Gość: NESCA IP: *.mediacom.pl 24.05.03, 09:23 Dziękuję Pani Joanno, jestem 46-letnią przebraną "mamusią". Do tej pory myślałam, że to moja tajemnica.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alicja Re: Mamusia IP: *.mad.east.verizon.net 26.05.03, 05:25 Wlasnie odebralam poczte internetowa od mojej 24 letniej corki do ktorej byl zalaczony ten artykul..To byly najpiekniejrze zyczenia jakie kiedykolwiek w zyciu mi skladano.Jestem bardzo dumna z mojej corki i zawsze bylam.Nie potrzebne sa juz zadne komentarze.Diekuje pani za napisanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Mamusia IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 11:45 Piękny artykuł. Bardzo mi bliski. Od prawie 3 miesięcy jestem szczęśliwą mamą i codziennie myślę o tym, jak zatrzymać we mnie dziewczynę z marzeniami. Ale dziś chcę napisać o mojej mamie. Przeglądając kolorowe slajdy z dzieciństwa,a na nich roześmiana mama z dwiema malutkimi córeczkami na huśtawce,wpadłam w jakąś melancholię i napisałam Dla Mojej Mamy taki wiersz: Gdzie jest ta dziewczyna/W modny kok, golf i dzwony odziana/Miłość ogromną miała w oczach/I szaleństwo młodzieńcze.Gdzie została?/. Jaki zły człowiek czy miejsce/Z radości obdarł i sił/w którym przestała być momencie/Dziewczyną co o wielkim świecie śni/. Moja mama umarła 11 lat temu, ale każdego roku z Okazji Dnia Mamy piszę dla niej wiersz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Mamusia IP: *.riz.pl / 192.168.35.* 30.05.03, 14:06 Basiu to bardzo piekne i wzruszajace Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Mamusia IP: 80.48.96.* 28.05.03, 20:48 Maja Mama ma 70 lat a ja kupuję jej zawsze fajne perfumy, fikusną bluzkę, adiddasy tpu Nike /leciutkie/, bluzę Nike, modną torebeczkę, falbaniastą lnianą spódnicę, srebrną bizuterię bo moja Mama jest młodziutką dziewczyną i kocham ją taką. PaniJoanno, napisała Pani to co ja czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Mamusia IP: *.dhcp.unc.edu 30.05.03, 18:51 Moja mama ma takie cudowne zdjecie z czasow swojej mlodosci. Za kazdym razem, gdy je ogladam, widze w mojej 60 - letniej obecnie mamie te sliczna mloda dziewczyne... I staram sie wytlumaczyc tej mojej mamie, ze jest przede wszytkim kobieta (stad nie kupuje jej praktycznych prezentow - tylko zawsze cos kobiecego), a dopiero potem mama, babcia etc. Ale ona jakos tak sie nie bardzo moze w tym moim mysleniu odnalezc. No coz... Lata wtlaczania w ramki obowiazkow zrobily swoje, a szkoda. Sama tez jestem mama i zona i bardzo bronie swojego prawa do bycia kobieta - moj maz zaczyna to rozumiec - oby tak dalej. I jedno wiem na pewno - bycie matka jest cudowne, ale to wcale nie cale nasze zycie. I naprawde pocieszajace jest, ze juz nie musze sie wstydzic tego, ze mimo bycia matka chce pozostac mloda kobieta. Dzieki za artykul... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Mamusia IP: *.new-york-20rh16rt-ny.dial-access.att.net 30.05.03, 22:40 Moja mame "znam" od 26 lat, ale przeciez znam ja tylko jako matke i faktycznie niewiele wiem o tej 52- letniej kobiecie, zupelnie nic nie wiem o ukrytej gdzies gleboko, schowanej pod gruba warstwa codziennych klopotow i rutynowego zabiegania, mlodej dziewczynie. Jakie to dziwne, tak bardzo ja kocham a tak niewiele o niej wiem. Dziekuje za artykul. Odpowiedz Link Zgłoś