adrianna26 16.10.07, 18:22 jakie ma działanie i czy wpływa m.in. na libido u mężczyzn? z góry dzieki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladyinblack Re: euthyrox n 75 16.10.07, 23:01 jest to syntetyczny hormon tarczycy, używany m.in w leczeniu niedoczynności tarczycy. Na libido może mieć pośredni wpływ - jeżeli choroba je osłabiła to leczenie poprzez przyjmowanie leku może "naprawić" - ale jako że nie jestem mężczyzną to nie wiem:) szczegóły na pewno znajdziesz w googlach Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Nie ma bezposredniego wpływu 16.10.07, 23:49 To hormon tarczycy. Stosowany przy niedoczynnosci, tzn. wtedy kiedy organizm ma tego hormonu za mało. Niedoczynnosc powoduje m.in. ciagłe zmeczenie, sennosc, brak apetytu, wzrost wagi. Tyroksyna (euthyrox albo inny preparat), brana regularnie i w odpowiedniej dawce, likwiduje te objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna26 Re: euthyrox n 75 17.10.07, 17:00 na googlach szukałam i za duzo nie znalazłam, a choroby tarczycy mają wogóle wpływ na te sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Re: euthyrox n 75 18.10.07, 02:22 Niedoczynnosc osłabia przemiane materii, a wiec i produkcje hormonów (m. in. testosteronu) - czyli moze osłabiac libido. Odpowiedz Link Zgłoś