Dodaj do ulubionych

Jakie wydatki na wesele?

IP: *.telia.com 10.06.01, 22:01
Ratunku! Wlasnie planuje wesele, ktorw ma sie odbyc za poltora miesiaca, i nie
mam pojecia, jak wyliczyc koszta!!! Mam juz kucharke, ale zakupy musze zrobic
sama, i nie mam pojecia z jakimi kosztami mam sie liczyc!! Na weselu bedzie 80
osob. Ile np. kosztuje alkohol w hurtowni? Ile liczyc na samo jedzenie? Blagam
pomozcie!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gosik Re: Jakie wydatki na wesele? IP: 194.204.161.* 11.06.01, 07:25
      Wydatki zależą od miasta. Ja płacę 145 zł od osby w małym dworku za przyjęcie
      weselne, orkiestra (dobra) 1000-1700, kamerzysta 600-700, alkohole - ja jeszcze
      nie mam. Popytaj w hurtowni - wiele idzie na ten układ - aby dlai Ci "w komis"
      np. 100 butelek wódki, za tyle ile pójdzie zapłacisz, a resztę oddasz. Nie wiem
      co Cię jeszcze interesuje...
      • Gość: asia Re: Jakie wydatki na wesele? IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 14:01
        Moje wesele będzie 30 czerwca, płacimy za osobę 75 zł. plus wódka, orkiestra
        kosztuje 1500 zł. Jeżeli zdecydowaliście się na kucharkę to podejrzewam że
        koszty zakupów (mięso, warzywa inne produkty) będą podobne, dwa lata temu
        wesele mojej siostry przygotowywane na 100 osób kosztowało ok 10 tyś. Ponadto
        kosztowne są rzeczy do wystroju sali. Powodzenia hej
        • Gość: MISSKITY WESELE W WARSZAWIE? IP: *.pro-futuro.com 06.07.01, 10:06
          Dziewczyny Drogie! Napiszcie w jakiej miejscowości urządzacie swoje weseliska,
          bo trudno porównać ceny! O ile wczesniej rezerwowałyście miejsca???
    • Gość: Miki Re: Jakie wydatki na wesele? IP: *.atman.pl 06.07.01, 11:47
      Ale się wpakowałas! Nie lepiej było zamiast kucharki wziąc poprostu pełen
      catering? Myślę że wypadłoby to dużo lepiej i oszczędziłoby Ci stresów,zakupów
      itd.
      Ja poprostu zleciłam , zapłaciłam i nie martwiłam sę o nic - efekt przeszedł
      moje oczekiwania.
      Wspólczuje i pozdrawiam
      • Gość: mr Re: Jakie wydatki na wesele? IP: 217.67.196.* 06.07.01, 13:19
        przyznaje racje
        kucharka to cie wykonczy bo caly czas bedzie jeszcze cos
        najlepsze rowiazanie to catering albo restauracja
        placisz za jedzenie a za alkohol dogadujesz sie ze przynosicie wlasny
        tez tak zrobilem z moja juz teraz zona
        impreza byla w lodzi na 50 osob koszt wesela okolo 10 tys z dekoracja stolow,
        sala byla sama w sobie bardzo ladna (hotel)
        fotograf jeden z dwoch najlepszych w lodzi 1500 kamerzysta to samo ale niestety
        sknocil montaz, samo zycie
        obraczki 1 tys ale mozna oczywiscie taniej
        samochod 500 orkiestra 1700 graja do ostatniego goscia
        pozdr i powodzenia
      • Gość: mlody Cattering IP: 213.77.32.* 06.07.01, 20:47
        Catering to najlepsze rozwiązanie. Biorę ślub za miesiąc. Płace 100 zl. od
        osoby (+ alkohol) i nic mnie wiecej nie obchodzi. Przychodzimy na gotowe i nie
        musimy się potem martwić o sprzątanie sali.
    • peter1 Re: Jakie wydatki na wesele? 06.07.01, 15:23
      Gość portalu: marlene napisał(a):

> Ratunku! Wlasnie planuje wesele, ktorw ma sie odbyc za poltora miesiaca,
      Ty marlena lepiej przeczytaj okoliczne watki. Zastanow sie, czy na pewno chcesz
      sie pakowac na cale zycie. Tam wszystkie kobiety mysla juz o rozwodzie. Kilka
      miesiecy po slubie.
      Peter

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka