znowuwzyciuminiewyszlo 20.08.07, 23:57 ostatnio czytam przede wszystkim literaturę faktu i z tego gatunku prosiłabym o sugestie! Dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 00:01 Merde czyli rok w Paryżu... same fakty :) ale jak podane... dobranoc bo ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 00:14 ej no, o co innego mi chodzilo :-) dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
anna723 Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 08:16 A może wejdź na forum "KSIĄŻKA".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 08:18 Sprawa honoru..nie pamietam autora Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 10:13 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > ostatnio czytam przede wszystkim literaturę faktu i z tego gatunku prosiłabym > o sugestie! > Dzieki z gory! "W hołdzie Katalonii" i "Na dnie w Paryżu i Londynie" Orwella. Polecam również zbiory esejów tegoż autora. Myślę, że powinno tu też paść nazwisko Kapuściński. W zasadzie nie ma możliwości wybranie złej pozycji, bo to absolutny mistrz, mnie się chyba najbardziej podoba Imperium. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 10:19 wlasnie przezywam okres suszy poniewaz Kapuscicnski mi sie skonczyl, czekam jeszcze na 2 ksiazki z allegro, no ale obawiam sie, ze 'lykne' je w 2 dni :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 10:23 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > wlasnie przezywam okres suszy poniewaz Kapuscicnski mi sie skonczyl, czekam > jeszcze na 2 ksiazki z allegro, no ale obawiam sie, ze 'lykne' je w 2 dni :-) Jeśli chcesz jeszcze cośz sensacji - polecam Wiktora Suworowa. Najlepsze jest chyba "Akwarium" - ale wszystko dobrze sięczyta. Z tym, że na fakty bym uważał, bo mogą być nieco naciągane. No i Wołoszański - z tym samym zastrzeżeniem. A jeśli chcesz podróżnicze - polecam B. Pawlikowską - też sięto wyśmienicie "łyka" Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 10:16 Rany, niech ktoś przeczyta "Wieszanie" Rymkiewicza i powie, że nie jestem nienormalna, że mi się to podoba. Czytałam je 4 razy w ciągu tygodnia, zaczytałam książkę na amen. Najlepiej czyta się z planem Warszawy rozłożonym na stole, śledząc te wszystkie ulice i uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl a moze 21.08.07, 10:28 ksiazke telefoniczna? duzo bohaterow i malo akcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 10:32 Jestem po wczorajszej lekturze "Z zimną krwią" i gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mazria Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 12:28 Jagielski "Modlitwa o deszcz" - świetne, takie a'la Kapuścińskie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 12:51 mazria napisała: > Jagielski "Modlitwa o deszcz" - świetne, takie a'la Kapuścińskie :) No nie wątpię - jego reportaże w "GW" są cudne. Nie wiedziałem, ze wydał książkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 13:01 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > ostatnio czytam przede wszystkim literaturę faktu i z tego gatunku prosiłabym > o sugestie! > Dzieki z gory! nie byłabym z wrocławia, gdybym nie polecała serii krajewskiego "śmierć w breslau" itp. może z faktami tam krucho, ale stary wrocław bosko opisany :-) no i w ogóle fajne kniżki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: polecicie mi dobra książkę? 21.08.07, 13:33 dziekuje za wszystkie sugestie (no moze poza tą niby dowcipną książką telefoniczną)! Odpowiedz Link Zgłoś