Dodaj do ulubionych

Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szkole

27.03.08, 16:03

Słyszałyście już o grze dla nastolatek Miss Bimbo? W grze chodzi o
to, by stworzyć wirtualną puszczalską ("Bimbo") z talią osy i
silikonowym biustem, która osiąga w życiu sukces wyłącznie dzięki
temu jak wygląda.
Polskie media podeszły do sprawy za mało krytycznie.
Zwrócono wyłacznie uwagę że odchudzanie może prowadzić do anoreksji
oraz na to, że gra zachęca do prostytucji.
Mimo to media przytaczały opinie, jakoby gra uczy nastolatki dbania
o wygląd.

Tymczasem nikt jakoś nie mówi o tym, że samo założenie, że wygląd
jest kluczem do sukcesu jest po prostu niepedagogiczne.
Podobnie jak przesłania wynikające z wielu amerykańskich filmów dla
nastolatek, że zdobycie "popularności" w szkole i i nienależenie
do "frajerów" to jest najważniejszy cel chodzenia do szkoły.
Nie mówiąc o licznych "celebrytach" dla których popularność jest
celem samym w sobie i nie ma zwiazku z jakimikolwiek osiągnięciami a
drogą do neij jest odpowiedni wygląd.
Miss Bimbo jest tym, czym (tak, celowo nie piszę "kim") chciałaby
być prawie każda nastolatka nie dlatego. Gra utrwala to, co jest
główną wartością dla nich- "odpowiedni" wygląd jako droga do
kariery. Odpowiedni- a więc lolitkowato-wyzywający. Buzia
dwunastolatki plus biust Dody.
I dochodzimy do tego, skąd się wzięło opisywane przez
socjologów "pokolenie t", czyli rozwydrzone nastoletki (właśnei
dziewczęta) przewyższające swych kolegów agresją i wulgarnością.
Widzę w tym swoisty bunt (czasem wywołany przez frustrację)
przeciwko temu wzorcowi kobiety.
Przeklinające, plujące, pijące i robiące swobodnie inne rzeczy na p
dziewczynki może po prostu buntują się przeciw tej wizji kobiety,
jaką uosabia Doda, Paris Hilton i im podobne lale. Może to jest
rodzaj protestu?
Jeszcze w latach 90 w polskim showbiznesie było miejsce na brzydulle
ufarbowane na czarno jak C. Teraz trzeba być cycatą, beznosą lolitą.
A być nią oznacza często okaleczyć swoje ciało operacjami
plastycznymi, stać się niewolnicą mody.
Popularność i wygląd który ma do niej prowadzić to jest to, co
sugerują nastolatkom media jako wyznacznik sukcesu. Dlatego tak mało
w nich krytyki skierowanej przeciw Miss bimbo. Zwłąszcza w polskich
mediach, bo zagraniczne zdobyły się na większy ktytycyzm
Obserwuj wątek
    • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:23
      sama nazwa- bimbo to dziwka!
      • karolarwd Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 11:02
        Czy ktoś może mi powiedzieć jak ubrać bimbo - kupiłam jej ubranka, zapisuję stroje wyjściowe, ale za cholere nie mogę jej ubrać, bo cały czas jest naga ;|
        • poecia1 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 16:07
          A ja dla odmiany, żadnego chłopaka nie mogę poderwać:D
          • karolarwd Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 22:28
            chłopaka poderwiesz chodząc do klubu - mi sie udało za 4tym razem, jednak za kazdym musiałam płacić 30B$ i mogłam tam pójść tylko raz dziennie.
            Jeśli nie masz problemów z ubraniem swojej bimbo, to prosze napisz mi jak to zrobić - bo mam ubranka, idę do pokoju, wybieram je z szafy - bimbo niby jest ubrana, jednak bez względu na to, czy je zapiszę czy po prostu wyjdę stamtąd po chwili znów jest naga ;/
            I teraz tkwię na 3cim poziomie i nie moge się ruszyć dalej, bo taka naga nie wygram żadnego konkursu piękności <lol>
            • poecia1 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 22:30
              Trzeba chyba cały strój zapisać i wybrać select. No ja chodzę do
              klubu i niby pisze, że poznałam faceta, ale potem i tak go nie mam:(
              Ech normalnie jak w życiu;)
              • karolarwd Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 23:03
                własnie zapisuję, później wybieram - i dalej nic, robi się tylko kompletnie naga, znika nawet jej bielizna ;/
                a chlopaka bedziesz miała dopiero wtedy jak sie pojawi w oknie "my boyfriend" - mi też kilka razy pisało, że niby go mam, a dalej go nie było ;/ a teraz mam jakiegoś starego aktora, który "da Ci codziennie 50b$, bo cię kocha" xD
                Bądź cierpliwa - na pewno też kogoś znajdziesz :P
                • poecia1 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 23:12
                  Tylko 50? A ja to się większych kokosów spodziewałam:) A pojawiają
                  Ci się takie kwadraciki z ubraniami czy w ogóle jest pusto w szafie?

A co do faceta to może ja nago się tam powinnam wybrać:D
                  • karolarwd Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 23:19
                    pojawiają się kwadraciki - normalnie wybieram ubranka i bimbo ma je na sobie do momentu zapisania, później juz tylko stoi w samej bieliźnie lub bez. I nawet kiedy wybiorę jedenz zapisanych strojów to nic nie daje - nadal jest naga.
                    A co do klubu to chyba większe znaczenie ma ilość BimboAttitude, czyli coś jakby odpowiednik popularności xD
                    • poecia1 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 23:36
                      To naprawde nie wiem dlaczego:( Ale dzięki za radę z tym attitude
                      popracuję dzis nad tym:D
                    • raohszana Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 18.04.08, 00:19
                      Sprobuj zapisac bez nadawania nazwy - zostaw wszystkie pola puste i
                      save - u mnie działa tylko tak :)
                      • karolarwd Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 18.04.08, 08:40
                        kurcze, u mnie nawet bez nadawania nazwy nie działa ;/
    • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:25
      masz jakiś link do czegoś o tym?
    • bertrada Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:30
      Eee tam. Paris Hilton nie miała takich zabawek (bo za czasów jej
      dzieciństwa nikt o czymś takim nie słyszał) i co z niej wyrosło ;P
    • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:45
      a wiecie ,że w twiście są reklamy środków powiększających biust?!
      • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:53
        Nie żartuj. I takie g...no chciało ze mną zrobić wywiad?
        Odkąd przestałam czytać w wieku gimnazjalnym najwyraźniej bardzo obniżyli loty.
        • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:57
          na serio. wczoraj byłam w empiku i z ciekawości co teraz ładują
          dziewczynom do głowy przejrzałam twista i ta reklama mnie
          totalnie.......
          a o miss dziwce jest tu
          www.tvn24.pl/-2,1543628,0,1,wiadomosc.html
          dla mnie to przerażające
          • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 17:59
            Bogu dzięki, że odmówiłam, chociaż to chyba była "Dziewczyna", ale to jeden
            pies. Pomyśl, tu historia mojego życia, a tu preparat powiększający cycki :/
            Zaraz znajdę grę i obadam.
            • kochanica-francuza Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:04
              www.missbimbo.com
              ale mi się cholerstwo nie otwiera
              • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:07
                No właśnie mi też nie :/
                • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:17
                  za duzo dziewczynek tam siedzi ;/
                • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:17
                  • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:23
                    Co trzy Ne to nie jedna.
                    Młode kiedyś pójdą spać, to obadamy...
    • lewa.czka Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:12
      Dziś virtual, za kilka lat real w PL. Taki jest trend światowy.
      • kochanica-francuza Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:16
        Otwiera mi się francuska podróba gry "Ma Bimbo", jeśli ktoś chce, to zalinkuję.
        • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:19
          zalinkuj
          • kochanica-francuza Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:24
            www.ma-bimbo.com/inscription.php
            prenom - imię

mot de passe - hasło

date de naissance - data urodzenia

sexe - płeć (ciekawy wybór, nana to chyba prostytytka, kobieta to femme,
            mężczyzna to homme, słowa mec nie znam. Sponsor???)

pseudo de votre bimbo - pseudonim/nick twojej bombo
            • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:26
              nie otwiera się narazie
              Connexion impossible. Retour dans 15 minutes ;)
              • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:29
                Se odśwież.
        • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:24
          A poproszę.
          • kochanica-francuza Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:27
            mini_kks napisała:

> A poproszę.
            www.ma-bimbo.com/
            Poprzedni link prowadzi do strony rejestracji.
            • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:29
              Dziękuję. Czynię próby zarejestrowania, ale chyba całe forum się rzuciło, bo
              idzie jak krew z nosa.
              O, jest.
              • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:35
                Czuję się jak analfabetka. Nigdy nie uczyłam się francuskiego, znam tylko
                najprostsze pojęcia :)
                • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:41
                  już wchodzi po angielsku
                  • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:42
                    No nie, a ja już wydałam prawie wszystkie pieniądze na francuskim :D
                  • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:43
                    Mi nie wchodzi. Idę sponsora łapać, bo nie mam na kiecke.
                    • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:51
                      haha. ja wygrałam coś w całowaniu chłopaków po francuzku ;O
                      i zrobiłam jej gotycki makijaż ale za cholere nie wiem jak ją ubrać
                      • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:57
                        Na angielskim czy francuskim ale? Ja tu prawie nic nie rozumiem, na solarze
                        byłam, ubranka pokupiłam, makijaż zrobiłam, byłam na disco i w bibliotece... i
                        dalej nie rozumiem :D
                      • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 18:57
                        znaczy sie nie wiem jak to wykonać
                        • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 19:00
                          ok już mam
                          • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 19:04
                            W tym francuskim wszystko jakieś takie brzydkie :/ Już lepiej na i-dressup.com
                            poubierać, tylko tam nie ma solara, masażu i lodów :P
                            • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 19:06
                              nie weim całą kasę wydałam na buty a teraz znikneły. nie ma co na
                              siebie włożyć. idę do sklepu po jedzenie
                              • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 19:07
                                Hihi, a ja ciągle czekam, aż ta wróci z dyskoteki (mam nadzieję, że z nową kasą)
                                i znowu na zakupy. Ale coś ang wersja mi nie działa :/
                                • panistrusia Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 20:15
                                  No dobra, powiedzcie, jak się wyprowadzić od rodziców;)
                                  • mini_kks Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 20:16
                                    Hmm, co by zrobiła bimbo?
                                    • panistrusia Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 20:23
                                      Hmmm...
                                      Ja chcę do poziomu 2!!!
                                      ;)
                                      • kochanica-francuza Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 27.03.08, 23:18
                                        najpierw się do mnie, excusez-moi, przyp...yło, że password is empty, a potem,
                                        że za dużo osób na stronie i wsio budziet w pariadkie jutro ;-)

Zawsze tak jest, jak o czymś napiszą. Tak samo było z tą stroną, co można było
                                        rzekomo zobaczyć, jak się będzie wyglądało na starość (nałożyło mi zmarchy na
                                        gębę i tyle) i jak się wyglądało jako dziecko (tu wyszłam jak Alien).

Jak akurat o tej stronie pisali, to blokada totalna, kilka dni potem - luzik.
                                        • nekomimimode Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 28.03.08, 00:07
                                          daj link do tego postarzacza
                                        • eluch_a Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 24.04.08, 02:30
                                          Daj link do postarzacza. Ja chcę zobaczyć jak wyglądam.
    • modliszka24 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 28.03.08, 08:05
      chciałam sobie popatrzeć na tą grę ,ale coś nie bardzo mi się otwiera chyba
      małolaty teraz tam szaleją
      • lew.ada Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 28.03.08, 08:07
        weszłam za pierwszym podejściem :)
    • corgan1 przecież niegrzeczne dziewczęta idą tam gdzie chcą 28.03.08, 09:23
      jest super jest super więc o co Co chodzi?

> Widzę w tym swoisty bunt (czasem wywołany przez frustrację)
      > przeciwko temu wzorcowi kobiety. Przeklinające, plujące, pijące
      > i robiące swobodnie inne rzeczy na p.. dziewczynki może po prostu
      > buntują się przeciw tej wizji kobiety, jaką uosabia Doda, Paris
      > Hilton i im podobne lale. Może to jest rodzaj protestu?
      • nekomimimode Re: przecież niegrzeczne dziewczęta idą tam gdzie 28.03.08, 09:51
        ta super duper. piękne kuszące laleczki ,których JEDYNYM atutem jest
        uroda. nazywane bimbo ( czyli utrzymanka, ja słyszałam wersję tego
        słowa dziwka)podobno robią sobie tam operacje powiększenia biustu i
        szukaja sponsorów- bo muszą mieć kasę żeby pięknie wyglądać. my
        sobie mozemy w to grać i i się cieszyć, ale największą popularność
        ma ponoć wśród dziewczynek od 9 roku życia!
    • minasz Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 16:19
      pieprzysz farmazony w polsce jest np blog 27 z tola ktora własnie kreuje sie na
      zła dziewczynke a nie na barbi wiec nie mozna powiedziec ze media kreuja tylko
      barbi- kreuja tez złe fziewczynki i jedne przyjmuja to a inne tamto
      ps
      dzieki za gierke pogram :)(chyba najciekawszy watek od tygodnia gratuluje:)
    • minasz Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 17.04.08, 17:39
      jest biblioteka mozna sie zatrudnic sa gry ktore zwiekszaja iq za ciuchy kliniki
      czy ubrania trzeba płacic dolcami realnymi (jezeli maja byc lepsze gatunkowe:)
      ale jakos mnie nie przeraziła hehe
    • summerlove Challenges 20.04.08, 16:01
      O co z tym chodzi bo nie czaję?? wciskam na challenge to mi
      wyskakuje różowe okienko na którym się wybiera 10bimbo dollars albo
      no stake. i wszystko dookoła robi się blade a to okienko już nie
      znika i muszę zamykać stronę i włączać od nowa ;//
      jak to sie wciska żeby się z nimi zmierzyć??
    • poecia1 Re: Miss Bimbo, "pokolenie T" i popularność w szk 24.04.08, 02:18
      Wiecie może na jakiej zasadzie odbywają się te konkursy? Czy kieruje
      tym jakaś logika czy to kwestia tylko losowa?
    • panna_x ależ meiro... 28.08.08, 13:06
      oj, chyba miałaś ciężki dzień pisząc tego posta :)
      zadałaś sobie w ogóle trud wejścia na stronę miss bimbo i sprawdzenia rzeczy
      osobiście? :)

ja grą o bimbo zainteresowałam się po przeczytaniu wyjątkowo krytycznego
      artykułu w "forum" - nie pamiętam, z czego był przedrukowany, ale na pewno z
      jakiejś zachodniej gazety. Autor artykuły potępiał grę w czambuł, równie ostro
      jak Ty :)

z ciekawości zajrzałam, napiszę więc, co znalazłam :)

po pierwsze, co się tyczy zarzutu propagowania anoreksji - strona główna wita
      nas zdaniem "Le poids idéal de ta bimbo est de 58 kg et sa taille est de 1,68m"
      - myślę, że lekarz by temu przyklasnął :)

w sklepie z jedzeniem dowiadujemy się, że bimbo karmić trzeba każdego dnia.
      sklep z jedzeniem oferuje chleb, mleko sojowe, warzywa, batonik zbożowy a nawet
      lody. nie ma opcji zwymiotuj :))) gdzie tu promowanie anoreksji? :))

dalej można kupić ubrania, przebrać laleczkę, zrobić jej makijaż, posłać na
      plażę, dyskotekę, do biblioteki - na miłość boską, pokolenia kobiet bawiły się w
      ten sposób, co jest w tym takiego strasznego?
      czy dobieranie na ekranie pary butów do sukienki promuje prostytucję i
      anoreksję? w jaki sposób?

i czy brzydula pofarbowana na czarno aby na pewno jest bardziej naturalna niż
      ładna dziewczyna, która blondynką jest od urodzenia? dlaczego? dlatego, że
      brzydka? :))

a że bimbo jest ładna... meiro, czy w dzieciństwie nie wolałaś lalek ładnych od
      tych brzydkich? :)

i tyle, poza tym, że zaprzeczanie temu, że wygląd w życiu codziennym nie ma
      znaczenia, jest czystą hipokryzją ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka