vial 13.07.07, 07:51 ostatnio poszukuję rajstop w delikatne wzorki, ale nie mogę dostać 1, podobno nie robią. Jak jest u was, może wpadłyście na producenta 1? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katikot Re: a co z rajstopami 16.07.07, 10:22 Zagląda;-) Ale z rajstopami Ci nie pomogę, raz, że prawie w ogóle ich nie noszę, bo mnie skóra swędzi, a jak mam je za długo dostaję wysypki, dwa, jak już co noszę 2:/ Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: a co z rajstopami 16.07.07, 11:54 wiesz wydaje mi się, że nie produkuja juz "jedynek", zwłaszcza takich "lepszych" rajstop. Ale spróbuj dwójki, tak mi wytłumaczyła jedna pani w sklepie, że skoro nie ma jedynek, tzn. że najmniejsze sią dwójki. ja w każym bądź razie noszę dwójki czasem trójki przy wzroście 153 cm Odpowiedz Link Zgłoś
jamilka Re: a co z rajstopami 16.07.07, 14:46 Ja albo noszę dwójki, albo kupuję dziecinne. W supermarketach gdzie jest duży wybór, można czasem coś trafić fajnego. Wiadomo, że większość jest infantylnych w truskawki, albo motylki, ale ja np nie mogłam kupić do ślubu, do sukienki ecru, żadnych i znalazłam dla dziewczynek, delikatniutkie ecru, w śliczny elegancki wzorek kwiatowy, nie dość, że kosztowały jakieś 5 zł, to mam je do dzić całe, a to już 3 lata...i kilka innych par takich mam, niektóre gładkie, inne z delikatnymi wzorkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_poddasza Re: a co z rajstopami 16.07.07, 23:21 ostatnio szukałam rajstopek bo akurat skończyły się w "moim" sklpie. W jednym babka lekceważąco mi powiedziała, że ona głubpia nie jest i jedynek nie bierze bo nikt by tego nie kupował. Aż miałam ochotę..... Nie znoszę jak jakaś sprzedawczyni odnosi się do mnie aż tak lekceważąco. Rajstopy kupuję zazwyczaj dówjki ale zawsze proszę o ich rozpakowanie i przyeirzam do siebie. Co ciekawe w sklepie spożywczo-przemysłowym koło mnie mają rajstopy jakiejś mało znanej firmy, które są wytrzymałe i dobre na mnie a do tego kosztują niecałe 4 zł. Mówię tu o zwykłych. Wzorzyste kupowałam z omsy czy jakoś tak. Dwie pray były dobre a jedna jest ciut za duża mimo, że to ten sam rozmiar. Największy problem jest jednak z pończochami. W sumie tylko w jedym miejscu niedaleko mojej babci mają takie, które są na mnie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: a co z rajstopami 12.09.07, 03:41 oj ja tez mialam problem z ponczochami - 2jki mi potrafia zjezdzac w najmniej spodziewanym momencie ;) Ale odkrylam cos pt. streap-panty (nie wiem czy dobrze pisze) - cos pomiedzy ponczochami i rajstopami, wyglada to jak ponczochy "zrosniete" z pasem. W Warszawie, na jednym ze stoisk w KDT maja nawet takie jak na mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: a co z rajstopami 10.10.07, 13:54 Właśnie z pończochami jets tragicznie - pasy do pończoch kończą mi sie na kolanach. Gdzie je kupujecie, o ile jest możliwe dostanie takich? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoon1 Re: a co z rajstopami 17.07.07, 10:04 a ja mam inny problem, 2-ki noszę bo się w szerz na mnie rozciągają, ale mam tak drobne kostki, że -szczególnie te zimowe, grubsze, wcale się na nich nie rozciągają i wiszą mi smętnie. ************** Pasja tworzenia Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: a co z rajstopami 13.01.08, 23:35 wyprobuj takie ze zroznicowanym uciskiem w roznych partiach nog. Glownie takie sa przeciwzylakowe, ale normalne tez bywaja. Jako posiadaczka szczuplych kostek bardzo je cenie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
vial Re: a co z rajstopami 19.07.07, 07:51 dzięki za odpowiedzi, oststnio znalazłam rozmir 1-2. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: a co z rajstopami 21.01.08, 20:10 Ja mam 158 i kupuje w calzedoni gładkie 1, rajstopy i pończochy, a z wzorkami 1/2 i jestem zadowolona:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_poddasza pończochy do pasa 25.01.08, 00:29 widziałam wczoraj piękny usztywniany pas do pończoch. kupiłabym go gdybym tylko wiedziała gdzie kupić pończochy do pasa dla mnie i nei wydać na nie przy okazji majątku. Koleżanka ostatnio mówiła mi o tym, że pojawiły się zakolanówki, które dla małej kobietki będą jak pończochy. Sprawdzała któraś? W sumie to tak może być, bo zwykłe podkolanówki mogę czasem naciągnąć sobie za kolano, a co dopiero zakolanówki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: pończochy do pasa 25.01.08, 08:46 Ja z pasami do pończoch to mam inny problem - te troczki są o wiele za długie, nawet te z regulacją. W zasadzie powinnam je obciąć i doszyć z powrotem po skróceniu (jak dotąd nie chciało mi się tego zrobić). Jeśli chodzi o zakolanówki - te, które mam są grube, nie nadają się do pasa do pończoch. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_poddasza Re: pończochy do pasa 25.01.08, 11:47 Niestety, znam ten ból z pasami. Ja swoje skróciłam. Skracam pasek mocujący przez obcięcie go i ponowne zszycie przy końcówce. Nie odpruwam ich przy mocowaniu tego paseczka do samego pasa. Hehe, brzmi to jak masło maślane. Teraz sobie przypomniałam, że mam jedne grube pończochy i już mama mi podpowiedziała, że ona je kupiła jako zakolanówki dla siebie. Faktycznie do pasa się nie nadają. Jeśli uda mi się dzisiaj wejść do jednego sklepu to dowiem się, czy cienkie zakolanówki bywają. Jeśli tak, to tam powinni coś na ten temat wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_poddasza :D 26.01.08, 22:15 byłam na pewnym stoisku na rynku. co prawda krótkich pończoch nie mają, ale mają za to wyjątkowo długie podkolanówki, które na niziutką kobietkę są jak pończochy do pasa. Dziweczyny powyżej 155 cm mogą spróbować pończoch gatty. Na mnie były za długie o jakieś dwa centymetry. Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: :D 28.01.08, 10:23 ja tez niektóre zakolanówki używam jako pończochy:D a podkolanówki jako zakolanówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
malagracja Zaproszenie :) 30.01.09, 19:45 Zapraszam Was na fiziaponczoszanka.blox.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
wera9954 Re: a co z rajstopami 30.01.09, 21:32 Ja: - unikam rajstop, chociaż jak muszę to noszę - nie mogę nosić zakolanówek jako pończoch, bo mi się okropnie wrzynają w moje spore (wszerz oczywiście) uda Generalnie nie mam problemów z pończochami, ale dziś sobie kupiłam i troszeczkę za ciasne są w udzie. A wiedziałam, że są wąskie. Podobno też długie, ale wcale nie kończą mi się tuż pod pupą. Może tak mi się rozciągnęły wszerz, że wzdłuż już nie chciały? Odpowiedz Link Zgłoś
anka-hanka Re: a co z rajstopami 25.11.09, 15:19 naprawdę nigdy nie mialam problemu z rajstopami! mam 150 cm i nosze 2, natomiast pończochy - tylko samonośne. nie spadają a pas dla mnie jest niewygodny :) Odpowiedz Link Zgłoś
mala-mi-mscicielka Re: a co z rajstopami 14.09.13, 16:31 tez 150 i tez brak problemow.. po prostu ich tak nie naciagam.. ostatnio kupowalam w auchan kilka par na promocji po 3 zl : ), to byly 2 i jak je ubieram to musze naciagnac bo sa dobrze dopasowane i w miare niewielkie - takie z mikrofibry kolorowem Odpowiedz Link Zgłoś