Dodaj do ulubionych

Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle?

05.01.07, 00:16
Nie bede rzucac nazwiskami, ale wszyscy wiemy o ktore chodzi.
Czy aktorka i w ogole kazda kobieta w wieku srednim i starszym przestaje o
siebie dbac jesli mieszka w Polsce?
Ciekawa jestem, co te kobiety jedza zeby osiagnac wyglad szafy?
Nasmieszniejsze jest znajdowanie plusow takiej zdeformowanej sylwetki: "juz
nie jestem tylko ozdoba ekranu/sceny, nareszcie dostaje dobre role".
Popatrzcie na aktorki amerykanskie, ktore dbaja o twarz i sylwetke
niezaleznie od wieku.
Macie jakies linki na strony ze zdjeciami polskich aktorek bez makijazu albo
wygladajacych nieatrakcyjnie? Moze jakies zdjecia porownujace wyglad w
mlodosci i teraz? Chetnie bym obejrzala.
Obserwuj wątek
    • zwykladziewczyna5 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 00:23
      Dowodem na to, ze nie trzeba sie roztyc w pewnym wieku jest np. Malgorzata
      Niemen. Ale ona jest modelka, wiec jesli chce pracowac w zawodzie, to musi o
      siebie dbac. Z tego, co czytalam w wywiadach z nia, to nawet lubi.
      Plakac mi sie chce gdy widze dawne polskie pieknosci o nalanej twarzy i
      sylwetce, ktora mozna ubrac tylko w ciuch wygladajacy jak namiot. Dlaczego,
      panie, dlaczego!
      Ciekawe, czy firma typu "Straznicy Wagi" nie wpadla na pomysl podpisania
      kontraktu z ktoras z otylych polskich gwiazd (tak jak zrobili to w przypadku
      Sarah Ferguson) Moze probowali, ale nie znalezli chetnych.
      • yagiennka Bzdury 05.01.07, 01:14
        Niemen to nie aktorka. Chesz więcej dowodów? Beata Tyszkiewicz, Ewa Błaszczyk,
        Małgorzata Braunek, Iga Cembrzyńska, Bożena Dykiel (wyglada teraz ładniej niż w
        młodości!), Krystyna Janda, Maja Komorowska, Irena Kwiatkowska, Anna
        Romantowska, Grażyna Wolszczak, itp itd. Żadna nie jest gruba a niektóre mają
        figurki super. Kup sobie okulary :)))
        • yagiennka I wszystkie sa dosyć wiekowe :) n/t 05.01.07, 01:15

• xtrin Re: Bzdury 05.01.07, 01:19
          Dodałabym jeszcze Szapałowską.
          • yagiennka Re: Bzdury 05.01.07, 01:57
            Właśnie. To podobno super babeczka - mam znajomego w tv.
    • elsbieta Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 00:38
      Najlepsza jest pewna niska cycata, ogolona na lyso do roli teatralnej. Tylko
      jej sie wydaje, ze jest dobra aktorka. Grac nadal nie umie, ale rozpaczliwie
      probuje, bo uroda juz minela (nigdy wielka nie byla), w Stanach kariera nie
      wypalila. Ciekawa jak ona sie roztyje. To bedzie widok, bo jest bardzo niska!
    • zwykladziewczyna5 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 01:19
      Napisalam przeciez, ze Niemen to nie aktorka. Przeczytaj, bo nie chce mi sie
      powtarzac.
      Odetchnelam z ulga czytajac Twoje przyklady. Rzeczywiscie nie wszystkie polskie
      aktorki sie roztyly. Nie jest tak zle.
    • xtrin Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 01:30
      > Nie bede rzucac nazwiskami, ale wszyscy wiemy o ktore chodzi.

Hmmm... nie wiemy...
      Jedyna, która mi do głowy przychodzi to Anna Dymna. Ale to taki typ urody - w
      młodości olśniewający i bardzo szybko się starzejący. Choć i dziś, mimo
      nadmiernej tuszy i "swojskiego" image wygląda moim zdaniem dobrze - wciąż
      zachwycające rysy, pogoda ducha, miły uśmiech. Czego chcieć więcej?

> Popatrzcie na aktorki amerykanskie, ktore dbaja o twarz i sylwetke
      > niezaleznie od wieku.

Jakim kosztem?
      Większość z nich to chirurgicznie stworzone zombie, które nie potrafią pogodzić
      się z upływającym wiekiem. Stokroć wolę patrzeć na pogodną kobietę, która
      potrafi starzeć się z godnością, niż na taką, która histerycznie stara się
      oszukać czas.

> Ciekawa jestem, co te kobiety jedza zeby osiagnac wyglad szafy?

Niestety, dla niektórych to jest banalnie proste do osiągnięcia.

> Macie jakies linki na strony ze zdjeciami polskich aktorek bez makijazu albo
      > wygladajacych nieatrakcyjnie?

A co, chcesz się podnieść na duchu?
      • yagiennka Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 02:01
        Mi też tylko Dymna przyszła do głowy :) Bo jej szkoda, byłaby sliczna kobieta a
        faktycznie doprowadziła sie do stanu opłakanego i nawet nie próbowała tego
        zmienic. Moim zdaniem jest zaniedbana, nawet fryzurę ma do kitu.
        Zgadzam sie co do tych Amerykanek. To sa sztuczne twory. Amerykańskie społ.
        akurat prym wiedzie w otyłości! One maja kasę na chirurgów, odsysanie tłuszczu,
        masaże, cuda na kiju, nasze polskie aktorki takiej kasy nie zarabiają.

"A co, chcesz się podnieść na duchu?"

Hehe :)
        • xtrin Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 02:26
          > Mi też tylko Dymna przyszła do głowy :) Bo jej szkoda, byłaby sliczna kobieta a
          > faktycznie doprowadziła sie do stanu opłakanego i nawet nie próbowała tego
          > zmienic. Moim zdaniem jest zaniedbana, nawet fryzurę ma do kitu.

Jest nieco zaniedbana i fryzurę rzeczywiście ma kiepską, ale jest w niej coś
          niezwykle sympatycznego i to mi się podoba.
          Pozatem - starsze, otyłe i zaniedbane kobiety z fryzurą do kitu też ktoś grać
          musi ;).

> One maja kasę na chirurgów, odsysanie tłuszczu,
          > masaże, cuda na kiju, nasze polskie aktorki takiej kasy nie zarabiają.

Kasa kasą, ale to przede wszystkim jakaś chora umysłowość. Po stokroć wolę
          zaniedbaną Dymną niż odessaną mumię. Pierwsza może budzić sympatię, druga
          obrzydzenie.
          • mozambique Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 13:10
            a Marta Lipińska ? - w młodości cudowna śliczna laleczka - obecnie .....
            Barbara Brylska - nie przytyła ale gdzie uleciała posągowa uroda
            widac takei geny .....

ale wciaz swietnie sie trzymają śłiczne niegdyś i piekne dzisiaj - POla Raksa,
            Elzbieta Starostecka , Magda Zawadzka
    • zwykladziewczyna5 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 03:32
      Nie chcialam rzucac nazwiskami, ale skoro zaczelyscie.
      Dymna, czy ta kobieta jest na cos chora. Dlaczego tak sie zaniedbala?
      Seniuk, kolejna. Nigdy nie byla naprawde szczupla, ale to co ostatnio widzialam
      to tragedia.
      Widzialam jakis film z Marta Lipinska (chyba "Superproduction" Machulskiego) i
      prawie udlawilam sie obiadem z przerazenia. Pamietalam pieknosc z "Lalki", a to
      co zobaczylam, to nalana twarz i zdeformowana sylwetka.
      Figura powinna zmienic nazwisko, bo stalo sie okrutnym zartem.
      Co do chirurgii plastycznej, to w obecnych czasach nie trzeba radykalnych
      posuniec zeby wygladac lepiej. Czesto nie trzeba nawet chirurga, ale dobrego
      dermatologa.
      Naprawde nie wiem, co te aktorki jedza, bo znam pare kobiet w ich wieku i
      wygladaja duzo lepiej, a nie sa osobami publicznymi. Im po prostu zalezy na
      dobrym wygladzie. Czy te aktorki nie slyszaly o cwiczeniach fizycznych, zwykly
      marsz by im pomogl.
      Dajcie jakies linki do tych stron jesli macie!
      A teraz nie aktorka, ale szefowa firmy kosmetycznej Irena Eris posiadaczka
      wielkiego drugiego podrodka albo szyji stopionej z twarza (styczniowy "Twoj
      Styl" strona 192)
      Podziwiaj wyglad Grazyny Torbickiej.
      • yagiennka Ty masz chyba jakiś problem 05.01.07, 13:28
        ale ze sobbą :) Chcesz się otaczac pięknymi ludźmi? To do Rio De Janeiro
        polecam, tam na 18stke mamusie fundują córeczkom silikonowy biust i odsysanie
        tłuszczu z pośladków. Bleeeee.
        U aktorki najwazniejsze jest aby DOBRZE GRAŁA. Dymna akurat jest świetną
        aktorką. To jak kobieta się starzeje jest w większości zalezne od genów a nie od
        dbania o siebie. Jak ci strarzy ludzie przeszkadzają i ich zmarszczki to nie
        wychodz z domu i nie pleć głupot.
    • melanana Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 07:20
      A mnie smiesza te amerykanskie 40-letnie lub 50-letnie aktorki. Na siłe probuja
      zachować mlodość. Tysiace operacji plastycznych i efekt jest taki że potem
      wygladaja smiesznie i nienaturalnie. Jezeli jest sie dobra aktorka to chyba
      tusza nie jest az tak wazna.
    • poziomka35 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 09:22
      a dlaczego niektóre dziewczyny są takie chude i uważaja sie za piekności,
      krytykując te co maja troche więcej ciałka od nich ( nie mówię tu o otyłości)?
      Wysuszone chudzielce sa pozbawione kobiecości, szybciej sie starzeja i maja
      zmarszczki. Te szczupłe dla mnie nie maja w sobie kobiecego wdzięku, zero
      biustu, wcześnie pojawiajace sie zmarszczki, ciuchy wiszące jak na wieszaku.
      Większość młodych aktorek teraz to dla mnie anorektyczki, nie wiem jak mozna
      sie tak wychudzić, mało przyjemny widok. I to Wam sie podoba?
    • echtom Dziewczyno! 05.01.07, 09:30
      Znajdź sobie ciekawą pracę albo postaraj się o dziecko, bo z nudów coraz
      bardziej abstrakcyjne wątki wymyślasz. Dorośli ludzie żyją realnymi problemami
      i nie zagladają gwiazdom do talerza.
      • kalina.tt Re: Dziewczyno! 05.01.07, 13:23
        Podpisuje się pod apelem.
        Otyłośc i wygląd to prywatna sprawa każdego człowieka. Im kobieta starsza tym
        trudniej utrzymać szczupłą sylwetkę, choćby ze względu na hormony a wartość
        ludzi mierzy sie wielkością serca a nie brzucha.

• kadfael Re: Dziewczyno! 05.01.07, 13:32
          Wole pulchną Dymnę (nota bene czytałam kiedyś, że to wynik powaznych problemów
          zdrowotnych)niż zombi typu Cher.
          • yagiennka Re: Dziewczyno! 05.01.07, 13:36
            No no, wg mnie Cher jest lepsza aktorką niż piosenkarką!:) Całkiem nieźle gra.
            Jej chudość i sztuczność ciała nie przeszkadza w tym zestawieniu. Gra naturalnie.
            • kadfael Re: Dziewczyno! 05.01.07, 13:40
              Zgodzę się z Tobą. Ale przyznasz, że wygląda nieco przerażająco... a Dymna jest
              tak ciepła i urocza w swojej pulchności (bo dla mnie własnie to określenie
              najbardziej pasuje do jej tuszy)...
    • nadinka_nadinka Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 13:33
      bo potrafia zaakceptowac siebie i upływ czasu, a nie - w przeciwniestwie do
      niektorych - sen z oczu spedza im problem botoksu, likwidacji zmarszczki miedzy
      brwiami i zapomnialam juz czego jeszcze, a starych watkow nie chce mi sie
      przegladac. moze pomysl o wizycie u psychologa. powinno ci to podniesc
      samoocene. bedziesz szczesliwsza.
    • walutka Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 14:58
      Z wiekiem przemiana materii jest coraz wolniejsza i dlatego przede wszystkim.
    • avital84 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 15:25
      Zwykła dziewczyno!!!
      Ty to masz problemy:) Normalnie ciekawsze od moich.
      A dlaczego? Bo w pewnym wieku hormony zaczynają nieubłagalnie działać na naszą niekorzyść. Niektóym może zostało tak po ciąży.

Wiesz co dla mnie najpiękniejszą polską aktorką średniego pokolenia jest Anna Dymna.:) W młodości prześliczna. Teraz też piękna, ale pewnie w Twojej ocenie otyła.
      Ale wiesz bije od niej takie ciepło, dobroć i cudowna aura, że mam wrażenie, że patrze na anioła.
      Zwykła dziewczyno spróbuj inaczej spojrzeć na ludzi, nie tylko oceniając ich powierzchowność...bo do tej pory wszystkie niemal twoje posty tyczyły się krytki czyjegoś wyglądu.
      Może wtedy mile się zaskoczysz i zobaczysz coś jeszcze:)

pozdrawiam
    • piekielnica1 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 16:32
      zwykladziewczyna5 napisała:
      > Ciekawa jestem, co te kobiety jedza zeby osiagnac wyglad szafy?
      > Nasmieszniejsze jest znajdowanie plusow takiej zdeformowanej sylwetki: "juz
      > nie jestem tylko ozdoba ekranu/sceny, nareszcie dostaje dobre role".

Wydrukuj to sobie i przeczytaj w swoje 50 urodziny, jeżeli nie czytałaś o
      skłonnościach, genach, hormonach.
      Anna Dymna w realu jest piękna - ekran jej nie służy.
      Uwielbiam Celińską,
      Zasuszona Nina Andrycz niespecjalnie mi się podoba.

• iza813 Re: Dlaczego starsze polskie aktorki sa otyle? 05.01.07, 17:25
      To.proste.bo.duzo.zarabiaja,i.na.pewno.sie.obzeraja.i.sie.nie.ruszaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka