Dodaj do ulubionych

Za małe prezerwatywy !

27.12.06, 15:27
W żadnej z 6 lokalnych aptek nie ma prezerwatyw o średnicy większej niż 56mm.
A ja potrzebuję większej ! W jednej miła pani powiedziała, że "te są ciekawe"
i rzuciła na lade jakieś durexy o średnicy 52mm, a kiedy zwróciłem na to
uwagę i powiedziałem, że są za małe to się zdziwiła i stwierdziła że "innych
nie było". Czy tak trudno mieć w aptece różne rozmiary ? Nie mam ochoty
chodzić po stacjach benzynowych, albo kupować przez net
Obserwuj wątek
    • hopeless4 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 15:30
      tak dziala rynek, bark popytu, to i rak podazy:) nie oplaca sie im trzymac,
      najwidoczniej jednak zostaje internet. w kazdym razie gratluje wielkosci
      meskosci? piszac posta chciales sie pochwalic? a moze po prostu szukasz gumek
      bo mam kupila Ci duza marchewke do nauki?:P
      • cacodemon nie chodzi o to abym się chwalił 27.12.06, 15:33
        bo fakt, mam dość dużego penisa, ale o to, że kiedy mamy (z dziewczyną rzecz
        jasna :)) ochotę się kochać, ja muszę biegać po aptekach, a w nich nie ma tego
        co potrzebne.
    • izabellaz1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 15:35
      Mój mąż musi kupować w sexshopach bo właśnie w "normalnych" sklepach nawet te
      durexy xxl są za małe.
      Spróbuj właśnie w takich sklepach nie w aptekach:)
      • niuniafunia Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:19
        nie lepiej zainwestować w pigułki, plastry etc?
        • khaki3 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:23
          no tak masz racje, dla wygody faceta lepiej zaiwestowac w tabletki niech sie
          kobita truje;) swietna rada nie ma co.
          • niuniafunia Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:31
            khaki3 napisała:

> no tak masz racje, dla wygody faceta lepiej zaiwestowac w tabletki niech sie
            > kobita truje;) swietna rada nie ma co.

A lubisz jak facet ma na sobie gumkę?
            Dla mnie to średnia przyjemność.
            • khaki3 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:38
              Moze i srednia przyjemnosc ale bezpieczniejsza dla organizmu. widocznie im nie
              przeszkadza prezerwatywa. wiec nie widze problemu i "nakazu" do zazywania
              tabletek,ktore swoja droga niby i dobre ale i przy okazji wiele szkody wyrzadzaja.
              • niuniafunia Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:44
                khaki3 napisała:

> Moze i srednia przyjemnosc ale bezpieczniejsza dla organizmu. widocznie im nie
                > przeszkadza prezerwatywa. wiec nie widze problemu i "nakazu" do zazywania
                > tabletek,ktore swoja droga niby i dobre ale i przy okazji wiele szkody wyrzadza
                > ja.

A gdzie w moich wypowiedziach widzisz "nakaz"???
                A po za tym, jeśli są stałymi partnerami, lojalnymi, to nie widze problemu w
                "bezpieczeństwie".
                • izabellaz1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:47
                  Dziewczyny przestańcie:)))

khaki3 zobacz moją wypowiedź poniżej i odpowiedź niuni:) Wszystko ok. Nikt
                  nikogo do niczego nie zmusza:)
                  • khaki3 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 17:24
                    "nakaz" nie znaczy,ze ktos coz kaze komus:) tylko chodzi o to,ze jak juz facet
                    nie znajdzie sobie prezerwatywy to nie zostaje wylacznie tabletka czy plaster.
                    sa jeszcze inne metody. choc malzenskiego kalendarzyka takiego jak Ty stosujesz
                    chyba bym nie polecala. trzeba bardzo dobrze poznac swoje cialo, stale je
                    kontrolowac, zaczac od nowa przypatrywac sie sobie. nazwijmy to tak,ze ide na
                    latwizne i nie pisze sie na taka medote. choc podziwiam kobiety,ktore ja stosuja
                    i o dziwo jeszcze jest skuteczna. chyba nie moglabym sie tak zabrac za siebie i
                    stosowac ta metode.
                    • izabellaz1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 17:29
                      To nigdy nie jest kalendarzyk bo już bym pewnie miała 8 dzieci:)
                      Nigdy nie liczę ściśle dni. Nie mierzę temperatury co rano bo to nie dla mnie;)
                      Poznałam tylko swój organizm i po prostu wiem kiedy "te" dni się zbliżają i
                      kiedy się kończą. Ot i wszystko:D Ale póki co - działa już 8 lat:)))
                      • khaki3 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 17:32
                        Czyli musisz miec tzw zegarowy organizm:) zazdroszcze, moj chodzi jak chce i
                        kiedy chce:) wiec taka metoda kompletnie w moim przypadku odpada:)
                        • izabellaz1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 17:37
                          Może nie "zegarowy" ale domyślam się i czuję kiedy ma się coś w nim zmienić:D
                          Opóźnić, przyśpieszyć itd.:)
        • izabellaz1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:28
          Nie chcę brać tabletek, zastrzyków. Nie jestem zwolenniczką antykoncepcji
          hormonalnej co oczywiście nie znaczy, że z jakimś nawiedzeniem ją piętnuję:) Po
          prostu ja zdecydowałam się zabezpieczać inaczej:) Stosuję metodę naturalną z
          powodzeniem już od 8 lat. Z prezerwatyw korzystam w okresie owulacji więc nie
          jest to jakiś koszmarny wydatek:D
          • niuniafunia Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:32
            Mądrze robisz.
    • piekielnica1 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:22
      a właśnie w aptece jeden facet się skarżył, że mu spadają
    • khaki3 Re: Za małe prezerwatywy ! 27.12.06, 16:38
      to kupcie prezerwatywe dla kobiet.
    • limka18 XXL 27.12.06, 17:40
      Moj facettez potrzebuje wiekszych, własnie w srednicy, a te gumki xxl sa dłuzsze
      a nie szersze. Tez nie mozemy znalezc takich o wiekszej srednicy, ale jakos
      dajemy rade w tych co sa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka