beata825 05.06.07, 10:39 czy wiecie moze od czego zalezy czy ktos wychodzi ładnie na zdjeciach a ktos inny jest niefotogeniczny? wydaje mi sie ze to nie ma raczej zwiazku z uroda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: fotogeniczność 05.06.07, 10:49 beata825 napisała: > czy wiecie moze od czego zalezy czy ktos wychodzi ładnie na zdjeciach a ktos > inny jest niefotogeniczny? > wydaje mi sie ze to nie ma raczej zwiazku z uroda... Też mi sie wydaje, że nie bo na zdjęciach wychodzę makabrycznie...w rzeczywistości chyba aż tak straszna nie jestem:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: fotogeniczność 05.06.07, 10:57 Dokładnie, ja mam to samo. Na żywo wyglądam o wiele lepiej niż niejedna modelka ;p A tak na serio, to z mojego doświadczenia (mój facet jest fotografem) wiem, że masę brzydkich dziewczyn uwielbia zdjęcia, bo na nich wychodzą, nie wiedzieć czemu, świetnie. Do mojego faceta przychodzą takie brzydkie, szare myszki, a zdjęcia mają jak z vogue. A ja zawsze wyglądam makabrycznie mimo, że one mi nie sięgają do pięt ;) Może to tylko moja samokrytyka jest taka straszna :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: fotogeniczność 05.06.07, 10:59 estra23 napisała: > A ja zawsze wyglądam makabrycznie mimo, że one mi nie > sięgają do pięt ;) Może to tylko moja samokrytyka jest taka straszna :) Tak...to faktycznie była ostra samokrytyka;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:19 hyhyhy no rozbrechtałam się :)))) boszsz bardzo samokrytyczna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:22 dzikoozka napisała: > hyhyhy no rozbrechtałam się :)))) > boszsz bardzo samokrytyczna kobieta. Prawda:D? Też Ci się rzuciło w oczy;P Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:28 Ja to zazdroszcze normalnie takiej skromności :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:24 Masz cwanego faceta, ustawi ci światło z dołu na twarz i wyglądasz jak narzeczona frankensteina. On to robi, zebys mu na boki nie fiknęła ;). Normalnie utrzymuje twoje ego na kontrolowanym poziomie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:35 A to cwana bestia!!! Nie wpadłam na to.. A ja myślałam, że jestem taka brzydka.. No kurcze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:00 to zależy od układu kości policzkowych, im bardziej wystające tym lepiej wychodzisz na zdjęciach choć w rzeczywistości wyglądasz jak szczurek np. i odwrotnie - okrągła buzia - niezle wyglądasz a na zdjęciach brzydsza od pleśni... Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:08 ja własnie mam waska twarz i na zdjeciach wygladam jak szczurek, w rzeczywistosci gdy patrze w lustro nie jest tak zle;) Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:09 A ja mam okrągłą twarz i przychylałabym się do wypowiedzi nutopii. Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:11 beata825 napisała: > ja własnie mam waska twarz i na zdjeciach wygladam jak szczurek, w > rzeczywistosci gdy patrze w lustro nie jest tak zle;) ale masz kości wystające? chodzi mi o kości policzkowe Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:20 Kształt twarzy miesza się z kołem i prostokątem, i mimo, że kości są wystające, to moje tzw. pućki, wszystko psują :( i wyglądam jak chomik :) Odpowiedz Link Zgłoś
beata825 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:24 no ciezko powiedziec, takie normalne;) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:14 Do zależy od technicznej strony fotografii i umiejętnosci fotografa. Światło, ekspozycja, drobna charakteryzacja,czasem poza. Dobry fotograf wydobędzie z osoby fotografowanej to charakterystyczne coś. Najfajniejsze są zdjęcia ludzi jedzących potrawy ... Prawie każdy wtedy robi durną minę :). Moim zdaniem bardzo rzadko ktoś jest totalnie niefotogeniczny, choć sa tacy, że soczewka ich kocha, niewątpliwie...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:14 A ja pięknie wyglądam na żywo i na zdjęciach :p Żartuję...ja zawsze krytycznie podchodzę do swojego wyglądu.. Nie lubię się oglądać na nagraniu video a nie nie lubie sojego głosu jak słucham z nagrania :) A ogólnie raz się wychodzi ładniej a raz nie korzystniej na zdjęciach... Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:17 Fotogeniczność zależy od proporcji twarzy, 5regularne rysy mały nos, duze oczy, niezbyt wystajaca (schowana) szczęka wystajace kości policzkowe, i możesz być modelką. Ja niestety nie mogę :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:21 hyhy taaaak w worku na łbie :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:22 Cała w worku, jak kto zgrabny to i w worku mu pasuje :). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:20 aaa powiem co uważam za moje najgorsze wady: mam za długi nochal i podwójny podbródek. Niby jestem szczupłą, ale mam za duzo skóry pod broda i wystarczy że pochylę głowę i mam drugi podbródek, fujjj. Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:21 > pochylę głowę i mam drugi podbródek, fujjj. To oznaka pomyślnosci i bogactwa, bierz za dobrą monetę ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:24 jak sie dobrze zastanowić, to sie semickich cech dopatrze :DDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:25 Nie widzę w tym nic wadliwego, semickie dziewczyny urodziwe bywają, i to bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:29 i bogate :DDDDDD Eee tam, zaraz bogate. Jak tatus bogaty, to bogate, a jak biedny to i one jak mysz .... kościelna :)) ubogie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:32 Wczoraj byłą u mnie cyganka z biznesem. Tata- niski kurdupel o urodzie i manierach afonsa (sorry) ale ona - normalnie szok, smukła, egzotyczna, wielkie oczy, wydatne usta, zero "białej" krwi. Musi być bardzo konserwatywna rodzina, "nie mieszana" małżeństwami. Wydali ją za cygana w niemczech, w wieku 17 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:35 17 lat ? Co tak długo czekali, moze majetna familia i za byle dziada nie chcieli :). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:37 może i tak :)))) wnioskując po pierścieniach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:39 A w sumie to ja lubie te ich kulturę, mocna tradycja - dla nas egzotyczna i budząca wątpliwości ale silna. Są tu jakieś romki/romowie ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:41 Ja niestety mam za sobą niemiłe uliczne zdarzenie z cygankami, w sumie wybroniłam sie, ale od tego czasu nie lubię :(( Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:43 Może i niemiłe, ale na tej podstawie nie powinno się oceniać. Wiesz, to takby kogos okradl polski zlodziej i uwaza, ze wszyscy kradniemy :). Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:52 No tttaaaak..... tylko że to niestety większosć cyganek chodzi po ulicach w celach niezbyt szlachetnych, uważajac co gorsza ze mają moralne prawo oskubywać "obcych" :(( Odpowiedz Link Zgłoś
estra23 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:37 Przyszli do Ciebie.. Fajnie mieć egzotycznych znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:38 no nie towarzysko, a z biznesem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:44 Uczulona na złoto :)))), taką mieć za żonę....:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:53 hyhy to kwestia raczej "zimnego" typu urody a nie uczulenia :DDDD Srebro jest OK :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nemo1968 Re: fotogeniczność 05.06.07, 11:54 Ooo! jak szybko zaznaczyłaś co jest OK :))) Odpowiedz Link Zgłoś