terrago 21.07.07, 21:20 Czy ktoś z Was korzystał? Warto czy lepiej sobie darować (chodzi mi o jakośc nie o ceny)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gayetan Re: ASO Citroen Włodarski? 07.08.07, 11:29 Jakość napraw bardzo wysoka, obsługa ostatnio się popsuła choć Panowie Włodarscy pozostają sympatyczni. Ceny raczej wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: ASO Citroen Włodarski? 09.08.07, 11:04 Jeśli to ASO, to ceny dyktuje Citroen, a nie Włodarski. W tym momencie powstaje pytanie, czy szukasz solidnego ASO Citroena czy solidnego serwisu Citroena? Jeśli szukasz ASO, to poza Łomianki wykraczać nie warto. W przypadku aut na gwarancji, chyba nie ma o czym mówić. Chyba że zamierzasz dokonać jakiejś prostej naprawy samodzielnie. W każdym razie warto kupować oryginalne części Peugeota/Citroena, bo są tanie i dobre. Czasem nawet tańsze od "kompatybilnych". A na pewno biją podróbki stosunkiem ceny do jakości (trwałości). Każdą część można zamówić w ASO, bez problemu i bez tłumaczenia do czego ma służyć. Uwaga - ta sama część w Citroenie jest tańsza niż w Peugeocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
terrago Re: ASO Citroen Włodarski? 09.08.07, 21:40 Jasne napewno sa "tanie". Np. chlodnica do mojej XsaryII kosztowala w ASO 900PLN a Valeo 450PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: ASO Citroen Włodarski? 09.08.07, 23:22 Twoja sprawa. Ale w takim razie dlaczego pytasz o ASO ????? Odpowiedz Link Zgłoś
terrago Re: ASO Citroen Włodarski? 10.08.07, 00:14 Dlatego ze szukam dobrego warsztatu i moze byc ASO. Ale nie pisz ze czesci oryginalne sa tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: ASO Citroen Włodarski? 10.08.07, 22:40 Pewnie zależy które. Te które kupowałem, były tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marasia Re: ASO Citroen Włodarski? 10.08.07, 02:02 Prawdopodobnie chłodnice dla Peugeota i Citroena produkuje Valeo właśnie... tak samo jak lampy, etc... Tylko że zapewne koncern PSA czy jak mu tam jeszcze nie ma umowy na wyłączność, więc można je kupić poza siecią dilerską. Więc w tym wypadku Valeo - znaczy - oryginalne ;) BTW... Podobną sytuację miałem w Nissanie, gdzie oryginalna lampa tylnia Valeo do Primery jest jest dostępna tylko u dilerów i kosztuje koło ośmiu stówek, a do niedawna można ją było kupić poza siecia za ok 250-300. Niestety, teraz jest tak że coraz więcej oryginalnych częsci Valeo do Nissana można kupić tylko sieci :) I prawdopodobnie będzie się tak działo w coraz większej ilości marek, które bronią się w ten sposób przed spadkiem dochodów z serwisu i części, podpisując odpowiednie umowy, zastrzegając patenty i robiąc czarny pijar nieautoryzowanym producentom. Odpowiedz Link Zgłoś
lukastravel Re: ASO Citroen Włodarski? 08.08.07, 00:11 Korzystałem kilka razy i mam całkiem niezłe wspomnienia. Na tle serwisu z Górczewskiej wręcz rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś