prom_do_szwecji 17.04.08, 15:24 byłam ostatnio na imprezie z ludzmi których nie widzialam ponad pół roku. Wszyscy, łącznie ze mną, w tym czasie zmienili prace. Też zauważacie wsród swoich znajomych taką rotację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polla.k Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:26 Obecna sytuacja jest wymarzona do zmiany pracy...jest w czym wybierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:27 no i fajne. W moim srodowisku z racji wolnego zawodu to zawsze sie tak skakało dlatego pytam, czy w innych tez Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:29 kolezanka opowiadała, ze poszła do banku załatwiac dla siebie kredyt i dwie godziny pózniej zadzwonili do niej z propozycja pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
eleni80 Re: zmiana pracy 17.04.08, 19:46 polla.k napisała: > Obecna sytuacja jest wymarzona do zmiany pracy...jest w czym wybierać :) to żart? :D Odpowiedz Link Zgłoś
polla.k Re: zmiana pracy 17.04.08, 20:55 eleni80 napisała: > polla.k napisała: > > > Obecna sytuacja jest wymarzona do zmiany pracy...jest w czym wybierać :) > > to żart? :D to rzeczywistość :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:31 U mnie wszyscy ostatnio rzucili pracę ze względu na złą atmosferę, wyścig szczurów i tym podobne powody. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:37 Z tym bywa różnie. Ja w swojej firmie jestem od 6 lat. Choć fakt nie w tym samym biurze, z zupełnie innymi ludźmi. Póki co nie rozsyłam swojego cv po firmach (to błąd, bo podobno powinno się od czasu do czasu pobiec na jakąś rozmowę kwalifikacyjna, aby oswajać stres i być na bieżąco z wymaganiami rynkowymi i trendami na interview). Znam ludzi, którzy co 3-4 lata zmieniają pracę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: zmiana pracy 17.04.08, 15:58 zdecydowanie tak ja to jak bede zmieniał to dopiero po wakacjach hehe Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:01 Wsród mojej rodziny i znajomych o dziwo tylko jedna zmieniła pracę ostatnio, ale to dlatego, że poprzednią firmę jej zlikwidowali ;) Ja sama mam jakieś dziwne poczucie zakorzenienia - jakoś w głowie mi się nie mieści, że mogłabym robotę zmienić... W życiu nie napisałam żadnego cv, bo ta praca sama mnie znalazła ;) I jakoś nie mam potrzeby szukać, czy gdzieś indziej mogłabym mieć więcej/szybciej/lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:02 jestes z tych co dup.a im przyrasta do fotela hehe Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:18 mnie zmieniona robota tez sama znalazła. A ze sporo wiecej zaplacili to sie zdecydowałam Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:21 To moja pierwsza robota i płacą średnio, ale ludzie na tyle fajni, że ani myślę się stąd wynosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:23 jak ci starcza na zycie i jest fajnie, no to w sumie po co zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:26 Teoretycznie tak, tylko co to znaczy, że na życie starcza? Na bieżące sprawy, jakieś wyjazdy i zakupy mam, ale ja bym chciała mieć dom :/ I dlatego od czasu do czasu męczy mnie myśl, że powinnam pracę zmienić na lepiej płatną... Bardzo nie lubię tej myśli, brrrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:28 ja zarabiam teraz 1,5 tys wiecej, ale domu i tak za to nie kupie. a pracy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
doloresa Re: zmiana pracy 17.04.08, 16:29 Haha, ja nawet nie zarabiam 1,5 tysiąca :/// Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: zmiana pracy 17.04.08, 19:40 Ja po studiach dość szybko znalazłam pracę, ale zmienili mi godziny, na takie, które mi nie odpowiadały, więc się zwolniłam i od przyszłego tygodnia zaczynam nową pracę. :-) I cieszę się, że poznam nowych ludzi, że coś innego będzie się działo, początki są zawsze fajne. :-) Z mojej poprzedniej pracy, z osób, które razem ze mną zaczynały, też kilka już pracuje w innych firmach. Rynek pracy się poprawia i jeśli praca nam nie odpowiada, nie ma się co męczyć, tylko trzeba szukać nowej. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: zmiana pracy 17.04.08, 19:41 doloresa napisała: > Haha, ja nawet nie zarabiam 1,5 tysiąca :/// To chyba tak średnio starcza na życie. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
moniakos1 Re: zmiana pracy 17.04.08, 19:49 Ja od 3 lat w tej samej firmie, zdążyłam sie przeprowadzic 40 km dalej, zdazyli mnie przeniesc do drugiej siedziby a ja nadal tam siedzę, chetnie bym zmieniła ale mieszkam w takim miescie że nie tak łatwo Odpowiedz Link Zgłoś