Dodaj do ulubionych

poradcie mi kobity, jakie zarlo?

23.04.03, 11:00
w ten weekend organizuje impreze na dzialace, bedzie okolo 10 osob z czego 5
to dziewczyny. kazdy cos przygotowuje do zarcia, ja tez musze. zastanawiam
sie co mam przyrzadzic, mysalem o spaghetti , ale moge isc tez na latwizne
i wrzucic pstragi na gryll i zrobic paste czosnkawa do chleba. chce tym
panna zaimponowac i byc lepszym od innych chlopow, co na Was by zrobilo
wrazenie?????

Obserwuj wątek
    • agick grill.. 23.04.03, 11:09
      to dobry pomysł - biorąc pod uwagę niską kaloryczność rybki z grilla..:)
      oprócz ryby i pasty zrób np bakłażany z grilla. Dobrze się komponują.
      A do kompletu sałatka z pomidorów, kaparów, oliwy z oliwek i bazylii (świeżej)

Pomidory kroisz w plastry, układasz na talerzu, polewasz oliważ z oliwek,
      solisz, układasz bazylę i przystrajasz małymi kaparmi (odsącz je najpierw).

Bakłażany:

Obierz je ze skóry, pokrój w plastry (ok 1 cm) ale w długość, posól, pokrop
      sosem sojowym i oliwą z oliwek (troche tylko!!), natrzyj czosnkiem lub posyb
      suszonym - odstaw na 15-20 minut. No i na grill.

Smacznego..:)
      • ellenai Re: grill.. 25.04.03, 15:17
        agick napisała:
        )
        >
        > Pomidory kroisz w plastry, układasz na talerzu, polewasz oliważ z oliwek,
        > solisz, układasz bazylę i przystrajasz małymi kaparmi (odsącz je najpierw).
        > ***********************************************************************
        agciku do tego ja zwykle dodaje pokrojony w plastry ser mozarella(ten bialy
        ktory przypomina wygladem nasz twarog) i przekladam go tymi plasterkami
        pomidora,pycha, o ile mozna dostac ten rodzaj mozzareli,pozdrowffffffka:)))))
        (aha, nie dodaje kaparow)

Ellenai
    • Gość: Hella Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? IP: *.chello.pl 23.04.03, 11:15
      z grilla swietne sa rowniez pieczarki i cukinia, ale przedewszystkim kup dobre,
      wytrawne, czerwone wino;-))) powodzenia i przyjemnego weekendu
      • Gość: anE Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? IP: *.chello.pl 23.04.03, 11:19
        i pieczone ziemniaki, :-)
    • Gość: anE pyszna sałatka IP: *.chello.pl 23.04.03, 11:19
      ja sprawdziłam, sałatka sycąca i b.smaczna, żeby starczyło dla 10 os. to jednak
      troche kasy trzeba wydać, ale polecam gorąco, :-)

papryka: zielona i czerwona (pokroić w kosteczkę)
      seler w nitkach (kupowany w słoiku)
      ser żółty (pokroić w kosteczkę)
      szynka (pokroić w kosteczkę)
      kukurydza
      majonez
      no i oczywiście doprawić soą i pieprzem

domyslam sie, ze bedzie %, wiec po jakims czasie nie bedziecie wiedziec, co
      jecie, wiec nawet jak Ci nie wyjdzie, to nikt nie bedzie pamietac
    • lastka Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 11:26

Karkowinę kroisz w plastry, posypujesz przyprawami, odstawiasz na trochę,
      następnie kroisz pieczarki w plastry i do tego ceulkę może być w kostke albo na
      pół i w plastry, łączysz razem z pieczarkami troszkę solisz i dodajesz drobinę
      pieprzu do smaku. Karkowine układasz plastrami na blaszce, na to wykładasz
      (oddzielnie na każdy plaster) pieczarki z cebulką. Robisz sos majonezowo,
      musztardowy ( do smaku) i polewasz nim pieczarki, zapiekasz w piekarniku ok, 20
      minut następnie na to wykładasz ser żółty i pieczesz następne 20 minut. Po 40
      minutach wyjmujesz z piekarnika i jest pycha do tego suróweczka, 1 woreczek
      ryżu ugotowanego,2 pomidory, 1 ogórek peczek rzodkiewki, posolić i poieprzyc do
      smaku dodać majonez. Pyszka i powodzenia :))
    • czarna_mandarynka Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 12:17
      Jedzeeeenieeee... Mój konik. Uwielbiam gotować, kocham grilla i większość moich
      grillowych pomysłów przechodzi wśród znajomych do historii najpiękniejszych
      przeżyć kulinarnych. Chwalę się ale jest czym.
      Dla kobiet, hmmm.... Ryba, świetny pomysł. Obowiązkowo dużo cytryny w środku i
      gałązka kopru. Karkówka to piękna rzecz ale trzeba ją przyrządzic co najmniej
      dzień wcześniej. Posypywanie przyprawami i rzucanie na ruszt to świętokradztwo.
      MOze być pierś z kurczaka marynowana w sosie z jogurtu i ziół. Zgrillowane
      mięso jest wtedy mięciutkie i kruche. Albo skrzydełka, miód, odrobina sosu
      sojowego i sezam. Sałatka - pomidorki, oliweczki i sałata to dobre do domowych
      popisów. Na grilla proponuję mieszankę z ugotowanych lub pieczonych ziemniaków,
      świeżego ogórka, koperku i lekkiego sosu czosnkowego. jak ma być solidnie to w
      sałatce również. Do picia - piwo!
      Smacznego
    • kwik Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 12:30
      najwieksze wrazenie zrobilby na mnie kompletny brak jedzenia na imprezie
      pt: "grill".
      • Gość: anE Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? IP: *.chello.pl 23.04.03, 12:33
        ale potem chyba byś była rozczarowana.. chipsy na imprezie grillowej to nie to
        samo..
        • oka5 Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 12:54
          A na mnie największe wrażenie zrobiłoby, jakby szczurek przestał mówić "żarło"
          i "kobity".
          • cotti Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 13:23
            Jakie żarło?... w erze odchudzania wy mówicie o jakimś tłustym mięchu, %
            itd?... toż to nieestetyczne, niesmaczne i nie w dobrym smaku... a fe!
    • helaraja Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 18:29
      No jasne, masz rację z tą pastą czosnkową. I radzę nawet rybę odpuścić, bo baby
      zniosą tyle żarcia, że nie do przejedzenia. Ale czosnek i np lekko obgotowane
      ziemniaki w łupinach, każdy w folii, które szybko dojdą na grillu - ekstra!
      • ashanti5 Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? 23.04.03, 19:01
        Ta ryba i masło czosnkowe to dobry pomysł. Nie wpadłyby na niego nawet moje
        koleżanki słynąca z dobrej kuchni, bo jak grill - to kiełbacha albo inne
        niewyszukane mięsiwo.
        Sałatki są pyszne, ale na ogrodową imprezę chyba zbyt wyszukane. Najważniejsza
        będzie prostota. Jeżeli będziesz się upierał przy sałatkach, to może cos w
        rodzaju baru sałatkowego. Pokrojone rózne warzywka (koniecznie wiosenne
        nowalijki),które mogą być konfigurowane w dowolny sposób.
        Często nie mam co jeść na imprezach grillowych, bo jestem wegetarianką, a
        najczęstrzymi potrawami grillowymi są mięsa, dlatego radziłabym skorzystać z
        podpowiedzi koleżanek (bakłażany, pieczrki, cebula itp.). Udanej zabawy i
        smacznej wyżery.
    • Gość: k. Re: poradcie mi kobity, jakie zarlo? IP: 80.48.65.* 23.04.03, 19:14
      jeśli jesteś beztalenciem kulinarnym,postaw na wejście.Zrób pieczone
      kiełbaski,ale przed podaniem polej je spirytusem i podpal.Beą płonące
      kiełbaski.Byłam kiedyś na przyjęciu i zrobiło to spore wrażenie. Przy zgaszonym
      świetle wkraczają do pokoju płonące kiełbaski.
    • anahella dobre wino rocznik 1867 i kawior na lodzie;) 23.04.03, 19:20

Zrob cos osobiscie, i pochwal sie przed nimi ze sam tego
      dokonales. Nawet jak bedzie przesolone i przypalone to
      wyskocza ze skory z podziwu.
      • helaraja Re: dobre wino rocznik 1867 i kawior na lodzie;) 24.04.03, 12:57
        Anahella! Zaproś mnie na to wino, może być sto lat starsze i bez kawioru! Ale
        dobrze jest przechowywane, żeby nie skwaśniałe i nie zapleśniałe?:)))
      • Gość: bydlaku.. Szczurze ogony pod beszamelem IP: *.acn.pl 25.04.03, 14:25
        ...i ubierz sie elegancko, w futro szyte z mysich cipek,bo ma byc zimno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka