mi.fune :) 31.05.07, 15:29 Pola ładne imię, ale musisz brać pod uwagę, że to tylko zdrobnienie od Apolonia. A z tym "Apolonia", mała będzie musiała iść przez całe życie:) Poza tym, Apolonia, to dla mnie, prawie jak Petronela:) Z wymienionych przez Ciebie imion, najbardziej podoba mi się Olga. Pozdrawiam i życzę udanej decyzji:) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: :) 31.05.07, 15:37 Niekoniecznie, znam dwie Pole, które w dowodzie mają właśnie Pola. To też autonomiczne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
felita Re: :) 31.05.07, 15:42 Dla mnie ,rowniez Olga ,a moze Aleksandra ,zdrobniale OLA ,strasznie mi sie podoba ,ale decyzja nalezy do Ciebie.Wybrac imie dla dziecka ,to naprawde trudno ,rozumiem Cie. Odpowiedz Link Zgłoś
walutka Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 15:40 Olga jest fajne, a Pola też całkiem cakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
baba06 Re: czy dziewczynka ma już imię? 31.05.07, 16:08 a jak mówi się do małej Poli-Poleczko?, a jak do dorosłej Poli-Pani Polu? dla mnie przy wyborze imienia ważne jest, aby zarowno do małego dziecka jak i do dorosłej osoby mialo ładne brzmienie Ania-Anna,/chociaż dorosła Pani Ania też mi się podoba/ Asia-Joasia_Joanna,Marysia-Maria Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna26 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 16:35 Zosia też ładne imię Odpowiedz Link Zgłoś
ma_ma28 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 17:23 A może Natalka,Daria albo Wiktoria z nazwiskiem brzmią całkiem ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
lumidee23 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 17:48 POLA POLA I JESZCZE RAZ POLA mi sie marzy PoLA!!! jezeli tylko pierwsza urodzi mi sie coreczka bedzie POLA Odpowiedz Link Zgłoś
agnii1 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 18:05 Podoba mi się imię Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
to-wlasnie-ja Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 19:22 Kamila , Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 23:08 minasz napisał: > dupencja ty jestes 3,14zdencja! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 19:22 Olga - śliczne imię. Mnie absolutnie nie kojarzy się z niczym złym. Pola może być, ale jakoś mnie nie zachwyca. Kasia, Karolina czy Monika - nie, nie i jeszcze raz nie. A ja jeżeli będę mieć kiedyś córeczkę to nazwę ją Antonina. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 19:49 z wymienionych przez ciebie zadne mi sie nie podoba, btw nie drazni was, ze co druga mala dziewczynka ma na imie amelka??? Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 23:30 AMelia jest jak dla mnie przesłodzone, przereklamowane i ogólnie jest go za dużo.... Odpowiedz Link Zgłoś
nancia1 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 22:19 Kasia, Krolina czy Monika? Stanowczo NIE!! Olga w sumie mi się podoba, ALE :) Pola jest najlepsze- sama rozwazałam taka mozliwosc dla swojej corki. Oprocz tego myslalam nad Apollonią, Praksedą i HELENĄ :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 23:32 PRAKSEDA ???? O Chryste... ;))) O gustach się wprawdzie nie dyskutuje, ale to imię mnie powaliło.... Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka33 na pewno i tak przepadnie, ale... 31.05.07, 23:26 proponuję Miłka (no, Ludmiła, ale zdrobnienie śliczne - albo Ludka;)) choć pewnie Ci się jak Olga skojarzy...:( Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: na pewno i tak przepadnie, ale... 01.06.07, 00:00 Ludmiła jak Olga? Nieeee;) Ja co do Olgi to mam skojarzenie po takim filmie z J.L.Hewitt "Wielki podryw"-kto oglądał, ten wie. Ludka średnie, ale Miłka b. ładne. Takie pozytywne. Ktoś wspomniał o Antoninie-przepiękne imię, ale mam już syna Antosia. Mąż mi miauczy cały czas o tej Poli. Mnie się wydawało, że z tym nazwiskiem ludzie się poplują jak będą chcieli ją przedstawić, ale sądząc po Waszych wypowiedziach-myliłam się. Chyba będzie tak: Pola Jadwiga Perelmann (Jadzia po babci). Odpowiedz Link Zgłoś
uyu Re: na pewno i tak przepadnie, ale... 01.06.07, 00:50 hm....... moge podrzucic kilka egzotycznych propozycji, pod warunkiem, ze przy wyborze zwrocisz uwage na to, zeby wspolbrzmialy z nazwiskiem :))) Hinatea – swietlana prawnuczka podziwiana przez boginki Vaiata – poranna kapiel ksiezniczek Ranitea – jasne niebo chlodnych nocy Moerani – spiace niebo w koronie z chmur Nina – woda splywajaca kaskada na trakt Mahinetea – swietlana dziewczyna pieszczona przez duchy Herenui – wielka milosc niebianskich bogow Rainui – szerokie bezchmurne niebo Hinanui – Hina wielka boginii ksiezyca Orama – wielkie widzenie zstepujace z niebios Teeva – wzlot kobiety podpalajacej niebo Eeva – gwiazda wschodzaca noca Tehani – pieszczota wonnych kwiatow Hani – kobieta pieszczona przez slonce Moea – kobieta spiaca w kwiecistym ogrodzie Aiata – kobieta jedzaca chmury z nieba Mareva – kobieta skradajaca sie tylem Anuata – kobieta jak chlodny cien jasnej nocy Iriata – delikatny naskorek chmur Teano – samotnosc odleglego ladu Hereata – jasne slonce lapiace chmury w pulapke Moeata – chmura spiaca na ciemnym niebie Titaua – wladczyni goszczaca w niebie Ina – waza napelniona pachnacym olejkiem Maeva - witajcie lub witamy Sa to imiona polinezyjskie, dokladniej tahitanskie. Mialam znajoma o imieniu Flotahia na ktora wszyscy mowilismy Flo. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: na pewno i tak przepadnie, ale... 01.06.07, 01:04 niezdecydowana_mama napisała: > Ktoś wspomniał o Antoninie-przepiękne imię, ale mam już syna Antosia. Ano imie przepiękne. I ładnie się zdrabnia jako "Tosia". Antoś też ładnie. > Mąż mi miauczy cały czas o tej Poli. Mnie się wydawało, że z tym > nazwiskiem ludzie się poplują jak będą chcieli ją przedstawić, > ale sądząc po Waszych wypowiedziach-myliłam się. > Chyba będzie tak: Pola Jadwiga Perelmann (Jadzia po babci). A może Jadwiga na pierwsze? To też piękne, szlachetne imię. Ale Pola też jest dobra. Moim zdaniem brzmi dobrze z tym nazwiskiem. Gorzej, jakbyście się nazywali Polermann! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
helga22 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 01.06.07, 07:39 najlepsze będa Petronela lub Kunegunda Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 01.06.07, 13:30 Dziękuję za wszystkie sugestie-przekonaliście mnie , że Pola współgra jednak z tym nazwiskiem. Mąż jest zachwycony:) Drugie będzie Jadzia-na cześć mojej mamy. Jeszcze raz dziękuję i żegnam się. Idę rodzić Polę Jadwigę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś