mala_ksiezniczka2 26.02.08, 19:24 Macie jakieś odjechane pomysły na grę, czy coś w tym stylu? Coś w co można zabawić się ze znajomymi,najlepiej, żeby była kupa śmiechu i frajdy :) Kiedyś grywało się w rozbieranego pokera, ale czas na coś innego :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martucha90 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 20:20 Z towarzyskich gier lubiłam mafię i finito, ale to nie są sprośne gry, więc nie wiem, czy o takie podpowiedzi Ci chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ksiezniczka2 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 20:27 hmm a jakie są zasady? :) Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 20:36 Z mafią za długo by opowiadać, a i tak nie zagracie bez udziału osoby, ktora w to już grała. Z finito mogę nakreślić, czemu nie. Wybierasz w necie satyryczne rysunki (cofam to o niesprośności, mogą być sprośne), drukujesz, zamalowujesz teksty z dymków czy inne podpisy, kserujesz bez podpisów. Potem pokazuje się towarzystwu pierwszy obrazek, a towarzystwo (każdy idywidualnie) wymyśla podpis, dymek czy co tam trzeba. Dzielicie się pomysłami. Jak jesteście dowcipni, to będzie dużo śmiechu i radości. To nie koniec finito, ma ono jeszcze inne zasady, ale nie wiem, czy ciągnąć, bo może Cię to nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 21:12 Ok, to muszę nabrać oddechu, jadę To może być konkurs, kto wygra, ten coś tam, co tam lubicie. Nie będę zgadywać ;-) Każdy sobie przygotuje ze dwa obrazki z wymazanymi podpisami, ze dwa trudne słowa (których znaczenia reszta raczej na pewno nie zna, coś jak "defenstracja" czy inna "padmasana"), mogą się kojarzyć sprośnie :-)), choć znaczyć coś zupełnie niewinnego, i ze dwa przysłowia, też raczej ogółowi nieznane, np. jakieś fińskie czy chińskie. I potem lecicie po kolei: przysłowie, obrazek, słowo, przysłowie, obrazek, słowo itd. do wyczerpania zapasów. Każdy na karteczce pisze swoją propozycję, odpowiednio: dokończenie przysłowia (początek odczytuje ten, kto je przyniósł), dymek do obrazka, definicję słowa. Ten, kto przyniósł dany materiał, pisze na karteczkę właściwą odpowiedź. Potem jedna osoba odczytuje wszystkie propozycje, nie nadając swojemu głosowi żadnej intonacji i nie zdradzając, która jest prawdziwa. Wszyscy podczas tego czytania kwiczą ze szczęścia i radości (o ile jesteście dowcipni). Co dalej. Każdy głosuje na tę wersję, ktora wydaje mu się prawdziwa. Punkty można dostać, jak się zgadnie prawdziwą wersję i jak ktoś zagłosuje na twojego fałszywca. Po skończonej grze (iluś tam kolejkach) podsumowanie. Są pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ksiezniczka2 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 22:11 Nie mam pytań :P dzięki za naprawdę fajny pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 20:48 Salonowiec. Jakby co, to ja mogę ciągle zgadywać :P Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka12 Re: Pomysł na grę :P 26.02.08, 20:51 ja sie dobrze bawie przy scrabblach Odpowiedz Link Zgłoś