Dodaj do ulubionych

Anahella mam pytanie do ciebie.

17.05.03, 19:14
Wiem ,ze interesujesz sie astrologia i w zwiazku z tym mam pytanie.Na forum
wrozbiarstwo od dluzszego czasu nikt nie odpowiada wiec nawet tam nie
pytam.Chodzi mi o cos takiego.Dziewczyna ur.19 lutego 75r caly czas
myslala ,ze jest z pod znaku ryb ale to sprawidzilam i jest z pod znaku
wodnika.Powiedz mi czy to,ze osoba ur.19 lutego raz jest ryba a raz
wodnikiem ma zwiazek z latami przestepnymi? Gdzies kiedys czytalam o tym ale
zapomnialam.Za odpowiedz z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • anahella Juz mowie 17.05.03, 19:57
      19 lutego 1975 roku Slonce weszlo w znak Ryb okolo godziny 8.00 rano. Jeden z
      moich nauczycieli twierdzil, ze jezeli jakis punkt w horoskopie jest w
      ostatnich trzech znakach danego zodiaku to jest juz silny wplyw nastepnego.
      Zatem jezeli twoja kolezanka ma potrzebe utozszamiania sie z jakims konkretnym
      znakiem to zalezy o ktorej godzinie sie urodzila. Jednak nawet jezeli urodzila
      sie tuz po polnocy, to na pewno jej Slonce jest pod wplywem Ryb zgodnie z tym
      co napisalam wyzej.

Slonce wchodzi w dany znak roznie i roznica moze wynosic ponad 1 dzien. Bo to
      ze ktos jest Wodnikiem czy Ryba, to znaczy ze ma Slonce w takim a nie innym
      znaku. (Planety ukladu Slonecznego i Ksiezyc naszej planety tez sie bierze pod
      uwage)

Wynika to z niedoskonalosci naszego kalendarza i konkretnej konstrukcji systemu
      slonecznego. Chodzi o to ze doba to jest pelen obrot Ziemi wokol wlasnej osi, a
      rok to jest pelen obrot Ziemi wokol Slonca. Ten drugi obrot nie jest
      wielokrotnoscia tego pierwszego, dlatego nasz kalendarz jest jaki jest - czyli
      rok ma 356 dni a co cztery lata dorzucamy 1 dzien.

Astrolodzy sprawdzaja pozycje cial niebieskich w znakach w efemerydach (czyli
      ksiazce, gdzie sa tabelki z tymi wlasnie pozycjami), albo w programie do
      liczenia kosmogramu (ktore to programy bazuja na efemerydach). Ja skorzystalam
      z tego drugiego.

Jezeli natomiast sprawdzalas w jakiejs lekkiej lekturze astrologicnej, to nie
      mozesz byc pewna wynikow dla osob urodzonych w takich dniach, bo nie zawsze
      autorzy tych pozycji wyjasniaja sprawe wchodzenia Slonca w poszczegolne znaki.
      Polecam zatem sciagniecie sobie dema jakiegos programu astrologicznego.

Jezeli interesujesz sie astrologia, ale ta prawdziwa a nie na zasadzie "ty Byk,
      a on Koziorozec" to zapraszam na moje forum - adres w sygnturce. Jest tam pare
      osob poczatkujacych tak jak ja lub jeszcze mlodszych stazem. Odzywaja sie tez
      doswiadczeni astrologowie z podpowiedziami (Mii z Wrozbiarstwa tez sie czasem
      pojawia).

Nikomu nie robimy tam horoskpow tylko dyskutujemy na wybrane tematy.
      • moniorek1 Re: Juz mowie 17.05.03, 20:16
        Kurcze ja powiedzialam tej dziewczynie ,ze jest wodnikiem bo sprawdzilam w
        efemerydach i tam tak bylo napisane.Juz jestem skolowana.Wg.tych samych zrodel
        moj ksiezyc jest w pannie ,ale jak sprawdzilam link ,ktory kiedys podalas to
        wyszlo mi ,ze moj ksiezyc jest w wadze.
        Bylam na twoim forum ale niestety jak dla mnie to juz "wyzsza skola
        jazdy".Astrologia zaczelam sie interesowac jakies 10 lat temu,kupilam pare
        madrych ksiazek i skonczylo sie tym ,ze sie troche zniechecilam.
        Jak narazie z calej astrologii najbardziej interesuja mnie zwiazki partnerskie
        a znaki zodiaku.Reszta tej dziedziny to juz niestety "czarna magia" jak dla
        mnie.
        Dziekuje za odpowiedz.
        • anahella Re: Juz mowie 17.05.03, 20:29
          moniorek1 napisała:

> Kurcze ja powiedzialam tej dziewczynie ,ze jest wodnikiem bo sprawdzilam w
          > efemerydach i tam tak bylo napisane.Juz jestem skolowana.Wg.tych samych
          zrodel
          > moj ksiezyc jest w pannie ,ale jak sprawdzilam link ,ktory kiedys podalas to
          > wyszlo mi ,ze moj ksiezyc jest w wadze.

Jak chcesz to napisz mi na priv swoja date (wraz z godzina i miejscem) to
          odesle ci wszystkie pozycje planet. Nawet w efemerydach mozliwe jest male
          przeklamanie. Wszystko zalezy od godziny. Poza tym w efemerydach sa pozycje na
          czas GMT. Nie wiem gdzie sie urodzila kolezanka - moze gdzies daleko o
          poludnika 0, bo normalnie operujemy czasem urzedowym a do tego trzeba wiedziec
          czy w danym momencie byl czas letni - to ostatnie twojej kolezanki nie dotyczy
          bo lutym zawsze jest czas zimowy.

A wracajac do kolezanki to swoja droga to co za roznica? Wplyw Ryb tak czy siak
          jest ogromny w ostatnim stopniu poprzedniego znaku.

> Jak narazie z calej astrologii najbardziej interesuja mnie zwiazki
          > partnerskie
          > a znaki zodiaku.Reszta tej dziedziny to juz niestety "czarna magia" jak dla
          > mnie.

Wiesz ja jestem przeciwna ukladaniu tekstow typu: "ja rak on baran, wiec tez
          zwiazek jest do bani". Zeby zrobic horoskop partnerski to trzeba najpierw
          zrobic dwa horoskopy osobiste a dopiero potem robic porownawczy, kontaktowy i
          wyciagac wnioski na temat zwiazku. Samo Slonce mowi duzo o czlowieku, ale to
          tylko mala czesc jego psychiki.

Astrologia porownawcza to fascynujaca dziedzina, ale nie prowadzi do niczego
          jezeli nie zna sie podstaw. Jest bardzo fajna ksiazka Stevena Arroyo o
          astrologii porownawczej: "Cykle zycia i zwiazki interpersonalne" (mam nadzieje
          ze nie przekrecilam tytulu). Chyba jest jeszcze do kupienia w www.merlin.pl
          albo www.cudnysklep.com.pl. proponuje szukac po nazwisku autora. Ale zeby cos
          z niej zalapac to tez trzeba miec podstawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka