Dodaj do ulubionych

Kobiety w nauce

12.09.06, 22:49
Wiekszosc jakos tak malo urodziwa jest.
Co za dyskrepancja kosztem rownowagi w przyrodzie. Jakims cudem stereotyp
glupiej lalki i madrej brzyduli statystycznie jest nie do podwazenia.
Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • magda.gryniewicz Re: Kobiety w nauce 12.09.06, 22:54
      ależ doprawdy mój drogi - Maria Curie - Skłodowska jak była młodziutka była
      bardzo przystojną blondynką - czyżbyś o tym nie wiedział?? już za czasów
      studiów w sorbonie uganiali się za nią żabojady i podziwiali jej piękne blond
      włosy...a około 40 jak pisała jej córka Ewa miała bardzo szlachetne rysy i była
      cudna...
    • brak.polskich.liter Re: Kobiety w nauce 12.09.06, 23:15
      Fakt, sporo moich kolezanek po fachu raczej nie przypomina modelek. Moze nawet
      nie tyle brzydkie, co potwornie zaniedbane. Aczkolwiek... to sie zmienia.
      Szczegolnie wsrod tzw. mlodszych rocznikow, doktorantek, itp sa naprawde niezle
      laski.

Inna sprawa, ze duza czesc moich kolegow plci meskiej moglaby zajac wysokie
      pozycje w konkursie "Nerd 2006". Wiec nieatrakcyjnosc wizualna wsrod naukowcow
      niekoniecznie koreluje z plcia. To akurat o biofizykach i fizykach/chemikach
      kwantowych (czyli umyslach scisnietych), niech humanisci zweryfikuja.

> Jakims cudem stereotyp
      > glupiej lalki i madrej brzyduli statystycznie jest nie do podwazenia.

Glupoty wypisujesz. Ostroznie ze statystykami, a na uogolnieniach mozna sie
      niezle przejechac...
    • aiczka Re: Kobiety w nauce 13.09.06, 12:39
      Myślę, że nie jest nie do podważenia. Nie wiem, jaką próbą Ty dysponujesz. Ja
      niewielką. Połowę znanych mi doktorantek określiłabym mianym ładnych, połowa
      pozostałych jest "średnia".
      Jeśli chodzi o panie profesor - powiedziałabym, że nie różnią się stopniem urody
      od ogółu osób w ich wieku (oczywiście jedne wyglądają lepiej a inne gorzej - tak
      jak ogół).
    • kryzolia Re: Kobiety w nauce 13.09.06, 12:43
      Bo wiekszośc kobiet zawdzięcza swoja urode poprostu zadbaniu, ubieraniu modnie
      itd. Maja na to czas i starają się żeby tak było. Natomiast te które poświęcaja
      się działalnosci, które je bardzo angażują nie robia tego, nie mają na to czasu.
      TO są te same kobiety - tylko bez tej modnej oprawy.
    • tictac11 faceci w nauce 13.09.06, 12:47
      takowoż mało atrakcyjni są.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka