beatrix01 05.10.06, 21:43 jestem w Italii i troche tesknie za Polska,ale jak sobie pomysle jak tam jest to mi sie troszke lepiej na serduszku robi ...taki los Polaka juz chyba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blueska3 Re: emigracja 05.10.06, 22:08 Ta tęsknota to patriotyzm się odzywa. Do miejsc, gdzie się wychowaliśmy, gdzie żyliśmy tyle lat.. W tej kwestii górę nad sercem bierze rozum! Odpowiedz Link Zgłoś
frutinka Re: emigracja 05.10.06, 22:11 Każdego to dopada. Ja teraz w Polsce, ale juz niedługo. Potem znów będe tęsknić. Ciesz się, że w Italii jesteś - tam chociaż dobra kuchnia i wino. O UK nie można tego powiedzieć:( Odpowiedz Link Zgłoś
majka800 dobra kuchnia?? chyba żartujesz! 06.10.06, 17:00 wszędzie hektolitrami leje się oliwa, wszedobylskie ryby, makarony i sałata...ble.... Dziękuję, ja włoskiej kuchni nie znoszę! Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: dobra kuchnia?? chyba żartujesz! 06.10.06, 17:46 majak800 niezla komplilacja nickow (niemieckiego i wloskiego). ale ze o co chodzi ci z ta pasta? eee tam, nakrecaj na uszy, byle al dente. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: emigracja 06.10.06, 17:45 a ja nie tesknie za polska ani troche. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś