funny_game 02.04.08, 13:51 Truskaweczki, owocki, problemik, związeczek, seksik, wąteczek, pytanko, dylemacik, jedzonko, książeczka... Kur.weczka, no! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
menk.a Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:52 funny_game napisała: > Truskaweczki, owocki, problemik, związeczek, seksik, wąteczek, pytanko, > dylemacik, jedzonko, książeczka... > Kur.weczka, no! > Qrweczka maćka :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:59 funny_game napisała: > Qrweczka maciczka :D > A to ładniutkie byłO:D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:03 funny_game napisała: > Puci puci takie :D > A dla szanownej panny Krysi... jesteśmy na wczasach... Głodna jestem:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
irygatorr Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:25 funny_game napisała: > Zjedz se roztoczy :D > zapal trawke Odpowiedz Link Zgłoś
irygatorr Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:35 funny_game napisała: > Z chęcią, ale później. wypij drineczka > Odpowiedz Link Zgłoś
irygatorr Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:23 funny_game napisała: > Qrweczka maciczka :D > Qrweczka waginka :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:41 Nie przywiązujmy waginki do takich szczególików :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:55 W razie potrzeby mów hafcik albo łoszek :D Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:02 funny_game napisała: > łoszek :D A tego to nie znałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:57 Ty Funny nie możesz?:))Nie wierzę.Nie bądż taka skromna.Znam i doceniam Twoje możliwości i talenta:)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:03 No dobra, przeponę wymienię i jadę dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:53 Miałam kolegę, który miał na przezwisko Seksik. To akurat lubię. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:58 kaczuszka zającek huśtawka ślizgawka kajecik gorączka zięziąćka żółtaczka bijecik jowejek fjipejek ekierka jewojwej cyrkielek pisiorek kątomierz gumecka cumelek jowejek zanussi jowejek nocnicek jowejek kjawacik pimpejek jowejek kaczuszka jowejek gorączka huśtawka cyrkielek a potem bryła ciała wypchnięta w przestworza kaczuszka gojączka twardzioszek szpitalik czosnaczek gajerek jowejek tjumienka kajecik jowejek [Świetlicki] :-D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:00 Jak szaleć, to szaleć, pakieciczek zdrobnioneczek wykorzystany na cały żywocik :D Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:05 Polecam "Jowejek" w wersji audio - w wykonaniu Świetlickiego i Lindy, nie znalazłam w sieci niestety :(( Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 13:59 sos tatarski: śmietanka cebulka ogóreczki, czy coś takiego jak ja nietrawię tej reklamy! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:01 Ale wolę dać sikorkom słoninkę niż sikorom słoninę :D Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:00 ja zawsze dodaję od siebie: "piz-deczki" przy tej reklamie bo też jej szczerze nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:04 Ostatnio zasłyszane: "Podaj mi masełko i serek z lodóweczki, zrobię kanapeczki"... :P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 14:07 O mateczko... Chlasnęłabym bez łepek chochelką za takie coś :D Odpowiedz Link Zgłoś
lajton to co, robimy kawusię? ja polecę po ciasteczko 02.04.08, 14:05 codziennie to słyszę zza biurka, fuj Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: a wieczorkiem napijemy się winka n/t 02.04.08, 14:09 Winko,piwko,wódeczka..To mnie akurat nie razi..:P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: a wieczorkiem napijemy się winka n/t 02.04.08, 14:12 Bimberek, śliwowiczka, kieliszeczek, szklaneczka, pokalik, parasoleczka, kacyk, kacyk zabójca :D Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelka_dziopkowa Re: a wieczorkiem napijemy się winka n/t 02.04.08, 14:15 łyseczka, dżinik, rumik (z kolką), kacyk zabójczyk Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: a wieczorkiem napijemy się winka n/t 02.04.08, 14:17 Klinik klinikiem, burbonik, zapaski w kisielku, hafcik, kociokwiczek... Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: to co, robimy kawusię? ja polecę po ciasteczk 02.04.08, 14:09 ufff, u nas jest: "kawa? kawa kawa kawa :)) ". i "pasza" zamiast ciasteczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: to co, robimy kawusię? ja polecę po ciasteczk 02.04.08, 14:10 fujek Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: I ogonkiem stłukł jajeczko :/ 02.04.08, 14:28 Konstanty Ildefons Gałczyński - Wróbelek Wróbelek jest mała ptaszyna, wróbelek istotka niewielka, on brzydką stonogę pochłania, lecz nikt nie popiera wróbelka. Więc wołam: Czyż nikt nie pamięta, że wróbelek jest druh nasz szczery?! Kochajcie wróbelka dziewczęta, Kochajcie do jasnej cholery! Proszę się nie śmiać, nie kpić.To przemyślany środek stylistyczny.I ma uczoną nazwę- deminutyw;)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: I ogonkiem stłukł jajeczko :/ 02.04.08, 14:30 Chwałka deminutywkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: I ogonkiem stłukł jajeczko :/ 02.04.08, 16:29 I na poważnie, "z górnej półeczki": A.MICKIEWICZ.IIcz.Dziadów DZIEWCZYNA Na głowie mam kraśny wianek W ręku zielony badylek, Przede mną bieży baranek, Nade mną leci motylek, Na baranka bez ustanku Wołam: baś, baś, mój baranku, Baranek zawsze z daleka; Motylka rózeczką gonię I już, już chwytam go w dłonie; Motylek zawsze ucieka. Tu niegdyś w wiosny poranki Najpiękniejsza z tego sioła, Zosia pasając baranki Skacze i śpiewa wesoła. La la la la. Oleś za gołąbków parę Chciał raz pocałować w usta, Lecz i prośbę, i ofiarę Wyśmiała dziewczyna pusta. La la la la. Józio dał wstążkę pasterce, Antoś oddał swoje serce; Lecz i z Józia i z Antosia śmieje się pierzchliwa Zosia. La la la la. Tak, Zosią byłam, dziewczyną z tej wioski, Imię moje u was głośne, Że chociaż piękna, nie chciałam zamęścia I dziewiętnastą przeigrawszy wiosnę, Umarłam nie znając troski Ani prawdziwego szczęścia. Żyłam na świecie; lecz, ach! nie dla świata! Myśl moja, nazbyt skrzydlata, Nigdy na ziemskiej nie spoczęła błoni. Za lekkim zefirkiem goni, Za muszką, za kraśnym wiankiem, Za motylkiem, za barankiem; Ale nigdy za kochankiem. Pieśni i fletów słuchałam rada: Często, kiedy sama pasę, Do tych pasterzy goniłam stada, Którzy mą wielbili krasę; Lecz żadnego nie kochałam. Za to po śmierci nie wiem, co się ze mną dzieje, Nieznajomym ogniem pałam; Choć sobie igram do woli, Latam, gdzie wietrzyk zawieje, Nic mię nie smuci, nic mię nie boli, Jakie chcę, wyrabiam cuda. Przędę sobie z tęczy rąbki, Z przezroczystych łez poranku Tworzę motylki, gołąbki. Przecież nie wiem, skąd ta nuda: Wyglądam kogoś za każdym szelestem, Ach, i zawsze sama jestem! Przykro mi, że bez ustanku Wiatr mną jak piórkiem pomiata. Nie wiem, czy jestem z tego, czy z tamtego świata. Gdzie się przybliżam, zaraz wiatr oddali, Pędzi w górę, w dół, z ukosa: Tak pośród pierzchliwej fali Wieczną przelatując drogę, Ani wzbić się pod niebiosa, Ani ziemi dotknąć nie mogę. . GUŚLARZ Czego potrzebujesz, duszeczko, Żeby się dostać do nieba? Czy prosisz o chwałę Boga, Czy o przysmaczek słodki? Są tu pączki, ciasta, mleczko, I owoce, i jagodki. Czego potrzebujesz, duszeczko, Żeby się dostać do nieba? Kto nie dotknął ziemi ni razu, Wieszcz też, sobie i nam nie żałował deminutywów:)) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: I ogonkiem stłukł jajeczko :/ 02.04.08, 14:48 I dalej w tym stylu: Wąską ścieżką przez ogródek idzie sobie krasnoludek, dokąd idziesz mój malutki? Wódki szukam, k..a, wódki. Idzie pająk po drabinie dokąd idziesz mój pajączku? Mam ochotę dziś pierońską spotkać w lesie muszkę końską. Odpowiedz Link Zgłoś
irygatorr Re: I ogonkiem stłukł jajeczko :/ 02.04.08, 15:40 stedo napisała: > I dalej w tym stylu: > Wąską ścieżką przez ogródek idzie sobie krasnoludek, > dokąd idziesz mój malutki? Wódki szukam, k..a, wódki. > > Idzie pająk po drabinie dokąd idziesz mój pajączku? > Mam ochotę dziś pierońską spotkać w lesie muszkę końską. Było cicho i spokojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: to co, robimy kawusię? ja polecę po ciasteczk 02.04.08, 16:37 W konwencyjce: zza biureczka,winno być:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lajton kochaniutka, taką mineczkę masz nie za bardzo 02.04.08, 14:32 oj złociutka, pawik zaraz będzie Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: kochaniutka, taką mineczkę masz nie za bardzo 02.04.08, 14:34 :DDD Rumiane policzeczki mam od śmieszku i w klawiszki klawiaturki nie trafiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 14:49 robi mi sie niedobrze na cos takiego. W pracy miałam taka jedna, z której wsztscy sie smiali: "idę na górke do łazieneczki", "pszczółki robia miodzik" itp. Prof. Markowski w audycji porannej w radiu powiedział kiedys, że to charakterystyczne dla zawodów tzw usługujacych np. kelnerzy: torcik i wódeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 14:54 Miałam kumpelę, która z uporem maniaka twierdziła, że mówi się "paszczet", a nie "pasztet" (tzn. rzucała wytrychem pt. obie formy są poprawne). Przekonało ją dopiero zdrobnienie, bo nijak nie umiała wymówić "paszczecik" po pijaku :D Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 15:27 Ale modliszka /gdy jutro raniutko zajrzy tu,jak ostatnio miewa to w zwyczaju/będzie miała materialik do podciągnięcia się "w języczku polskim".Chyba że nie pofatyguje się zagłębić w szczególiki.Dużo straci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 15:31 Zaraz pierdyknę streszczonko :D Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 15:03 kamelia04.08.2007 napisała: to > charakterystyczne dla zawodów tzw usługujacych np. kelnerzy: torcik > i wódeczka. Innych "usługujących" też:d..ka i ci...ka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: funny_game, mam słaby żołądek na cós takiego 02.04.08, 15:12 kamelia04.08.2007 napisała: > W pracy miałam taka jedna, z której wsztscy sie smiali: "idę na > górke do łazieneczki", < Poszła foczka na góreczkę by odwiedzić łazieneczkę. Z czym przychodzisz cna dupeczko? K...ę muszę, choćby deczko. /To już moje:))/ Odpowiedz Link Zgłoś
zoofka Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:23 spódniczka, buciki albo co gorsza butki, spodenki, zakupki... na forum moda, które często odwiedzam i lubię można napatrzeć się do woli na takie "kwiateczki" :) osobiście trafia mnie tylko słowo "pieniążki". Od zawsze i bardzo mocno :) Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Zdrobnionka. 02.04.08, 15:36 Tudzież na forum Uroda:kremik, balsamik,mydełko, szamponik,włoski, pazurki,oczka,ząbki,skóreczki... Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Streszczonko wąteczku, dla Modliszeczki :) 02.04.08, 15:33 W tym wąteczku paniusie wyszydziły zdrobnionka, podały przykładziki tych znienawidzonych, kilka uroczych wierszyczków i takie tam. A czy Ty je lubisz, koleżaneczko? Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Streszczonko wąteczku, dla Modliszeczki :) 02.04.08, 16:10 Pieniążki! ja też użyteczek ze streszczonka zrobilam Odpowiedz Link Zgłoś