Dodaj do ulubionych

Szpilki...

29.08.06, 14:38
Witam Was dziewczyny..
Mam taki problem - uwielbiam buty na wysokich obcasach, świetnie się w nich
czuję, zwłaszcza, że w pracy powinnam wyglądać elegencko.
Jest tylko problem - albo źle w nich chodzę albo mam jakąś wadę postawy, gdyż
bardzo szybko jeden obcas ucieka mi do środka i obcasy brzydko się wyginają.
O ile jeszcze nosze długie spodnie tego bardzo nie widać, ale jak założę
spódnicę to wygląda to strasznie..
Nie wiem, czy w szpilkach się trzeba uczyć chodzić?
Obserwuj wątek
    • ticoqp Re: Szpilki... 29.08.06, 14:38
      może masz krzywe nogi?
    • dzikoozka Re: Szpilki... 29.08.06, 14:43
      czy w każdych szpilkach zdarza Ci sie to samo?
      Może powinnaś iść do ortopedy?
    • grubaska20 Re: Szpilki... 29.08.06, 16:15
      hmm.. nnie wiem, a może po prostu badziewne buty kupujesz? sorry, ale tak mi to
      wygląda. a jeśli nie, to pewnie za mocno "kopiesz" piętą stawiając stopę. a czy
      nie włazisz po schodach stawiając obcas na stopniu? to też mogłaby byc odpowiedź
    • ajkro A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną babkę 30.08.06, 20:02
      oddającą szpilki do reklamacji, bo obcas się ułamał.

TYlko, nie dziwne, że stało się to przy tak puszystej wadze.
      Zabawne było jej tłumaczenie ekspedientce, że obcas jest źle umocowany.
      • veeto1 Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:09
        Walnęłaś jak łysy czupryną o parapet. Mam 176 cm wzrostu, ważę 77 kg i NIGDY
        żaden obcas mi się nie złamał. Nawet najcieńsza i najwyższa szpilka.
        Jakośc butów ma znaczenie i tyle.
        • varna771 Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:11
          tandetne buty kupujesz,w dobrej jakości obcas jest wyprofilowany i nic nie
          powinno sie wykrzywiać.
          • mellody1 Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:28
            Nie prawda ,że to zależy od butów, ja mam większość butów Ryłko, a są to buty
            dobrej jakości przecież i co też mi się obcasy czasem wykrzywiają, na to nie ma
            reguły, nie wiem czemu tak jest, z tym ,że mi to zabardzo nie przeszkadza.
            • mellody1 Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:28
              dodam jeszcze ,że jestem drobna i nie ważę dużo.
              • alpepe Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:37
                spórbuj z droższymi butami, poza tym przydałoby ci się pójść do szewca, on ci
                mógłby dodatkowo wzmocnić obcas, a może te blaszki, które daje Ryłko do butów
                (szewc to nazwie sprężyną)sa po prostu słabe? Ja bym przeszła się i do szewca i
                do ortopedy.
                • alpepe Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:40
                  oprócz słabej sprężyny, czyli blaszki łączącej w środku obcas z podeszwą, mogą
                  być też błędy konstrukcyjne odpowiedzialne za wykrzywianie obcasa, wtedy środek
                  ciężkości jest w bucie źle ustawiony i obcas się wykrzywia np. do tyłu, a stopa
                  pływa w bucie jak w kajaku.
      • alpepe Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 20:41
        ajkro napisała:

> Zabawne było jej tłumaczenie ekspedientce, że obcas jest źle umocowany.
        Zabawne jest to, że prawdopodobnie obcas BYŁ źle umocowany i pękła w nim
        sprężyna, dlatego odpadł.
        • kasiaa2006 Re: A, ile ważysz?Kiedyś widziałam korpulentną ba 30.08.06, 22:39
          ja mam rowniez problem ze szpilkami, zaloze je 3-4 razy i sa zdarte obcasy!
          Zwlaszcza na prawym bucie:((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka