8n 15.04.08, 18:05 przeczytalam artkul w exclusive i zaraz zasiadam oglądać. widziałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: Juno 15.04.08, 18:50 Nie lubię takich filmów. To znaczy nie uważam, że powinni oglądać podobne bajeczki bardzo młodzi ludzie. Kilkunastolatka zachodzi w ciążę i oczywiście kończy się banalnym happy endem. Ciąża w takim wieku to pikuś, wszyscy Cię kochają i pomagają. Poza tym w moim odczuciu to raczej dramat obyczajowy a nie komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Juno 15.04.08, 18:54 Nie widziałam. O nastoletnich matkach widziałam sporo filmów. Temat poważny a jak na moje oko traktowany zbyt lekko. No chyba że otwwarcie ma to być jakiś cel. Nie wybieram sie na ten film. Na co się wybieram? Nie wiem. Obejrzałabym jakąś komedię. Coś, co porządnie by mnie rozśmieszyło. W sobotę obejrzałam Skazanego na bluesa. Poprzednio widziałam to w kinie. Znów bez chusteczek się nie obyło. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Juno 15.04.08, 19:02 menk.a napisała: > W sobotę obejrzałam Skazanego na bluesa. Poprzednio widziałam to w kinie. Znów > bez chusteczek się nie obyło. Zanim przeczytałam drugą część zdania jakoś mi nie pasowało do tych filmów mających się rozśmieszyć:D Ps. Moja córa strasznie lubi piosenki "Dżem". Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Juno 15.04.08, 20:14 Też bardzo ich lubię. Nie potrafię nad tymi tekstami się nię zastanowić choć przez chwilę.;) Mam! Madagaskar bym obejrzała.:D Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Juno 15.04.08, 20:33 menk.a napisała: > Też bardzo ich lubię. Nie potrafię nad tymi tekstami się nię zastanowić choć > przez chwilę.;) Ja wychodzę z założenia żeby za bardzo nie zastanawiać się nad tymi tekstami bo do niektórych musiałabym coś "zapalić";) > Mam! Madagaskar bym obejrzała.:D To wpadaj!:DDD iiiiiiiiii "Wyginaj śmiało ciało...":DDD Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Juno 15.04.08, 21:50 To prawda. Na trzexwo sie nie da.;) Bella nie prowokuj, bo zapukam Ci do drzwi. Wiem gdzie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: Juno 15.04.08, 18:57 temat oklepany, historia opowiedznia setki razy... ogolnie milo sie oglada, nic poza tym... Milo, milo, milo... Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Juno 15.04.08, 19:15 ojej, ale ta kobieta co przechwyci Juno dziecko jest piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jeane_baker Re: Juno 15.04.08, 20:08 Nie uważam że temat został pokazany w banalny sposób, raczej bezpretensjonalny, po prostu przedstawiony z punktu widzenia głównej bohaterki, czyli niedojrzałej i lekkomyślnej panienki. Nie jest to wielkie dzieło sztuki, ale zdaje się że z założenia "juno" nie miał nim być. Odpowiedz Link Zgłoś
ulinarka Re: Juno 15.04.08, 20:22 Mi się bardzo spodobał. Niby temat oklepany, ale coś w tym filmie jest. Opowiada o niedojrzałości i dojrzałości. Tyle, że niedojrzale postępują nie te osoby, po których byśmy się tego spodziewali. O rozmijaniu się z oczekiwaniami. O nieumiejętności rozmowy i o tym, że jest niezbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Juno 15.04.08, 21:48 Jest to slodki film edukacyjny. Każdy gimnazjalista/tka, licealistka/ta i rodzice powinni go obejrzeć. Spłakałam się na koniec, a wyszlam z kina krokiem tanecznym. A teraz wybaczcie, idę czytać co by jutro BDR uskutecznić :) Odpowiedz Link Zgłoś