jenny_doo 17.12.06, 21:49 jak było z zajściem w ciąże po odstawieniu środków hormonalnych? Czy znacie jakieś przypadki utraty płodności? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola.pedagogspoleczny Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 13:43 Ja znam parę, gdzie kobitka zapomniała o 1 tabletce (jak wrócili nad ranem z imprezki) i się kochali i ona zaszła w ciążę, a tabletki brała przez dłuższy czas... Wszytko jest możliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 14:04 Wręcz przeciwnie. Czesto w przypadku braku płodności (brak jajeczkowania) kobiecie podaje się tabletki anty a zaraz po odstawieniu tabletek stara się ona o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
is_he Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 21:01 nie. przeciwnie. znam pary, którym się niestety przydarzyło pomimo brania (zawiniła nieregularność) nie wierz pisiorom i innym ligom polskiej ciemnoty Odpowiedz Link Zgłoś
lhasa Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 21:42 Ale autorka pyta sie o plodnosc po odtawieniu tabletek,a nie w trakcie ich brania. Ja znam taki przypadek - moja kuzynka. Pigułki zostały źle dobrane przez jej pierwszego lekarza ginekologa, były to tabletki dwufazowe o dość wysokiej dawce hormonów w dodatku zawierały etynylestradiol(który niestety jest w większości tabletek dostępnych na polskim rynku) odpowiedzialny za działania niepożądane , wszystko to razem rozregulowało jej gospodarkę hormonalną i długo nie miała owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 21:43 jak najbardziej można mieć kłopoty z regularnością cyklu,brakiem owulacji spowodowanej przez antyki podwyżaszjące prolaktynę... Odpowiedz Link Zgłoś
nieodpowiedzialna Re: antykoncepcja a płodność 18.12.06, 23:52 Ot, co... Czytanie Polaków ze zrzumieniem Na 6 odpowiedzi 4 pierwsze nie odpowiadaja na pytanie zadane w poście. Więc nie dziwmy się później, ze statystycznie 70% Polaków nie rozumie prostych zdań... Odpowiedz Link Zgłoś