Dodaj do ulubionych

ubrania dla kobiet z biustem

06.06.03, 12:14
Gdzie są sklepy z ubraniami dla kobiet z biustem???????????????
Czy producenci i projektanci mody zapomnieli o tym,że kobieta ma biust?
Ostatnio szukałam sukienki w jednym ze sklepów sieciowych, tzw markowych.
No cóż- znalazłam, numer 46, zaniżona numeracja, z zerowym miejscem na
biust!!!!
Nie jestem deską i czy dlatego mam się ubierać w worki jutowe albo w sklepach
dla puszystkich, gdzie wzornictwo pozostawia dużo do życzenia....?
Naprawdę jest mi źle, kiedy nic nie mogę na siebie znależć.
Nie mam stu lat, chciałabym wyglądać modnie, ubierać się w stylu sportowa
elegancja i mam dość tego,że każde zakupy psują mi humor na cały dzień.
Gdzie są sklepy dla kobiet z biustem????????????????
Obserwuj wątek
    • pajdeczka Re: ubrania dla kobiet z biustem? (sic!) 06.06.03, 13:19
      sharjah napisała:

> Gdzie są sklepy z ubraniami dla kobiet z biustem???????????????

A czy w ogóle istnieją kobiety bez biustu?!
      • sharjah Re: ubrania dla kobiet z biustem? (sic!) 06.06.03, 14:44
        ja mam wrazenie ze tak, lub z minimalnym, ale mnie chodzi o wiekszy biust
    • Gość: koholog Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: *.crowley.pl 06.06.03, 13:19
      No to witamy w klubie :(
      Czasem noszę rozmiar 48 wręcz :(
      • sharjah Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 14:45
        no to sie ciesze ze nie jestem jedna : ))))))) z tym problemem, albo moze
        atutem? : )))
    • mantha Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 13:42
      Przyłączam sie do apelu oraz dodaje pytanie: gdzie sklepy z ladna bielizna dla
      takich kobiet??
      Sytuacja jest taka, ze spodnie mam 38-40 (zalezy od wszytskiego: sklepu, fasonu
      itd itp) a bluzka co najmniej 42 - zeby biust sie zmiescil, ale od razu widac,
      ze tak naprawde "góra" jest pomimo to za duza.
      Bawelniane podkoszulki sa ok, ale umowmy sie, ze nie zawsze pasuja.
      W sumie ten problem, zwlaszcza wiosna i latem spedza mi niemalze sen z powiek :-
      ((
      • losiu4 Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 14:28
        mantha napisała:

> Przyłączam sie do apelu oraz dodaje pytanie: gdzie sklepy z ladna bielizna dla
        > takich kobiet??
        > Sytuacja jest taka, ze spodnie mam 38-40 (zalezy od wszytskiego: sklepu, fasonu
        > itd itp) a bluzka co najmniej 42 - zeby biust sie zmiescil, ale od razu widac,
        > ze tak naprawde "góra" jest pomimo to za duza.
        > Bawelniane podkoszulki sa ok, ale umowmy sie, ze nie zawsze pasuja.
        > W sumie ten problem, zwlaszcza wiosna i latem spedza mi niemalze sen z powiek :

chlopem jestem, ale obilo mi sie o uszy, ze jest taka firma wysylkowa, co to sie AVOCADO - o ile mnie
        pamiec nie myli - nazywa. I tam ponoc sa rozne rozmiary, nawet te mniej typowe.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: koholog Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: *.crowley.pl 06.06.03, 14:31
          Ale ona robi bieliznę, nie bluzki koszulowe na ten przykład :(
          • losiu4 Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 14:44
            Gość portalu: koholog napisał(a):

> Ale ona robi bieliznę, nie bluzki koszulowe na ten przykład :(

dlatego odpisalem na post Manthy, bo ona m.in. bielizny szukala. Swoja droga wszyscy ponadprzecietni
            w ktorakolwiek strone i w jakikolwiek sposob maja niezle problemy w czasach maszynowej produkcji...

Pozdrawiam

(standardowy raczej) Losiu
        • snow.white Losiu ma racje... 06.06.03, 14:31
          ...jak zwykle ;))

mozna sobie zamowic taki katalog,w necie chyba tez jest ich strona...

bielizna jest sliczna,i raczej droga... ale czego sie dla swoich cycuszkow nie
          robi??? ;)))

tylko nie jestem przekonana,czy wysylkowo mozna sobie dobry stanik dobrac...

ja tez mam duzy biust,ale nie mialam problemow z kupieniem ubran,wcale... ze
          stanikami troche gorzej,te najladniejsze sa B,ale jak sie poszuka,to sie
          znajdzie :)

pozdrawiam!!!
          • losiu4 Re: Losiu ma racje... 06.06.03, 14:47
            snow.white napisała:

> ...jak zwykle ;))

chcialbym byc taki... niemniej jednak dziekuje przyszlej gwiezdzie nauki polskiej za mile slowo... oj, az sie
            splonilem...

Pozdrawiam

Losiu
          • mantha Re: Losiu ma racje... 06.06.03, 15:05
            snow.white napisała:

> ...jak zwykle ;))
            >
            > mozna sobie zamowic taki katalog,w necie chyba tez jest ich strona...
            >
            > bielizna jest sliczna,i raczej droga... ale czego sie dla swoich cycuszkow
            nie
            > robi??? ;)))
            >
            > tylko nie jestem przekonana,czy wysylkowo mozna sobie dobry stanik dobrac...
            >
            > ja tez mam duzy biust,ale nie mialam problemow z kupieniem ubran,wcale... ze
            > stanikami troche gorzej,te najladniejsze sa B,ale jak sie poszuka,to sie
            > znajdzie :)
            >
            > pozdrawiam!!!

Wlasnie - najladniejsze sa B, a juz na manekinach poprostu cudne.
            Avocado - slyszalam o tej firmie, szkoda tylko, ze nie mozna kupic "normalnie"
            w sklepie. Wiadomo, ze stanikow nie kupuje sie na oko bo nie na oku sie je nosi
            (jak napisala J. Chmielewska).
            pozdrawiam :-))

• sharjah Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 14:47
        ja to samo-spodnie ok, a gora namiot.
        Jak juz znajde jakas fajna koszule to sie nie dopinam, albo wszystko odtaje bo
        koszula jest dla monstrum
        • sharjah Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 14:51
          Jeśli chodzi o bieliznę to zawsze mi się udaje coś znaleźć, gorzej z
          sukienkami, koszulami i marynarkami-koszmar.
          Jestem okrągła ale nie gruba,
          APELUJE DO PROJEKTANTÓW ODZIEŻY- DAJCIE ZE 3 CM WIĘCEJ W BIUŚCIE A ZOBACZYCIE
          JAK WAM WZROSNĄ OBROTY W FIRMACH11111111111
          : ))))
          • daffne Re: ubrania dla kobiet z biustem 06.06.03, 15:06
            Rowniez mam wiekszy biust ale jakos nigdy nie mialam wiekszego problemu z ciuszkami .Jakos latwo mi bylo i jest kupic bluzki,sukienki nie zaobcisle badz nie workowate :)
            Ale pani ekspedientka ze sklepu z bielizna kiedy zobaczy mnie w drzwiach sklepu tylko pyta o kolor i odrazu parenascie staniczkow do przymiarki szykuje...bo jak wiadomo ciezko jest kupic dopasowany sliczny stanik...
            Ja mam chyba dodatkowy problem bo biust duzy a pod biustem raptem 65cm ...
            Pozdrowionka:)
    • Gość: Ewa Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: 157.25.99.* 06.06.03, 15:00
      Mam takie same doswiadczenia. Ilez to razy szukalam jakiegos ladnego ciucha w
      wersji 42/44 i...same worki :( Moge jedynie polecic Kaphall oraz
      Marksa&Spencera...Ten drugi, jakkolwiek drogi, rozmiary ma niezle (chociaz w
      Anglii te same rozmiary byly w M&S na mnie za duze o dziwo). Mam czasami
      wrazenie, ze zanizajac rozmiar zmusza sie kobiety do odchudzania! A ja wcale
      nie chce sie odchudzac !
      Mam kochajacego meza, ktory uwielbia moje okraglosci, wiec po cholere sie
      meczyc :) Lubie jesc i gotowac, to fakt, ze moze za duzo czasu spedzam przed TV
      ale to JEST MOJ WYBOR :) Mam prawo miec biust ! A w tym kraju czuje sie
      dyskryminowana i zmuszana do rozmiaru 36 !
      • Gość: Andrzej Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: 217.153.130.* 06.06.03, 15:13
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Mam kochajacego meza, ktory uwielbia moje okraglosci, wiec po cholere sie
        > meczyc :) Lubie jesc i gotowac, to fakt, ze moze za duzo czasu spedzam przed
        TV
        bez zartow - tv nigdy za duzo, a ja nie rozumiem tego lazenia po gorach , czy
        zarzynania sie na rowerze, aby tylko wypocic te kilka kilo :(

> ale to JEST MOJ WYBOR :) Mam prawo miec biust ! A w tym kraju czuje sie
        > dyskryminowana i zmuszana do rozmiaru 36 !

nie nooo, nie mow, ze czujesz sie dyskryminowana ;) Lubie takie kraglosci jak
        nic na swiecie (oczywiscie kraglosci mojej zony :))
    • mantha Do Sharjah 06.06.03, 15:10
      Musze sie jesczez raz z Toba polaczyc w bólu - wszystkie Twoje posty w tym
      watku IDEALNIE oddaje to co ja mysle. (o tym dodaniu 3 cm w biuscie itp...)
      Ostatnio bylam w H&M (wola park) i tam jeszcze mozna cos dobrac, ale trzeba sie
      namierzyć.
      Zastanawialm sie nawet kiedys nad wystosowaniem jakiegos apelu do niektorych
      producentow odzieży, ale zapewne zostalby olany.
      Pozdrawiam i zycze udanych łowów i wspanialych zdobyczy odziezowych (tak, tak,
      gdyz fajne ubranie z Naszymi biustami trzeba zdobywac).
      • Gość: hania raczej nie olany IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 06.06.03, 16:43
        mantha napisała:

> producentow odzieży, ale zapewne zostalby olany.
        nie tego problemu nie olewamy. niestety rynek swiatowy zmaga sie zeby nadazyc
        za zmianami w modzie a nie na standardach ciala. przy produkcji odziezy uzywa
        sie odpoiednich norm co do rozmiarow i typu sylwetki. w takiej sytuacji trzeba
        zorganizowac zupelnie osobna firme odziezowa ktora by prowadzila linie duzy
        biust a to kosztowaloby tyle co krawcowa.
        kupiona bluzke mozna czasami uratowac wszywajac glebiej wszytki pod biustem.
    • snow.white Co mnie kiedys spotkalo... 06.06.03, 15:22
      ...dla dobra sprawy zdradze Wam moj rozmiar-75D.No i poszlam kiedys do sklepu,w
      ktorym akurat pan sprzedawal.Lubie takie miekkie staniczki,nie potrzebuje i
      niecierpie tych sztywnych z "rusztowaniem",wiec poprosilam o miekki model z
      mikrofibry w moim rozmiarze...a pan z mina znawcy mi odmowil,bo "tego rozmiaru
      on nie utrzyma"!!!wyobrazacie sobie???? klient nasz pan,co go obchodzi,czy
      utrzyma,czy nie... bylam taka zla,ze myslalam,ze go pogryze... powiedzialam
      tylko na odchodnym,ze to zalezy jaki kto ma biust,niektore podtrzymywania nie
      potrzebuja...trzasnelam drzwiami i poszlam... ale czulam sie jak jakas krowa z
      wymionami...

na szczescie w innym sklepie byla mila pani,pokazala mi co
      chcialam,poradzila,nawet do przymierzalni ze mna weszla(to cos taka pani
      Hania,jak w Warszawie).I dostalam miekki stanik z opinia znawcy,ze moge nosic.

• Gość: Nina Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: *.toya.net.pl 06.06.03, 16:53
      Kupowalam ostatnio elegancka bluzke tesciowej-ktora ogolnie jest
      szczupla,tylko biust ma naprawde duzy.Firma nazywa sie Monnari,sprzedaja ich
      wyroby chyba w wielu miejscach,ja kupowalam w sklepie firmowym w Lodzi.Rozmiar
      byl ok.48/50,szokujaca cena 50zl (na wyprzedazy,a wieszak z przecenami maja
      przez okragly rok).
      Powodzenia zycze.Sama nie mam zadnego kostiumu,bo nikomu do glowy nie
      wpadlo,ze dol mozna miec 38 a gore 40/42.
      Pozdrawiam.
      • Gość: melmire Re: ubrania dla kobiet z biustem IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 06.06.03, 16:59
        Ja jestem we Francji, i tu jest aktualnie prowadzona akcja zmiany numeracji,
        sa w sklepach skanery ktore skanuja sylwetki klientow, i za jakis czas zmienia
        sie standardy numeracji. Bo odkryli ze ludzie teraz sa wieksi, a panie maja
        wlasnie wieksza biusty :)
    • oberver A ja mam po prostu świetną krawcową 06.06.03, 17:04
      Ubrania gotowe tez na mnie kiepsko pasują, bo mam kobieca figurę, z wcięciem w
      pasie, no i biuscik.
      Moja pani świetnie szyje, co tylko chcę, i na dodatek bardzo lubi mi szyć, bo
      zawsze ma okazję się wykazać, przy jakimś oryginalnym modelu.
      I jeszcze się chwli moimi ciuchami innym klientkom.
      Ceny ma niewygórowane, a poniewaz poleciłam ją kilku koleżankom, mam zawsze
      rabat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka