gapuchna 06.04.08, 19:16 ....tak wiele/wielu o niej wspomina, ale co to jest??? Ja tam jej nie doświadczam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mijo81 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:18 To taki wymysł....już nie wiem kogo. Jest skuteczność jest taka, że albo podpowie dobrze albo podpowie źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:21 Zwykła inteligencja i zdolność wyciągania wniosków na przyszłość, na podstawie dostępnych informacji. Niestety są tacy osobnicy, którzy prędzej uwierzą w istnienie zjawisk paranormalnych niż przyznają, że kobieta ma rozum. ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:23 "Zwykła inteligencja i zdolność wyciągania wniosków na przyszłość, na podstawie dostępnych informacji."- dobra definicja, a czytając to forum i widząc jak bardzo niektóe kobiety wpadają w sidła różnych popaprańców emocjonalnych i nie wyciągają z tego ŻADNYCH wniosków, jest to rzadka umiejętność. Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:43 marzeka1 napisała: > "Zwykła inteligencja i zdolność wyciągania wniosków na przyszłość, na > podstawie dostępnych informacji."- dobra definicja, a czytając to forum i widzą > c jak bardzo niektóe kobiety wpadają w sidła różnych popaprańców emocjonalnych > i nie wyciągają z tego ŻADNYCH wniosków, jest to rzadka umiejętność. jeśli masz na myśli kobiety, które wpadają w sidła w popaprańców - powiedz mi jak na podstawie kilku informacji mogą wyciągnąć wnioski, iż człowiek jest popaprańcem? np po 1 dniu znajomości? nie mogą - bo informacji jest za mało, na nic ich inteligencja i zdolność wyciągania wniosków może jednak pomóc intuicja - nagły przebłysk, że coś jest chyba nie tak... jednak najczęściej jest przez nas same zbijana w zarodku... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:24 ale to glownie kobiety uzywaja tego okreslenia Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:26 tygrysio_misio napisała: > ale to glownie kobiety uzywaja tego okreslenia Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:30 no jak widac w poscie wczesniejszym...zebyvnie przyznac ze kobiety uzywaja mozgow;] Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:32 No ale skoro to jest tożsame ze zwykłym rozumem i inteligencją, to po co wymyślać jakieś szczególne określenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:51 Och nie! Mężczyźni też się lubują w słowach ....ach, ta wasza kobieca intuicja.. i przewracają oczyma dodatkowo to mówiąc. Taki np. Bodo Eugeniusz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:24 Aha, to po cholerę zwykłą inteligencję i rozum nazywać kobiecą intuicją. Czy kobieca inteligencja i rozum jest czymś nadzwyczajnym? Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 cytat z wiki ;) 06.04.08, 19:39 "Intuicja (z łac. intuitio - wejrzenie) – proces myślowy polegający na szybkim dopasowaniu danej sytuacji, problemu, zagadnienia do znanych już szablonów i zależności. Objawia się w postaci nagłego przebłysku myślowego, w którym dostrzega się myśl, rozwiązanie problemu lub odpowiedź na nurtujące pytanie. Często mylona jest z przeczuciem o podłożu emocjonalnym. Natura intuicji wynika z tego, że jest ona procesem podświadomym, którego nie można kontrolować, można jedynie dopuszczać lub odrzucać podawane przez intuicję rozwiązania. Jest ona procesem bardziej kreatywnym i działającym na wyższym poziomie abstrakcji w porównaniu do myślenia logicznego." to nie jest "zwykła inteligencja" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: cytat z wiki ;) 06.04.08, 19:45 Jak zwał tak zwał. Wiki to nie wyrocznia. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:33 gapuchna napisała: > ....tak wiele/wielu o niej wspomina, ale co to jest??? Ja tam jej nie doświadcz > am. ja jej parę razy doświadczyłam i poraziła mnie jej siła i trafność bardzo żałuję, że jej nie posłuchałam ;( a z naukowego punktu widzenia intuicja to jakby puzzle, które układają się w naszej głowie w sytuacji zagrożenia - kawałki układanki to skrawki wspomnień z dawnych lat Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:35 Ja chyba posiadam takową, ale ją zagłuszam swoimi marzeniami. Dlatego też pewne sygnały, które rzeczywiście wyczuwam lekceważę. Tak mam co do facetów. Natomiast bardzo często udaje mi się podejmować bardzo trafne decyzje życiowe. Być może to intuicja. Czasem myślę, że po prostu los jest dla mnie łaskawy. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:38 Ja doswiadczylam "kobiecej intuicji" wielokrotnie i mnie nie zawodzila jak dotad. Np. w podstawowce wieksc niezapowiedzianych kartowek z matmy, bylam w stanie "wyczuc"/ Tak bardzo balam sie matmy, ze podswiadomosc (albo cokolwiek innego) wysylala mi sygnal. Ostatnio bralam udzial w pewnym konkursie - na dwa dni przed ogloszeniem wynikow obudzilam sie z pewnoscia co do wyniku. I sie nie mylilam. przykladow moge mnozyc. sorry za brak polskich liter Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:43 Kurde, ja doświadczałem czegoś podobnego...mimo że jestem facetem Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:45 mijo81 napisał: > Kurde, ja doświadczałem czegoś podobnego...mimo że jestem facetem nie wydaje mi się, aby intuicja miała cokolwiek związanego z płcią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lilith.b Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:47 eleni80 napisała: > mijo81 napisał: > > > Kurde, ja doświadczałem czegoś podobnego...mimo że jestem facetem > > nie wydaje mi się, aby intuicja miała cokolwiek związanego z płcią ;) No wlasnie zapomnialam dopisac. Rownie dobrze moze to byc meska intuicja rowniez. Moze chodzi o to, ze uwaza sie iz kobiety sa bardziej emocjonalne niz mezczyzni. Odpowiedz Link Zgłoś
mijo81 Re: Kobieca intuicja 07.04.08, 22:25 Czyli kobieca intuicja to kierowanie się emocjami a nie rozumem?! Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 19:54 A czy intuicja jest tożsama z przeczuciem? Bo dla mnie najważniejsza jest inteligencja i logika. Jak odstają, to miewam masę kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 20:41 A doświadczasz męskiej? Albo intuicji łosia na przykład? Kobieca intuicja, następny bzdet po kobiecej logice. Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 20:44 Ja akurat nie wiem, czy doświadczam męskiej czy żeńskiej. Zwyczajnie, czasem mam, a czasem nie mam logiki. Bezpłciowo. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 20:47 Ale pytasz o kobiecą, a nie po prostu intuicję. Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 21:06 Bo takie określenie bardzo często słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
gapuchna Re: Kobieca intuicja 06.04.08, 21:15 no właśnie nie muszę, bo jej nie doświadczam :) Odpowiedz Link Zgłoś