Dodaj do ulubionych

dni płodne i niepłodne

IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.03, 17:54
kiedy one są?
prosze odpiszcie, z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: loko Re: dni płodne i niepłodne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.03, 17:59
      A czy ty wiesz, co znaczy figa po włosku?
    • dorotka1970 Re: dni płodne i niepłodne 08.09.03, 18:56
      Plodne: od wtorku do czwartku
      Nieplodne: od piatku do poniedzialku

:-)
      --------
      Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat
      • daffne Re: dni płodne i niepłodne 08.09.03, 18:58
        dorotka1970 napisała:

> Plodne: od wtorku do czwartku
        > Nieplodne: od piatku do poniedzialku
        >
        buahahahahaha oplulam monitor :))
    • Gość: Gosia Re: dni płodne i niepłodne IP: *.dzialdowonet.pl / 192.168.0.* 08.09.03, 19:03
      Na eDziecko jest taki "kalkulator", który ustala dni
      najbardziej płodne
    • Gość: breskva Re: dni płodne i niepłodne IP: 195.117.242.* 08.09.03, 19:42
      zasada jest taka ze ok. 14 dni po jajeczkowaniu masz okres. Czyli oblicz
      srednia trwania cyklu, odejmij ok. 18 dni (bo plemniki moga zyc ok. 4 dni)i od
      tego momentu przez jakies 10 dni jestes plodna. Czyli dla kobiety ktora ma 28
      dniowy cykl dni plodne to od 10 dc do 20 dc (najwieksza szansa na zaplodnienie-
      ok. 12-14 dc)
      • daffne Re: dni płodne i niepłodne 08.09.03, 20:09
        Gość portalu: breskva napisał(a):

> zasada jest taka ze ok. 14 dni po jajeczkowaniu masz okres. Czyli oblicz
        > srednia trwania cyklu, odejmij ok. 18 dni (bo plemniki moga zyc ok. 4 dni)i od
        > tego momentu przez jakies 10 dni jestes plodna. Czyli dla kobiety ktora ma 28
        > dniowy cykl dni plodne to od 10 dc do 20 dc (najwieksza szansa na zaplodnienie-
        > ok. 12-14 dc)

Dodam , ze za pierwszy dzien cyklu uwaza sie 1 dzien miesiaczki.
    • luisssa Re: dni płodne i niepłodne 08.09.03, 20:07
      A propos zaplodnien dodam tylko, ze w meskim sluzie tez sa plemniki.
    • Gość: qq1 Re: dni płodne i niepłodne IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.03, 01:24
      Dziecko , ile Ty masz lat ?

Zapytaj może , gdzie jest słonko , kiedy śpi ?
      • Gość: paulka2 Re: dni płodne i niepłodne IP: *.tc.ph.cox.net 09.09.03, 04:43
        Moj przyjaciel wyznaje zasade, ze kobieta plodna jest 31 dni w miesiacu i uzywa
        gumy nawet wtedy , kiedy kalkulator wskaze bezplodnosc.Po prostu "przezorny
        zawsze ..."i tak dalej.
        • la_lunia Re: dni płodne i niepłodne 09.09.03, 13:09
          ja zawsze tez stosowalam ta zasade
          nie ma mowy o wpadce - dla mnie takie slowo jak "wpadka" nie istnieje
          • Gość: renia Re: dni płodne i niepłodne IP: *.athens.access.acn.gr 09.09.03, 13:13
            la_lunia napisała:

> ja zawsze tez stosowalam ta zasade
            > nie ma mowy o wpadce - dla mnie takie slowo jak "wpadka" nie istnieje

A bo Wy tak tylko jednostronnie patrzycie na temat. A moze dziewczyna pyta, bo
            chce wycelowac w te plodne dni wlasnie i nie wie kiedy szalec, a kiedy
            oszczedzac cenne nasienie?

W kazdym razie dni plodne sa w okolicach polowy cyklu. Teoretycznie, z grubsza
            liczac, przy cyklu 30 dniowym todni najwiekszej plodnosci przypadaja miedzy,
            powiedzmy 12. a 18. dniem cyklu. Powodzenia. Aha! Cykl liczymy od pierwszego
            dnia miesiaczki. (moze tez nie wie? )
            • Gość: f Re: dni płodne i niepłodne IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.2.* 09.09.03, 13:24
            • Gość: f Re: dni płodne i niepłodne IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.2.* 09.09.03, 13:39
              To dość żenujące, że "światowe i nowoczesne kobiety" piszące na forum w kwestii
              ustalania dni płodnych mają wiedzę z XIX wieku. To znaczy sugerują używania w
              tym celu kalendarzyka, którego formą "nowoczesną", jest kalkulator na e-dziecku.
              Drogie Panie nauka poszła trochę naprzód i dni płodne ustala się na zupełnie
              innych zasadach. Jednak wymagają one znacznie więcej trudu. A trudu nikt nie
              lubi, bo wszystkie nowoczesne kobiety chcą żyć szybko i lekko, brać z życia, bo
              im się należy, i nie odmawiać sobie niczego.
              f
              • Gość: renia Re: dni płodne i niepłodne IP: *.athens.access.acn.gr 09.09.03, 13:52
                Jesli to do mnie to wierz mi, ze mam wiedze nie z XIX wieku tylko z polowy lat
                90 wieku XX. Wtedy bowiem bardzo dokladnie interesowalam sie tematem i
                czytalam wszystkie dostepne wowczas publikacje. To co napisalam powyzej to
                bardzo wielkie uproszczenie, o czym wspomnialam, ale dla osoby zadajacej tak
                proste pytanie wystarczyc powinna tez rownie prosta odpowiedz.

Co do faktu, ze dokladna znajomosc wlasnego organizmu i umiejetnosc
                poslugiwania sie ta wiedza w celu planowania wlasnej rodziny, to faktycznie
                duzy wysilek. W moim odczuciu zupelnie niepotrzebny, dlatego po kilku latach
                efektywnego stosowania NPR (efektywnego czyli bez zadnej wpadki, wszystko tak
                jak mialo byc) przeszlam na duzo prostsza, pochlaniajaca praktycznie zero
                energii, bezstresowa metode, choc nie tak do konca naturalna (przynajmniej nie
                w oczach KKK)
    • pajdeczka U mnie to jest tak: 09.09.03, 13:29
      Niepłodne mam wtedy, kiedy mi się chce , płodne - kiedy mężowi.
      • Gość: ewcia Re: U mnie to jest tak: IP: *.elmont1.com.pl / 192.168.1.* 09.09.03, 13:39
        pajdeczko - nobla (pokojowego) Ci za ta definicje!!
        A do figi - figo, daj se spokoj z tymi dniami plodnymi.3/4 dzieci, jak nie
        wiecej w tym kraju zostalo splodzonych w dni NA PEWNO nie plodne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka