Dodaj do ulubionych

Co wybrać?

02.07.07, 14:56
Mam nie lada dylemat, koncze w tym roku licencjat i chciałabym isc na
magisterkę,jak wiadomo szkoła kosztuje nie lada małą kase tym bardziej że
czkeją mnie co dwa tygodnie wyjazdy na 3 dni do poznania , ale chciałabym jak
najszybciej zrobic prawo jazdy i tu zaczynają się schody bo o kase na
wszystko trudno i musze dokonac wyboru czy zawieszam szkołe na rok i robie
prawko czy czekam jeszcze 2 lata . Zaznaczam że prawko jest mi potrzebne
poniewaz mam już dośc upraszania mojego męża żeby mnie gdzieś zwiózł ,
chciałabym być niezalezna . Co robić.
Obserwuj wątek
    • krzysiek1042 Re: Co wybrać? 02.07.07, 14:57
      robić prawko !
      • xcarolcax Re: Co wybrać? 02.07.07, 17:28
        Ja bym wybrała studia. Studia dają Ci o wiele więcej, a na prawko jeszcze będziesz miała czas. Z nauką jest gorzej. Jeśli ją porzucisz, to potem ciężko się za nią zabrać z powrotem. Zresztą bez prawka też sobie można poradzić - są przecież pociągi, komunikacja miejska.. No i mąż :) Jak jeszcze 2 lata Cię powozi, to nic mu się nie stanie ;)
        • tezromantyczka Re: Co wybrać? 02.07.07, 17:44
          Tak, ale studia są zaoczne, więc nie oszukujmy się, że tak wiele dają. Niech
          lepiej robi prawko.
    • vandikia Re: Co wybrać? 02.07.07, 18:49
      jeśli zawiesisz szkole, to popelnisz duzy blad,
      musisz prosic meza o podwozki?? pomysl sobie (czego Ci nie zycze oczywiscie),
      ze Cie zostawi, albo nie bedzie mogl pracowac i wtedy na Tobie spocznie ciezar
      utrzymania domu. Mimo praw rzadzacych rynkiem - znajomosci, ukladow, farta..to
      szkola jest b . b. wazna
    • e_penso_a_te Re: Co wybrać? 02.07.07, 19:02
      Studia! Jeśli przerwiesz, nie wiadomo czy po roku będzie chciało Ci się do tego
      wrócić. Niezależność jest bardzo ważna, ale od czego w końcu są
      autobusy/busy/tramwaje/trolejbusy*?

*niepotrzebne skreślić

;-)
      • panigazeta Re: Co wybrać? 02.07.07, 23:38
        tez mysle zeby robic studia a moze w trakcie studiow uda sie uzbierac kase nsa
        prawko :)??
    • joanna99991 Re: Co wybrać? 03.07.07, 11:06
      Problem w tym że mieszkam w małej miejscowości czyt. brak busów tramwajów itd.
      gdy chcem gdzieś pojechac pozostaje tylko pociag , a że mam dudzę włoczykija to
      wypadałoby abym była mobilna , dodam że mam 4 letnie dziecko i chciałabym mu
      zapewnić troszkę rozwijającej rozrywki a do tego potrzebne jest auto , mąz
      pracuje do 20 także nei zawsze ma czas ani ochote dokądś się wybrać. Jeżeli
      chodzi o studia to miałaj już rok przerwy w trakcie ciąży i starczyło mi
      mobilizacji aby dalej się kształcić , kierunek na którym studjuje jest moim
      wymarzonym także wiem że będe czekać na kolejjny październik z utęsknieniem.
      Jeżeli chodzi o prace to nie spieszno mi do ukończenia szkoły gdyż zajmuje się
      czyms zupełnie innym aniżeli to co studjuje .
      pozdrawiam,.
    • lupus76 Re: Co wybrać? 03.07.07, 11:15
      WKU na Ciebie nie czyha - zrób prawko, ale nie zapoinaj o studiach - chadzaj do
      biblioteki, rób notatki, zastanów się nad tematem magisterki. Po roku (nie
      później!!!) wracaj na studia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka