Gość: Anna26 Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.244.84.31.Dial1.Washington2.Level3.net 03.11.01, 01:45
              Distraida - jak Ty to pieknie podsumowalas. Wypijam lyk wodki na Twoja czesc.
              • Gość: paul Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.tucson1.az.home.com 03.11.01, 04:19
                Ktos wspomnial o trendowosci i tandecie, ustawil te pojecia, rzecz jasna, w
                opozycji.Ale czy znaczy to, ze nie ma tzw.wyjsc posrednich ?Dla
                mnie "niemarkowosc" wcale nie musi oznaczac tandety.Sa ciuchy ze sredniej
                polki, czasami bardzo , bardzo ladne! Kurcze, czy kazdemu napotkanemu
                mezczyznie mamy najpierw wywijac koszule, by zobaczyc metke?To kompletny absurd.
            • Gość: izi Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.ii.uni.wroc.pl 26.11.01, 17:58
              Brawo!
    • muzaaa tuli_pan:)) 03.11.01, 05:07
      Po wypowiedziach Pan mozna wnioskowac, ze duzym jeszcze problemem plci meskiej
      jest brak higieny osobistej. Oczywistosc jak czystosc nadal stawiane jest jako
      warunek i cecha dobrego wygladu. Szkoda ze to jeszcze nie czesc egzystencji o
      ktorej nie powinno sie juz wspominac ani slowem.
      Mezczyzna ubiera sie w stylu jaki reprezentuje jego osobe. To, jak sie ubiera
      jest jakby cecha rozpoznawcza i podobnie odbiera sie rowniez kobiete,
      nieprawdaz?! Oczywiscie nalezy rozdzielic zycie w pracy i poza:), czasami
      mezczyzni zobowiazani sa do noszenia rzeczy w czasie godzin pracy, ktorych w
      innych okolicznosciach nie lubiliby nosic.
      Wszystkie uwagi o rzeczach markowych czy nie maja sens:). Dla mnie nie dlatego
      ze facet lubis sie stroic, ale ze jest praktyczny i nie lubi zbyt czesto robic
      zakupow odziezy:). Postawienie na jakos jest madrym posunieciem. Bardziej
      oplaca sie dla portfela i wygladu kupic cos co nie straci kolorow po pierwszym
      praniu i nie bedzie przypominalo czegos co moze kiedys bylo ladne:)
      tuli_pan dziewczyny patrza jak facet jest ubrany, takie jest moje zdanie:)
      • Gość: Amanda styl - hiphop IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 03.11.01, 09:51
        wiec ja chce powiedziec ze dla mnie nie jest wazne
        jak facet jest ubrany ale lubie facetow w szerokich
        spodniach tzn ubierajacych sie w stylu hip hop:)
        poprostu gdzy widze takiego faceta to ... po prostu
        kocham ich:) pozdarwiam wszystkich hip hopowcow:)))))
        papa buziaczki:)
    • Gość: Martyna Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: 204.186.88.* 07.11.01, 00:04

Pomiedzy tematem to popatrzcie dookola.
      Jesli ma sie idealna sylwetke to niestety nawet w " worku od ziemniakow"
      wyglada sie dobrze a dzinsy i bialy podkoszulek wyglada lepiej niz suknia Diora.
      Zgodnie z ztym co powyzej -uciekam z forum biegne do Fitnes Klubu.
      Pozdrawiam
    • Gość: ssss Przykro mi IP: *.*.*.* 13.11.01, 16:45
      To przykre,że tak nas postrzegacie :(
      Nikt mi nie wmówi,że większość facetów to brudasy, śmierdziele.
      Może w takim właśnie towarzystwie się obracacie ???
      Jeśli szukacie królewicza to w rynsztoku go nie znajdziecie.
      A większość mężczyzn to normalni ludzie i sądzę,że podobny procent kobiet to
      również brudasy.
      • Gość: dina Re: Przykro mi IP: 195.116.167.* 13.11.01, 17:03
        akurat moi znajomi są czyści. Ale przejedź się autobusem...Połowa facetów ma
        tłuste włosy, brudne buty, nieprane kurteczki....nie wspomnę o dobrym smaku,
        który jako cech charakteru tez o czymś świadczy.Fakt, że młodzi lepiej z tym
        stoją niz ci troche starsi.Tez nie zawsze.
        • Gość: qocur Re: Przykro mi IP: *.*.*.* 13.11.01, 17:23
          Czy sądzisz, że towarzystwo w autobusie jest reprezentatywne dla całej populacji?
          Ja kiedyś na podstawie podobnych doświadczeń dziwiłem się, że w NYC czy Paryżu (o
          Berlinie już nie wspominając) ludzie są tacy zaniedbani, żeby nie powiedzieć
          niechlujni... A wszystko dlatego, że TAM poruszałem się głównie metrem! Nie
          twierdzę, że ci zadbani poruszają się wyłącznie samochodami, ale pewien trend
          statystyczny niewątpliwie istnieje...
    • Gość: Karina Styl HIPHOP for ever IP: *.chello.pl 13.11.01, 19:04
      Panowie ubierajcie sie czesiej w tym stylu, bo facet ktory sie tak ubiera
      wyglada po prostu wspaniale!!!!! Na mnie taki ubior dziala jak na was mini
      spodniczka po prostu nie odrywam wzroku !!!!!!
      • Gość: pipi Re: Styl HIPHOP - NEVER IP: *.etob1.on.wave.home.com 20.11.01, 19:06
        Boze zabilabym facetow w szerokich spodniach...to jest najohydniejsza rzecz
        jaka widzialam w zyciu.
        • Gość: dina Re: Styl HIPHOP - NEVER IP: 195.116.167.* 20.11.01, 21:35
          troche tolerancji miła koleżanko. W końcu każda potwora znajdzie amatora. Tez
          nie przepadam za facetami w szerokich spodniach ale po co od razu zabijać?
          Skrzywdziła bys setki kobiet które zsa takimi akurat szaleją. ja szaleję za
          facetami w takich spodniach w których widać jaki mają piekny tyłeczek ( o ile
          taki maja ). Mniam!!! Mój lektor od angielskiego w takich dżinsach chodzi i jak
          sie odwraca do tablicy to go sobie oglądam. Wykazuję przy tym nadmierna
          aktywność w pytaniach " a jak to się pisze?"
          • Gość: mmm Szkoda slow.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.11.01, 07:41
            Oj, szkoda!
            Jezeli stroj jest tym na co tylko zwracacie uwage, to wam wspolczuje....
            Polska - piekny kraj, ale tym ludziom to sie w glowach popierzylo wraz z
            nadejsciem "zachodu". Jak ciagle sobie przypomna te setki, tysiace geb na
            ulicach, wystrojonych, pokazujacych "jakie to sobie nie sa" i krzywo patrzacych
            ze ktos ubral biale skarpetki, albo szersze spodnie, badz kurtka mu do spodni
            nie pasuje to mi sie poprostu niedobrze robi.
            Ktos kiedys trafnie zauwazyl, ze "Nie szata zdobi czlowieka", ale niestety
            wiele osob tego niezauwaza, a przez to byc moze akurat traca ta osobe, z ktora
            chcialoby sie spedzic reszte zycia.
            STOP dyskryminacji ubraniowej! Ubieraj to co lubisz! Jak sie komus nie widzi,
            to niech spada na drzewo!
            to by bylo na tyle, czekam na odpowiedzi (pewnie beda ogniste)

pozdrowienia ze swobodnego kraju,
            M

PS
            A ja tam jeszcze wierze, ze nawet Polacy jeszcze przestana zwracac uwage przede
            wszystkim na wizerunek zewnetrzny.
            AHA - nie pisze nic o brudzie (wiec sie nie czepiac - bo tez tego nie lubie)
            ale tylko o stylu ubierania.
            • Gość: dina Re: Szkoda slow.... IP: 195.116.167.* 21.11.01, 10:17
              Brawo!!! Większość ludzi i tak wdziewa to co lubi . Niestety nie można
              zaprzeczyc , że strój to pewien komunikat. Komunikuje on mianowicie czasami ,
              za jakiego człowiek chce uchodzić a co za tym idzie jaki ma system wartości.
              Np. facet cały w dresach , napakowany ( sterydami przeważnie niestety) i z łysą
              głową jest albo zbujem albo chce za takiego uchodzić tzn. ważne jest żeby
              prości ludzie sie go bali.A ja takiego faceta nie chce i jeżeli on chce sie ze
              mna dogadac to bedzie mu z tego powodu dwa razy trudniej.I tylko tyle . Bo nie
              neguje , że jest to fajny gośc.
              • Gość: kropa Re: Szkoda slow.... IP: 217.153.69.* 21.11.01, 11:44
                A nie przyszło Wam do głowy, że nie każdego stać na "markowe" ciuchy? Ja bym
                chętnie ubrała mojego faceta w takie ciuchy, ale jeżeli kupię mu, np. ładny
                sweterek, adidasy lub kurtkę na bazarze, to też jest dobrze. Mężczyźni mają to
                do siebie, że nieraz nie zwracają uwagi, albo zapominają (w nawale pracy), że
                np. kurteczka im sie już przybrudziła lub skończyła się im woda toaletowa, itp.
                Jeśli jest sie z mążczyzną (mówię tu o stałych związkach lub małżeństwach, to
                mądra kobieta powinna zadbać o to, aby jej wybranek zawsze miał wypraną kurtkę,
                bluzę, umyte adidasy i pełen flakonik perfum na toaletce, i był po prostu
                czysty, pachnący i schludnie ubrany
                • Gość: Helena Re: Szkoda slow.... IP: *.waw.cdp.pl 21.11.01, 12:15
                  Gość portalu: kropa napisał(a):
                  > Jeśli jest sie z mążczyzną (mówię tu o stałych związkach lub małżeństwach, to
                  > mądra kobieta powinna zadbać o to, aby jej wybranek zawsze miał wypraną kurtkę,
                  > bluzę, umyte adidasy i pełen flakonik perfum na toaletce, i był po prostu
                  > czysty, pachnący i schludnie ubrany

Zgadam sie z kropa w 100% - pod warunkiem, ze jest sie praczka, niania i
                  sprzataczka owego mezczyzny.
                  Dbalosc o czystosc i higiene wynosi sie z domu. Moj facet jak potrzebuje czegos
                  czystego, to wlozy do pralki i sam upierze, jak mu sie perfumy skoncza to sobie
                  kupi, chyba ze sie jakies urodziny napatocza, to dostanie od ojca. Poniewaz
                  dodatkowo raczki mu do tylka nie przyrosly, buty sobie rowniez pasuje sam.
                  Pozdrawiam

• Gość: dina ????/ IP: 195.116.167.* 21.11.01, 15:04
                  Kobieta powinna dbać , żeby facet był czysty i pachnący?????? I co jeszcze??
                  Może mu guziczki zapinać i obiadek własnoręcznie przyrządzony przeżuwać?
                  Ja patrze przede wszystkim na to, czy facet sam o siebie potrafi zadbać. Nie
                  chodzi o markowe ciuchy , można sie naprawdę fajnie ubrać na targu , to wiem.W
                  związku z tym plusy zbieraja u mnie faceci, którzy przez pewien czas mieszkaja
                  czy mieszkali sami. Tacy potrafią sobie i uprać i ugotować.
                  Jeżeli masz faceta , który " zapomina, że mu sie kurteczka ubrudziła " a
                  brakującej wody kolońskiej sam sobie nie kupi to serdecznie współczuję.
    • Gość: Eva Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.talnet.pl 21.11.01, 15:29
      Masz rację Dino. Mnie się trafił również mężczyzna potrafiący sam o siebie
      zadbać, pomimo, że matka go w domu wyręczała w wielu czynnościach. Ale przecież
      nie mogła dbać o jego higienę, gdy był już dorosły! Zamiłowanie do czystości
      wyniósł z domu. Poza tym, jeśli się jest z kobietą, która również ceni sobie
      własną higienę i czystość wokół siebie to siłą rzeczy się też o to dba.
      Pa!
    • Gość: TIGGER Re: czy styl ubierania facetow jest ważny dla kobiet? IP: *.sejm.gov.pl 23.11.01, 14:41
      TAK!!!!!!!!! TAK!!!!!!!!! TAK!!!!!!!!!!!! Uwierz mi na słowo, niektóre WasZe
      pomysły odzieżowe mogą kobiety doprowadzić do szału (i zapewne vice versa).
      • Gość: Ptasia Na przykład... IP: 212.76.35.* 26.11.01, 18:34
        Co powiecie na pseudointelektualistów w czarnych golfikach?
        • Gość: Gunia Golf a fuj !!!!!!! IP: *.chello.pl 26.11.01, 21:11
          Dla mnie facet w czarnym lub bialym obcislym golfie to po prostu przypał,
          calkowicie odpada w moich oczach, fajni faceci nie ubierajcie sie tak
          prosze !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka