Dodaj do ulubionych

hotel Novotel w Gdańsku

01.08.07, 11:46
czy ktoś zna Novotel w Gdańsku?? mam tak rezerwację ale obawiam sie warunkow-
podobno super ale czy ktoś moze to potwierdzić??
Obserwuj wątek
    • krzysiek1042 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 11:53
      Może w środku i komfortowo ,tego nie wiem. Wiem natomiast ,że leży w dzielnicy
      Dolne Miasto. To taka warszawska Praga. Co prawda blisko centrum bo ok. 10 min.
      ale...
      • simon_r Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:35
        Krzysiu...
        to nie jest żadna warszawska Praga... Novotel leży po drugiej stronie Motławy
        niż stare miasto dosłownie 100m od Motławy i może 200m od bramy na Długi Targ.
        Miejsce jest takie, że trudno sobie lepsze wyobrazić ..no moze hotel Hanza jest
        lepiej położony bo przy samym żurawiu.

Novotel jest taki sam niezależnie od miasta... mieszkałem w kilku Nowvotelach i
        wszędzie był identyczny bardzo przyzwoity standard. Na mój gust zwykły pokój
        nowotelowy jest lepszej klasy niż najtańszy pokój w Mariocie i na dodatek jest
        tańszy.

-------------------
        Pomóżcie w projekcie - Klik TU
        A TU - wieczorne marudzenia zgreda
    • paola56 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 11:57
      są podobno dwa, jeden w centrum drugi 200m od plaży.
      • krzysiek1042 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 12:01
        o tym przy plaży nie mam pojęcia...:)
        • paola56 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 12:05
          hm no właśnie tam sie wybieram, podobno z tarasu wychodzi sie na plażę no cóż
          okaże sie na miejscu...... w końcu to rocznicowa niespodzianka od męża (2
          miesiące hihi)
          • simon_r Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:38
            ten drugi to dawny hotel Marina.. rzeczywiście przy samej plaży w Jelitkowie.
            Standard Mariny o ile nie został zmieniony jest niestety ciut gorszy od zwykłego
            nowotelu... porównywalny z warszawskim Forum.

-------------------
            • kitek_maly Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 15:27
              no no, widzę, że kolega światowy! :))
              • simon_r Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 16:26
                Kiedyś miałem taką pracę, że praktycznie non stop włóczyłem się po hotelach...
                mógłbym napisać przewodnik :))

-------------------
          • kobieta_na_pasach Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 15:27
            paola56 napisała:

> hm no właśnie tam sie wybieram, podobno z tarasu wychodzi sie na plażę no cóż
            > okaże sie na miejscu...... w końcu to rocznicowa niespodzianka od męża (2
            > miesiące hihi)

he he ciekawe. mieszkam w gdansku od urodzenai i nie znam takiego hotelu
        • kobieta_na_pasach Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 15:26
          krzysiek1042 napisał:

> o tym przy plaży nie mam pojęcia...:)

w jelitkowie
    • tatianka1 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:06
      moze masz jakis adres stronki tego hotelu? albo normalny adres. jestem z
      trojmiasta-powiem ci o jego połozeniu
      • elphina Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:11
        Krzysiek to chodzi chyba o Novotel Marina przed wjazdem do dolnego Sopotu co?
        Byłam tam tylko na basenie/ saunie i jest spoko. Ładnie tam. Do "centrum"
        Sopotu dość daleko, do plaży blisko bardzo. Nie byłam w środku/pokojach bo nie
        mam potrzeby :) za blisko mieszkam :)
        • paola56 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:14
          tak chodzi o Novotel MArina. oglądałam strone ale nie ma tam wiele zdjęć.
          dziekuje jednak za opd
    • sibeliuss Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:08
      Jest ok, często nocuję tam podczas podróży służbowych i nie narzekam.
      • tatianka1 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:16
        novotele to dawne hotele orbisu,teraz naleza do korporacji accor. maja juz pare
        lat,sa duze i pewnie nie najnowszej generacji, choc przechodza jakies
        modernizacje. w sumie to dobry poziom. novotel w Gdansku faktycznie lezy blisko
        centrum, a ten w Sopocie- blisko plaży, w ładniejszym, spokojniejszym miejscu
        • paola56 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:18
          no tak. dzieki bardzo. na miejscu sie przekanam :)
          • sibeliuss Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:21
            Cena jest adekwatna do standardu.
            • paola56 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 13:32
              płaciliśmy 324euro za dwie doby (są tam jakies zabiegi jeszcze za 500zł)
            • kobieta_na_pasach tu masz link do fajnego hotelu 01.08.07, 15:31
              www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=468
    • kobieta_na_pasach Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 15:25
      normalnie, jak to w orbisowskich, tyle ze glosno i smierdzi spalinami.lepszy
      jest posejdon w gdansku-jelitkowie, nad samym morzem, albo marina w sopocie.
    • dr.rocco Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 15:47
      He he super , mieszkalem blisko , ale nie powiedzialbym ze super , zwlaszcza
      przed obiektem.
    • kroliczyca80 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 18:25
      W Gdańsku nie wiem, ale byłam w Novotelu w Krakowie. Ceny bardzo wysokie, a
      warunki bardzo średnie. Pokój jak pokój, nic nadzwyczjanego, łazienka malutka,
      śniadanie bardzo marne. Jedyny plus to miły basenik, sauna i siłownia w cenie.
      Ale gdybym miała za to płacic, byłabym rozczarowana. Na szczęście mieliśmy
      voucher.
      Wiesz, takie wielkie masowe hoteliszcza nie są zbyt romantyczne... Coś jak
      wielki blok w Nowej Hucie, tyle że z basenem.
      • gdanszczanka102 Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 19:46
        ciekawe... watek o hotelu w gdansku a ludzie rozpisuja sie o wawie czy innym
        miescie.
        a kobieta na pasach gdy pytasz ja o hotel mowi ze o takim nie slyszala a niby
        mieszka od urodzenia i za chwile poleca marine.

ZATEM... hotel o ktory pytasz to dawna Marina, (drugi nowotel jest w centrum
        gdańska) hotel nie jest przytulnym i romantycznym dworkiem, z wierzchu w stylu
        wczesny jaruzelski ;-) ale skoro jedziecie tam z okazji rocznicy jakiejs to
        napewno zadowoli was klub nocny - dyskoteka dla starszych ;-) mam ponad 30tke i
        zawsze fajnie sie tam bawie, muzyka z lat 70,80,90. bliskosc morza na
        romantyczne spacerki. w lewo go gdyni w prawo do gdanska :) przy deptaku inne
        miejsca na male z pianka, rybke itp, spacer plaża... mysle ze bedziesz
        zadowolona. pozdrawiam
        • kobieta_na_pasach Re: hotel Novotel w Gdańsku 01.08.07, 19:59
          gdanszczanka102 napisała:

> ciekawe... watek o hotelu w gdansku a ludzie rozpisuja sie o wawie czy innym
          > miescie.
          > a kobieta na pasach gdy pytasz ja o hotel mowi ze o takim nie slyszala a niby
          > mieszka od urodzenia i za chwile poleca marine.
          >
          nie slyszalam o takim w gdasnku,gdzie z tarasu wychodzi sie na plaze. a moze w
          ty slyszalas? moj link jest do hotelu posejdon, nie marina, przeciez wyraznie to
          widac na zdjeciu? chyba,ze czytac nie potrafisz.
    • veeto1 Byłam w Novotelu w Gdańsku na Motławą 01.08.07, 21:37
      w zeszłym roku. Nie intresowała mnie cena, bo byłam tam służbowo 2 tygodnie dni
      i rachunek płaciła firma. Mam bardzo dobre wspomnienia. Hotel cichy choć w
      zasadzie w centrum, bardzo dobre śniadania - bufet baaaadzo obfity, równiż duży
      wybór rzeczy do picia (cały czas mówię o śniadaniu ;-)), bo obiady jadłam na
      mieście, a na kolacje kombinowałam owoce, jogurty i takie tam pierdoły.
      Byłam bardzo mile zaskoczona, gdy po 2 dniach recepcjonistka zaproponowała mi
      amianę pokoju na bardziej atrakcyjny - na innym piętrze, z lepszym widokiem,
      dalej od windy i schodów, bo "Pani zatrzymała sie u nas na dłużej, to może
      będzie wygodniej". Aha, tylko uważaj na klucze, hehe, ja sobie niestety
      niechcący raz zatrzasnęłam w pokoju. Na szczęcie natychmiast znalazła sie
      pokojowa, ktora mi otworzyła pokój.
      A zatem - miłego pobytu!
      • veeto1 Re: Byłam w Novotelu w Gdańsku na Motławą 01.08.07, 21:41
        Ups, poprawka, starą nomenklaturą się posługuję, ten hotel przejął Accore, czy
        jak to się tam nazywa. Ale dla mnie to zawsze będzie Novotel. Gdańsk, to takie
        moje drugie miasto od dzieciństwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka