kitek_maly 06.05.08, 20:30 Mnie kiedyś najbardziej podobało się Piotr, ale miałam ze zbyt wieloma Piotrami przejścia i już mi piotromania przeszła a nawet wyszła bokiem. :-) No dziewczyny, typujemy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prom_do_szwecji Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:32 z urzedu powiem, że Tomasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:32 Maciej tudzież Ville kiedyś mnie się Michał podobał, dopóki nie usłyszałam kabaretu "Michał co se kija wpychał" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:32 aha, mój głos na Macieja policz :) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 i zapomniałabym...Krzysiu... 06.05.08, 20:33 w takiej formie dokładnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Maksymilian. 06.05.08, 20:43 Nietypowo. Ale fajne jest zdrobnienie Maks. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Re: Maksymilian. 06.05.08, 20:44 Ja to jeszcze lubię imię Ran, ale to już w ogóle nietypowo. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Maksymilian. 06.05.08, 20:50 Synek mojej siostry ma na imię Sam, na początku wszyscy kręcili nosem a teraz już nie wyobrażam sobie, że miałby mieć inaczej na imię. :-) Ran też mi się bardzo podoba. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:34 Mnie się podobają takie, które mają r. Byle tylko właściciel nie miał wady wymowy i nie przedstawiał się jako Łodłygeł. Poza tym dobrze, żeby nie miało jakiś kretyńskich zdrobnień w stylu usio siusio itp. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:36 Hehe, jak pies. Pies musi mieć r w imieniu :) A mnie się też na przykład Hubert podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:38 Mnie też. Byle z niego nie zrobili bercika. Kiedys mi się robert podobało. Ale ma podobny skrót. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:14 błajan i bigus dikus z life od brian mi przypomniałaś tą wadą wymowy Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:36 poecia1 napisała: > Waldek :) > > Tak, panie Waldku, pan się nie boi, 2/3 sejmu za panem stoi, panie Waldku pan się nie boi(...) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:38 Waldek to imię mojej pierwszej i największej miłości:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:40 Byłam w podstawówce, jak na jednej wycieczce "ochrzciłyśmy" z koleżanką jednego chłopaka mianem "Waldek wsiockie imię". I tak pozostało do dziś ;) To tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:44 w sumie ten mój Waldek też z wioski i też mu czasem z tego powodu dokuczam:D PS przyjaciółmi dobrymi pozostaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:46 Wiesz, ale to było dla rewanżu, bo synek to był straszny cwaniak, dał popalić wszystkim. Ze wsi nie był, żeby było śmieszniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
whereisnemo Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:39 dokładnie to samo mi się skojarzyło:) i od razu widać kto tu Staszewskiego słucha;) Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:40 mnie to już w kołysce puszczali Kazika:) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:41 Tę piosenkę akurat lubię i poprawia mi humor :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.part Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:32 to wypadałoby wiedziec o którym Waldku Kazik spiewa :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:37 Tomasz, Maciej (nie cierpie imienia Piotr- choc obiektywnie ładne) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:56 To jak ładne, to dlaczego nie cierpisz? Miałaś jakieś przeboje z Piotrem? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:08 Nie lubie - nie wiem czemu, bo obiektywnie musze stwierdzic ze imie jest ok. Ale nigdy nie lubilam tego imienia ale od jakiegos czasu wrecz mnie odrzuca . Mozliwe ze fakt - znalam 2ch beznadziejnych Piotrkow (towarzysko :)) a i ex szef mial tak na imie (a czasami go mocno nie lubilam)- ma znaczenie :) ps. kiedys nie podobaly mi sie imiona Tomasz i Grzegorz - obecnie za jednym przepadam i uwazam za naj naj naj... (Tomasz)- a i drugie mile dla ucha. Wzglednie ładne jest imie Marek Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:37 Jeszcze Bartosz (nie Bartłomiej) i Seba (w sensie Sebastian) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:09 od Sebastiana tez mnie odrzuca :( Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Najpiękniejsze męskie imię. 07.05.08, 01:05 Mi się jeszcze podoba imię Jarek, ale nie w pełnej formie Jarosław, ale właśnie Jarek, Jareczek, Jaro. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:37 zawsze wiedziałam, że najładniejsze sa na M. Sebastian. Jakub nie jest mi najpiękniejsze ale bardzo lubie je mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:39 Ja zawsze chciałem mieć tradycyjne słowiańskie imię np. Mścisław, Gniewko, Ścibor, Gromosław, albo chociaż Sławoj Leszek. Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:42 dzisiaj na rosyjskim powiedziałam że najbardziej nie chciałabym mieć mścisłam i gniewko, a najbardziej bym chciała bożydar. ale syna swego jedynego nazwe z hebrajska z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:43 > Sławoj Leszek. Sławoj Leszek Głódź powstrzymuje chuć, dosyć ma sutanny, wolałby na panny(...) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 20:58 O widzę, że ktoś ma dziś rymowany humor. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:42 I już mje tyle naodpisywali, że do północy nie przeczytam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:43 To ja ci zreasumuję: Bartosz, Maciej, Sebastian - ze wskazaniem na Macieja. ładne, inteligentne, i nie da sie głupio zdrobnić. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:44 Co Was na Maćka napadło? U mnie w sklepie jest melko "Maćkowy" - nie cierpię teggo imienia :D Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:47 Mnie się zawsze Maciej podobał na zmianę z Marcinem :) Jako imię rzecz jasna :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:49 Coś w tym Marcinie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 21:12 Marcinów i Mariuszów jes za duzo. KAZDE imie da sie zohydzić i głupio przekrecic czy wysmiac\ O Macku mowi sie "gruby Maciek", moja mama mowi "maciek do kaski sie zaciekł 9cokolwiek to znaczy :)), "maciek" to gruby wiszacy brzuch u faceta (a czasem i inna czesc ciala tak jest okreslana) - a ja i tak uwielbiam to imie ps. lubie tez imie Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 21:44 Tak jak Michał co se kija wpychał :) A tego tekstu twojej mamy to nie rozumiem, o co chodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 07.05.08, 01:09 dziewczynka_do_bicia napisała: > Marcinów i Mariuszów jes za duzo. > KAZDE imie da sie zohydzić i głupio przekrecic czy wysmiac\ > > O Macku mowi sie "gruby Maciek", moja mama mowi "maciek do kaski sie zaciekł > 9cokolwiek to znaczy :)), "maciek" to gruby wiszacy brzuch u faceta (a czasem i > inna czesc ciala tak jest okreslana) - a ja i tak uwielbiam to imie > ps. lubie tez imie Wojtek > Wojtek to moje ulubione imię męskie:) Niedawno Wojtki miały swoje święto:) Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:49 Ja na kolegę Marcina mówię Cinuś:D Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:51 poecia1 napisała: > Ja na kolegę Marcina mówię Cinuś:D > > > wróc co nazywa sie tym określeniem? kurcze, gdzieś to słyszałam, ale raczej nie w odniesieniu do imienia Marcin :/ Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:52 a nie wiem co to może znaczyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:55 z Cin Cinem ci się skojarzyło :) Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 07.05.08, 01:11 nuova napisała: > poecia1 napisała: > > > Ja na kolegę Marcina mówię Cinuś:D > > > > > > > wróc > co nazywa sie tym określeniem? kurcze, gdzieś to słyszałam, ale raczej nie w > odniesieniu do imienia Marcin :/ Również Cinkiem zwiem jednego Marcina, to się chyba wzięło od zdrobnienia Marcinek, odcięło Mar. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:53 A to często Marciny to Cinki. Kilka razy się z tym spotkałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:55 eluch_a napisała: > A to często Marciny to Cinki. Kilka razy się z tym spotkałam :) Może faktycznie na Marcina?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 22:32 Od MarCINEK - CINEK :) Cinuś itp. Też kilka razy to słyszałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:46 Jak to się nie da: Maciejunio, Maćko. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:47 zeberdee24 napisał: > Jak to się nie da: Maciejunio, Maćko. :D Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:48 No tak... dla chcącego nic trudnego... Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:49 Moja szkoła ;)P Odpowiedz Link Zgłoś
szelmowska Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:50 RAFAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:50 kitek_maly napisała: > > I już mje tyle naodpisywali, że do północy nie przeczytam. ;-) > Biegnij Lola, biegnij z tramwaju do domu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:57 Najpierw to trzeba z pracy wyjść, co ninejszym za parę minut uczyniam. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: O Jezu, na 5 min Was zostawić bez opieki... 06.05.08, 20:59 kiedys podobalo mi sie imie Robert ,dopoki nie poznalam raz oblesnego faceta o tym imieniu ,no i Artur;) ,syna tak nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:00 A to moje typy (alfabetycznie): Adam, Maciej, Marcin, Paweł. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:03 Michał i Daniel; z polskich imion Z mniej popularnych Igor, Bruno (mój pies), Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:07 Andrzej, Tomasz, Krzysztof, Grzegorz. Lubię szeleszczące. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_do_bicia Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:14 A Tomasza lubie tez ze wzgledu na to ze imie jest miedzynarodowe, raczej nie do przekrecenia i ma swietne (nie osmieszajace) zdrobnienia i wersje "oficjalne" Oficjalnie i poważnie - Pan Tomasz :) Połoficjalnie - Pan Tomek/ Tomek Paufale - Tomeczek, Tomuś, Tomis :) Odpowiedz Link Zgłoś
armina_vanderbilt Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:12 Tylko Waldziu :) armina Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:14 moje imię jest najfajniejsze :P Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:41 tak, i bardzo niespotykane; wesoly.profanator-kiedy masz imieniny?:D Odpowiedz Link Zgłoś
armina_vanderbilt Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:46 Nie mogę zdecydować się czy Romualdek czy Arnoldek. Chyba wybiorę jednak tego, który pierwszy zaprosi mnie na randkę nie wirtualną tylko na najprawdziwszą na świecie z trzymaniem za rekę, kupnem kawy na jego rachunek i goździkiem w celofanie. Buuuu. Dlaczego żaden mnie nie chce?! Są gorsze i brzydsze ode mnie a mają obok siebie kogoś, kto je przytuli do snu. Tylko ja jestem sama. Kupiłam sobie zwierzątko, ale nie zaspaja moich potrzeb. Chcę mężczyyyyznyyyyy!!!!!!!!!!!!!! armina Odpowiedz Link Zgłoś
bura.kocica Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:48 bo jeszcze nie spotkałaś takiego co by na Ciebie zasługiwał:) cierpliwości, lepiej czekać w samotności na tego ksiecia, niż z byle kim:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:00 Nie będę SIĘ powtarzać, więc odpowiem jak Elucha. ;-) Nie jest złe. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:06 Hmmm, jesteś pewna, że Ci się podoba? :P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:17 A co to znaczy zahymkać? ;-) W sensie, że hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:19 "Hmm" - bardzo lubię hymkanie, mruczenie i różne inne takie odgłosy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:24 Tak i dogłębne sponiewieranie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:26 i ekstremalne doznania. Kurcze, taki wstyd... No, ale zareagował pozytywnie... A swoje uczucie do mnie czymś podszyje jak więcej takich esemesów mu powysyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:16 Nie umiesz czytać między słowami. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:17 Umiem, ale w tym przypadku chyba nie wyszło :P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:18 A w myślach potrafisz? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:22 To akurat bardziej mi wychodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:27 Poćwiczymy teraz? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:29 <czytając w myślach> Oj Słoneczko, tak, też mam na to ochotę :] Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:42 Weź nie rób mi tu złej sławy. Ja jestem grzeczna i ułożona. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly.profanator Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:43 Ehh, to prawda - niestety :P Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:47 I tego się trzymajmy. :-] Odpowiedz Link Zgłoś
happy_time Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:48 Wiktor, Igor, Maciek i Marcin:-) Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 21:56 Igor, Milan, Marcin, Tomasz... mniej podobające się też mogą być - alergię mam na imię Ryszard :/ Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:00 Szymon, Bartosz , Miłosz - och ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:02 Coś masz z tym ESZ. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:07 oposka napisała: > Szymon, Bartosz , Miłosz - och ;-) osz! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Pawel 06.05.08, 22:02 to jest najpouularniejsze imie meskie ;) mam najwiecej takich bliskich mi gosci :) na dobra sprawe moge miec tylko Pawlow, w lozku bedzie mi latwiej gdy bede chciala go nazwac po imieniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:20 A mnie się szalenie podoba Nicolas :) Ale wyłącznie jako imię francuskie, ewentualnie angielskie, u rodowitego Polaka brzmi moim zdaniem śmiesznie i pretensjonalnie. Polska wersja Mikołaj absolutnie mi się nie podoba ;) Poza tym lubię imię Bartek (wszystko jedno czy Bartosz czy Bartłomiej). Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Najpiękniejsze męskie imię. 06.05.08, 22:28 Szymon i Radzio (od Radosława ale tylko w takiej formie) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Jak mi się facet podoba, to nawet jego imię zniosę 06.05.08, 22:28 np. Cassel ma okropne imię Wincenty, które nawet po francusku brzmi okropnie: "Węsą, podaj mi krułasanta, silwuple" ;P Ale jest bossski :D Odpowiedz Link Zgłoś