15.04.07, 12:48
Poznałam super chłopaka, niesamowicie przystojny, inteligentny , pochodzi z
Indii i studiuje na mojej uczelni. Bar. mi sie podoba i ja jemu tez ale nie
wiem czy taki zwiazek ma sens. W koncu to inna kultura, mentalnosc,
religia.Jego religią jest Hinduizm.
Co o tym sadzicie. Interesuja mnie szczeg. wypowiedzi kogos kto jest lub był
w zwiazku z kims takim lub cos o tym słyszał
Obserwuj wątek
    • abkasia Re: Hindus 15.04.07, 12:53
      JESLI CI sie podoba to nad czym sie zastanawiasz???
      Moj tesc jest Hindusem (co prawda nie z INdii)i ani na niego ani na męża nie
      narzekam. Bardzo dobre z nich sa chlopaki;)))) A jacy przystojni.....i bardzo
      inteligentni( Hindusi z tego słyna)
    • aniawe Re: Hindus 15.04.07, 13:20
      Mialam kolezanke,ktora wyszla za Hindusa.Juz sa po rozwodzie,jego rodzina byla
      bardzo przeciwna,chcieli dla niego za zone hinduske.Matka nawet do domu
      przyprowadzala,zeby syn wybral ktoras( w Indii to bardzo popularny zwyczaj).
    • hamerykanka Re: Hindus 16.04.07, 22:08
      Mam znajomego Hindusa ktory sie we mnie podkochuje wiec moge Ci cos na ten
      temat napisac.
      Przede wszystkim choc wyksztalcony jest "tradycjonalistyczny":). Zapewnial mnie
      ze "nawet pozwoli mi pracowac po slubie" ale dzieci musimy miec.
      Jako jedyny syn ma duze mniemanie o sobie no bo przeciez nie jest kobieta....
      Jednym slowem sympatyczny jako znajomy, ciezkie zycie jako maz. No chyba ze
      wolisz tradycyjny styl zycia jako matka i gospodyni domowa, wtedy bedziesz z
      nim szczesliwa
      pozdrawiam
    • abkasia Re: Hindus 19.04.07, 14:56
      mysle ze to jest troche kwestia osobowosci, znam wiele polskich malzenstw, ktore
      maja podobne problemy. A co do aranzacji malzenstw przez Hindusow, to
      rzeczywiscie czasami zdazaja sie takie sytuacje, wiec powinnas sie dobrze
      rozeznac zanim sie podejmiesz jakas decyzje:)
    • turzyca Re: Hindus 19.04.07, 15:39
      Polecam to forum: home4all.gromader.org/index.php - sporo dziewczyn jest
      zwiazanych z Hindusami i maja pelen przekroj doswiadczen.

A tak naprawde: wszystko zalezy od ludzi.
    • na_forum_na Re: Hindus 19.04.07, 15:42
      podobno jest ok póki nie wyjedziesz z nim w jego rodzinne strony
      z partnera hindusa przeobraża sie w tyrana hindusa
      a tam z nikąd litości ni zrozumienia

alenka2010 napisała:

> Poznałam super chłopaka, niesamowicie przystojny, inteligentny , pochodzi z
      > Indii i studiuje na mojej uczelni. Bar. mi sie podoba i ja jemu tez ale nie
      > wiem czy taki zwiazek ma sens. W koncu to inna kultura, mentalnosc,
      > religia.Jego religią jest Hinduizm.
      > Co o tym sadzicie. Interesuja mnie szczeg. wypowiedzi kogos kto jest lub był
      > w zwiazku z kims takim lub cos o tym słyszał
    • enith Re: Hindus 19.04.07, 15:46
      Mieszkam w Redmond, siedzibie Microsoftu, którego pewnie 1/3 wszystkich
      pracowników jest Hindusami. Nie znam ani jednej mieszanej pary (Hindus/biały),
      bo to prawda, że Hindusi chcą mieć za żony z tego samego kręgu kulturowego.
      Osobiście znam około dziesięciu, wraz z mażłonkami i większość tych małżeństw
      została zawarta w tradycyjny sposób czyli: urlop, lot do Indii na miesiąc, gdzie
      już czekały kandydatki na żony przygotowane przez rodziny (obie), ślub, powrót
      do USA.
      A chłopak wykazuje Tobą jakiekolwiek zainteresowanie?
      • alenka2010 Re: Hindus 19.04.07, 21:14
        Tak, on chce zebysmy byli razem. Rozmawiałam z nim na temat tych aranzowanych
        małzenstw. Jego rodzina zgodziła sie zeby on sam znalazł sobie zone w Polsce,
        wiec nie ma ku temu przeciwskazań. On jest bar. zazdrosny i chciałby wszystko o
        mnie wiedziec - co robie itp. Nie wiem czy oni wszyscy tacy sa czy tylko on.
        • enith Re: Hindus 20.04.07, 03:23
          Hinduskie kobiety, które znam trzymają swoich mężów krótko, ponadto nigdy nie
          byłam świadkiem kłótni na tle zazdrości, więc ten twój pan jest chyba trochę
          inny. Oczywiście wszystko zależy od człowieka. Osobiście nie zniosłabym ataków
          zazdrości u ukochanego, niezależnie od tego skąd pochodzi. Miej się na baczności.
    • 10iwonka10 Re: Hindus 20.04.07, 17:04
      Piszesz ze jego religia to Hinduizm. Z tego co wiem to oni tam zyja w kastach i
      zenia sie wewnatrz wlasnych kast. Wieksza wolnosc jest dla hindusow ktorzy sa
      chrzescijanami. Jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc ze jego rodzice nie maja
      nic przeciwko waszemu zwiazkowi.
      • czerwona.sukienka1 Re: Hindus 20.04.07, 20:50
        10iwonka10 napisała:

> Piszesz ze jego religia to Hinduizm. Z tego co wiem to oni tam zyja w kastach i
        >
        > zenia sie wewnatrz wlasnych kast. Wieksza wolnosc jest dla hindusow ktorzy sa
        > chrzescijanami. Jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc ze jego rodzice nie maja
        > nic przeciwko waszemu zwiazkowi.

To prawda.Tez nie sadze,zeby rodzice jego byli zadowoleni,ze wybral Polke.
        Zreszta tam przyszla panna mloda musi wniesc posag dla meza.Nie maz dla zony
        tylko wlasnie na odwrot.
        Ogolnie sa to sympatyczni,mili ludzie,pomocni.Hindusi bardzo czesto zaczepiaja
        Europejki.Wiele razy bylam podrywana przez Hindusow,uwielbiaja blondynki.
        Ogolnie bardzo fajni ale tak na podryw i romansik tylko.
        Acha i sa bardzo nachalni,najgorsze to naciagactwo do sklepoe itp.
    • mike2005 Re: Hindus 20.04.07, 20:32
      Jednego możesz być pewna: jak już się z nim zwiążesz, nie unikniesz przypięcia
      łatki "tej, co się puszcza z Arabami i Hindusami", bo "gardzi peelenami".
      • anahella Re: Hindus 20.04.07, 20:39
        mike2005 napisał:

> Jednego możesz być pewna: jak już się z nim zwiążesz, nie unikniesz przypięcia
        > łatki "tej, co się puszcza z Arabami i Hindusami", bo "gardzi peelenami".

Przejmowanie sie takimi rzeczami to potegowanie koltunizmu, ktory szerzy sie w
        naszym kraju od stuleci i nijak nie mozna sie go pozbyc. Nie wolno karmic
        ksenofobii i rasizmu, nalezy robic to co sie chce i nie sluchac gadania glupich
        bab, ktore siedza z nosem w cudzych majtkach i opowiadaja kto sie z kim puszcza.
        Co ciekawe, czesto takie opinie wydaja mezczyzni, sfrustrowani faktem, ze
        aktrakcyjna dziewczyna nie chciala ich i wybrala kogos z innej kultury.

Koltun, precz!
        • 10iwonka10 Re: Hindus 20.04.07, 22:25
          Obawiam sie ze w tym przypadku wiekszym problemem moga byc roznice kulturowe
          niz "gadanie glupich bab". Ja lubie hindusow to pracowici, ciepli ludzie bardzo
          pro-rodzinni. Ale oni trzymaja sie ze soba tam sa wciaz aranzowane malzenstwa
          przez rodzicow. Problem w tym ze nawet jesli ten chlopak ja koch moze w nim
          zwyciezyc obowiazek w stosunku do rodzicow i rodziny.
          • anahella Re: Hindus 20.04.07, 22:36
            Wiesz, ja znam zwiazki ludzi z roznych kultur. Jedne skonczyly sie tragicznie
            (chyba zawsze dla kobiety), inne rozpadly sie kulturalnie, inne sa juz
            dlugodystansowo szczesliwe. To kwestia doboru osobistego, umiejetnosci promocji
            swojej kultury, umiejetnosci wspolzycia z inna kultura. Tego na forum nie da sie
            omowic, bo wiekszosc forumowiczek inaczej rozumie "inna kulture". Dla mnie inna
            kultura to juz Slazak (na marginesie uwielbiam Slazakow i ich mowe). Dla kogos
            innego ta granica stoi na granicy Europy, religii czy rasy kaukazkiej.
            • 10iwonka10 Re: Hindus 20.04.07, 22:42
              ja jestem takim malym przykladem moj maz jest Anglikiem i chociaz jestesmy
              sobie bardzo bliscy to zawsze beda roznice cale nasze dziecinstwo, bycie
              nastolatkiem bylo kompletnie inne.Pewne normy kultorowe, moralne w ktorych sie
              wychowalismy sa inne.

Ja pracuje z hinduska bardzo ja lubie i ona mi mnostwo opowiada o sobie
              rodzinie....dlugo tu sie rozpisywac....w penym sensie to oni sa bardziej
              podobni do polakow niz anglicy - jest u nch niz wieksza wiez i cieplo rodzinne.
    • wiaru.sik Re: Hindus 20.04.07, 23:08
      Sam wyglądam jak Hindus. Polecam więc Hindusów. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka