Dodaj do ulubionych

czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ubrań??

07.01.07, 08:04
jak w tytule.
próbowałam już chyba wszystkiego - zwłaszcza tych dezodorantów, które są
reklamowane jako te, które nie zostawiają śladów (Dove, Rexona, Adidas). Ale
wszystkie zostawiają ślady. szkoda mi tych bluzek, a jednoczesnie nie moge
przeciez sobie pozwolic na nieuzywanie dozodorantow.
wiem, ze brzmi to jak pie.., ale w gruncie rzeczy jest sporym probemem.
Obserwuj wątek
    • blendin Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:01
      mam ten sam problem i wszystko już przetestowałam (łącznie z dezodorantami
      aptecznymi).
      Małam nawet ochotę słać do producenta Dove pismo - bo reklama wprowadzająca w
      błąd (a ich reklama ewidentnie wprowadza), zapewniająca o cechach produktu -
      ktorych w rzeczywistości nie posiada, itd. - jest niezgodna z prawem. Strasznie
      mnie to wkurza. I czasem jak kupuję bluzkę - zwłaszcza mocno dopasowaną, to już
      widzę jej krótki żywot.
      Zastanawiałam się, czy nikt (np. gdzies w USA) nie wymyślił jakiś małych,
      kolorowych coś a'la wkladek. Ale chyba nie..? Ale to chyba byłoby
      rozwiązanie...
      Można też ponoć spróbowac z wstrzyknięciem gdzies pod pachy botoxu (ponoc
      znacznie osłabia pocenie się) - ale tego jeszcze nie rozważałam. (może któraś z
      Was robiła?)
      • aisha-medea Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:06
        Ja ostatnio zaczelam uzywac ciemnofioletowego Bourjois w kulce "anty-traces
        blancs" i jest naprawde fajny, wystarczy zalozyc bluzke jak juz wyschnie i nie
        ma problemu ze sladami. Zreszta tak naprawde wszystkie Bourjois w kulce sa
        swietne - do czarnych ubran uzywam tego ciemnofioletowego, a do bialych rozowego
        i nie mam problemow.
        • blendin Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:08
          tego jeszcze nie próbowałam
          (w perfumeriach tylko, czy w jakichś Rossmannach też są?)
          • aisha-medea Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:19
            Tak naprawde to nie mam pojecia gdzie go mozna kupic, przepraszam, nie
            pomyslalam o tym, ale ja nie mieszkam w Pl...
      • unbreakable Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:08
        ANTIDRAL (14 zl) lub ETIAXIL (ok. 50 zl) - te same wlasciwosci.
        smarujesz na noc 3 dni pod rzad, rano zmywasz (za kazdym razem), potem co drugi dzien, potem raz na tydzien, a potem to juz wg potrzeby, na poczatku piecze troche, ale problem uzywania innych antyperspirantow mam z glowy. Antidralu uzywam raz na 2 tygodnie i w ogole sie nie poce pod pachami. jedno opakowanie starcza na pol roku lub wiecej.
        • blendin Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:10
          etiaxil (nawet ten do wrażliwej skóry) strasznie podrażnia. Czasem w środku
          nocy (po posmarowaniu przed snem) musiałam brać prysznic bo nie dało się spać
          tak piecze. Ale moze tylko na mnie tak działa.
          • prado5 Dezodorant. 07.01.07, 10:19
            Smarujcie sie dalej i za dwa lata rak wezlow chlonnych sie pojawi.
            • blendin Re: Dezodorant. 07.01.07, 10:22
              no to przepraszam bardzo, co mamy robić?!!!! rozsiewać NATURALNĄ woń?!?!?
    • michunia Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:29
      polecam Nivea compact- nie zostawia sladow
      • 83kimi Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 10:59
        Ja polecam dezodoranty w kulce np. Nivea, Rexona, a ostatnio dostałam w
        prezencie Lancome, nigdy nie miałam brudnej koszulki.
    • martini.wnm Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 11:18
      Jeśli chodzi o zostawianie białych śladów (podczas zakładania ciuszka) to
      rzeczywiście te lepsze dezodoranty ich nie zostawiają.

Gorzej to wygląda w przypadku plam, które wychodzą po wypraniu. Miałam tak już
      kilka razy, że dezodorant roll-on wręcz rozpłynął mi się po bluzce. Kilka
      odratowałam, inne musiałam wyrzucić:/ Nie mam pomysłu czego spróbować:(
    • avital84 Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 11:26
      Adidas ten dla sportowców w kulce;)
    • malinoweciacho Re: czy jest jakiś dezodorant,który nie brudzi ub 07.01.07, 11:53
      dziwne bo moj dove do czarnych ubran naprawde nie zostawial sladow :-O klopot z
      tym, ze nie chronil tak jak zwykle dezodoranty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka