soczewica 14.02.03, 13:55 tak sobie. bez okazji. o niczym. ktoś ma do mnie jakieś wąty, pardon: wątki? :) soczew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 13:56 ... i jeszcze będę go podbijać do góry :) soczew. (w ramch walki z nudą) Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 13:57 soczewica napisała: > tak sobie. bez okazji. o niczym. > ktoś ma do mnie jakieś wąty, pardon: wątki? :) > > soczew. > > Ja mam. Pisze się "wonty". "Wątki" są w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 13:59 pajdeczka napisała: > Ja mam. Pisze się "wonty". "Wątki" są w porządku. a z jakiego słownika to? soczew. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 14:02 soczewica napisała: > pajdeczka napisała: > > > Ja mam. Pisze się "wonty". "Wątki" są w porządku. > > a z jakiego słownika to? ...bo nieśmiertelne google znalazło 289 przypadków użycia słowa wONty i 312 wĄty jestem w rozterce. królestwo za słownik! soczew. > Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 14:10 no i nie ma nigdzie. w żadnym dostępnym mi obecnie słowniku. poprzestaję na swojej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 14:19 soczewica napisała: > > no i nie ma nigdzie. w żadnym dostępnym mi obecnie słowniku. poprzestaję na > swojej pisowni. > Faktycznie nie ma. Komputer zamienił mi na "won ty" i niech tak zostanie. Nawet lepiej brzmi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 14:21 pajdeczka napisała: > Faktycznie nie ma. Komputer zamienił mi na "won ty" i niech tak zostanie. znielubił cię własny komputer? wyślij go na leżankę do jakiegoś psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
anahella wąty czy wonty? 14.02.03, 14:45 wąty chyba jednak, bo to od wątpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: wąty czy wonty? 14.02.03, 14:48 anahella napisała: > wąty chyba jednak, bo to od wątpliwosci. jednak się nie zakładam, Pajda może mieć rację. słownik dyplomatycznie milczy na ten temat... póki co, używam "wąty", i czekam na opinię Miodka ;) soczew. Odpowiedz Link Zgłoś
glonik Re: wąty czy wonty? 14.02.03, 15:01 Ja nie Miodek, ale dotarłam do "Słownika gwary uczniowskiej" (wyd. 1991r.) i tam jest: wąty//wonty//wontpy. Pozdrawiam i gratuluję dociekliwości ortograficznej ;). Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 14:12 Dziennik pokładowy soczewicy: śledzi mnie jakiś bliźniaczo podobny wątek. stara się być złośliwy chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: a wątek sobie założę.. 14.02.03, 17:49 uprzejmie donoszę, że konkurencyjny wątek przycichł - tez zresztą też. qrka, gdzie wszyscy..? Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: a wątek sobie założę.. 15.02.03, 19:52 agick napisała: > jak oni śmią..? > :) > :) już po. miło było! no więc podbijmy wątek do góry... soczew. Odpowiedz Link Zgłoś