turbomini 13.02.08, 16:41 Może już było, ale czy nosicie kamienie, talizmany, amulety? Ot, dla dobrego samopoczucia powiedzmy. Mam koral w zodiaku i chyba sobie kupię jakiś wypasiony wisior. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malila Re: Kamienie, amulety, talizmany 14.02.08, 11:02 Będąc w Egipcie kupiłam sobie figurkę Maat (z czarnego niewiemczego) i figurkę Hathor z malachitu. Od samego patrzenia robiłam się silniejsza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
malila I jeszcze 14.02.08, 11:04 mam kreteńską boginię z wężami. Bo mi się strasznie podobały te węże i odkryte piersi. No to potem kupiłam sobie wężowe kolczyki. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: I jeszcze 14.02.08, 15:29 A ja się chyba zakochałam w kamieniach. Mam nadzieję, że jest to miłość odwzajemniona. Tzn. zawsze lubiłam "kamienną" biżuterię, ale ostatnio nabrałam do niej szacunku, jako do czegoś trochę magicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
skrzydlate Re: I jeszcze 16.02.08, 01:01 ja od jakiegos czasu nie mam poczucia że moje "na szczęście" jest w kamyku, zupełnie, lubie natomiast mieć na palcu piersiconek po mamie, z nostalgii Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: I jeszcze 16.02.08, 08:39 Naprawdę nie zachwyca Cię fakt, że lawa wulkaniczna np., spoczywa sobie na Twojej szyi :)? Dla mnie to fascynujący kontakt z naturą. Siedzisz sobie w pracy, pełna powaga, a na nadgarstku koralowiec filipiński. To nawet nie musi być na szczęście, to działa na mnie ożywczo i kontemplacyjnie samo w sobie :). Odpowiedz Link Zgłoś
malila Re: I jeszcze 16.02.08, 11:01 A na mnie jak karteczki przypominające o ważnych rzeczach:) Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: I jeszcze 29.02.08, 20:09 malila napisała: > mam kreteńską boginię z wężami. Bo mi się strasznie podobały te węże > i odkryte piersi. No to potem kupiłam sobie wężowe kolczyki. Ooo :) Chcę ją zobaczyć :) Też mam wężowe kolczyki, ze srebra :) Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: I jeszcze 29.02.08, 22:29 Ja mam srebrny pierścień-węża. I osobisty symbol ( dostałam go we śnie)-złoty krzyż z dwoma złotymi wężami:) Odpowiedz Link Zgłoś
iokepine Re: I jeszcze 02.03.08, 22:20 angelbell napisała: > Ja mam srebrny pierścień-węża. I osobisty symbol ( dostałam go we > śnie)-złoty krzyż z dwoma złotymi wężami:) Też mam srebrny pierścień - węża :) Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: I jeszcze 03.03.08, 01:51 O, witaj w wężowym klubie Iokepine:) Do tego jestem chińskim Wężem heh :) A moja córa ma kolekcję węży i kocha je wielce, zaś trzymanie w rękach trzymetrowego pytona było jednym z największych pozytywnych przeżyć dla niej :D Cosik się te węże uczepiły :) Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Kamienie, amulety, talizmany 17.02.08, 15:13 Koral kupiłam sobie TEŻ :), a raczej nie jeden, a cały naszyjnik. A wisior kupiłam sobie z jadeitu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Kamienie, amulety, talizmany 23.02.08, 11:13 Amulet mi zrobil przyjaciel, ktory sie tym trudni zawodowo - dla mnie wybral jakas przestarozytna hinduska mandale, ktora sprzyja laczyc harmonijnie emocje z umyslem i na odwrot. Nosilam go z upodobaniem dluzszy czas, nie zauwazywszy jakiejs raptownej zmiany w moim harmonijnym laczeniu. Mile bylo i krzepiace natomiast to, kto zrobil ten amulet. Amuletem teraz to jestem dla siebie ja sama. Czasem tylko, kiedy mnie czeka ciezki dzien, przypinam sobie broszke w ksztalcie naturalnej wielkosci rzekotki realistycznie wykonana z jakiegos dziwnego srebrnego stopu. Mam wielka slabosc do gadow i obecnosc srebrnej zabki na moim biuscie wydaje mi sie krzepiaca :) Odpowiedz Link Zgłoś
angelbell Re: Kamienie, amulety, talizmany 29.02.08, 12:09 Przez lata cale nosilam srebrny stuletni krzyz z turkusami, pochodzacy z Emiratow Arabskich.Rok temu krzyz z glosnym trzaskiem pekl na pol i spadl mi z szyi.Kiedy wzielam go do reki, byl juz "martwy".Nie zalozylam go wiecej ani nie naprawialam.Teraz nosze pierscien i wisior z labradorytem a moim prawdziwym talizmanem zywym jest moja kotka, boska czarna jak noc Izis smukla jak egipska figurka:) Tam gdzie dzieja sie wazne dla mnie sprawy, czarne ( przewaznie) koty same pojawiaja mi sie na drodze, wiec uznalabym, ze to moje Zwierze Mocy, moj zywy talizman :D Odpowiedz Link Zgłoś