Dodaj do ulubionych

okazał się skąpcem!

31.08.06, 17:25
Znalazłam w sklepie superbuty. Ostatnia para. Nie miałam tyle kasy.
Zadzwoniłam do niego, a musicie wiedzieć, dla tych co nie są w temacie, że
mamy już romans parę miesięcy, powiedział, żebym jechała do domu, bo
spieszyłam się, a on za godzinę mi je kupi. Powiedziałam, że oczywiście oddam
mu kasę. Spotykamy się za parę dni, on mi daje buty, ja dziękuję i pytam, ile
mu wiszę - dla mnie to było pro forma, gdyż spodziewałam się, byłam pewna, że
powie, jak na faceta wykształconego i z klasą przystało, że powie NIC, a on
podaje sumę!!!!
Zaczełam się nad tym zastanawiac i faktyczmie... nigdy nic mi nie kupił, nie
dał. Fakt, że opłaca hotele, jak sie spotykamy. Ale kiedyś chciał mnie zabrać
do takiego a la komuna, myślałam, że on jaja sobie robi, ale on poważnie, na
szczescie nie było miejsc.
Zerwać z nim bo traktuje mnie strasznie?
Czy puścić wszystko w niepamięc i traktowac to jako test?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:28
      widzisz, czyli nici z dziecka...
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:36
        ale dlaczeo nici od razu? że będzie skąpcem dla dziexcka i nic mu nie da? są
        sądy!
        • alpepe Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:44
          sądy są, ale ja mam taką jedną rozprawę alimentacyjną za sobą i wiem, że bez
          adwokata zbyt wysokich alimentów nie wywalczysz, a i z adwokatem też nie jest
          powiedziane.
          • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:49
            jak to nie wywalczę??? są badania DNA a poza tym mam dowody zdrady!
            • alpepe Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:53
              no dobra, traktuję twoje posty, jakby to nie była podpucha, aczkolwiek mam
              świadomość, że jest. Po prostu na rozprawie dostaniesz maks na małe dziecko
              jakieś 500 zł i finito.
              Sędzia może wręcz wyśmiać twoje roszczenia. Ja rozumiem, że taki Palikot np.
              10.000 płaci miesięcznie alimentów na dzieci, ale nie jestem pewna, czy to sąd
              je tak orzekł,czy może to było dobrowolne.
              • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 18:18
                To nie jest żadna podpucha! Pisze wprost o swoich zamierzeniach i tyle, co w
                tym złego lub nienormalnego?
                Ale wierzyć mi się nie chce w te 500 zł, skoro facet zarabia nawet 30
                000/miesięcznie!!! To niesprawiedliwe. A ile kosztuje adwokat?
                • alpepe Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 18:37
                  nie musisz wierzyć, bez adwokata więcej raczej nie wywalczysz, co innego, gdybyś
                  była żoną i dowiodła, że rozwód wpłynął na pogorszenie się Twoich warunków
                  bytowych i walczyłabyś o alimenty na siebie lub kształcące się dzieci.
                  Przejdź się do adwokata i się dowiedz o ceny i możliwości, jak zamierzasz
                  zrobić, to, co pisałaś.
                  • ania.downar Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 18:48
                    Tez mysle, ze podpucha... wali stylem boskiego az do Gdanska ;-)))
    • katrinax Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:35
      to mam rozumiec ze jestes jego utrzymanka?
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:37
        jaką utrzymanką??? właśnie chxciałabym być ale on jest skąpy!!!
    • vandikia Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:37
      najlepiej daj sobie spokój z prowokacjami, bo są naprawdę kiespkie.
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:38
        to nie czytaj o moich problemach to nie są prowokacje wygaś mnie sobie i po
        kłopocie!!!
        • vandikia Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 17:42
          hehe jesli masz mnie za naiwniaczke to sie grubo myslisz. ja Cie wygasze i to
          tak skutecznie, ze Cie zbanuja, a jak nie wiesz za co, to niech bedzie, ze za
          niewinnosc.
          i na tym koniec zabawy hehe, bye
    • bleman A ty mu co do tej pory kupilas :> ? 31.08.06, 18:26

• alpepe Re: A ty mu co do tej pory kupilas :> ? 31.08.06, 18:32
        ona mu obciągała tylko.
        • bleman Re: A ty mu co do tej pory kupilas :> ? 31.08.06, 18:40
          a on jej pewnie minete robil ,wiec jest porowno ;-)
          • ania.downar Re: A ty mu co do tej pory kupilas :> ? 31.08.06, 19:09
            No niezupelnie, bo on tego obciagania definitywnie bardziej potrzebuje, niz ona
            tej minety...
            • 83kimi Re: A ty mu co do tej pory kupilas :> ? 31.08.06, 19:14
              Poproś, aby dał Ci pieniądze na dobrego psychologa albo psychiatrę. To będzie
              najlepsza inwestycja.
    • kalinazkalinowa Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 19:20
      może najzwyczajniej w świecie nia ma za dużo pieniędzy
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 20:45
        ma dużo bardzo dużo kasy!!!
        • blueska3 Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:02
          Może i ma.. ale nie dla Ciebie. Dajesz mu dupy, on sie z Tobą prześpi i
          jesteście kwita.
          • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:38
            no to zobaczymy, czy nie będzie mial, bo elasnie dowiedzialam sie, ze jestem z
            nim w ciązy
            • blueska3 Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:52
              To świadczy tylko o Tobie. I to Ty mu powinnaś jeszcze nową brykę za to kupić,
              bo on Twoje marzenie spełnił. I będziesz szczęsliwą mamusią..hehe.. pusta ze
              pusta, ale wazne ze mamusia.. hehe.. z tatusiem skąpcem.. żenada!!
            • blueska3 Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:53
              Powodzenia zycze hehe
    • deodyma Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:03
      powiedzialas, ze oddasz mu kase? to czemu sie teraz dziwisz? romans nie
      zobowiazuje go do tego, zeby kupowac Ci buty.
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 31.08.06, 23:38
        A do czego, przepraszam, zobowiązuje??? To nie jest mój pierwszy kochanek, więc
        mając doświadczenie wiem, jak powinno się traktować taką piękną i młodą oraz
        inteligentną kobietę jak ja! Jeszcze nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, aby
        mój facet nie kupował mi prezentów!!!
        • deodyma Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 00:04
          kobieto, ale bzdury klepiesz! facet ma tylko i wylacznie romans z Toba. wcale
          nie musi kupowac Ci prezentow. najwidoczniej woli tylko i wylacznie sypiac z
          Toba i to wszystko. sama znam przypadek, gdzie facet mial kochanke, nie robil
          jej zadnych prezentow, nigdzie jej nie zabieral i nigdy nic jej nie kupil.
          wedlug niego to kosztowalo i szkoda mu bylo na nia kasy. potrafil sie nawet
          obrazic na swoja kochanke za to, ze nie kupila mu paczki papierosow. wiec sama
          widzisz, ze trafiaja sie tacy kochankowie. a co do zobowiazan to napewno nie ma
          ich wobec ciebie! jesli je ma to tylko i wylacznie wobec swojej rodziny a
          podejrzewam, ze ja posiada. potraktuj to wiec, jako kolejne doswiadczenie w
          swoim zyciu.
          • wildorchid Re: okazał się skąpcem!deodyma 01.09.06, 20:44
            to ta kochanka najwyrazniej jakas przyglupia byla jak sie za darmo dawala
            przelatywac:PP w burdelu by niezle bulil za takie schadzki a tu sobie
            przygruchal idiotke,daje mu za darmo i jeszcze papierosy kupuje.lol.ja nie
            mowie ze to jakis obowiazek faceta ale jak od czasu do czasu zrobi kobiecie
            prezent,zabierze na kolacje czy cos to tylko objaw szacunku.
            • deodyma Re: okazał się skąpcem!deodyma 02.09.06, 00:10
              to byla wyjatkowa idiotka.
        • bitch.with.a.brain Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:34
          Masz rację,nie wiem co facet sobie myśli.spotyka sie z prostytutka i nie chce
          płacić:)
    • grogreg Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 07:56
      On skapiec, Ty naciagaczka.
      Bedzie z Was piekna para.
      • alpepe Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 08:03
        grogreg, jaka para, ten facet jest żonaty.
        • grogreg Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 08:11
          No to co?
          Co dzisiaj znaczy malzenstwo? Wspolny PIT? A i to maja zlikwidowac.
          • kachaa17 Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 11:03
            dla mnie to normalne, ze oddałaś mu pieniądze i ze on się upomniał. Przeciez
            tak z nim uzgodniłaś. To co z twojej strony to było takie na niby? Że niby
            umawiasz się, ze oddasz a tak naprawdę to nie. nie rozumiem. To taka gra?
          • alpepe Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 11:04
            ja tylko piszę, że nie para, a trójkąt, na dodatek z przyczepkami w postaci dzieci.
            • grogreg Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 11:39
              Czyli, skapiec, naciagaczka i stadko pijawek.
    • fajnaret okazał się skąpcem! 01.09.06, 19:27
      Jak dla mnie to jest racjonalne godpodarowanie groszem.
    • bitch.with.a.brain Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:33
      Uważam,ze zachowal się jak facet z klasą. Potraktował cię jak osobe honorowa,
      ktora jesli mówi,że odda to słowa dotrzymuje. Poczułabym sie bardzo dziwnie
      gdybym od mojego mężczyzny pożyczyla kase a on nie chcialby przyjąć zwrotu.To by
      znaczyło,że nie traktuje powaznie moich słów.
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:39
        a to ciekawe... czyli jak facet z klasą. No skoro tak piszesz, to może coś w
        tym jest. Moze nie powinnam mu mówić, że mu oddam, co? To wtedy byłoby mu
        głupio brać kasę ode mnie?
        • bitch.with.a.brain Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:41
          Do bycia facetem z klasa brakuje mu jednego. Powinien sie otaczac kobietami z
          klasa a nie brac takie byle co
    • zeberdee24 Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:36
      Zaintrygowało mnie że opłaca hotele na wasze spotkania... Jaki ty zawód
      wykonujesz ??
      • ticonderoga Re: okazał się skąpcem! 01.09.06, 22:38
        jak to zawód? ja jestem studentką w ciąży teraz
      • deodyma Re: okazał się skąpcem! 02.09.06, 00:16
        nawet jesli by rzeczywiscie byla ta studentka to watpie, czy po ukonczeniu
        studiow podejmie jakakolwiek prace. bo i po co? zostanie utrzymanka jakiegos
        zonkosia przy forsie. bedzie ja utrzymywal i oplacal mieszkanie a gdy bedzie
        mu zle i pokloci sie z zonka, przyjdzie do niej i po prostu ja przeleci.
        • kadfael Re: okazał się skąpcem! 02.09.06, 13:36
          deodyma napisała:

> nawet jesli by rzeczywiscie byla ta studentka to watpie, czy po ukonczeniu
          > studiow podejmie jakakolwiek prace. bo i po co? zostanie utrzymanka jakiegos
          > zonkosia przy forsie. bedzie ja utrzymywal i oplacal mieszkanie a gdy bedzie
          > mu zle i pokloci sie z zonka, przyjdzie do niej i po prostu ja przeleci.
          Ale to pewnie niedługo. Latka lecą, za chwilę będą młodsze modele. A ciąża i
          noworodek też jej urody nie przysporzą...
    • agentka00007 Biorąc pod uwagę posty, domnujące ostatnio na FK, 02.09.06, 13:07
      to jest tzw. PROWOKACJA <rotfl>

Jeśli nie - to .........:/
      • walnientaenta Re: Biorąc pod uwagę posty, domnujące ostatnio na 02.09.06, 14:11
        To nie jest podpucha znam taka jedna dziewczyne, 'była"dziewczyna mojego męża,
        co to chciała go złapac na dziecko. Za diabła nie mogła pojąć dlaczego wolał
        mnie a nie ją. Miała podejscie z cyklu - robie dobrze loda to ty MUSISZ
        fundowac mi prezenty itp. Jak strasznie sie podobno zdziwiła jak jej nie
        zapłacił np za dentystę......a jednoczesnie jak to wpieniało mojego faceta, do
        tego stopnia ze gdy juz bylismy razem, to gdy to wspomniał to się zatrząsł z
        obrzydzeniem. Doszedł do wniosku ze na dłuższa mete, jesli ona tak tarktuje
        zwiazek,to te lody zbyt duzo Go kosztują.
        Dziewczyno trzeba było wybrac faceta z gestem i naiwnego jesli chcesz go
        wrabiac, a nie skąpca. Jesli chodziło o geny to bierz te geny i się zmywaj, ale
        tobie nie o geny idzie lecz o kasę której nie dostaniesz, przy takim facecie
        który nie chce dziecka i jest skąpy i ma układy nie masz szans na złamanego
        grosza. Jestes swietna....
        • marzeka1 Re: Biorąc pod uwagę posty, domnujące ostatnio na 02.09.06, 14:17
          Nie chce mi się wierzyć,że naprawdę są takie durne pańcie jak założycielka wątku! Facet ma szczęście,że była tylko panienką od łóżka.Najfajniejsze jest,że spodziewa się kasy za dziecko, cóż za naiwność się płaci, tylko dziecka żal.
          • walnientaenta Re: Biorąc pod uwagę posty, domnujące ostatnio na 02.09.06, 14:28
            Naprawde sa takie laski które myślą że za pomoca sexu, lub dziecka zatrzymają
            faceta. Jesli juz tak myslą, to tu autorka wykazała skrajny brak rozumu
            szukajac faceta mądrego itp. Albo szuka genów albo kasy. Sa faceci którzy dają
            sie wkręcic, ale przeważnie sa to idioci ( uogólniam, nie obrażam, jesli tak to
            przepraszam) Jesli autorka byłaby przebiegła to teraz majac te upragnione geny
            powinna nic nie mówić, tylko szukac ( lub juz miec upatrzonego)
            wolnego "gamonia" z kasą i jego wkręcic w alimenty ( ale wymysliłam k..e - no
            dobra wysyłam)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka