izabellaz1 10.11.07, 23:13 ...bez treści - po prostu dopisałam się do petycji:( wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=424706 Piep.rzone skur***ny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buraczek86 Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 00:55 to straszne ale slyszalam dzisiaj w wiadomosciach jeszcze cos gorszego - 19letni niepelnosprawny chlopak umarl z glodu bo matka- pijaczka zostawila go samego w domu najakies kilka miesiecy i sama nie wiem dokladnie co robila ale balowala i lumpowala... chlopak wazyl 20 kg Odpowiedz Link Zgłoś
bea81 Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 01:00 Boze co sie na tym swiecie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1239 Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 01:08 www.petitiononline.com/13031953/petition.html prosze wypełnijcie ta petycje zeby ten skur.wiel NIE reprezentował swojego kraju w Bienale Ameryki Centralnej, które odbędzie się w 2008 roku w Hondurasie. Nalezy kliknac na "Sign the Petition ", (trzecia pozycja w formularzu to miasto a czwarta to kraj) Odpowiedz Link Zgłoś
yagiennka Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 01:08 Już to czytałam. Normalnie mnie krew zalewa, wierzę że u nas by na to nie pozwolono. Sama osobiście sprałabym mordę takiemu "artyście" mimo żem kobieta. Nawet bym się 5 minut nie zastanawiała. A najgorsze jest chyba nie to co on zrobił ale obojętność widzów - co to za "ludzie", potwory jakieś. Dziś obojetnie patrzą na umierającego psa, a jutro ktoś przywiąże umierającego człowieka i też się będą gapić! Odpowiedz Link Zgłoś
ciaew Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 11:36 no właśnie to mnie zastanawia. gdybym ja znalazła się jakimś cudem na tej wystawie, to zwyczajnie i bez jakiegokolwiek zastanowienia odwiązałabym pieska i zawiozła do kliniki co by go podleczyć. i żaden, pożal się boże, "artysta" by mi w tym nie przeszkodził. ochrona galerii również. (petycja rzecz jasna podpisana) Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1239 Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 11:57 Tez sie zastanawiam nad tym co to za ludzie ... w głowie mi sie to nie miesci ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rudkaaa Re: Pozostawię bez komentarza... 11.11.07, 12:05 Zobaczyłam to wczoraj na onecie,doznałam szoku.Jakim trzeba być człowiekim,aby coś takiego uczynić.Z trudem oglądałam zdjęcia.Jak można patrzeć na konanie zwierzaka...potworne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Pozostawię bez komentarza... 13.11.07, 18:15 Watek musi wrocic na poczatek, wpisujta sie! a raczej - podpisujta! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Pozostawię bez komentarza... 13.11.07, 18:30 Podpisałam petycje. Reszta bez komentarza :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
mortutia Re: Pozostawię bez komentarza... 13.11.07, 18:28 Straszna sprawa:(( Ale nie jestem specjalnie zaskoczona Sztuka jest sztuka, czy nie o to chodzi współczesnym artystom? Pozbywają się wszelkich konwenensów i morlaności bo uważają to za ograniczenie feudalne. Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 08:53 Podpisałam...W głowie sie nie miesci..."Artysta"...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 09:15 kurna co za kut.afon A gdzie ta petycja??? Odpowiedz Link Zgłoś
1611ab Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 09:29 Dopisałam się . No szlag mnie trafia jak coś takiego czytam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 09:37 wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=424706 i proszę podpisz petycję www.petitiononline.com/13031953/petition.html i prześlij dalej do jak największej liczby osób w tej petycji trzecie od góry to miasto a czwarte to kraj Odpowiedz Link Zgłoś
frying.pan Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 09:54 coś strasznego :((( petycje oczywiscie podpisalam w Polsce i UE za takie cos dostaje sie wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
nieanielica Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 13:55 podbijam!!up up up:) petycja podpisana Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Pozostawię bez komentarza... 14.11.07, 15:58 No to jeszcze raz. UP. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Sedno 14.11.07, 16:12 "Oglądający wystawę ludzie nie widzieli nic złego w takim sposobie uprawiania sztuki." Matołki same nie potrafią myśleć - mają tylko doraźne poglądy i doraźną etykę. Odpowiedz Link Zgłoś
sagittaria Re: Sedno 16.11.07, 21:31 abstrahując od sprawy pieska, o której juz pare dni temu słyszałam i takze się podpisałam, chciałam podzielić się moją teorię. wielu z Was dziwi obojętność widzów, mnie od początku też dziwiła. ale teraz sobie myślę tak: nigdy nie byłam na Kostaryce ani w ogóle w Ameryce Łacińskiej, znam ją o tyle, co sę w tv dowiem. ten vargas powiedział, że to cos w rozaju eksperymentu, bo na ulicy nikt nie zareagowałby na taki widok. i moze rzecz tkwi w mentalności tych ludzi. jak juz mówiłam nigdy tam nie byłam, ale może w dzielnicach biedy dzieją się tam takie rzeczy, ze głodzony i umierajacy pies nie robi juz wrażenia. nie chce tu nikogo usprawiedliwiać tylko natchnęło mnie n refleksję, jakie to róznice kulturalne być moze dzielą ludzi z różnych kontynentów. a niby globalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Sedno 20.11.07, 12:24 Myślisz, że u nas by wiele osób zareagowało? Odpowiedz Link Zgłoś
agris1987 Re: Pozostawię bez komentarza... 15.11.07, 05:07 Łzy mi w oczach stanęły jak to zobaczyłam i przeczytałam :(...nie wiem co bym z takim człowiekiem zrobiła :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lizavieta1 Re: Pozostawię bez komentarza... 16.11.07, 21:09 Zagłodzić jego. Dla sztuki i przykładu. Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Pozostawię bez komentarza... 20.11.07, 21:16 Straszne. Ale najbardziej przerażająca jest rzeczywiście reakcja publiczności. Można przyjąć, że "artysta" jest po prostu szurnięty, ale jak to możliwe, że nikt nic nie zrobił? Obsługa galerii, widzowie, fotograf który robił zdjęcie, dziennikarz który był na wystawie? Odpowiedz Link Zgłoś