drzewa4 06.06.07, 18:55 W którymś z wątków przeczytałam coś takiego: "jeśli nie ma już sensu to sens sie dopiero zaczyna" czy coś w tym stylu. Nie mogę tego znaleźć, wie ktoś może jak to brzmi dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata2810 Re: sens 06.06.07, 18:58 cos mi sie obiło:)nie wiem czy nie bylo to w watku dot."romansujacych z zonatymi facetami":) Odpowiedz Link Zgłoś
drzewa4 Re: sens 06.06.07, 19:33 Zdaje mi sie że to słowa Tischnera. Zna ktoś może ten cytat, ale dokładnie, bo ja tylko ogólnie pamiętam że coś w tym stylu było. Odpowiedz Link Zgłoś
tisanee Re: sens 06.06.07, 21:16 A to nie jest jakaś modlitwa??? Kiedy nie ma sensu to sens się zaczyna... Cos mi sie tak kojarzy... Szukałaś na google? Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: sens 07.06.07, 10:36 to moze ci to porzetłumacze bo widze ze nie rozumiesz co czytasz chodzi o to ze jezeli masz brak poczucia sensu to albo dostaniesz pierd--olca albo ułozysz sobie inna układanke ktora przez jakis czas bedzie miała sens :) Odpowiedz Link Zgłoś
drzewa4 Re: sens 07.06.07, 18:27 Ha, właśnie o to chodzi że wiem co autor miał na myśli, chciałabym tylko dokładny cytat znaleźć, jak to brzmi w oryginale. Szukając w google nie znalazłam po prostu tego. Odpowiedz Link Zgłoś
drzewa4 Re: sens 07.06.07, 19:26 Chce to komuś napisać w dedykacji, potrzebuje dokładnego cytatu. Odpowiedz Link Zgłoś
sloncezaoknem Re: sens 08.06.07, 08:46 To cytat z wiersza ks. Twardowskiego: "bo gdy sensu już nie ma, to sens się zaczyna" - czy jakoś tak. Niestety, nie pamiętam, czy to dokładna treść cytatu ani z jakiego wiersza pochodzi. Ale na pewno Twardowski :) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk bez sensu 08.06.07, 09:29 Raczej powinien być jakis dalszy ciag tego cytatu i całej myśli ponieważ ogólnie w tej wersji jest.............................. bez sensu :) Odpowiedz Link Zgłoś
justnew Re: sens 08.06.07, 10:45 A jednak Google, parę sekund i proszę: ks. Twardowski JESTEŚ Jestem bo Jesteś na tym stoi wiara nadzieja miłość spisane pacierze wielki Tomasz z Akwinu i Teresa Mała wszyscy co na świętych rosną po kryjomu lampka skrupulatka skoro Boga strzeże Iza po pierwszej miłości jak perła bez wieprza życia ludzi i zwierząt za krótka choroba śmierć co przeprowadza przez grób jak przez kamień bo gdy sensu Już nie ma to sens się zaczyna jestem bo Jesteś. Wierzy się najprościej wiary przemądrzałej szuka się u diabła Odpowiedz Link Zgłoś