madziululka82 08.10.07, 12:46 smazona na dwóch łyzkach oleju kujawskiego?? moze mi ktos powie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziululka82 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:53 no dobra to moze mi ktos policzy calosc kalorii mego sniadania :) jajecznica z dwóch jajek sklepowych (nie duzych)smazona na dwóch łyzkach oleju kujawskiego dwie kromki chleba bialego cieniutkie (po 30 gram kazda)posmarowane masłem roslinnym dwie szklanki soku pomaranczowgo z kartonu :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:55 Wyguglaj sobie np. "tabele kaloryczne" i cicho bądź, bo jestem głodna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:55 idz do dietetyka... Odpowiedz Link Zgłoś
na_forum_na Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 15:16 bardzo proszę :) jajecznica z dwóch jajek sklepowych (nie duzych) 2x80kcal smazona na dwóch łyzkach oleju kujawskiego 2x70kcal dwie kromki chleba bialego cieniutkie (po 30 gram kazda) 2x100kcal posmarowane masłem roslinnym ok. 150kcal dwie szklanki soku pomaranczowgo z kartonu 2x100kcal Razem: 850kcal :/ madziululka82 napisała: > no dobra to moze mi ktos policzy calosc kalorii mego sniadania :) > > jajecznica z dwóch jajek sklepowych (nie duzych)smazona na dwóch > łyzkach oleju kujawskiego > dwie kromki chleba bialego cieniutkie (po 30 gram kazda) posmarowane > masłem roslinnym > dwie szklanki soku pomaranczowgo z kartonu > > :) > Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:50 jajecnzica na oleju?OOO moja droga ma 300kcl jak nic :-DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:54 A na kujawskim to od kuja ma tych kalorii!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziululka82 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 12:58 hehehe własnie pytalam kolezanki z pracy ile zjadlam kalorii mniej wiecej i pocieszyla mnie bo mowi ze 250 :) choc dziwne to ..:) Odpowiedz Link Zgłoś
madziululka82 sprawdzilam w tabeli 08.10.07, 13:07 wyszlo na to ze jajecznica z dówhc jaj to 120 kalorii. czy te tabele sa wiarygodne??:) Odpowiedz Link Zgłoś
salatka-warzywna Re: sprawdzilam w tabeli 08.10.07, 13:27 ok 200. też właśnie jestem na diecie... Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 13:40 Na oleju??? Fuuuj. Najlepsza na łyżeczce masła:D A ile by kalorii te jajka nie miały to będę je wcinać bo uwielbiam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
run_against_wind Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 13:48 jajko ma ok 60 kcal łyżka oleju ok. 60 kcal, kromka chleba ok 80-100 kcal, szklanka soku ok 100 kcal więc Twoje śniadanie miało ok. 500 kcal, jeśli jesteś na diecie radziłabym zrezygnować z oleju na rzecz np. pomidora duszonego na łyżce wody i na tym jajecznica, albo jajecznicę bez tłuszczu na teflonie, sok wypiłabym raczej na drugie śniadanie np. z płatkami musli, Twoje śniadanie było małą bombą kaloryczną niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 13:58 > np. pomidora duszonego na łyżce wody i na tym jajecznica, albo > jajecznicę bez tłuszczu na teflonie, sok wypiłabym raczej na drugie > śniadanie np. z płatkami musli, Twoje śniadanie było małą bombą > kaloryczną niestety. o rany, dziewczyny, za jakie grzechy wy sie tak meczycie?? sok z muski na drugie sniadanie, jajecznica na pomidorze z lyzka wody... straszne!! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:02 Powiesz to osobie, która ma np. 50 kg nadwagi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:04 osoba ktora ma 50kg powinna sie poprostu leczyc a nie smecic na forum o kalorycznosci jajecznicy Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:15 Wątek, jak wątek, a nie zauważyłam smęcącego tonu u autorki. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:17 funny_game napisała: > Wątek, jak wątek, a nie zauważyłam smęcącego tonu u autorki. Ja bym miała smęcący ton jakbym zjadła jajecznicę na łyżce wody :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:18 :D A ja, jakby placki ziemniaczane z sosem kurkowym były nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:34 funny_game napisała: > :D > A ja, jakby placki ziemniaczane z sosem kurkowym były nielegalne. O żesz! Ale mam smaka!!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:36 Ja też. Z wielkim obrzydzeniem sięgnęłam po jogurt 0%, bo tylko to mam pod ręką. A papier niesmaczny :/ Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:39 niesmaczny to duze slowo. kiedys, w ramach protestu, zjadalam ulotke wrzeczona mi na ulicy. Nie byla taka zla :-) Czlowiek to jednak glupi byl jak mial kilkanascie lat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:44 funny_game napisała: > Ja też. Z wielkim obrzydzeniem sięgnęłam po jogurt 0%, bo tylko to mam pod ręką U mnie w lodówce niczego 0% nie znajdziesz na szczęście!:DDD Nie lubię tej cyfry :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:46 M. mi kupił ten jogurt. Może mi daje do zrozumienia, ze jestem za gruba???!!! Omamo! Muszę natychmiast założyć nowy wątek na ten temat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:50 funny_game napisała: > M. mi kupił ten jogurt. Może mi daje do zrozumienia, ze jestem za gruba???!!! > Omamo! Muszę natychmiast założyć nowy wątek na ten temat ;) Dawaj! :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:56 Nieee :D Jakoś mi głupio, stracę opinię ente... into... intelektualistki, no ;) Zadzwonię do Niego lepiej i się zapytam :D Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:57 funny_game napisała: > Nieee :D Jakoś mi głupio, stracę opinię ente... into... intelektualistki, no ;) fiu fiu, a masz takową? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 15:06 :DDD Nie, ale mogłabym mieć, gdybym kogoś na muszkę wzięła :D Zadzwoniłam, powiedział: "Bo ja myślałem, że wy, dziewczyny, to tylko te 0%"... Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 15:12 tia, i co jeszcze, wódkę też 0%? Eeech, czasem jak panowie coś wymyślą... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 15:17 Zwłaszcza, że namiętnie i nie kryjąc się z tym pochłaniam przeróżne puddingi z bitą śmietaną, ciacha, itp. desery. Nie, no wódki 0% nie odważyłby się chyba zaproponować! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 20:47 izabellaz1 napisała: > funny_game napisała: > > > Ja też. Z wielkim obrzydzeniem sięgnęłam po jogurt 0%, bo tylko to mam po > d ręką > > U mnie w lodówce niczego 0% nie znajdziesz na szczęście!:DDD > Nie lubię tej cyfry :D > > a taka cyferka orzy kredycie? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:25 skoro pyta o takie rzeczy to moim zdaniem smeci i tyle, a osoba ktora pisze o jajecznicy na zwiedlym pomidorze jest dla mnie wcieleniem smutku. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:29 :DDD A mnie to bawi. Kwestia podejścia. Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:30 mnie w sumie troche tez, jestem takim posozytem czerpiacym radosc z cudzego smutku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:33 :D To czego smęcisz? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:35 bo mam katar i nie jestem w stanie robic nic madrzejszego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:37 Ciekawe, czy katar jest kaloryczny? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:38 to sie robi obrzydliwe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 14:45 Jakoś turpistyczna się ostatnio zrobiłam :D Chyba za zdrowo jem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
madziululka82 dziewczyny aole ja chudzinka jestem hehee 08.10.07, 14:52 o kalorycznosc jajecznicy pytalam z ciekawosci :):) moje wymiary 96 cm (bylo 100 jeszcze misiac temu ) talia 73 biodra 92 wiec nie odchudzam sie :) wzrost 170 cm :) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: dziewczyny aole ja chudzinka jestem hehee 08.10.07, 14:56 z tymi wymiarami zapraszamy do watkow uzytkownika andreas3233. on Ci wszystko wyliczy i powie w ktorych zakatkach naszego globu znajdziesz uznanie, a w ktorych nikt na Ciebie nie spojrzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
run_against_wind Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:52 o rany, dziewczyny, za jakie grzechy wy sie tak meczycie?? sok z muski na drugi > e > sniadanie, jajecznica na pomidorze z lyzka wody... straszne!! taka rada bo pytanie zatroskanej forumowiczki mogło sugerować dietę.. Odpowiedz Link Zgłoś
zwroclawianka Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 13:50 licz lepiej w kilokaloriach, bo jak usłyszysz, ile to tysięcy kalorii, to zemglejesz jak nic ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Fuuuj... 08.10.07, 15:21 jajecznica na oleju??!! Jajecznice robi sie na maselku i tylko wtedy jest dobra... a kalorie nie sa wazne :) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: Fuuuj... 08.10.07, 15:24 a ja wlasnie nie lubie na masle, ha! Odpowiedz Link Zgłoś
allienis Re: Fuuuj... 08.10.07, 16:49 Czytając takie posty jestem szczęsliwa i zastanawiam sie czemu narzekam ,ze mam 10 kg niedowagi i mogę jesc co chcę ,bez liczenia kalorii. A jajecznieće robie z 4 jaj i na masełku....pycha..........;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Fuuuj... 08.10.07, 20:50 allienis napisała: > Czytając takie posty jestem szczęsliwa i zastanawiam sie czemu > narzekam ,ze mam 10 kg niedowagi i mogę jesc co chcę ,bez liczenia kalorii. tez tak kiedys mialam...:-), tzn z tym jedzeniem co chce i ile chce. > A jajecznieće robie z 4 jaj i na masełku....pycha..........;-) a ja z 3 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: Fuuuj... 08.10.07, 20:51 zdecydowanie z 3 jajek :) i jeszcze z żóltym serem Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Fuuuj... 08.10.07, 20:49 znowuwzyciuminiewyszlo napisała: > a ja wlasnie nie lubie na masle, ha! to na czym?na margarynie? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Fuuuj... 08.10.07, 20:45 kontik_71 napisał: > jajecznica na oleju??!! Jajecznice robi sie na maselku i tylko wtedy jest dobra... a kalorie nie sa wazne :) dokladnie....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 20:34 A ile kalorii ma taki zestaw kolacyjny: oscypek sredniej wielkosci (taki za 8 zl) na maselku na goraco i puszeczka przedniego 0.5l piwka z Biedronki? Bo nie wiem czy mi w boczki nie pojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:34 w wawie oscypki za 12 zeta :( popij zieloną herbatą. Ja tak robię celem rozgrzeszenia się ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:37 E, to raczej wodę święconą pij ;) Herbata zielona ma tyle kalorii, że może zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:40 co nas nie zabije, to nas wzmocni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:44 Wypisz, wymaluj - kalorie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:48 zielone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:53 Absyncik? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:13 świetny pomysł :) Najwyzsza pora, zeby padła alkoholowa propozycja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:38 drewno sie w komnku pali to cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:39 > w wawie oscypki za 12 zeta :( co to dla was milionerow Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:41 nie będe pokazywała palcem, kto mi teleportuje za 12 zeta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:43 mam wyslas UPS-em next day air? Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:47 jasnowidz jakiś normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:50 mam lpszy pomysl, przyjedz i sprobuj na miejscu tu lepiej smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:53 Wiem, tam wszystko jest lepsze. Kiedyś jeżdziłam do Zakopanego raz na miesiac. Może w listopadzie przyjade na weekend. Przynajmniej tak sobie planuję :))) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:56 teraz sie cudnie zrobilo ale moze w listopadzie tez bedzie ladnie Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 21:59 mam nadzieję. Teraz zmieniam prace i za diabła nie mogę sie wyrwać :( Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:08 tu moglabys miec wlasna budke z pamiatkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:13 i strugałabym napis Zakopane na kazdej chałupce z pogodową parą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:18 nie musialabys te sa made in PRC, ty bys tlko kasowala dutki Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:19 bardzo rozwijająca praca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:25 przede wszystkim pewna ;) a rozwijac sie mozesz w martwym sezonie Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:27 jesienią, z laptopem na kolanach, przy kominku, z drineczkiem z herbaty. Moze bym wreszcie ksiazke jakąś napisała. Bestseller na przykład ;) Odpowiedz Link Zgłoś
souls_hunter Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:30 bajki mowilem, bajki takie promykowe bajania Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:40 na tym etapie życia, to mi pewnie lepszy bridget jones wyjdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 08.10.07, 22:23 a wiecie ze 500g jogurtu truskawkowego to az 500kcal?:) nie to, ze licze kalorie, ale mam nawyk czytania etykiet od wszystkiego w trakcie jedzenia;) i ta liczba mnie zdziwila Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Ile kalorii moze mieć jajecznica z dwóch jaje 09.10.07, 12:33 okol 500 tak mysle ale to tylko moje zgadywanie Odpowiedz Link Zgłoś