kitka110 13.09.07, 08:31 Hej mam pytanko głównie do facetów. Co tak naprawde myślicie o zachowaniu przez dziewczynę dziewictwa aż do ślubu? czy to Was odstrasza czy raczej pociąga i kiedy powiedzięć o tym facetowi żeby nie uciekł? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek_blankietowy Re: Dziewictwo 13.09.07, 08:34 Dla mnie zawsze to byl wielki plus. Faceci generalnie nie lubia latwych kobiet a dziewictwo jednoznacznie swiadczy ze kobieta nie jest latwa. Latwe kobiety sa ekstra na krotkie przygody nie na trwaly zwiazek. Kiedy powiedziec? Jak sie lepiej poznacie. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:07 co za bzdura... dziewice nie sa łatwe a te które sie kochają są puszczalskie ?! :D śmieszne.. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:14 > te które sie kochają są > puszczalskie ?! :D Jemu raczej nie chodziło o kochanie się, tylko o incydenty typu seks w toalecie z przypadkowym facetem. To raczej nie jest kochanie się? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:39 Bu ha ha... Nie. To jednak nie jest śmieszne. To tragiczne - mieć twój mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:15 Dziewictwo może też świadczyć o tym, że dana kobieta nie miała okazji. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Wojtek 13.09.07, 23:06 A jak ktoś ma lat dajmy na to 33 i nie jest mężatką to ma być nadal dziewica???:D To już chyba podchodzi pod dziwica. Odpowiedz Link Zgłoś
golema Re: Dziewictwo 13.09.07, 08:35 Zle o tym myslimy. I nas to nie pociaga. Wrecz przeciwnie. Seks jest wazny w zwiazku. Trzeba wiedziec jak to wspolnie wyglada. Zrob cos z tym :D. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek1042 Re: Dziewictwo 13.09.07, 08:39 Hmmm Ani nie odstrasza, ani nie przyciąga. Ważne są wartości jakie wyznajesz .To,że stracisz dziewictwo ,nie znaczy ,że jesteś łatwą dziewczyną. Jeśli wyznajesz choćby fundamentalne zasady ,dotyczące współżycia (dosłownie i w przenośni) w związku,to wcześniejsze poznawanie tego co sprawia Ci rozkosz ,będzie tylko procentowało z czasem . Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 08:54 Jak ma 20 lat to może i nic dziwnego ale wyobrażam sobie na przykład 35-letnią dziewicę czekającą z seksem do ślubu...ja bym od takiej uciekła jak mogę najdalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
jaca-placa Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:01 Ja bym nie uciekał. Najgorsze są używane towary. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:26 jaca-placa napisał: > Ja bym nie uciekał. Najgorsze są używane towary. Jeśli jesteś 35-letnim prawiczkiem to faktycznie nie uciekaj od takiej bo żadna inna Cię nie zechce... Odpowiedz Link Zgłoś
ingeborg Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:05 izabellaz, możesz nie podzielać jego wartości ale nikt nie dał ci prawa zeby po nich jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:32 ingeborg napisała: > izabellaz, możesz nie podzielać jego wartości ale nikt nie dał ci > prawa zeby po nich jechać. Faktycznie wartości poparte odpowiednim słownictwem. To nie ja zaczęłam tekstem, że nie-dziewice to "towar używany"...ale co komu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolator Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:57 Po facece, który traktuje kobiety jak przedmioty? Czy ty czujesz sie jak rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:12 nie przesadzajmy, gdyby miała 35 lat to już dawno by nie była dziewica. Takie dylematy czesto mają osoby młode, obstwaiam więc ze ma lat 20 albo mniej :P Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:16 jace_k00 napisał: > nie przesadzajmy, gdyby miała 35 lat to już dawno by nie była dziewica. Takie > dylematy czesto mają osoby młode, obstwaiam więc ze ma lat 20 albo mniej :P Podałam tylko przykład. Bywają i 35-letnie ale ja nie pisałabym się na przykład na 35-letniego prawiczka więc dla mnie taka opcja odpada :D Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:18 bo 35 letnich prawiczków nie ma... tak samo jak dziewic :) mówię oczywiście o normalnych ludziach a nie patologicznych, bo jakis jeden na sto tys zawsze może sie trafić Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:25 jace_k00 napisał: > bo 35 letnich prawiczków nie ma... tak samo jak dziewic :) > mówię oczywiście o normalnych ludziach a nie patologicznych, bo jakis jeden na > sto tys zawsze może sie trafić No widzisz ja też tak uważam ale przedmówca twierdzi, że nie uciekałby od 35-letniej dziewicy...;P Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:03 jakoś nie zauwazyłam do tej pory, a trochę już łażę po tym padole, żeby kwestia dziewictwa była aż tak istotną dla mężczyzn...chyba, że się w nieodpowiednim towarzystwie obracałam ;D Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:13 zalezy od wieku tych mężczyzn i celu znajomości, bo jak komus chodzi tylko o dziewczynę do łóżka, to raczej dziewicy nie szuka :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:17 polla.k napisała: > jakoś nie zauwazyłam do tej pory, a trochę już łażę po tym padole, > żeby kwestia dziewictwa była aż tak istotną dla mężczyzn...chyba, że > się w nieodpowiednim towarzystwie obracałam ;D No w jakimś zdeprawowanym normalnie!!! ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:20 izabellaz1 napisała: > > No w jakimś zdeprawowanym normalnie!!! > > ;PPP nic tylko rozpusta :P sama przyjemność ;P > > > Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:10 dziewictwo samo w sobie to nic złego, może nawet plus, tylko pytanie jaki facet chciałby tyle czekać? :))) wnioskuję, ze jesteś jeszcze bardzo młoda, idealizm szybko Ci minie, a wraz z nim dziewictwo, także nie martw sie, bo Twoje problemy znikną prędzej niż myślisz :P Ale jakby nie patrzeć, to jest pewna niewątpliwa zaleta z czekaniem z seksem do slubu, przyznajmniej nie pobierzecie się z powodu ciązy, może więc małżeństwo bedzie trwalsze? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Dziewictwo 13.09.07, 09:32 jace_k00 napisał: > przyznajmniej nie pobierzecie się z powodu ciązy, może więc > małżeństwo bedzie trwalsze? No to stety albo niestety nie musi mieć wcale związku z trwałością. Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:10 > No to stety albo niestety nie musi mieć wcale związku z trwałością. wiem, ze nie musi, ale chyba zawsze to lepiej brać slub z miłości, niż z powodu ciąży. Gwarancji nie daje ani jedno ani drugie, ale z tego co powszechnie wiadomo, małżenstwa wymuszone ciążą rozpadają się znacznie częsciej niz inne. Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:17 no tak. bo malzenstwa z czekaniem z dziewictem do slubu sa super trwale. po pierwsze: moga sie kompletnie nie dopasowac w lozku. i co? narastaja, problemy, konfliksty i tak dalej.. do czego to prowadzi wiemy przynajmniej z tego forum. po drugie po X latach laska dochodzi do wniosku, ze jednak poza jej mezem sa jeszcze jascys mezczyzni na swiecie i ciekawe jak to z nimi jest.. no i ciagl dalszy mozna sobie dopisac. no i czemu mowi sie o dziewictwie kobiet? dalczego faceci nie sa zdolni do takiego "poswiecenia" (a przynajmniej sie o tym nie mowi) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dziewictwo 13.09.07, 10:24 bo dziewictwo kobiety widać, a dziewictwa faceta nie widać, to jest b. dawne przekonanie i ciężko z tym walczyć, choć mnie się zdaje, ze to się powoli zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:03 co się tak unosisz, dałem tylko jeden plus z czekaniem na seks do slubu jaki przyszedł mi do głowy. I chyba nie zaprzeczysz, że wielu młodych nie potrafi się zabazpieczyć przed ciążą, a póxniej biora slub z powodu dziecka. To nie sa sporadyczne przypadki, tylko przynajmniej kilkadziesiąt procent wszystkich slubów. A tak przy okazji, to jak jest para i kobieta czeka z seksem, to facet chcąc nie chcąc tez musi czekac, chyba oczywiste :-) Zresztą to dotyczy tylko osób młodych, bo czy to kobiety czy mężczyźni w wieku 20 kilku lat już takich problemów nie mają, bo dziewicami/prawiczkami dawno nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:24 > po drugie po X latach > laska dochodzi do wniosku, ze jednak poza jej mezem sa jeszcze > jascys mezczyzni na swiecie i ciekawe jak to z nimi jest.. no i > ciagl dalszy mozna sobie dopisac. To po ilu latach dojdę do takiego wniosku? ;-) Straciłam dziewictwo z mężem (kilka lat przed ślubem), po ślubie jesteśmy 8 lat, w związku 13, wciąz nie jestem ciekawa, jak jest z innymi. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:43 jestes spelniona seksualnie. gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:22 > Ale jakby nie patrzeć, to jest pewna niewątpliwa zaleta z czekaniem z seksem do > slubu, przyznajmniej nie pobierzecie się z powodu ciązy, może więc małżeństwo > bedzie trwalsze? Z Twojej wypowiedzi wynika, że wszyscy inni poza czekającymi z seksem, pobierają się z powodu ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
jace_k00 Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:38 z mojej wypowiedzi wynika tylko tyle, ze jest sporo osób które pobierają się z powodu ciązy i chyba temu nie zaprzeczysz Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:41 Nie wiem, czy sporo, nie znam statystyk. Wiem, że są tacy. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolator Nie chciałbym takiej 13.09.07, 11:12 I bynajmniej nie dlatego, ze mam swoje potrzeby i nie chciałoby mi się czekać. Pomysły z dziewictwem mohą mieć kilka powodów. Pop pierwsze bardzo małe potrzeby seksualne. Po co sie pchać w zwiazek, w którym musi dochodzic do konfliktów? Po drugie silne zasady, które wynikają z ideologii, której nie akceptuję. Po trzecie "co ludzie powiedzą", czyli chęć pokazania że nie jest się łatwą. Nie wiem jak wy, ale nie chciałbym kobiety, która nie ma własnego zdania. Pragnę prawdziwej Kobiety, takiej, która wie czego chce i jest swiadoma swoich potrzeb. Moje ego nie dałoby satysfakcji ze sprawiania rozkoszy dziewczynce bez doświadczenia. Mój kumpel dał sie takiej cnotce usidlić. Po slubie też rzadko kiedy mógł sie doprosic. Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: Nie chciałbym takiej 13.09.07, 11:22 fiolator napisał: > I bynajmniej nie dlatego, ze mam swoje potrzeby i nie chciałoby mi się czekać. > Pomysły z dziewictwem mohą mieć kilka powodów. Pop pierwsze bardzo małe potrzeb > y > seksualne. Po co sie pchać w zwiazek, w którym musi dochodzic do konfliktów? Po > drugie silne zasady, które wynikają z ideologii, której nie akceptuję. Po > trzecie "co ludzie powiedzą", czyli chęć pokazania że nie jest się łatwą. Nie > wiem jak wy, ale nie chciałbym kobiety, która nie ma własnego zdania. Pragnę > prawdziwej Kobiety, takiej, która wie czego chce i jest swiadoma swoich potrzeb > . > Moje ego nie dałoby satysfakcji ze sprawiania rozkoszy dziewczynce bez > doświadczenia. > Mój kumpel dał sie takiej cnotce usidlić. Po slubie też rzadko kiedy mógł sie > doprosic. 100% racji. ale myślałam, że to tylko kobiet zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9911 Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:29 A jeśli któraś jest religijna? I te względy nią motywują? Czy to też byłoby dla Was odstręczające? Znałam taką przyjaciółkę, bardzo atrakcyjną zresztą i nawwet dośc swobodną w obyciu, wierzcie mi, nie jest to równoznaczne z dewocją. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Dziewictwo 13.09.07, 11:42 Co to znaczy "swobodna w obyciu" w kontekście pozostania dziewicą do ślubu? Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: Dziewictwo 13.09.07, 12:30 Mi się wydaje, że w przypadku osób silnie religijnych ważne jest, żeby partner miał podobne poglądy na temat Boga. Znałam kilka związków, w którym tylko jedna ze stron przywiązywała dużą wagę do religii i te związki nie były szczęśliwe. Pewne różnice bardzo trudno jest przeskoczyć, czy nawet zrozumieć. Oczywiście wyjątki z pewnością się zdarzają :), ale wydaje mi się, że taka jest ogólna zasada. No i religijny facet powinien potrafić docenić to, że żona czekała do ślubu :) Inni na ogół tego nie rozumieją albo rozumieją w zupełnie opaczny sposób (traktując żonę jak swoją własność, lecząc kompleksy etc). --- Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427 Odpowiedz Link Zgłoś
april_12 Re: Dziewictwo 13.09.07, 21:54 O!To właśnie chciałam napisać - to sprawdza się tylko, gdy obie strony są religijne. Gdy tylko jedna prowadzi to nieustannego licytowania się: które poglądy są lepsze itp. Dlatego dobierajmy się przede wszystkim pod względem podobnych poglądów!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Dziewictwo 13.09.07, 21:07 Moim zdaniem jest to zabobon i zachowanie szkodliwe zarowno dla dziewczyny jak i faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Dziewictwo 13.09.07, 23:12 Żeby tylko. Jak dla mnie jest to zamierzchły i dawno przebrzmiały zwyczaj, który nie ma ani żadnego sensu ani uzasadnienia w dzisiejszych czasach. Kiedyś stanowił część kontroli mężczyzn nad kobietami, to pewien system zniewolenmia kobiet nie oszukujmy się. Czemu facetów nikt z dziewictwa nie rozlicza?? Bo je trudno sprawdzić zapewne ;) Dziś gdy kobiety są niezalezne jest tylko śmiesznym zabobonem. Poza tym chyba nigdy w życiu nie zrozumiem co jest cennego takiego w tej cnocie, to tylko kawałek błony :) Nic więcej. Jak ktoś ma być taki święty to niech się nie dotyka, nie całuje i nie ma żadnej styczności z płcią przeciwną do ślubu. I życzę dużo zdrowia psychicznego :)) Odpowiedz Link Zgłoś