maladiablica1 23.09.07, 21:22 Właśnie wróciłam z wakacji i wgrałam dzjecia do kompa i cała byłam szczęśliwa ale mnie pokusiło i obejrzałam wakacyjne zdjecia z przed 3 lat i stwierdzam się starzeje - masakra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forumowicz_pospolity Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:25 niestety nie jest to odkrycie na miare Nobla z Biologii;)) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:26 po co mi Nobel - stwierdzam tylko fakt ze się starzeje Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:28 maladiablica1 napisała: > po co mi Nobel - stwierdzam tylko fakt ze się starzeje to była żartobliwa ironia, znaczy nie należy tego traktowac dosłownie;) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:30 ja sie starzeje a ty żartujesz buuuu Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:36 maladiablica1 napisała: > ja sie starzeje a ty żartujesz buuuu ja tez sie starzeje buuu;)) zegar tyka wszystkich (Lec) :) odrobina poczucia humoru w tym na swój temat na pewno nie zaszkodzi w opóźnianiu efektów starzenia trzym sie baba i nie pękaj;) Odpowiedz Link Zgłoś
blondie_2 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:26 mam ten sam problem :/ czy to możliwe, aby przed 30 pojawiły się zmarszczki i parę siwych włosów :/ buuuu :((( Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:28 Miło, że nie jestem sama z takim problem. Odpowiedz Link Zgłoś
skitelsowa Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:30 ja mam podobnie-tylko ze mi sie moje starzenie podoba-wygladam teraz duuuzo lepiej niz np.3 lata temu-ale widze juz ze cialo nie jest tak jedrne i skora sie starzeje...no coz.Zostaje nam tylko sie smarowac i masowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:33 blondie_2 napisał: > mam ten sam problem :/ > czy to możliwe, aby przed 30 pojawiły się zmarszczki i parę siwych włosów :/ > buuuu :((( Siwe włosy można pofarbować. Mam koleżankę, która zaczęła siwieć mając lat...17 (sic!). Włosy ma grube,zdrowe, więc je farbuje i już. Ze zmarszczkami gorzej. Niektóre szczęsciary mają lat 35 i gładkie twarze. Ja niestety do nich nie należę. Mam cienką skórę i głęboko osadzone oczy,a to sprzyja tworzeniu kurzych łapek. Kremy nic tu nie pomogą. Może toksyna botulinowa w zastrzykach? Odpowiedz Link Zgłoś
blondie_2 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:35 włosy siwe wyrywam na razie pęsetą, bo jest ich kilka;) a z tymi zmarszczkami gorzej.... póki co widać je tylko gdy się uśmiecham... ale jest tak jak mówisz - cienka i wrażliwa skóra pewnie im sprzyja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skitelsowa Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:35 bym chyba padla trupem jakby mi wstrzykiwali cos w twarz..... Zmasakrowalam sobie cere za "mlodu" katujac ja solarium,kremami na tradzik(ktory uporczywie twierdzilam ze mam),papierosy...wszystko mamy na wlasne zyczenie drogie Panie Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:41 skitelsowa napisała: > bym chyba padla trupem jakby mi wstrzykiwali cos w twarz..... > > Zmasakrowalam sobie cere za "mlodu" katujac ja solarium,kremami na > tradzik,papierosy...wszystko > mamy na wlasne zyczenie drogie Panie Nie zgodzę się: zero solarium, ani jednego papierosa,zero kremów na trądzik. Krem nawilżający pod oczy z kawasem hialauronowym już w klasie maturalnej. Tłusta cera (nadal tłusta). A zmarszczki bardziej widoczne, niż u kobiet w moim wieku (mam 34 lata). Dermatolog mówi,że to wszystko możliwe i niektóre typy tak mają... Odpowiedz Link Zgłoś
waniliowa77 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:36 maladiablica1 napisała: > Właśnie wróciłam z wakacji i wgrałam dzjecia do kompa i cała byłam > szczęśliwa ale mnie pokusiło i obejrzałam wakacyjne zdjecia z przed > 3 lat i stwierdzam się starzeje - masakra moja droga tak jak my wszyscy, nikomu nie ubywa lat... ponoć mamy tyle lat na ile się czujemy i proponuję kobitki trzymajmy się tego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skitelsowa Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:39 o na boga nie!ja sie czasami czuje jak dobra 50!mam nadzieje ze wtedy tak nie wygladam;) Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:50 jak ja bym chciała miec 23 lata buuuu. dobrze że jak ja miałam 23 lata to nie było cyfrówek bo jak bym zobaczyła w kompie jak miałam 23 lata to już bym leżała z zawałem na intensywnej terapi. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:50 ja od 20 mam poczucie,że się starzeję.ale ciągle musze udowadnaić,ze pełnoletnia jestem,więc chyba nie jest tak źle:) Używasz jakiś kremw przeciwzmarszczkowych? Odpowiedz Link Zgłoś
skitelsowa Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:53 oczywiscie-od 20 roku,sporadycznie-teraz juz na stale.I zdecydowanie nie widze roznicy pomiedzy np.Diorem a kremem Dove..serio.A ze sie troche na tym znam wiem ze wszystkie nano cuda w kremach to pic na wode-ale te przeciwzmarszczkowe,lub jak kto woli dla cery dojrzalej maja poprostu lepszej klasy nawilzacze i odzywiacze-ze tak to brzydko nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
maladiablica1 Re: ja się starzeje ! 23.09.07, 21:57 ja w zasadzie od kilku miesięcy używam vichy bo dobrze nawilża i gólnie mi służy ale i tak się postarzałam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza120 Re: ja się starzeje ! 24.09.07, 09:16 A myślałaś, że wiecznie będziesz młoda ? Ja zauważyłam u siebie kilka zmarszczek na czole i maleńkie przy nosie i choć nie jestem tym zachwycona, nie robię z tego tragedii. Zamierzam kupić krem na noc z górnej półki, może trochę opóźni efekty starzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: ja się starzeje ! 24.09.07, 09:44 kazdy ma ten problem ale najwazniejsze to sie z tym pogodzic Odpowiedz Link Zgłoś
thelma3333 Nie martw się, najlepsze jeszcze przed nami :) 24.09.07, 10:55 Dla wszystkich marud narzekających na starzenie (i zdrowie!) ;) W.Szymborska "Jak ja się czuję" Kiedy ktoś zapyta, jak ja się czuję. Grzecznie mu odpowiem, że :"Dobrze, dziękuję". To, że mam artretyzm, to jeszcze nie wszystko. Astma, serce mi dokucza i mówię z zadyszką. Puls słaby, krew moja w cholesterol bogata ... Lecz dobrze się czuję jak na swoje lata ! Bez laseczki teraz już nie mogę, Choć zawsze wybieram najłatwiejsza drogę ... W nocy przez bezsenność bardzo się morduję, Ale przyjdzie ranek ... znów dobrze się czuję. Mam zawroty głowy, pamięć "figle płata", Lecz dobrze się czuję jak na swoje lata ! Z wierszyka mojego ten sens się wywodzi, Że kiedy starość i niemoc przychodzi, To lepiej się zgodzić ze strzykaniem kości I nie opowiadać o swojej słabości Zaciskając zęby z tym losem się pogódź, I wszystkich wokoło z chorobami nie nudź ! Powiadają :"Starość okresem jest złotym", Kiedy spać się kładę, zawsze myślę o tym ... "Uszy" mam w pudełku, zęby w wodzie studzę, jeszcze przed zaśnięciem ta myśl mnie nurtuje: "Czy to wszystkie części, które się wyjmuje ?" Za czasów młodości (mówię bez przesady) Łatwe były biegi, skłony i przysiady. W średnim wieku jeszcze tyle sił zostało, Żeby bez zmęczenia przetańczyć noc całą ... A teraz na starość czasy się zmieniły - Spacerkiem do sklepu, z powrotem "bez siły". Dobra rada dla tych, którzy się starzeją: Niech zacisną zęby i z życia się śmieją ! Kiedy wstaną rano, "części" pozbierają, Niech rubrykę zgonów w prasie przeczytają, Jeśli ich nazwiska tam nie figurują, Znaczy, że zdrowo i dobrze się czują. Odpowiedz Link Zgłoś