m_buziaczek 27.09.06, 14:26 Czy mają udane życie osobiste. Jakie znacie Moniki. Jak już o imionach, to czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbehemot6 Re: A Moniki :)? 27.09.06, 15:01 hehe....owszem, nie najgorsze . Tylko trzeba pamiętać ze znaczenie imienia Monika to sama, samotna- i trochę w tym prawdy nawet jak jest w związku to lubi być sama , albo czuje sie sama...ale Moniki są OK :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: A Moniki :)? 27.09.06, 15:06 to jak już to ze znanego 'spisu imion': Sylwia - jest przyjacielska, wesoła, naiwna, wszyscy ją ru..ą Monika - to pyskata dziwka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A Moniki :)? 27.09.06, 18:06 sharleena napisała: > to jak już to ze znanego 'spisu imion': > Sylwia - jest przyjacielska, wesoła, naiwna, wszyscy ją ru..ą > Monika - to pyskata dziwka i tyle. a ty jak masz na imie ? no zdradż ,zdradz ,moze twoje oznacza:wulgarna i głupia kobieta zakładająca bezsensowne wątki ? Odpowiedz Link Zgłoś
loltka a moze Kasia, BAsia, Krysia i MArysia??? 27.09.06, 15:18 Laski, dajcie spokoj, jest na necie słownik imion-mozna szperac jak ktos w to wierzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
pelikano73 Re: a moze Kasia, BAsia, Krysia i MArysia??? 27.09.06, 17:19 Co do Moniki, że pyskata i dziwka. Skąd to wzięłaś ? Bo znam jedną Monikę i pasuje do niej jak ulał :\ Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: a moze Kasia, BAsia, Krysia i MArysia??? 27.09.06, 17:36 tez znam jedna monike (nie mnie, bo to takie pseudo artystyczne;] w kazdym badz razie to pyskata sie zgadza z 100 procentach z dziwką to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
pelikano73 Re: a moze Kasia, BAsia, Krysia i MArysia??? 27.09.06, 17:40 Może myslimy o tej samej? Ciekawe, skąd jest Twoja M. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
monica233 :):):) 27.09.06, 18:00 hej ludziska:)sama mam tak na imie:) szczerze mowiac podoba mi sie nawet imie moje kiedys mnie draznilo ale jest ok.:) a wiec co do pyskatek to raczej jest w tym troche prawdy bo jestem pyskata hihi ale od czasu do czasu jak ktos mnie wkurzy a dziwka to ja niejestem hihi:) a jesli chodzi o samotnosc to hmm tez jest w tym tloske prawdy ale ja niestety jestem z dlugpletnim facetem :) wiec roznie tam pisza:)pzodrawiam buzka papa Odpowiedz Link Zgłoś
martha_l Re: :):):) 29.09.06, 11:24 tloske i długoletni facet? a piszą coś o intelygencji tych monik? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_lewinsky Re: a moze Kasia, BAsia, Krysia i MArysia??? 27.09.06, 19:10 watpie bo ja jestem z miesciny ;] Odpowiedz Link Zgłoś
moninia2000 Re: A Moniki :)? 27.09.06, 17:57 hahahaha, ale sie dyskusja rozwinela..no no. jestem Monika, samotniczka fakt, choc z druga osoba i szczesliwa. Moze cos w tym znaczeniu imienia jest? Mam szczesliwe zycie, powodzenie i wierze, ze warto myslec pozytywnie, aby przyciagac dobre zdarzenia. Moni Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: A Moniki :)? 28.09.06, 09:56 Coś w tym jest. Też jestem pyskata, chociaż przechodzi mi to z wiekiem. Samotna hmmm, kwestia wyboru, ale fakt nawet w tłumie można się czuc samotnym/ną. A tak na marginesie z jakim języku imię Monika tłumaczy się samotna? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: A Moniki :)? 28.09.06, 09:59 Znaczenie to pochodzi z greki, ale pochodzenie samego imienia nie jest pewne. Nota bene, jeśli interpretuje się je posiłkując się greką, to może też znaczyć "jedyna", "unikatowa" :) Odpowiedz Link Zgłoś
m_buziaczek Re: A Moniki :)? 28.09.06, 10:03 Tak myślałam, ze z greki :), bo większośc imion jest z greki, ale az tak dokladnie to nie wiedziłam. Dzięki za tłumaczenie. Na pewno większości Monikom, takie tłumaczenie poprawi nastroj. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darunia21 Brrrrrrr MONIKI 28.09.06, 10:00 Moniki mają to wewnętrzne fuuujjj, to ukryte bsieeee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pelikano73 Re: Brrrrrrr MONIKI 28.09.06, 10:48 Hmmm. Znam w ogóle 3 Moniki. Dwie są O.K. Ale jedna, no małpa wręcz. Powinn asię nazywac Hetera. Może ma tak na drugie? ;) Gdzies kiedys czytalam o naznaczeniu emocjonalnym imion i stalo jak byk, ze imie MONIKA kojarzy się źle, ogólnie ma negatywne zabarwienie. Do M. Lewinsky: To jednak nie ta. TA M. jest z dosc duzego, ale nie wielkiego miasta. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Brrrrrrr MONIKI 29.09.06, 03:35 a nie prawda, a nie prawda. Moniki są cieplutkie i milutke. Odpowiedz Link Zgłoś
malinaesz Re: A Moniki :)? 29.09.06, 10:27 znam 3 osoby o tym imieniu. Moje wnioski sa takie (dotycza dwoch dziewczyn): -> falszywe -> dwulicowe -> lubia wymyslac lub dodawac jakies szczegoly do prawdziwych historii -> myślą, że są pepkami świata -> ogolnie? Do bani Odpowiedz Link Zgłoś
women22 Re: A Moniki :)? 29.09.06, 10:59 Ja również mam na imię Monika,i co waszych postów,to niektóre zawierają duzo racji.Jestem pyskata i to czasami za bardzo.Ale to zycie nas uczy zeby czasami trzymac jezyk za zębami,mnie juz tego nauczyło.Co do dziwki,to dość ostre słowo i nie sądze ze jakiekolwiek imię mozna w ten sposob opisac,totalna bzdura.A z samotnościa to róznie bywa,ja dośc czesto tą samotność odczówam choc jestem w stałym związku,lecz myśle ze to nie ma znaczecia z imieniem lecz z osobowościa i bardziej ze znakiem zoodiaku...Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: A Moniki :)? 04.10.06, 12:34 Ale glupoty piszecie, jakas traume mialyscie w dziecinstwie zwiazana z tym imieniem, mamy z wozkow Was wyrzucaly i mowily - a to przez Monike. Mialam piec Monik w klasie szkoly sredniej i wszystkie byly super - otwarte, mile itd Mam tez kuzynke o tym imieniu i w zyciu nikt by o niej nie powiedzial, ze jest suka, wrecz przeciwnie, to niezwykle dobra osoba, np. ostatnio, mimo ze ma absorbujaca prace, znalazla czas, zeby ze znajomymi zajac sie pomocą biedniejszym rodzinom, które mieszkaja u niej na osiedlu. Ile z Was nie-wredne suki, potrafi byc takimi? Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: A Moniki :)? 04.10.06, 14:07 Monika to najczęstsze imię wśród seryjnych morderczyń dzieci w wieku przedszkolnym. Ponadto powszechnie wiadomo, że nie lubią czytać niczego poza szmatławcami i kupują w dyskontach przeterminowaną żywność. Dręczą koty przy każdej okazji i wypisują na forach internetowych politycznie niepoprawne tezy o wyższości słupka nad szpilką (lub odwrotnie, w zależności od sezonu). He, he, nie ma jak dyskusja na poziomie :D Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: A Moniki :)? 04.10.06, 15:09 Masz racje.Dyskusja jest co najmniej prymitywna. Odpowiedz Link Zgłoś