Dodaj do ulubionych

nowa babska gazeta

17.08.06, 15:05
Mam do was wszystkich pytanie, czy wg was przydalaby sie jakas nowa babska
gazeta na rynku ?? Jakie gazety najchetniej czytacie, co w nich najbardziej
lubiecie a co nie lubicie ?? Co chcialybyscie zeby sie pojawilo nowego a co
chcialybyscie wyrzucic??

Piszcie wszystko co wam do glowy wpadnie. Moze niedlugo pojawi sie nowa gazeta
na rynku...
Obserwuj wątek
    • skorpionica11 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:19
      nie potrzebne jest nowe pismo dla kobiet tego jest naprawde duzo
      ja czasem czytam,naj.claudie.glamur.uroda.bo je mozna w internecie przejrzec
      kupuje czasem bo sa tanie i mozna je szybko przejrzec w tramwaju to:rewia oraz
      twoje imperium i czasem tina
      • neomail Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:24
        ale czy moze czegos brakuje, wg mnie nie ma gazety pomiedzy cosmopolitan a elle,
        wszystkie sa do siebie podobne, moze cos innego przydaloby sie na rynku, cos dla
        nowoczesnej kobiety ??
        • bri Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:30
          LOL - nie bardzo odróżniam Cosmo od Elle.
          • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:31
            bri napisała:

> LOL - nie bardzo odróżniam Cosmo od Elle.
            ja niestty tez nie:))
    • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:24
      ja najchetniej czytam Polityke, Przekrój i Rzeczpospolitą(głownie żółte strony)
      wybiórczą przegladam online

babskie tylko w poczekalni u fryzjera albo ginekologa
      WE WSZYSTKICH TO SAMO!! tylko inne zdjecia i bajery
    • n_itka Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:24
      typowo babskie nie sadze, tyle jest tego chalmu, z eglowa boli, z tym, ze ja
      przegladajac je w kioskach nie potrafie nigdy znalesc nic dla siebie, bo nie
      interesuje mnie jaki desen jest teraz modny: kropeczki czy paseczki i nowe
      letnie makijaze w zlocie mam prawde mowiac w dupie, jak dla mnie te gazetki sa w
      gruncie rzeczy strasznie plytkie... cierpie na niedobor madrej, ciekawej gazety
      w ktorej znalazlyby sie interesujace artykuly naukowe, psychologiczne, recenzje
      ciekawych ksiazek, plyt, ale tych naprawde z gornej polki, klasyki, reportaze
      podejmujace trudne, a pomijane tematy, wywiady z kontrowersyjnymi, ale tez
      niebanalnymi postaciami, ale nie kasia kowalska, denna skrzynecja czy innymi
      tego typu "pseudogwiazdkami", z wszystkich gazet jesli juz najbardziej
      odowiadaja mi wysokie obcasy, ale tez nie zawsze do konca :)
      • neomail Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:27
        wg mnie tez wszystkie gazety babskie sa durne i do siebie podobne, dlatego moze
        warto stworzyc cos innego, gdzie bedzie wiecej do czytania niz ogladania ciuchow
        i makijazy czy 1001 dieta
        • bri Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:33
          Tylko czy to będzie dalej "babska" gazeta? Gazeta dla kobiet jak sama nazwa
          wskazuje zajmuje się tematami, którymi zgodnie ze stereotypami interesują się
          kobiety - są to moda, makijaż, diety, związki, itp.
          • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:35
            bri napisała:

> Tylko czy to będzie dalej "babska" gazeta? Gazeta dla kobiet jak sama nazwa
            > wskazuje zajmuje się tematami, którymi zgodnie ze stereotypami interesują się
            > kobiety - są to moda, makijaż, diety, związki, itp.

no włąsnie-zgodnie ze stereotypami!!

to ze kobieta lubi dobrze wygladac, nie oznacza ze ma ochote w kołko czytac o
            bzdurach i pierdołach
            • rapsodiagitana Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:39
              > no włąsnie-zgodnie ze stereotypami!!
              >
              > to ze kobieta lubi dobrze wygladac, nie oznacza ze ma ochote w kołko czytac o
              > bzdurach i pierdołach

No ale samo hasło "babska gazeta" musi uruchamiać stereotyp :) Jak w niej będą
              inne tematy, to już będzie unisex i się zamieni w "Politykę" albo "Przekrój" :-D
              Przecież męskie gazety też sa idiotyczne - jak ktoś jest facetem, to nie znaczy,
              że interesuje sie wyłącznie gołymi dupami i gadżetami, na które ich nie stać :P
              • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:44

> Przecież męskie gazety też sa idiotyczne - jak ktoś jest facetem, to nie
                znaczy
                > ,
                > że interesuje sie wyłącznie gołymi dupami i gadżetami, na które ich nie
                stać :P

hmmmm
                no nie wiem...
                oni jednak sie tym interesuja czesciej niz my modą i mejkapem:)))))))))))))
                • rapsodiagitana Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:43
                  :) To się zdecyduj, czy mamy stosować stereotypy, czy nie :) Moim zdaniem i
                  babskie i męskie gazety żerują na stereotypach, bo nie ma innego wyjścia :)
                  Nawet się tego nie czepiam. Czasem kupuję "Urodę", czy inne kolorowe badziewie
                  (nie rozróżniam ich za bardzo), a na codzień czytuję dzienniki i tygodniki
                  społeczno-polityczne.
                  • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 17:56
                    sa stereotypy blizsze prawdzie, no i dalsze;))
          • neomail Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:45
            bri napisała:

> Tylko czy to będzie dalej "babska" gazeta? Gazeta dla kobiet jak sama nazwa
            > wskazuje zajmuje się tematami, którymi zgodnie ze stereotypami interesują się
            > kobiety - są to moda, makijaż, diety, związki, itp.

Dlatego chcemy stworzyc cos co nie bedzie stereotypem, cos zeby sie podobalo
            • bri Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:51
              Ok, ale to nie będzie babska gazety tylko gazeta dla wszystkich. A co za tym
              idzie, grupa docelowa będzie gorzej definiowalna i zmniejszy się atrakcyjność
              Waszej gazetki dla potencjalnych reklamodawców kosmetyków i innych produktów
              przeznaczonych specyficznie dla kobiet lub tych, co do których kobiety
              podejmują zazwyczaj decyzje zakupowe (np. proszki do prania, jedzenie).

• dj73 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:34
          Ja czytam wprost, newsweek, playboy,ckm - troszke lepsze od babskich ale tez
          szkoda czasu. Babskich nie trawię - żadnych
          • salsa.loca Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:38
            ckm kiepski
            playboy-swietne teksty i felietony, czemu w babskich takich nie ma
            wprost-gazeta dla fanatyków i zwoleników szalejącej prawicy
            newsweek-poziom 10-cio latka, niestety teksty bardzo słabe, bardzo
            generalnie jednak zgadzam sie ze na podana przez Ciebie liste tez szkoda
            czasu:))
      • skorpionica11 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:36
        nowoczesna kobieta watpie by potrzebowala czegos nowego,jest tyle tego ze
        czasem trudo wybrac cos interujacego
        mysle ze w gazetach jest za malo porad z roznych dziedzin zycia i powinno byc
        wiecej specjalistow od psychologów ,lekarzy,stomatologów,ginekologów itp.
    • rapsodiagitana Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:36
      Ja tam bym była happy, gdyby w jednym piśmie znalazły się:
      - dobre porady dotyczące makijażu (takie w stylu ilustrowany instruktaż "step by
      step")
      - rzetelne opinie na temat kosmetyków, niesponsorowane przez koncerny
      - rozbudowana częśc kulturalna - porządne recenzje książek i płyt. Nie krótkie
      wzmianki, nie reklamy od wydawcy i nie felietony na temat ostatniego babskiego
      powieścidła albo dyskotekowej składanki. Troche mądrego, krytycznego spojrzenia
      - jakies ciekawe, dowcipne felietony
      - fajne reportaże
      - ciekawie poprowadzony dział z kulinariami - opatrzony ładnie napisanym
      komentarzem i zdjęciami, z przepisami z wykorzystaniem ogólnie dostępnych
      składników, od czasu do czasu z czymś egzotycznym... ale nie non stop :)
      - dział fitness, z ćwiczeniami i poradami, jak ćwiczyć by osiagnąć zamierzony
      cel i sobie krzywdy nie zrobić. Bez kitów w stylu Cosmo "pomachaj nogą 10 minut
      3 razy w tygodniu i nie poznasz własnych łydek po miesiącu"
      - zamiast klasycznego działu "moda" może cos z elementami takimi jak w "Jak się
      nie ubierać". Np. w tym sezonie modne jest to i tamto, ale kup sobie jeśli masz
      taka i taka figurę. Jak masz za szerokie biodra, to lepszy będzie dla ciebie
      inny krój...
      - przynajmniej jeden w miesiącu artykuł napisany przez
      psychologa/socjologa/biologa ewolucyjnego/neurobiologa, wgryzający się w
      tematykę ludzkich zachowań, emocji, zycia płciowego itd.
      - może jeszcze ewentualnie coś o własnym biznesie/inwestowaniu/różnych
      produktach bankowych.

Nie wierzę, że coś takiego kiedykolwiek wyjdzie, bo nie utrzymałoby się na rynku
      ze względu na brak czytelniczek (może w mniejszym stopniu) i brak finansowego
      wsparcia ze strony reklamodawców (w większym stopniu). Babskie gazety to teraz
      przede wszystkim katalogi reklamowe i maszynki do wciskania czytelniczkom
      produktów i stylu życia. Czasem kupuję. Poza tym czytuję różne tygodniki, "GW",
      "Dziennik", mam kilka ulubionych stron internetowych. I jakoś znajduję wszystko,
      czego szukam.
      • neomail Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:15
        rapsodiagitana moze wyjdzie cos takiego dlatego piszcie jak mozecie o czym
        chcialybyscie czytac, czemu ma nie wyjsc ??

Jak mozesz zdradz jakie masz ulubione strony internetowe gdzie wszystko
        znajdujesz ??
        • rapsodiagitana Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:39
          Cenię sobie niektóre fora tematyczne Gazety (Fitness, Książki, Uroda,
          Naturalnie!, Kuchnia z Galerią) i stronę Wizaż.pl - na różne babskie
          wątpliwości, czy makijażowo-kosmetyczno-fitnessowe problemy jak znalazł :)
          Bardzo lubie stronkę Pinezka.pl (o, na przykład zamiaszczane tam artykuły
          dotyczące kulinariów to to, co lubię :) ). W ulubionych blogach mam
          blog.brief.pl i zjadamyreklamy.blox.pl - fajnie pisane, a komentarze do reklam
          to często komentarze do sporego kawałka popkultury. Nic mi więcej do głowy teraz
          nie przychodzi... Mam taka pracę, że czytam dużo prasy, więc w necie to głównie
          różnych głupot szukam ;) Jak wyjdzie nowe, fajne, treściwe pismo to na pewno
          kupię :D
    • sumire Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 15:45
      zbędna.
      prasa upada w ogóle, to raczej nowe media się rozwijają.
      • neomail Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:16
        sumire napisała:

> zbędna.
        > prasa upada w ogóle, to raczej nowe media się rozwijają.

Ale kazda gazeta ma swoja strone internetowa :)
        Poza tym nie wewzmiesz ze soba komputera do tramwaju, poza tym ja wole cos
        czytac na papierze niz na monitorze...
        • sumire Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:24
          a ile czasopism zniknęło z rynku w tym roku?
          u nas damski segment jest chyba zapchany, a na prasę typu Vogue jeszcze nas nie
          stać.
          poza tym :) to, że ty akurat tak wolisz, ma nieduże znaczenie. taki jest trend,
          w tę stronę to będzie szło. bardzo wielu ludziom się wydaje, że mają znakomity
          pomysł na nową gazetę :)
          • elazubrowska Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 16:59
            ja mysle ze jednak ludzie lubia kupowac gazety a nie tylko psuc oczy przy
            kompie, dlatego papier nadal jest super nosnikiem!!!!

no powiedz jesli by cos takiego wyszlo, intelignetnego, z jajem, interesujacego
            i wszechstronnego, nie kupilabys?
            • sumire Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 17:33
              :) ja sama do prasy pisałam, został mi z tamtych czasów nawyk czytania
              rozmaitych gazet, ale z różnych przyczyn coraz mniej papierowych kupuję. czy
              kupiłabym? pewnie bym kupiła. ale wszechstronnego nie :)
    • juta50 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 17:29
      Hmmm brakuje mi w gazetach dla kobiet troche mądrych artykułów na tamaty np. z
      techniki. Brakuje mi rownież czegos takiego jak..."zrob to sam"- w dziale moda,
      uroda (krok po kroku). Malo jest listów do specjalisty...mało nowinek
      kosmetycznych. NO I CENY CO NIEKTóRYCH GAZET...NO ZABóJCZO ZABOJCZE.
      Denerwują mnie artykuły w cosmo...te o sexie....co za bzdety. Lubie vive, gale-
      lubie tam czytac wywiady z gwiazdami. Uwielbiam "Świat wiedzy", "focus"...i
      takie tam. Lubie czytac ploty o gwiazdach telewizjii o ich "wpadkach"...
      pozdrawiam
      • elazubrowska Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 17:37
        wlasnie mi sie wydaje ze duzo redakcji "babskich pisemek" traktuje kobiety jak
        jakies glupie modnisie, brakuje czegos w czym moglabym przeczytac nie tylko o
        kosmetykach i urodzie, ale tez cos bardziej ambitnego, jakies fajne artykuly
        naukowe, poruszajace problemy spoleczne, polityczne, no i do tego jakis
        inteligentny felieton nie zaszkodzilby...
        • kuleczka82 Re: nowa babska gazeta 19.08.06, 07:27
          Mogłaby zawierać taka "nowa gazeta" kilka stron o szyciu, jak np przerobić
          starą podkoszulke, uszyć spódniczke, czy coś w tym stylu, wiem, że są gazety na
          temat szycia, ale taki dodatek by był prosty i możliwy do wykonania dla każdej
          kobiety:)a najlepiej jakby taka "nowa gazetka" miała wszystko to co te stare
          gazety razem wzięte, może mieć nawet 200 stron za małą cene:) bo po co kupować
          10 magazynów jak wystarczy tylko jeden:)
          Pozdrawiam:)
    • miriam1336 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 18:08
      generalnie to przegladam wszystko co mi w rece wpadnie,
      ale jesli mam KUPIC to: wysokie obcasy, Zwierciadlo, czasem Pani.

Lubie cos PRZECZYTAC, zeby bylo dobre tzn zyciowe, prawdziwe, znaczace.
      Ale tez lubie cos z humorem. tzw porady psychologiczne we wszystkich pismach sa
      strasznie plaskie. Aaa, dobry felieton jest dobry. Lubie Wisniewskiego w Pani,
      praktycznie zawsze czytam. Niestety te rozmowy Domagalik sa jakies za dlugie,
      nie moge tego czytac. Nie przepadam za Twoim Stylem - za duzy, za gruby,
      przeladowany reklamami ! ale lubie felietony wewnatrz. Passentowa i Talek sa
      dobrzy. Piatkowska taka troche z pretensja do swiata, ale czesto dowcipna. Jej
      maz lepszy, lekki humor i celne uwagi.
      • elazubrowska Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 18:50
        a co powiecie na jakies lekko odsloniete meskie torsiki????
        • bakoma1 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 19:58
          tak, chcialabym znalezc w takiej gazecie:
          1. normalne modelki w rozmiarze 38 a ni anorektyczne wieszaki
          2. wywiady z ciekawymi kobietami
          3. zero reklam
          4. zero debilnych artykulow w stylu "jak zrobic zeby mnie kochal" albo "orgazm
          dziesiec razy z rzedu"
          5. pokazanie sylwetek roznych kobiet, ktore wybraly rozne drogi w zyciu, mamy,
          nie mamy, singielki, szczesliwe malzonki, lesbijki, itp
          6. wreszcie jakies ambitne teksty o kulturze

i to tyle

obejdzie sie bez meskich torsow
          pozdrawiam
          marianna
          • koralik100 Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 21:06
            A ja uważam, że pownien się tam znależć też sport, bo to ,że tylko faceci
            interesują się sportem to jednen z głupszych stereotypów. Ja np. bardzo lubię
            sport jest to jedna z wielu moich pasji i największa i wiele jest takich
            kobiet, więc czemu by nie zamieścić w takim razie też sportu w takiej gazecie.
            Po drugie coś podróżach, trochę polityki, jakieś ambitne artykuły, felietony, z
            zakresu tego co się obecnie dzieje w świecie. No i trochę o facetach też bo
            wiadomo ,że kobietki lubią fecetów, ale artykuły takie mają być mądre nie
            głupawe. Trcohe o zdrowiu, jakies porady. Wywiady z ciekawymi ludżmi, którzy
            zrobili naprawdę coś wielkiego, pożytecznego są kimś,czegoś dokonali, a nie z
            jakimiś plastikowymi lalami, beztalenciami typu Doda czy Mandaryna. Najlepiej,
            żeby ta gazeta była lekko uniwersalna, ale oczywiście na poziomie.
          • krambambulia Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 17:26
            Zero reklam równa się bankructwo wydawnictwa :)
    • martini.wnm Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 21:39
      Ja czytam Zwierciadło i Wysokie Obcasy. Lubię też Pani i Twój Styl, ale dwa
      pierwsze tytuły zdecydowanie przodują. Gazetki typu Cosmo i Glamour przeglądam
      tylko z nudów u fryzjera - są strasznie kiepskie i zgadzam się, że traktują
      czytelniczki jak różowe bezmózgowce, coś jak Bravo dla 20-latek.
    • beautiful_joanna Re: nowa babska gazeta 17.08.06, 22:40
      Ja lubie 'Dobre rady', bo jest ciekawsza niz inne gazety... mozna znalezc
      naprawde wiele artykulow. Przynajmniej wystarcza na godzine ;) Olivia tez nie
      jest zla, czasami (w necie przegladam). Ale najbardziej lubie 'Wiedze i zycie' i
      dodatki do GW typu Wysokie obcasy czy jakis tam jeszcze w piatek chyba wychodzi,
      chyba ze to ten sam ;) CKM kiedys tez czytalam nawet, smieszny momentami.
    • aiczka Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 11:38
      > Mam do was wszystkich pytanie, czy wg was przydalaby sie jakas nowa babska
      > gazeta na rynku ??
      Nie mam pojęcia. Nie śledzę tego rynku i prawdopodobnie nawet bym nie zauważyła.

> Jakie gazety najchetniej czytacie, co w nich najbardziej
      > lubicie a co nie lubicie ??
      Jestem kiepską klientką, bo czytam głównie cudze gazety. "Charaktery" mojej
      mamy, "Wiedzę i życie" taty, "Wprost" nieteścia, jakieś przypadkowe "Przeglądy"
      i "Przekroje". Wybieram z nich zwykle kilka artykułów. Najwięcej czytam w
      "Charakterach".
      Najbardziej lubię: zagadki logiczne, reportaże, felietony, może czasem dyskusje
      i analizy np. na tematy w rodzaju "ogólna sytuacja i perspektywy rozwoju
      polskiej edukacji w porównaniu z sytuacją na świecie", ciekawostki naukowe,
      trochę psychologii, sylwetki ciekawych ludzi.

> a co
      > chcialybyscie wyrzucic??
      Nawet gdy przypadkiem trafi mi do rąk "pismo kobiece" nigdy nie czytam działów o
      kosmetykach, zdrowiu, gimnastyce i gotowaniu (chyba że mi się spodoba zdjęcie
      jakiejś potrawy).
    • aserath Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 11:45
      jak na razie sam chłam jest na rynku wydawniczym. czasem czytam zwierciadło, ale
      tam znowu odjazd w strone duchowości czasem jest za mocny. O takich jak claudia
      cosmo itd to sie nie wypowiadam - taki badziew ze szkoda na to w ogole patrzec.
    • ocean.niespokojny Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 11:45
      ja kupuję magazyny związane z wystrojem wnętrz oraz charaktery, nic więcej

w nowej babskiej gazecie mogłoby być menu na cały misiąc z mozliwością wycięcia
      do każdego obiadu listy zakupów ;-p (to ułatwiło by mi życie)
      • neomail Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 15:40
        Moze zrobic cos takiego jak wysokie obcasy tylko kolorowe i grubsze ??
        • e-havana Ja ci powiem, jakiej brakuje ale... 18.08.06, 17:02
          ... tylko wtedy, jak zostanę dyrektorem marketingu tego tytułu :D

Banałem byłoby pisać, że nie pozałujesz, ale to napiszę: nie pożałujesz!
    • vandickia Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 17:04
      Babskich gazet zawsze za mało!
    • krambambulia Jeszcze jedna? 18.08.06, 17:23
      Rynek jest juz nasycony chyba, chociaż wydaje mi się że gdyby stworzyć pismo o
      określonym profilu to udałoby się powtórzyc sukces "Avanti".

Jesteś z Axela, Agory czy G&J?
      • krambambulia Re: Jeszcze jedna? 18.08.06, 17:28
        Osobiście czytam Wysokie Obcasy, Zwierciadło, Twój Styl (felietony Olgi
        Lipińskiej!!!) i czasem Olivię. I przerzucam Panią Domu, Naj czy Claudię jak
        jest fajny film dołączony ;)
    • turbomini Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 17:40
      Widziałabym jakieś rozbudowane Wysokie Obcasy.
      • feminasapiens Re: nowa babska gazeta 23.08.06, 11:48
        turbomini napisała:

> Widziałabym jakieś rozbudowane Wysokie Obcasy.

Podpisuję się pod tym.

Do tego dodałabym jeszcze dział zbliżony tematycznie do tygodników opinii (typu
        WPROST, POLITYKA, NEWSWEEK).
        Życzyłabym sobie dział porad prawnych, zdrowotnych oraz... dział "małej
        majsterkowiczki" ;-) Sama mam dwie lewe ręce do tzw. męskich prac domowych, ale
        może udałoby mi się naprawić kontakt lub pomalować przedpokój przy małej pomocy
        poradnika.

No i oczekiwałabym nieco (pięknych artystycznych) zdjęć męskiego ciała.
        Faceci mają swoje playboye i inne ckmy a dla nas... nic.

Jeżeli jakaś nowa babska gazeta powstanie to błagam(!), bez mody i urody
        (przesyt zdjęć błyszczyków, porad jak się szminkować i ciuchów
        na "wieszakach").

Na pewno chciałabym żeby to była gazeta dla inteligentnych kobiet, dla których
        wyjście do dyskoteki czy za mąż nie jest szczytem marzeń życiowych.
    • liberalna_konserwa Re: nowa babska gazeta 18.08.06, 22:12
      Nie może, tylko się pojawi. Przecież już wiemy że od miesięcy się
      przygotowujecie i ściągacie ludzi z innych redakcji. Nawet 300 km od Wawy już o
      tym wiadomo :)
    • andecja Re: nowa babska gazeta 19.08.06, 00:49
      "Wysokie Obcasy" i "Zwierciadło" chyba wystarczą
      tylko,żeby wszystkie kobiety to chciały czytać ....
      • portretkobiety Re: nowa babska gazeta 19.08.06, 00:56
        Ze względu na wykonywany zawód w pierwszej kolejności pochłaniam wszystkie pisma
        branżowe / kosmetyczne: Beauty Forum, Kosmetyka i Kosmetologia, Paznokcie itp.
        Jak mam chwilę czasu, czytam Samo Zdrowie i świat Kobiety, to fajne pisma dla
        babek, tak mi sie wydaje. W sobotę obowiązkowe Wysokie Obcasy z GW.
        Wiem, że teraz powstaje nowe pismo lifestylowe dla kobiet nowoczesnych,
        zobaczymy jaka będzie treść i czy warto czytać.
        --
        Portret Kobiety
        • simply_z Re: nowa babska gazeta 19.08.06, 16:18
          "Świat kobiety"? heheheh ,moja mama to kupuje ,najgłupsze czytadło na rynku ,no
          moze oprocz Pani Domu
    • womann Re: nowa babska gazeta 19.08.06, 16:06
      ja bym chciała żeby było mniej o odchudzaniu i jak zawdowolić faceta? Bo
      naprawde gó.. mnie to obchodzi!!!!!! I te 100 sposobów na seks... takich że
      idzie sobie w łeb strzelić! Powinny być artykuły o tym jak nie dać sobie żeby
      facet dmuchał nam w kasze, jak zdobyć fajną prace, zrobić kariere, bosko
      wyglądać... i to NIE DLA NIEGO!!! Tylko dla siebie:) Jak sie pokochać i
      zaakceptować!!
    • nie_ma_loginu_wolnego Re: nowa babska gazeta 20.08.06, 16:40
      Brakuje mi czegos grubszego :)na poziomie Wysokich Obcasow z GW.
      Gazeta z artykułami i reportażami na wysokim poziomie o niebanalnej tematyce;
      wywiady z ciekawymi kobietami z różnych grup i środowisk społecznych;
      Idealna byłaby taka w której jest dużo do czytania nie oglądania. Obecnie
      niestety tylko Pani i WO starają się przeważać materia intelektualna nad
      rozrywkowa :/
      • neomail Re: nowa babska gazeta 21.08.06, 16:51
        a co byscie powiedzialy na dzil zrob to sam ?? np jak zrobic poleczke, lampe czy
        szafke na buty??
        • 83kimi Re: nowa babska gazeta 21.08.06, 18:25
          Wyslalam Ci maila. :-)
          • neomail Re: nowa babska gazeta 23.08.06, 09:13
            odpisalam :)
            • neomail Re: nowa babska gazeta 20.01.07, 13:30
              a jaka nazwe dalybyscie nowej gazecie? macie jakies pomysly?
              • polla4 Re: nowa babska gazeta 20.01.07, 22:01
                'Babska Gazeta'
    • sir.vimes Przydałaby się. 20.01.07, 23:17
      Bez dupereli, bez zdjęć kremów na całą stronę (i nie mam na myśli reklam...), z
      artykułami o sprawach społecznych i polityce, nie tylko o dupie Maryni.
      Na 100% nie jest potrzebana kolejna kalka Cosmo czy Pani czy innych takich bzdetów.
      Dla normalnych kobiet nie cipulek myslących jedynie o gładkości skóry pupci.
      • polla4 Re: Przydałaby się. 20.01.07, 23:19
        Taka z mądrymi artykułami jak w Zwierciadle', ale o połowę tańsza. Da się to
        zrobić? :)
    • akkknes Re: nowa babska gazeta 20.01.07, 23:38
      a ja chcialabym zeby pojawilo sie cos na ksztalt zagranicznego cosmo -
      gruboscia starcza na caly miesiac nawet za wyzsza cene! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka